Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב !

בתשובה לשאלתך בהודעה פרטית, בחרתי להשיב לך בפומבי, על מנת שכל חברי הפורום ילמדו וישכילו מתגובתי, הנה ציטוט הודעתך בפרטי:

שבוע טוב צביקה ידידי

הקפצתי אשכול מלפני כמה חודשים.

ההיתי שמח אם תוכל להגיב להודעה האחרונה שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showth...1&postcount=28

עוד דבר ששכחתי לציין ואשמח אם תוכל לאמר את דעתך.

המוסכניק שינה משהו.

יש את הפתח שבוא ממלאים שמן מנוע.

מהפקק שלו יוצא צינור שהולך לתוך הפילטר אוויר.

נכון לעכשיו הוא "סתם" את היציאה של הפילטר אוויר, ועכשיו הצינור שמחובר לפקק יורד למתחת לאוטו והוא "פתוח" למטה.

כאילו זה סוג של נשם.

הוא אמר שזה לא חוקי ולפני הטסט יהיה צריך להחזיר את המצב לקדמותו.

לא הבנתי מדוע הוא עשה זאת

אתה מבין על מה אני מדבר?

תודה.

ובכן כן אני מבין את כוונתך, ואת הסיבה לפעולת המכונאי:

עקב מצב של מנוע" מנפח",צינור הנשם המגיע מפתח מלוי השמן, פולט עשן רב ושמן שבעת חיבורו למסנן האוויר, גורם ללחץ בעוקת השמן, שגורם לנזילות, ו"חונק" את המנוע, פירוקו מהמסנן וחיבור הצינור לתחתית הרכב גורם לפליטת העשן, והריח מתחת לרכב, גורם לסירחון רב, החודר לתא הנוסעים, וגורם לזיהום אוויר, מה שיגרום להכשלת הרכב בטסט,בגלל זיהום אוויר.

זה גם הסיבה האפשרית להפחתת נזילות השמן, שנובעות מבית נשם סתום, נקיון בית הנשם יגרום לאיורור יעיל יותר של בית הארכובה, יגרום להפחתת הלחצים בעוקה, שגורמים לנזילה מבית מדיד השמן, ממחזירי שמן ומאטמיי אגן השמן, ומכסה השסתומים.

סתימת פתח הכניסה של צינור הנשם בפקק, הוא בגלל מניעת חדירת אבק למנוע דרך היציאה החשופה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צביקה, אם הבנתי אותך נכון-הפתרון הוא ניקוי של בית הנשם בלבד? או שיש עוד דברים שיש לעשות על מנת לשפר את מצב הרכב מבחינת העשן וזיהום האוויר?

פורסם

שלום רב !

הבנתך חלקית בלבד, מבלי לבדוק את המנוע פיזית, לא ניתן לתת תשובה וודאית.

יש לבצע בנוסף בדיקת ליקייג(שהיא בדיקת לחץ הפוך) ובהתאם לממצאים, לקבל אבחנה.

בברכה

צביקה

פורסם

HEBO, אם תשים לב, בשעת פעולת המנוע תפתח את הפקק שדרכו ממלאים את השמן מנוע. אתה תראה שיוצאים אדים מסריחים. האדים הללו הולכים דרך הפקק לצינור הגומי ומשם לתחתית בית הפילטר. אין שום סיבה שהצינור הזה יהיה סתום. שחרר אותו מהפקק, פרק אותו מכל המכלול שאליו הוא מתחבר. תתיז נוזל ניקוי קרבורטורים דרך הרשת של הפקק ותן לה לנזול. אם יש לך לחץ אוויר אז תן ניקוי אוויר לרשת הברזל שנמצאת בפקק כמו כן בצד השני של הפקק היכן שהצנורית מתחברת אליו. כמו כן אותו הדבר לצינורית הגומי שמתחברת לפקק ואחר כך לתחתית בית הפליטר.

שים לב למקומות שאתה יכול לנקות עם לחץ אוויר וספרי ניקוי כזה או אחר.

שים לב בתמונה לצינור הכחול, במידה ואתה מנתק אותו ולא מחבר אותו לחיבור מתחת לבית הפילטר הדבר יגרום לשאיבת אויר ולעליית הטורים לסל"ד מוגזם.

לפיאסטה הנ"ל החלפנו גומיות שסתומים בעקבות צריכה גבוהה של שמן. אבל מעולם לא ניתקנו את הצינור כמו שהמוסכניק שלך עשה. למנוע הנ"ל יש צריכת שמן בגלל רינגים עייפים. לעשות את הפטנט של המוסכניק שלך לא מובן לי ממש.

16052011376.jpg

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
שלום רב !

ובכן כן אני מבין את כוונתך, ואת הסיבה לפעולת המכונאי:

עקב מצב של מנוע" מנפח",צינור הנשם המגיע מפתח מלוי השמן, פולט עשן רב ושמן שבעת חיבורו למסנן האוויר, גורם ללחץ בעוקת השמן, שגורם לנזילות, ו"חונק" את המנוע, פירוקו מהמסנן וחיבור הצינור לתחתית הרכב גורם לפליטת העשן, והריח מתחת לרכב, גורם לסירחון רב, החודר לתא הנוסעים, וגורם לזיהום אוויר, מה שיגרום להכשלת הרכב בטסט,בגלל זיהום אוויר.

זה גם הסיבה האפשרית להפחתת נזילות השמן, שנובעות מבית נשם סתום, נקיון בית הנשם יגרום לאיורור יעיל יותר של בית הארכובה, יגרום להפחתת הלחצים בעוקה, שגורמים לנזילה מבית מדיד השמן, ממחזירי שמן ומאטמיי אגן השמן, ומכסה השסתומים.

סתימת פתח הכניסה של צינור הנשם בפקק, הוא בגלל מניעת חדירת אבק למנוע דרך היציאה החשופה.

בברכה

צביקה

צביקה אתה אומר שעכשיו יש גזים בתוך הרכב יותר ממקודם בגלל הצינור שפולט גזים מתחת לרכב?

כי לא מריחים. נשאר אותו דבר.

יש לי עוד שאלה על הדרך.

ברחוב שלי משפצים את התשתיות והכביש והכל חולות כמו שטח.

מותר לינסוע ככה אם הצינור שמתחת לרכב? זה לא מכניס חול למנוע?

כי הבנתי ממך שהצינור "פולט" ולא נושם.

ולשורה תחתונה.

אפשר להמשיך לנסוע ככה וזה בסדר, ורק בטסט להחזיר הכל ?

כי את הנזילות זה פתר משמעותית!

פורסם

שלום רב !

ץפקיד צינור הנשם לאפשר למחזר את הגזים הנפלטים מעוקת השמן ולמחזר אותם על ידי יניקתם בחזרה דרך סעפת היניקה ושריפתם מחדש ופליטתם דרך צינור הפליטה.

בחשיפת הצינור לאוויר החופשי, הינך גורם לזיהום האוויר, ולחימצון מהיר של שמן המנוע, ולקיצור משך חייו, ולאיבוד תכונותיו.

הצינור אכן פולט ולא נושם, למרות שמו.

בברכה

צביקה

פורסם

רשמת שנקיון בית הנשם יגרום לאיורור יעיל יותר של בית הארכובה, יגרום להפחתת הלחצים בעוקה וכו וכו

מה אתה ממליץ לעשות עכשיו?

ביינתים לנקות את את הפילטר אוויר?

איך בדיוק לעשות זאת?

יש לי ידע טכני אז אם קצת פרטים מקווה להצליח.

• תוכן חדש...