Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חדש בתחום ויש לי כמה שאלות, אשמח אם מישהו יכול לעזור לי בהן! :)

1. הבנתי מחיפוש בפורום שהתדר הנכון לרמקולים הקדמיים הוא בסביבות 250Hz, זה נכון? ניסיתי לשחק עם התדר בין 50 ל-500 שזה מה שיש במגבר שלי אבל לא הרגשתי שום שינוי. יש סיבה למה?

2. הבנתי גם מחיפוש שהתדר המומלץ לסאב הוא בסביבות 60Hz? כאן הרגשתי שינוי כשהגבהתי, אבל גם לא משמעותי...

3. בקופסה של הסאב יש מאחורה יציאה אחת עם מכסה ויציאה אחת בלי מכסה - מה המינוס ומה הפלוס? לא הצלחתי להבין, גם לא רשום שם איפשהו.

4. יש הבדל אם אני מחבר את הפלוס לפלוס והמינוס למינוס ברמקולים והמגבר, או שזה משנה רק בסאב? אם כן, מה יהיה השינוי שאני ארגיש?

5. ברמקולים הקדמיים יש לי אפשרות לבחור ב-HPF או ב-Full. מה עדיף? ומה עדיף במקרה שאני מחבר גם את האחוריים לערוצים של הקדמיים? (מטעמי חוסר יציאות :lol:)

6. איך מחברים את הרמקולים האחוריים לחיבורים המקוריים של היצרן? זה מסובך?

7. מה לדעתכם עדיף במקרה שנשארו לי 2 ערוצים פנויים במגבר: לחבר רק את הקומפוננט הקידמי (40RMS), או רק את האחוריים (80RMS), או את שניהם יחד? כל ערוץ במגבר אמור להיות 65RMS, אבל אמרו לי לא להתייחס לזה ברצינות כל כך.

8. איך יודעים ברמקולים האחוריים מה הפלוס ומה המינוס? לא ראיתי שרשום שם.

סליחה על החפירה,

ואשמח אם מישהו יכול לענות לפחות על חלק מהשאלות.

תודה רבה!!!

פורסם

1. הבנתי מחיפוש בפורום שהתדר הנכון לרמקולים הקדמיים הוא בסביבות 250Hz, זה נכון? לא, בין 50 ל 80.

ניסיתי לשחק עם התדר בין 50 ל-500 שזה מה שיש במגבר שלי אבל לא הרגשתי שום שינוי. יש סיבה למה? כנראה שהקרוס היה כבוי.

2. הבנתי גם מחיפוש שהתדר המומלץ לסאב הוא בסביבות 60Hz? כאן הרגשתי שינוי כשהגבהתי, אבל גם לא משמעותי... צריך לחפוף לנקודת החיתוך של הרמקולים.

3. בקופסה של הסאב יש מאחורה יציאה אחת עם מכסה ויציאה אחת בלי מכסה - מה המינוס ומה הפלוס? לא הצלחתי להבין, גם לא רשום שם איפשהו. גם אנחנו לא, בטח לפי התיאור.

4. יש הבדל אם אני מחבר את הפלוס לפלוס והמינוס למינוס ברמקולים והמגבר, או שזה משנה רק בסאב? אם כן, מה יהיה השינוי שאני ארגיש? תרגיש הבדל פאזה. לעוד מידע תעשה חיפוש בנושא.

5. ברמקולים הקדמיים יש לי אפשרות לבחור ב-HPF או ב-Full. מה עדיף? ומה עדיף במקרה שאני מחבר גם את האחוריים לערוצים של הקדמיים? (מטעמי חוסר יציאות :lol:) כנראה ש HPF כדי שתוכל לחתוך אותם בתדר מתאים.

6. איך מחברים את הרמקולים האחוריים לחיבורים המקוריים של היצרן? זה מסובך? מי זה היצרן? איזה רמקולים? ואיפה אפי?

7. מה לדעתכם עדיף במקרה שנשארו לי 2 ערוצים פנויים במגבר: לחבר רק את הקומפוננט הקידמי (40RMS), או רק את האחוריים (80RMS), או את שניהם יחד? כל ערוץ במגבר אמור להיות 65RMS, אבל אמרו לי לא להתייחס לזה ברצינות כל כך. רק את הקידמיים.

8. איך יודעים ברמקולים האחוריים מה הפלוס ומה המינוס? לא ראיתי שרשום שם. אם לא רשום אז לפי גודל חיבורי המתח, כשהגדול הוא הפלוס.

מה שאני יודע באדום, ומה שלא בשקוף.

מתחדשת*

פורסם

קודם כל, תודה רבה! :)

1. מה ז"א הקרוס כבוי? איפה הוא נמצא ואיפה אני מפעיל אותו?

3. חחח מצטער, התכוונתי שלשתי החיבורים שמשם יוצאים החוטים למגבר - יש את הבורג שנועל את החוט, ועל אחד יש מכסה שחור ועל אחד אחר אין. איך מבדילים כאן בין הפלוס למינוס?

6. אני עוד תקוע מנושא אחר ששאלתי בו את זה - אמרו לי לחבר את האחוריים לרדיו דיסק דרך החיבור המקורי שהגיע עם הרכב ולא דרך חיווט מחדש כי זה מיותר, אז רציתי לדעת אם זה מסובך או אם אני יכול לעשות את זה לבד.

7. בטוח? למרות פערי העוצמה? אם כן, אפשר לדעת למה?

תודה!

פורסם
קודם כל, תודה רבה! :)

1. מה ז"א הקרוס כבוי? איפה הוא נמצא ואיפה אני מפעיל אותו? על המגבר, הכפתור של LPF/HPF בד"כ כולל גם מצב OFF.

3. חחח מצטער, התכוונתי שלשתי החיבורים שמשם יוצאים החוטים למגבר - יש את הבורג שנועל את החוט, ועל אחד יש מכסה שחור ועל אחד אחר אין. איך מבדילים כאן בין הפלוס למינוס? בלי תמונה אי אפשר לדעת בכלל על מה מדובר.

6. אני עוד תקוע מנושא אחר ששאלתי בו את זה - אמרו לי לחבר את האחוריים לרדיו דיסק דרך החיבור המקורי שהגיע עם הרכב ולא דרך חיווט מחדש כי זה מיותר, אז רציתי לדעת אם זה מסובך או אם אני יכול לעשות את זה לבד. אפשר להעביר חיווט חדש, אם לא קיים מקורי.

7. בטוח? למרות פערי העוצמה? אם כן, אפשר לדעת למה? כי אתה רוצה שהקידמיים יתנו את מירב הצליל, ולא האחוריים.

אתה יכול למצוא הרבה מידע אם תחפש נושאים כמו "כיוון במה", "סטייג'" וכו'.

מתחדשת*

פורסם

עידכון: מצאתי את היציאות פלוס ומינוס של הסאב. הן מחוברות טוב כרגע. :)

בקשר לרמקולים האחוריים, אם אני מחבר אותם לחיבורים המקוריים של היצרן (יש כאלה), יש סיכוי שלא ישמעו מהם כי החיבור הזה לא מחובר ל-HU? אם זה ככה אז פשוט להוציא את ה-HU ולחבר אליו את החוטים המתאימים, נכון?

תודה! :)

• תוכן חדש...