Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
* אילו היית מחליט להמשיך ולעבור את הצומת, הרי נכנסת לצומת באור צהוב, ניתן לרשום לך דוח 1000 ש"ח+10 נק'.

* ובהחלטה לעצור - במהירות 50 קמ"ש נדרשים 24 מטר (מרחק תגובה + מרחק בלימה) לעצירה מוחלטת של הרכב,

כלומר היית מוצא את עצמך באמצע הצומת.

למרות ההגדרה- "אם אינך יכול לעצור לפני הצומת בבטחה או שנכנסת אליו, השלם את מעבר הצומת ופנהו מיד" -

עדיין נרשמים דוחות לנהגים ואין לכך שום הצדקה.

יש להבדיל בין נהג שנכנס לצומת באור אדום לבין מצבים גבוליים של הידלקות הצהוב.

כל מה שכתבת, נכון.

אני מניח, ומחזק את הנחתי בדברים שכתב השוטר ובדרך שרותם תאר את המקרה, (שהרמזור התחלף די מהר לאדום), שהכניסה לצומת הייתה ב"סופו" של האור הכתום. שיקול דעת שגוי שמחירו במקרה של רותם, דו"ח.

מסכים עם haimy, בהחלט שלמונה מעל הרמזור יש הרבה יתרונות.

כמספר היתרונות, מספר החסרונות. מה רע לדעת מתי מתחלף הרמזור לכתום-ירוק כדי לגנוב כמה עשיריות ולצאת לפני האחרים? או לדעת שיש לי עוד שנייה לקראת הפיכתו לכתום-אדום כדי "לתפוס" את הרמזור. השיטה הזאת הופכת אותנו מנהגים זהירים, מכורח, לנהגים לחוצים, מבחירה.

ארז רונן

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
haimy

עריכה: מוסיף את תאור השוטר -

במהלך סיור שגרתי נסעתי בלרחוב להגרדיה בכיוון נסיעה ממזרח למערב כאשר התקשרבתי לצומת עם דרך משה דיין הרמזור בצומת התחלף לכתום ואחר כך לאדום . הרכב הנ"ל נסע לפני כ10 מטר לפני שמתי לב על הרכב ביכלל יש אף על פי שהרמזור התחלף לכתום הרכב לא האט והמשיך נסיעה כאילו בצומת היה אור ירוק . הרמזור התחלף לאדום לפני הרכב נכנס לצומת . הרכב הנ"ל המשיך נסיעה ונכנס לצומת באור אדום מלא ועבר את הצומת כשאר (מילה לא מובנת) הרמזור התחלף לאדום היה כ 5 מטרים עד לרמזור עקבתי אחר הרכב הנ"ל תוך שמירת קשר עין רציף את הצומת הבא הרכב עבר בכתום (מילה לא מובנת) אמר שעבר בכתום שאני עושה מכסה של דוחות הסברתי שאין לי מכסה . זוהה על פי כן התמונה.

דברי הנהג : נכנסתי בכתום זה סחיטה אתה עושה מכסה.

עשה לך טובה וכתוב מחדש את דברי השוטר מבלי לעשות שגיאות הקלדה , וחשוב ביותר הכיתוב באותם המקומות בהם מופיעים ציוני מטרים.

לפי מה שאני מבין את דברי השוטר אתה עברת באדום מלא והשוטר עובר גם הוא באור אדום ומצליח לתפוס אותך די מהר ברמזור הבא.

מה הייתה מהירותך אם זכור לך לפני שהגעת לרמזור.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

חוץ מהמילה " התקשרבתי" העתקתי בידיוק איך שכתוב בד"וח.

אני לא הסתכלתי על הד מהירות באותו זמן אבל אני משאר שהמהירות הייתה בין30-40 קמ"ש , בלי להאיץ מעבר לזה. ובטח שהוא כתב שנכנסתי באור אדום הרי על זה כל הוויכוח שהשוטר טוען שנכנסתי באור אדום ואני טוען שנכנסתי באור כתום.

פורסם

תעבור עוד פעם על מה שכתוב בדו"ח מילה במילה ותשווה למה שכתבת לנו , לא עושה שכל.

כוונתי הייתה שעל אף שאתה עברת באור אדום מלא ( ביטוי אידיוטי )והוא עוד היה מאחוריך מספר מטרים בלתי ברור הוא הצליח לעבור את הצומת באדום מבלי להיפגע מהתנועה של הרכבים במשה דיין ועוד לשמור על קשר עין רציף איתך ועוד לתפוס אותך בצומת הקרובה .

אכן SUPEMAN

וחשוב להבין מהדו"ח את המטרים שהוא מציין כי אני לא מבין למה הוא מתכוון. ואתה מבין?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
חוץ מהמילה " התקשרבתי" העתקתי בידיוק איך שכתוב בד"וח.

אני לא הסתכלתי על הד מהירות באותו זמן אבל אני משאר שהמהירות הייתה בין30-40 קמ"ש , בלי להאיץ מעבר לזה. ובטח שהוא כתב שנכנסתי באור אדום הרי על זה כל הוויכוח שהשוטר טוען שנכנסתי באור אדום ואני טוען שנכנסתי באור כתום.

רותם, תבין שיש בעייתיות בדרך שאתה מתאר את המצב. אתה מעיד שנסעת במהירות איטית יחסית, שהאור הכתום התחלף מהר לאדום, שנלחצת ולכן עברת גם את הרמזור השני בכתום, כל זה משתמע להדיוט כמוני, שלמרות שנסעת במהירות איטית יחסית, האור הכתום דלק לא מעט זמן לפני שנכנסת לצומת כך שלכאורה היה לך מספיק זמן לעצור אבל עדיין בחרת לעבור. לפעמים אנחנו לוקחים החלטות שמסתיימות בלי בעיות, לפעמים יש אחרינו שוטר שגורם לנו לשלם על ההחלטות שלנו, לפעמים אנחנו נאלצים להחליף פרטים בעקבות ההחלטות שלנו ולפעמים, שלא נדע, מזמינים אמבולנס. גם הסגנון שהתווכחת עם השוטר, מין הסתם לא הועיל. להגיד לשוטר שזו סחיטה, שיש לו מכסה למלא ולכן הוא רושם את הדו"ח, מה עבר לך באותו רגע בראש?

ארז רונן

פורסם

אני עשיתי בחירה גרועה בהחלטה לעבור את הצומת וגם תוך כדי הרגשתי שעדיף אם הייתי בולם אבל אני מדגיש שוב ושוב לתוך הצומת נכנסתי באור כתום .

זה נורא מתסכל כי אני מחשיב את עצמי נהג זהיר ואחראי , ועל בחירה שגויה אחת שאינה עוברת על החוק ולא סיכנה אף אחד אני צריך לשלם מחיר כל כך כבד. (1000 ש"ח לצעיר בגילי זה הרבה כסף)

אל השוטר לא פניתי בצורה לא יפה או הרמתי את הקול, כשהוא אמר לי שעברתי באור אדום ההרגשה היא חוסר אונים כי זה המילה שלי נגד המילה שלו , אז כן אמרתי שזה בגלל המכסה שהוא צריך למלא ושבאותו מידה הוא יכול לכתוב שנסעתי ב120 ואני לא יכול להוכיח שלא , אני לא יודע למה הוא כתב את המילה "סחיטה" כי לא אמרתי.

ההתנהלות מול השוטר לא הייתה מגעילה .

פורסם

קבל ממני עצה ששווה לפחות את 1000 השקלים שאתה נאלץ לשלם. תרפה ותמשיך הלאה. אתה בחור צעיר וצפויות לך עוד לא מעט אכזבות מהשטר, מהמשטר ומהמשטרה. שלם את הקנס כמה שיותר מהר כדי שתוכל להמשיך הלאה. תשתדל להפיק את המרב מהמקרה הזה. (גם הידיעה שלא תמיד הצדק שלך מנצח, שווה את המחיר)

ארז רונן

פורסם
השאלה היא האם יש משהו שניתן לעשות?

יש סיכוי ולו הקטן בהגשת ערעור?

אפשר לעשות הרבה. שבור תכנית חיסכון, קח לך עורך דין תותח, אשר לו חשבון הוצאות פתוח והוא יוציא אותך חף מכל אשמה, צדיק.

על מה אתה מבזבז אנרגיה? זה לא שעברת באור ירוק והלבישו לך תיק. עשית עבירה כפולה ועכשיו אתה מבקש רחמים. די, רד מזה, אין רחמים, יש אלף כמוך כל יום וכולם נקיים מכל רבב, לפחות כמוך. צריך לדעת להרפות. תרפה.

ארז רונן

פורסם

הצומת שאתה מדבר עליה היא צומת בעלת הרבה נתיבים לכל כיוון בנתיבים שחוצים אותך.

זה עושה את הצומת למסוכנת.

אכן צדק ישה שאמר שאם אתה עברת באדום הניידת הייתה צריכה לקבל רכב מהצד.

כל זה לא מוריד מחומרת העבירה שלך והרי יודע כל נהג שחוצה אור כתום שאם יגיע שוטר הוא בבעיה.

זה מקרה שנתון לשיקול דעתו של השוטר אם לתת דו"ח או לא, הוא יודע שבכל מקרה תורשע בבית משפט.

תסתכל על הצד החיובי של העיניין.

אתה במו העבירה שלך גרמת לשוטר שמחפש עבירות לקחת הפסקה מנהגים אחרים למשך 40 דקות :lol:.

פורסם

שלם את הקנס ושכח מזה, סתם טירטורים שלא בהכרח יעזרו לך.

אגב, הרבה טועים וחושבים שצומת זה נקבה, אז לא, צומת זה זכר. צומת מסוכן ולא מסוכנת.

פורסם
השאלה היא האם יש משהו שניתן לעשות?

יש סיכוי ולו הקטן בהגשת ערעור?

השוטר חייב לוודא תקינות רמזורים .

הוא יכול לעשות זאת בשני אופנים.

בזמן אמת כשהוא מבצע אכיפה הוא צריך להסתכל על שני הרמזורים ולוודא כי בשניהם יש אור אדום.

לחלופין השוטר יכול לאחר הארוע לבצע בדיקה הנקראת סינכרון רמזורים , בכל אופן את אחת משתי האופציות השוטר חייב להראות שביצע.

בדוח שלך השוטר לא ציין איזה מהרמזורים הוא ראה באדום - בד"כ יש את הרמזור הקרוב והרחוק.

בכל אופן אם תבחר להשפט תבדוק עם התביעה באיזור לך וגש אליהם לצלם את כל החומר בתיק כי יכול להיות שיש מזכר שהשוטר כתב עם החוסרים הנ"ל.

עו"ד סביר יצליח לחקור ולערער את אמינות השוטר לנוכח החוסרים במידה ואכן אין מזכר נוסף.

רמזור תקין הוא יסוד מיסודות העבירה שהשוטר חייב לוודא.

פורסם

אחד הדברים שהמורה נהיגה שלי לימד אותי, שאתה נכנס לצומת בכתום-אתה יוצא מהצומת באדום.

המשתמש שלא מוכן להרפות ומאשים ללא סוף את פותח השרשור שהוא עבריין תנועה בגלל אנשים כמוהו יש תאונות. אני לא מצליח להבין אותך. הבנאדם חוזר ומדגיש לך שהוא לא נכנס בצומת באדום וקיבל דו"ח על כך שהוא נכנס באדום. נכון תאונות קטלניות קורות בגלל טעויות של אנשים אבל זה לא קשור למקרה פה.

אני לא רואה סיבה להחליק את הדו"ח הזה ולספוג אותו כאילו מדובר במאה שקל. מדובר באלף שקל ו10 נק'!

פורסם
שלום לכם.

היום בשעות הערב נסעתי ברחוב לה-גרדיה כאשר התחלף האור לכתום והחלטתי במקום לבלום להמשיך את הנסיעה , הבחירה הייתה לא טובה כיוון שהרמזור התחלף די מהר לאדום, בזמן שאני נכנסתי לצומת הרמזור היה כתום וכשהייתי בתוך הצומת הרמזור התחלף לאדום. לאחר חציית הצומת אני שמעתי צ'קלקה ומהלחץ נכנסתי בטעות לעוד צומת באור כתום תוך כדי שאני רוצה לעצור בצד ימין של הכביש לפי קריאת המשטרה.

כמובן שהשוטר טען שעברתי באור אדום ונתן לי דו"ח של 1000 ש"ח ו10 נקודות , ובנוסף כתב שבצומת השנייה עברתי באור כתום.

.

השוטר חייב לוודא תקינות רמזורים .

הוא יכול לעשות זאת בשני אופנים.

בזמן אמת כשהוא מבצע אכיפה הוא צריך להסתכל על שני הרמזורים ולוודא כי בשניהם יש אור אדום.

לחלופין השוטר יכול לאחר הארוע לבצע בדיקה הנקראת סינכרון רמזורים , בכל אופן את אחת משתי האופציות השוטר חייב להראות שביצע.

בדוח שלך השוטר לא ציין איזה מהרמזורים הוא ראה באדום - בד"כ יש את הרמזור הקרוב והרחוק.

בכל אופן אם תבחר להשפט תבדוק עם התביעה באיזור לך וגש אליהם לצלם את כל החומר בתיק כי יכול להיות שיש מזכר שהשוטר כתב עם החוסרים הנ"ל.

עו"ד סביר יצליח לחקור ולערער את אמינות השוטר לנוכח החוסרים במידה ואכן אין מזכר נוסף.

רמזור תקין הוא יסוד מיסודות העבירה שהשוטר חייב לוודא.

תראה שיש הסכמה בין השוטר לנהג בשורה האדומה אין הסכמה בשורה הכחולה.

שניהם אבל לא מעלים את הסברה כי הרמזור לא תקין..

גם אם העו"ד המלומד יערער את דברי השוטר , ניתן להביא כעדות הזמה תע"צ של הגוף המופקד על הרמזור כי הרמזור היה תקין .

במקרה של תאונה ברמזור זו אחת הפעולות שעושה בוחן התנועה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
תראה שיש הסכמה בין השוטר לנהג בשורה האדומה אין הסכמה בשורה הכחולה.

שניהם אבל לא מעלים את הסברה כי הרמזור לא תקין..

גם אם העו"ד המלומד יערער את דברי השוטר , ניתן להביא כעדות הזמה תע"צ של הגוף המופקד על הרמזור כי הרמזור היה תקין .

במקרה של תאונה ברמזור זו אחת הפעולות שעושה בוחן התנועה.

דברי הנהג אינם רלוונטיים במידה ואין וודאות שהרמזור תקין ולכן זה תפקידו של השוטר לבצע בדיקה זו או לוודא ששני הרמזורים עובדים באופן מסונכרן.

אני לא חושב שאפשר להכשיר את הבדיקה בדיעבד מכיוון כאן עומד על הכף גם מיומנות ואמינות השוטר.

בכל פסקי הדין שאני קראתי ואף היתי מעורב באופן באישי זוכו הנהגים (כולל אני)

• תוכן חדש...