Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5346 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפיאט משעממת והייתה לי אחת כזאת קיללתי כל רגע שנסעתי בה , הפיקנטו הזאת באמת חדשנית ומיוחדת זמן המתנה שנה זה מעולה זה יתן לי לחסוך קצת כסף לפני הרכישה הגדולה דווקא זה יוצא מעולה אני יקבע נסיעת מבחן לפיקנטו ויחזור עם דעה יותר מפוכחת ,

לא לנעול את השירשור אני יחזור עם נסיון של נסיעת מבחן תאחלו לי בהצלחה

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה כנראה עניין של טעם. אני מאוד אוהב את העיצוב שלה.

כמו כן יש לה הגה סיטי נהדר שמאפשר תמרונים בחניות, רק בשביל זה אני אחזור שוב ושוב לרכבי פיאט.

פורסם

קח בחשבון שעד שתקבל את פינקטו כבר תיהיה פה פיאט פנדה חדשה ואמורה להיות גם אלטו מחודשת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני נוהג על פיקנטו עם מנוע 1.25

כבר עברנו איתו מעל 4000 ק"מ שכוללים מספר נסיעות חיפה-ר"ג ומספר טיולים לצפון.

מבחינת נוחות הרכב עונה על הציפיות, הנסיעה נוחה מקדימה (התקבלו תלונות על נוחות הנסיעה מצד נוסעים בספסל האחורי) והרכב מאובזר ברמה שלא הייתה מביישת רכב משפחתי. בנסיעות ארוכות הגודל שלו מורגש יותר, מתעייפים מהר יותר.

בגזרת הכוח, כל עוד אתה לוקח בחשבון שמדובר בסה"כ במנוע 1.25 אטמוספרי, לא תתאכזב. בעיר הוא מתפקד לא רע בכלל. בגלל שאני גר בחיפה העליות מצריכות לפעמים משחק עם ההילוכים לשמור אותו באיזור הכוח אבל לא משהו שלא קורה ברכבים אחרים.

האכזבה, אם אפשר לקרוא לזה ככה, באה מכיוון החיסכון. למרות שקרוב לחצי מהנסיעות שלה הן בינעירוניות צריכת הדלק שלה נכון להיום עומדת על 1:13.8

פורסם

1 ל13 ?! מדברים בנתונים על יותר מ20 קילומטר לליטר כזה הבדל רציני בין מה שהם אומרים למה שקורה בפועל ?

אתה מרוצה מהקנייה אתה אומר לעצמך וואלה עשיתי החלטה נכונה שרכשתי את הקיה או שאתה לא מתרגש ממנה ?

אני כבר משתגע בא לי רכב אחר אני 5 שנים עם האיביזה היא כבר יצאה לי מכל החורים למרות הכוח הזמין והיכולת עקיפה והצורה הצעירה , דיי בא לי להתרווח לנסוע רגוע ולא לדאוג לדלק

פורסם

עשו באתר ביקורת גם לפינקטו ידנית וגם לאוטומט,אני מציע לך לקרוא.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפיקנטו והספארק לפי מה שכולם אומרים יש בעית כוח והתאמה להילוכים

לפנדה אין את הבעיה הזאת. וגם הצריכה לא יורדת מ1-14, שנוסעים מהר או בפקקים (אין באמצע :wink: )

ממה שהבנתי חדש מהחנות אין רובוטי, רק ידני, אבל עדיין נשמע שזה יתאים לך אחת כזאת רובוטית משומשת. אולי אפילו פיאט 500, אם העיצוב מדבר אליך.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
1 ל13 ?! מדברים בנתונים על יותר מ20 קילומטר לליטר כזה הבדל רציני בין מה שהם אומרים למה שקורה בפועל ?

אתה מרוצה מהקנייה אתה אומר לעצמך וואלה עשיתי החלטה נכונה שרכשתי את הקיה או שאתה לא מתרגש ממנה ?

אני כבר משתגע בא לי רכב אחר אני 5 שנים עם האיביזה היא כבר יצאה לי מכל החורים למרות הכוח הזמין והיכולת עקיפה והצורה הצעירה , דיי בא לי להתרווח לנסוע רגוע ולא לדאוג לדלק

גם לאמי יש פיקנטו אוטומטית שעברה 7000 קילומטר, מחסור בכוח לא יותר מדי מורגש ביחס לסיריון שאותה היא החליפה. הנוחות כמובן לא מזהירה ובשילוב הגה חסר כל דיוק המצריך מאמץ כדי לשמור את הרכב בנתיבו נסיעות ארוכות גורמות לעייפות רבה. עקב האכילס של הרכב היא צריכת הדלק, כמצופה ממנוע אטמוספרי חלש יחסית ובשילוב תיבת הילוכים מיושנת בעלת ארבעה יחסי העברה צריכת הדלק אינה מפתיעה כלל. בשביל לייצר קצב התקדמות סביר יש לנעוץ את דוושת הדלק ברצפה מרבית הזמן ולזה יש מחיר בצריכת הדלק הטובה יותר בכ-10-15 אחוז ממכוניות סופר מיני בעלות מנועים אטמוספריים חזקים הרבה יותר. זו לא הייתה הבחירה שלי לנסיעות ארוכות. בשביל לקבל צריכת דלק טובה ממנוע אטמוספרי צריך להתפשר על הנוחות שמגיעה בדמות הידית הזאת להעברת הילוכים והדוושה השלישית.

פורסם

אישית הייתי ממליץ לך לחשוב על סופר מיני יד 2 כמו לדוגמה המאזדה 2 שתענה על רוב הדרישות שלך אמינות, כוח מנוע שלא חסר בשילוב גיר עצבני שרק רוצה להוריד הילוך קצב התקדמות מהיר בהרבה מהפיקנטו שתצרוך את אותה הכמות כמו ה-2 סה"כ המאזדה היא מרווחת , בטיחותית אבל הפנים שלו פלסטיק פשוט יש שיגידו לא הכי איכותי אבל תכל'ס לצרכים שלך היא פוגעת בול רק תצטרך לחפש אחת יד 2 ברמת הגימור המפוארת.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

ישבתי במאזדה 2 ואני לא גדול בכלל (מטר 72 ) והרגשתי קלאוסטרופובי , ישבתי אתמול אצל שכן שלי בקיה פיקנטו והאוטו חמוד , רק אין בגאג' ! ואין איפה לשים רמקולים מאחורה , והמערכת נשמעת כמו אייפון 4 פשוט זוועה.

חסכוני ואוטומטי ונראה נורמאלי - אופציות ? מה היחס קילומטר לליטר של האיביזות 1400 אוטומט אתם יודעים הצורה בין 2003-2008

פורסם

אני חייב לציין שהפיקנטו לא שלי אלא של חברה שלי אבל יוצא לי לנהוג עליה הרבה (על הפיקנטו, לא על החברה).

צריכת הדלק היא 1/14, היה קצת יותר בתדלוקים הראשונים אבל בכמה האחרונים נוטה יותר ל14-14.5.

אם תקרא את המבחנים שעשו לרכב באינטרנט תראה שגם שם מגיעים לנתונים של פחות מ1/15.

שורה תחתונה גם אני וגם חברה שלי מרוצים מהקנייה, רכב חדש מהחברה שנקנה במקום משפחתית בת-3 מבלי להוסיף כמעט כסף. לא הרגשנו נפילה משמעותית מבחינת נוחות הנסיעה והגודל הקטן הוא רק יתרון מבחינתנו. הויתור בתחום הכוח שווה את החיסכון בדלק (מעל 15% חיסכון). ישבתי במיני אחרות והרכב הזה משמעותית מרגיש "יותר רכב" מהשאר. ההחלטה צריכה להיות האם אתה מסוגל להסתפק במיני עם כל המשמעויות של זה או שתחפש סופר-מיני משנתונים מתקדמים יותר.

מקווה שעזרתי

פורסם

יש לי ספארק חצי שנה לערך, בסביבות 10,000 ק״מ.

צריכת דלק 16 ק״מ לליטר משולב בנסיעות שלי - גר במרכז ת״א ועובד בנתניה כך שחצי מזמן הנסיעה בפקקים בעיר וחצי בדרך בינעירונית פתוחה (הפקקים תמיד בכיוון השני).

בנסיעה בינעירונית רחוקה מגיעה לצריכת דלק סביב 18-19 ק״מ לליטר.

הייתי איתה כבר בכל הארץ, מהצפון לדרום, חיפה, ים המלח, הכל.

אין (לי) כל בעיה עם הכח שלה, האופן שבו הוא מתקבל שונה מאוד מרכבים אחרים שהיו לי, קרי סל״ד, סל״ד ועוד סל״ד.

רצועת הכח שלו צרה וגבוהה ויחסי ההעברה ארוכים מאוד (מדי, לטובת חיסכון כנראה) חייבים לא לפחד מסל״ד גבוה אם רוצים להאיץ ולהחליף הילוכים מהר. כך שיש שתי צורות התנהלות מאוד שונות זו מזו: סל״ד נמוך, חוסר יכולת האצה מוחלטת וחיסכון או סל״ד גבוה, החלפת הילוכים נחושה ומהירות... מה שכן - אם מ״מוד 2״ איבדת סל״ד חוסר הכוח המוחלט מתסכל ביותר, לפעמים אני סובל את זה ומעקב את התנועה מאחורי עד שאצבור שוב קצת סל״ד (ואיתו כוח) או שאוריד הילוך או 2 (כולל לראשון).

פורסם
יש לי ספארק חצי שנה לערך, בסביבות 10,000 ק״מ.

רצועת הכח שלו צרה וגבוהה ויחסי ההעברה ארוכים מאוד (מדי, לטובת חיסכון כנראה) חייבים לא לפחד מסל״ד גבוה אם רוצים להאיץ ולהחליף הילוכים מהר. כך שיש שתי צורות התנהלות מאוד שונות זו מזו: סל״ד נמוך, חוסר יכולת האצה מוחלטת וחיסכון או סל״ד גבוה, החלפת הילוכים נחושה ומהירות... מה שכן - אם מ״מוד 2״ איבדת סל״ד חוסר הכוח המוחלט מתסכל ביותר, לפעמים אני סובל את זה ומעקב את התנועה מאחורי עד שאצבור שוב קצת סל״ד (ואיתו כוח) או שאוריד הילוך או 2 (כולל לראשון).

למה אתה לא מנתק את הבקרת יציבות בכפתור הקטן שיש לך ותחסוך את כל מנגנון ההרס?

יום יבוא ותהייה לי סיירה!

• תוכן חדש...