Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני למעלה מחודש, לקחתי את הרכב שלי (מזדה 3 שנת 2008 ) לטיפול 15,000. המוסכניקים היו מאד אדיבים ומאד נחמדים, וכחלק משירות מאד טוב (לוד, מוסך אוויס - רכב קנוי מליסינג שלהם), הם ריססו לי בושם נעים לתוך מערכת המיזוג.

הכל היה נפלא בימים הראשונים: הדלקת המזגן השרתה ריח נפלא באוטו. אלא שמאז עבר זמן נוסף, הבושם "התקלקל" והריח הפך יותר ויותר קשה לסבול. בכל פעם שאני רוצה להפעיל את המזגן, אני נאלץ להקדים ולפתוח את החלונות ולהוריד את הטמפרטורה למתחת 18 תוך הגברת העוצמה לרמה 2-3, על מנת שהאויר הרע יתנדף ויתחלף באויר נעים יותר. וזה קורה כל פעם שאני מדליק את האוטו - זה לא שהאויר הנעים שם כדי להישאר. בכל פעם שהאוטו נשאר לא-דלוק משך זמן רב יחסית (לילה, נאמר), הריח הרע יחזור.

(היות והריח בוקע ממערכת המיזוג, ריחנים מוצקים לתוך האוטו כמו עצי ריח וכו' לא עוזרים - הריח מהמיזוג overrides הכל)

יש למישהו רעיון כיצד לחסל לחלוטין את הריח ממערכת המיזוג? :cry:

ותודה שבחרתם

פורסם

לדעתי אתה חווה את הסימפטום של הצטברות בקטריות במערכת המיזוג, מה גם שאתה אומר שזה חולף לאחר מספר דקות.

בפעם הבאה כאשר אתה מחנה את הרכב דאג שתריס האיורור יהיה על מצב אוויר חיצוני ולא סירקולציה פנימית. דווח אם המצב משתפר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כן נשמע כמו בקטריות, אני הייתי מטפל בזה כמה שיותר מהר גם ככה כל פעם שאתה מדליק את המזגן משתחררים חומרים רעילים במינונים קטנים מאוד, ומי שלא מאמין אני יכול להפנות אותו למאמר, הכי טוב לטפל בזה תחשוב שאתה עם אישה באוטו היא תסתכל עליך מוזר לך תסביר לה שזה המזגן :-D

פורסם

אם באמת הגורם לריח הוא בקטריות על המאדה רק טיפול ע"י חומרים יעזור.

שלב ראשון לרסס חומר דרך היניקה של מערכת האוורור באופן עצמאי, חפש תרסיסים כגון BG FRESH וכדומה.

אם לא צלח ניסיון זה יש להשתמש בחומרים יותר טיפוליים לטיפול מיקצועי ישירות למאדה מזגן דרך פתח מסנן האויר של המזגן או ע"י חומר מיוחד שמוזרם דרך המאדה ע"י פיזורו כאדים לפתח יניקת האויר של היחידה (מעיין מכשיר אדים).

שלב אחרון וסופי הוא פירוק של המאדה מהרכב וניקויונו בתכשירים אגרסיבים יותר כגון אקונומיקה או חומרים יעודיים לניקוי מאדים.

פורסם
לדעתי אתה חווה את הסימפטום של הצטברות בקטריות במערכת המיזוג, מה גם שאתה אומר שזה חולף לאחר מספר דקות.

בפעם הבאה כאשר אתה מחנה את הרכב דאג שתריס האיורור יהיה על מצב אוויר חיצוני ולא סירקולציה פנימית. דווח אם המצב משתפר.

איתמר.

סליחה על ההתפרצות, אבל ההמלצה הנ"ל תקפה לכל סוגי הרכב?

Opel Adam S 2017

פורסם

אני לא רואה בעייה כלשהי עם הפרוצדורה הזו. מאז שסיגלתי את זה כמנהג אני כבר לא חווה את בעיות הריח שהיו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שלום לכולם,

הבעייה אותה ציין איתמר מוכרת וידועה בכל סוגי הרכבים והיא מתגברת במיוחד באקלים הישראלי!!!

כאשר אנו מסיימים נסיעה שבה הפעלנו מזגן במצב קרור - אנו מכבים מזגן ויוצאים מהרכב, בינתיים, נשארו בצינורות האיוורור שמתחת לדשבורד - טיפות שנוצרו בגלל הלחות הרבה!

בדיוק כמו שמוציאים ביום חם בקבוק מים קר ממקרר - ונוצרות עליו טיפות !

מה קיבלנו! מקום חשוך וחם + הרבה לחות = בקטריות !!!

הבקטריות מצטברות על הדפנות הפנימיות של צינורות האיוורור וכל פעם כאשר אנו מדליקים מזגן אנו מקבלים תזכורת לקיומם המסריח!!

גם אם נתעלם מהסירחון, יש לקחת בחשבון שזה ממש לא בריא לדרכי הנשימה שלנו ובמיוחד של ילדים (למי שיש), נשימת האויר הזה יכולה אפילו להיות "טריגר" שמפתח אצלהם ואצל מבוגרים מחלות כגון :אסטמה ואלרגיה לקרדית אבק (סוג של כנימה קטנה).

פיתרון:

מומלץ לטפל בנושא זה במהירות וביעילות באמצעות תכשיר אנטי - בקטריאלי מקצועי שמיועד במיוחד לבעייה זו.

אני משתמש בספריי מדהים שנקרא ODORBACT OUT של MA-FRA איטליה .odorbactout.jpg

התהליך קל ופשוט מאוד ולוקח כ-20 דקות. מנסיוני זה מחזיק כ-3-4 חודשים בקלות. נו מה לעשות? מאחר והתנאים האופטימיים לגדילת הבקטריות עדיין קיימים - אז הן מתחדשות בשלב כלשהוא.

אבל בינתיים הרכב מחוטא לחלוטין.

בהצלחה.

מדבקת אודורבקט.pdf

פורסם

תודה לכל העוזרים.

איתמר, אני אנסה קודם את הרעיון שלך (המתבקש, כמה מטופש מצידי :) ) לפני שאפנה לפתרון של דניאל.

שבת שלום בינתים.

ותודה שבחרתם

פורסם

האם לדעתכם ריח רע מהמזגן באוטו שעדיין באחריות צריך להיות מטופל ע"י היבואן.

כלומר ניקוי/החלפת מאדה על חשבונו?

איפה קונים את הODORBACT OUT ומה מחירו?

פורסם

לי עזר מאוד ספריי שקניתי ב10ש"ח בלבד בטופקולור בת"א. לצערי את שמו שכחתי אבל אם תחפש בהיסטורית הפוסטים שלי תמצא אותו.

• תוכן חדש...