Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ישה צודק לחלוטין, יחי ההבדל הקטן.

גם בעסק סיטונאי, שבו יש סחורה, אין חובת ציון מחיר (כלל, להבנתי, כולל או לא כולל)על הסחורה-מהסיבה הזו. הסחורה נחשבת כמלאי ולא כסחורה לקנייה. זה בניגוד לעסק כמו סופרמרקט.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני חושב שהסיבה שאומרים את המחיר לא כולל מע"מ היא כזאת:

כשאני נותן ללקוח הצעת מחיר, ואני לא מדבר על משהו שיושבים ורושמים אלא הערכה כללית,לדוג' לקוח מתקשר ואומר שיש לו בעיה שהרכב מגמגם כמה יעלה לו לתקן, אז למשל אני אומר לו אם זה בעיה של פלאגים זה X, אם חוטי הצתה זה Y קוויל זה Z וכדו'.

אני לא ישב לחשב לו את המע"מ על כל מוצר ומוצר זה יקח לי שעות בהתחשב בעובדה שמתקשרים לא מעט פעמים על מנת לשאול כמה עולה חלק מסויים.

אגב, גם כשאני מזמין חלק למוסך הספקים עצמם אומרים החלק הנ"ל עולה X+מע"מ.

ככה שאולי זה משתרש מלמעלה.

קובי

פורסם

שלום רב !

קובי מעלי אכן צודק !

מוסך להבדיל בעל בעל נותן שרות אחר, אינו מוכר מוצר מוגמר !

מוסך הוא לא מכולת המוכרת לחם, שמנת,או שקית קפה, שהמחיר אמור להיות מודבק על המוצר ואמור לכלול בתוכו את המע"מ.

כשלקוח פונה לתיקון רכבו , לא יודע בוודאות מה ההליך שהוא עומד לעשות למשל במקרה של פרוק ראש מנוע, שמורכב מעבודה בנפרד ועלות של חלקי חילוף, מחיר העבודה נגזר משעתון , ומחירו קבוע, אך לא ניתן לדעת מראש מה יתבקש להחליף ברכב מבחינת חלקי חילוף, שעלותם לא ידועה מראש, מוסך לא חייב להחזיק את כל מלאי חלקי החילוף הדרוש לא במסגרת הטיפול ברכב, והוא נעזר לכך בספקי חלקי חילוף אשר לרוב שולחים שליח, המגיש לו תעודת משלוח, עם מחיר חלקי החילוף לצרכן.

הפקידה אמורה לפרט בנפרד את עלות חלקי החילוך בחשבונית, ואת מחיר העבודה לכל סעיף בחשבונית בנפרד, ועל כך להוסיף, עבודות חוץ, שנתנו לבעל מקצוע אחר, ולהוסיף אותם בשורה נפרדת.

ורק בסופו של החשבון היא מוסיפה את המעמ על העבודה ועל חלקי החילוף גם יחד.

איני מכיר מוסך שמסוגל לתת מראש מחיר מדוייק בכניסת רכב למוסך ובוודאי לא עם המעמ, שכידוע מתווסף רק על החשבון הסופי שכפי שחזרתי שוב ושוב לא ידוע מראש במדוייק !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תתחילו להתרגל חברים, לבקש הצעת מחיר מודפסת לפני תחילת תיקון / טיפול ואז תהיות לגבי המחיר, עם או בלי מע"מ, יתפוגגו, כמו גם אי הוודאות והפתעות לגבי המחיר הסופי בפועל.

• ספונסר פורום
פורסם
תתחילו להתרגל חברים, לבקש הצעת מחיר מודפסת לפני תחילת תיקון / טיפול ואז תהיות לגבי המחיר, עם או בלי מע"מ, יתפוגגו, כמו גם אי הוודאות והפתעות לגבי המחיר הסופי בפועל.

+1

זה עובד לטובת כולם,לא פעם נתקלתי בלקוח שקיבל מחיר מסוים לפני העבודה,ובסיומה פתאום הוא בטוח שהוא שמע מחיר נמוך יותר..

הצעת מחיר כתובה החתומה ע"י הלקוח מחייבת הן את הלקוח והן את נותן השירות.

אורן

פורסם

חברים, החוק הוא ברור, והוא כולל את כולם.

חוק הגנת הצרכן מגדיר צרכן כך:

"צרכן" - מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי;

לצרכן (כפי שמוגדר בחוק הגנת הצרכן) אסור להציג מחירים ללא מע"מ וזאת לפי סעיף 17:

בפרק זה, "המחיר הכולל" - מחיר הכולל את סך כל התשלומים בעבור נכס או שירות ואת סך כל המסים החלים עליהם או על מכירתם והנגבים על ידי עוסק, לרבות -

(1) מס ערך מוסף, אגרות או תשלומי חובה;

(2) כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה.

זה אומר שעל פי חוק, כששואלים מוסך כמה יעלה להחליף פנס, התשובה שמתקבלת, גם אם היא מורכבת ממספר מרכיבים, כמו חלפים שונים ועבודה, חייבת להיות סכום שכולל מעמ. המוסך חייב להציג ככה את הסכומים. זה לא משנה אם מדובר במוצר שלא נמצא על המדף, ואינו נושא תוית מחיר עליו.

זה פשוט החוק. החוק לא חל כאשר מקבל השירות אינו עונה על ההגדרה "צרכן", לדוגמא בעת סגירת עסקה בין שתי חברות בע"מ. במקרה כזה ממילא המעמ שנגבה מקוזז מהעוסק המשלם, וכל הדיון לא רלוונטי.

ושוב, אני מעיד מנסיון אישי, כשניסו לגבות ממני מחיר שכביכול היה ללא מע"מ, התעקשתי, ולמוסך לא היתה ברירה אלא לעמוד בדרישות החוק.

דעו את זכויותיכם!

• תוכן חדש...