Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נגנב לי הרכב לפני חודשיים (פולקסווגן גולף 6) ואני מחפש לקנות רכב.

השיקול העיקרי שלי הוא חיסכון בדלק ועלות הרכב שעכשיו נלקחת בחשבון מהניסיון המר שהיה לי עם הרכב הקודם שירד כ-35Kבמחיר כתוצאה מירידת ערך. כך שהתקציב לרכב חסכוני הוא כ-60 אלף

ההתלבטות שלי היא בין המכוניות הקטנות כגון האלטו חדשה לבין הונדה הג'ז ישנה מיד שניה באותו מחיר.

ומתוך כל המכוניות החדשות קשה לי להחליט האם לקנות סוזוקי אלטו, פג'ו 107, סיטרואן C1, יונדאי i10 או קיה פיקנטו.

בתקופה שלאחר שנגנב לי הרכב היה לי פיאט פאנדה ידנית 1.2L מהביטוח, מאד נהנתי מהרכב, כמו מטוס קטן, אבל לא אהבתי את העיצוב החיצוני שלו וגם הוא כנראה לא הכי חסכוני בדלק (1/15) בקטגוריה לפי האתר KML ולפי הניסיון שלי למרות שנהגתי בו כמו במכונית מרוץ. עיצוב הפנים פשוט אבל סביר.

עשיתי נסיעת מבחן על הקיה וראיתי בתצוגה את היונדאי i10 ואת הפיג'ו, הקיה נראית ברמת גימור אחרת לגמרי אבל הנסיעה הקצרה שעשיתי עליה לא עשתה רושם טוב והיה צורך להחליף מהר מאד הילוכים בגלל שהרכב מהר מגיע לסלד גבוהה וזה קצת מטריד וקצת עגלתי...לעומת זאת האבזור פנים של הפיג'ו (שלא נסעתי עליה) היה נראה לי פשוט מזעזע, הכפתורים נראים כאילו לא פועלים והכל נראה כמו רכב באיכות יצור של שנות ה-80 כנל i10. לא ראיתי את הסוזוקי אלטו מבפנים אבל הבנתי שהיא נראית הכי פחות טוב בקטגוריה.

**מבחינת גימור ואיכות ייצור הפיקנטו לוקחת אבל זה לא הכי חשוב לי למרות ההבדל העצום בין הרכבים האלה לגולף החדשה...

מה שחשוב לי באמת זאת צריכת הדלק לפי האתר של KML.co.il הונדה ג'אז ישנה, מאד חסכונית (1/17.9) כך שזאת אופציה טובה לרכב חסכוני אבל ישן. מצד שני יש משהו מוזר בנתונים שבאתר שלא ברורים לי...קיה שאמורה להוביל בצריכת דלק נמוכה מופיע 1/16 צריכה אמיתית רחוק מהצהרות היצרן ואילו סיטרואן C1 (1/19.4) מצטיינת יותר מאחותה התאומה פיג'ו 107 (1/17.9) האם זה הגיוני? הן לא אמורות להיות זהות? הנתונים נלקחו ממספר משתמשים גדול (אני מדבר על צריכה אמיתית) מאיזה אתר נלקחים נתוני הצריכה של אירופה או ארהב שמוצגים באתר? האם המספרים האלו מוכרים פה באתר?

1) C1 1/19.4

2) ALTO 1/18.72

3) 107 1/17.9 או JAZZ

**מבחינת צריכת דלק ה-C1 היא המובילה ואחריה האלטו עם (1/18.72)

הבנתי שהפסיקו ליבא את C1 עד שנה הבאה אז רק יד שניה היא אופציה או פיג'ו שאמורה להיות זהה.

קיה אמרו לי שזמן הספקה הוא חצי שנה. אז רק יד שניה היא אופציה

סוזוקי במבצע בחג של 57K.

עומדת להיכנס למשחק גם פיאט פאנדה עם מנוע השנה "טווין אייר" חסכוני וחזק מהמתחרות בקטגוריה ועם מערכת לכיבוי המנוע בעצירה. האם כדאי להמתין? כמה יעלה הרכב?

האם באופן כללי כדאי להמתין לשנת 2012 (אם אני קונה רכב חדש) בכדי שהרכב יחשב 2012 (למרות שאני יודע שזה לא משמעותי לפי המחירון היום שנמדד לפי חודש עליה לכביש).

מה כדאי לקנות מכל הרכבים שהזכרתי? ואם הרכב לא זמין לקניה (C1 או פיקנטו לדוגמא) האם כדאי לקנות מיד שניה במחיר שהוא כמעט כמו יד ראשונה?( המחיר המבוקש בYAD2 עבור רכב יד שניה שנת 2011 זהה לרכב חדש מהחברה...)

פורסם

באתר KML זה לא מדע מדויק אצלי הפנדה כמעט ולא יורדת מ17.5.

הגאז רכב איכותי יותר מהמיני וחזקה יותר ומרווחת יותר.

לא ידוע כמה יעלה מנוע הTWIN AIR של פיאט,אם מתאים לך כוח של רכב מיני ואתה לא צריך רכב עם תא מטען גדול יותר רכב חדש יכולה להיות אופציה טובה,למרות ש60 יש רק את 107 ואלטו.כול השאר מעל,אני מציע תעשה נסיעת מבחן תיראה אם היא בכלל מתאימה לך. אם לא הגז אופציה מעולה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הפנדה החדשה עם מנוע TWINAIR הולכת להיות רכב גדול יותר, דומה לפונטו ספייס בזמנה.

מיותר להגיד שהיא גם הולכת להיות יקרה הרבה יותר, אין סיכוי שפחות מ 75.

פורסם

אני מתכוון לעשות נסיעת מבחן על אלטו ועל פיג'ו וגם לראות הונדה ג'אז משומשת בכדי להחליט.

לגבי נתוני צריכת דלק אמיתיים, מצאתי אתר נוסף בשם honest john שמציג נתוני צריכה אמיתיים של רכבים שונים. גם שם יש הבדל בין C1 ל107:

C1 19.9

ALTO 19.26

18.23 107

PICANTO 17.42

JAZZ 17.2

נקודה מעניינת לגבי פיקנטו שאמורה להיות החסכונית ביותר מהקבוצה היא שבציאות המספרים המוצהרים רחוקים מהאמת כפי שהרבה קונים מאוכזבים הגיבו בכתבה על נסיעת מבחן בפיקנטו באתר CARTUBE. האם גם כאן אנשים כתבו שהפיקנטו שלהם לא חסכונית כמו שהבטיחו להם?

ראיתי פה באתר לא מעט אנשים ששאלו את השאלה שלי האם לקנות רכב ישן יותר אבל טוב יותר מאשר לקנות רכב קטן חדש ועם אחריות אבל עדיין לא הבנתי מה כדאי לקנות. כמו כן מופיע שאלה לגבי מי הרכב הטוב בקטגוריה של הקטנות החדשות וגם לא ברור לי מי הכי טובה מבחינת צריכת דלק איכות רכב הנאה מהנסיעה וירידת ערך.

האם ירידת הערך של הונדה ג'אז שנת 2007 קטנה גדולה או שווה לירידת ערך של נניח זוסוקי אלטו חדשה?

פורסם

לגבי ירידת ערך תבדוק במחירון את סדר גודל לפי השנים.

קשה לומר מי הכי טובה,הפיקנטו הכי בטיחותית אך לא הכי חסכונית,האלטו הכי זולה ואחת מהחסכוניות ביותר כנל פנדה ו 107,לספארק מנוע הכי חזק אך בסלד גבוהה,כלומר אין מיני הכול אצלה טוב,כול אחד קונה לפי מה שהוא אוהב יותר.

כמו שאמרתי אם מבחינת כוח,וגודל המיני מספקת קח חדש,אם לא גאז אופציה טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תגיד, אתה מהנדס?

אני לא שואל את זה בתור זלזול, זה פשוט שאני מקבל את ההרגשה שאתה מנסה להכניס את כל המשתנים לתוך נוסחה שתיתן לך תוצאה חד-חד ערכית למרות שבחיים האמיתיים קשה להכניס את כל הפרמטרים לתוך נוסחה. התנהגות אופיינית למהנדסים שמנסים לרכוש רכב :-D . אני אנסה לענות לך לפי מיטב ניסיוני ודעתי האישית. אבל שוב, חשוב שתדע, רכישת רכב זה לא הנדסת חלל. בשורה התחתונה יש גם את עניין הטעם והעדפות האישיות שיכולות להפוך מטבע על פיו.

הונדה ג'אז שומרת על ערכה בצורה מעולה, לפחות עד היום. מה יהיה בעוד שנתיים? לא יודע. אני יודע שנכון להיום ג'אז 2008 יקרה ומבוקשת יותר מסוויפט 2008.

צריכת דלק זה נחמד אבל כמו שכבר ניסו להסביר לך הנתונים שכתובים ב-KML הם לקנה מידה בלבד. אל תתיחס למה שכתוב שם כתורה מסיני. אתה יודע, כל אחד יכול להזין לשם כל נתון שהוא רוצה ואף אחד לא מוודה שהמדידות שמבצעים המשתמשים באמת מדויקות. כמה קילומטרים אתה עושה בשנה שעוד חצי קילומטרים לליטר כל כך משנה לך? חיסכון של 500 או אפילו 1000 ש"ח בשנה בהוצאות הדלק שווה לך את הסבל שבנהיגה ברכב שאתה לא אוהב?

הלאה לגבי הפיקנטו. עם כל החיבה שלי למותג קיה ולקפיצת המדרגה שעשה לדעתי הפיקנטו הידנית פשוט מאכזבת. גם מבחינת צריכת דלק, גם מבחינת המנוע וגם מבחינת הביצועים. באוטומט היא טובה, הייתי אפילו כותב הכי טובה בקטגוריה, אבל בידני היא טובה פחות. בכל מקרה, לפי מה שאני מבין כרגע מדובר על אספקה באפריל שנה הבאה. יש לך זמן לחכות עד אז? אני בספק. פיקנטו משומשת זאת אופציה תיאורטית אבל כנראה לא משתלמת מבחינה מעשית. עדיין לא עלו על הכביש מספיק פיקנטואים כדי שיהיה מספיק מבחר של רכבים למכירה. מה שכן עומד למכירה כנראה ימחר במחיר גבוה מידי בגלל הביקוש.

ולשאלה שבכותרת - ג'אז משומשת או מיני חדשה? תלוי בצרכים שלך.

אם יש לך ילדים או שאתה מתכנן הרחבה של המשפחה בעתיד הקרוב - ג'אז.

אם אתה נוסע הרבה מחוץ לעיר - ג'אז.

אם אתה נוסע בעיקר בפקקים של הרצליה-ראשון, לבד - מיני חדשה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על התשובות, אני מבין שאני חייב לנסות את הרכבים בכדי להחליט מה הכי נראה לי מעבר לנתונים היבשים על הנייר.

אני מקווה שאצליח לבדוק את הרכבים עוד בחול המועד ואדווח לכם מה החלטתי לבסוף :-D.

נ.ב.

אתה צודק, אני מהנדס...אלקטרוניקה. :oops:

פורסם

כפי שכבר אמרתי בת'רד אחר, לא אוהב את קופסאות הסרדינים על גלגלים ולכן אני חושב שאם כבר קונים חדשה- המבצעים על הפאביה והקליאו הרבה יותר רציניים בעיניי (בהנחה שאתה יכול לנהוג על ידנית)

מבין הצעצועים שהזכרת, אין ספק שהחבילה של קיה היא הכי אטרקטיבית, זה היתרון שהיה ליבואן שנכנס אחרון למשחק. להביא חבילה שאין לאף אחד אחר. די ברור שזה כרגע הכלי המוביל בקטגוריה הזו.

ההונדה ג'אז בעיניי מתומחרת גבוה מערכה האמיתי וגם רחוקה מלהיות רכב יפה... באופן אישי אני מעדיף את הפולו עליה ואפילו את הסוויפט.

להונדה יש שוק יד שנייה טוב מאוד אבל בהתאם לירידה שהם חווים כבר שנתיים במכירות יד ראשונה, אני מניח שבעוד שנתיים- שלוש זה גם יורגש בשוק המשומשות שלה.

• תוכן חדש...