Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיג'ו 306 שנת 200 עם 150K.

בטיפול ביקשתי שיחליפו טרמוסטט כי ראיתי שהוא נפתח קרוב ל 100 מעלות, דבר חריג שלא היה בעבר והתחיל בחודש האחרון.

בטיפול נשבר האטם שפותחים בעת מילוי רדיאטור וכל נוזל הקירור יצא ממנו.

כשבאתי לקחת את האוטו ראיתי שהטרמוסטט ממאן להיפתח. בוצע ניקוז אוויר בגוף המנוע וליד קיר האש. לא בוצע בפקק שנשבר והוחלף. (לא ידעתי אז שצריך ולא אמרתי כלום).

לקחתי את האוטו והוטמפ עבודה עמדה על 88~ הכל נראה טוב.

נסיעה ראשונה אחרי הטרמוסטט נפתח מאוחר - אחרי ה 100

נסיעה שנייה - הוא לא נפתח בכלל המנוע התחמם. עצרתי מיד בצד חיכיתי. המשכתי ליסוע אחרי 10 דקות הטרמוסטט כבר נפתח.

נסיעה שלישית, רביעית, חמישית - נפתח מאוחר

נסיעה שישית - לא נפתח. הפעם באיילון כשאין היכן לעצור. נאלצתי ליסוע פעמיים 20 שניות כשהצנוע במקסימום טמפרטורה. פכה עם מפתח גלגלים על הטרמוסטט או הזמן עשה את שלו - נפתח. המשכתי ליסוע טמפ עבודה 88~ .

נסיעה שביעית קצרה למוסך - הטרמוסטט לא נפתח!!! אבל הרדיאטור זרק נוזל (קר) החוצה .

במוסך בוצע ניקוי רדיאטור, בדיקה של הטרממוסטט ויצירת קדח 3ממ בטרמוסטט כדי שהחימום יהיה איטי במידה ויש פתיחה מאוחרת. האוטו נוסע פיקס 88~

בעצירה - אחרי דימום הרדיאטור שוב זרק מים. מלאתי מחדש (שהוא דיי חם) ונסיעה לאחר מכן - שוב זרק נוזל קירור. הפעם חיכיתי שעתיים. מילאתי שוב נוזל קירור (הוא הגיע למינימום).

עוד כמה שעות אני יוצא לנסיעה - מקווה לטוב אבל יודע שיהיה רע.

מה יכולה להיות הבעיה ?

- שוב ניקוז אוויר ?

- אטם ראש שהלך בהתחממות ?

- בעיה ברדיאטור ?

פורסם

שלום רב, וברוך בואך לפורום !

מקריאת השרשור המפורט, אני מסיק את הדברים הבאים !

בוצע עבודה לא מקצועית וכושלת במוסך, את השלכותיה, ואת עלותה אתה כנראה משלם, תרתי משמע !

לא ברור לי איזה אטם נשבר בעת הפירוק, להבא השתדל לתעד זאת בתמונות, משום שתמונה כידוע שווה אלף מילים !

הוחלף תרמוסטט בגלל התחממות גבוה מעט מהנדרש.

ההחלפה גרמה בדיעבד לגלעשת מיקירוק ממיכל העבוי לאחר כבוי המנוע.

בוצע לדברייך ניקוז אוויר מפקקי ניקוז במנוע.

בוצעו שבע נסיעות מבחן בגלל המשך התחממות יתר.

בהמשך בוצע נקוי רדיאטור( בדיעבד יתכן והחלפת התרמוסטט היתה מיותרת, ונקוי רדיאטור היה כביכול הסיבה להתחממות).

לאחר נסיעת מבחן נוספת, מתברר שעקב כיס אוויר כנראה, נוצר מחסור נוסף במי קירור(ניקוז לא תקין, איבוד מי קירור על ידי פליטת מי קירור ממיכל העבוי, חדירת מי קירור לתא השרפה, והתאידותו במנוע, ופליטתו בצורת עשן לבן וסמיך, לא ברור?!

איזה בעיה יכולה להיות ברדיאטור לאחר נקוי, שלא היתה לפני הנקוי?

כמה פעמים יש לנקז אוויר?

אטם ראש או סדק בראש שנגרם עקב התחממות יתר, שנובעת מעבודה רשלנית??!!

הסק לבדך את המסקנות.

אני רק סיכמתי את הסגה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מדובר במוסך מורשה גדול של פיג'ו, ולא באיזה מוסך מדרכה. האם נראה לך שיש להם חבות על תיקון הבעיה, כיון שהם שחררו אותי עם אוטו לא תקין ?

ואגב - גם בנסיעה הערב הרדיאטור פלט את התכולה שלו לאחר דימום המנוע.

פורסם

את הטרמוסטט תכנן איזה מהנדס שהזיע כמה שנים בלימודי הנדסת מכונות או רכב, מה שגורם לי להטיל פקפוק בפתרון שביצע המוסך בדמות יצירת קדח בטרמוסטט. נשמע לי כמו אלתור פר-אקסלנס.

בהינתן העובדה שהתיקון בוצע במוסך מורשה של לובינסקי, אני הייתי פונה למחלקה הטכנית שלהם עם הסיפור הזה ומבקש את חוות דעתם על כך שמוסך שלהם יצר שינוי על דעת עצמו בחלק מקורי וחדש.

מעבר לכך, לא הצלחתי להבין מהכתוב מהיכן היתה הדליפה: מהרדיאטור? מפקק מיכל העיבוי? מחיבור של צינור כלשהו?

עד לתיקון הבעיה בצורה מוחלטת, הייתי מציע לך להימנע מלעשות שימוש ברכב. מערכת קירור לא תקינה עשויה לגרום למנוע לנזק בלתי הפיך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שלום רב !

בנוסף להמלצתו הנכונה של אלעד, אני תמה על שאלתך, דווקא בגלל שמדובר על מוסך מורשה, ולא חאפריסט, או מוסך מדרכה, שהיום הוא פה ומחר הוא נעלם, החבות היא מקצועית, מכח החוק, ויש עילה בהחלט סבירה של פנייה לאיגוד המוסכים, לשם תביעה, במידה והרכב לא יחזור למצבו הקודם, לצערי ההליך המקצועי שכפי שתיארת, מתאים למוסך מדרכה, ולא למוסך מורשה, ובוודאי לא למוסך מורשה יבואן.

כך לא משחררים רכב, נקודה !

בברכה

צביקה

פורסם

היום בוצעה בדיקת לחצים במערכת הקירור.

ניקוז האוויר ליד קיר האש דלף + בתחתית הרדיאטור בצד ימין (כשעומדים מול האוטו) הייתה דליפה קטנה ליד היוניט. ב 2 המקרים היה מדובר בחיזוק של הסגירה. בנוסף הוחלף מכסה פתח המילוי של הרדיאטור.

התוצאות כרגע אחרי נסיעות מראות שאין התחממות ואין את זריקת המים שלאחר העצירה.

סיכום (אני מקווה שסופי):

- הבעיה טופלה - חום מנוע \ זריקת נוזל קירור בסוף הנסיעה

- לא נאמד נזק לאטם הראש או ראש המנוע.

- ייקח זמן עד שאני אסמוך שוב על האוטו.

תודה לכל המגיבים.

פורסם

לדעתי החימום של האוטו והגעה של מקסימום טמ"פ כמה פעמים יכולה לגרום נזק גם לטווח הארוך (ומי יודע הקצר), כמו שקרה אצלי ברכב עקב חימום יתר לפני שהיה אצלי בזמן שהיה בבעלות דוד שלי, צינור המחבר בין המי קירור למנוע התפוצץ ונזל הכל והמנוע התחמם, הצינור הוחלף והתקלה עם הזמן עשתה את שלה, כמובן שהאוטו היה אצלי מאז ואני שילמתי ביוקר :p

לדעתי תבדוק את זה במוסך אחר אמין

Opel Adam S 2017

פורסם

אני מקווה שבדיקת הלחץ בוצעה לאחר תיקון שתי הדליפות, אחרת היא לא שווה כלום.

מה בנוגע לתרמוסטט ה"משופר" שלך? לא שמים לך אחד תקין ומקורי במקומו?

אם הם מתעקשים להשאיר אותך איתו, פשוט פנה ליבואן והתלונן על המוסך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ברמת העיקרון אתה צודק. אבל, אני לא מאמין שה"שיפור" שעשו יגרום נזק. הטרמוסטט הוא מקורי והוא פורק ונבדק. אחרי שבוע של התעסקות עם העניין פשוט אין לי כוח. אם אני אראה שהוא בעייתי בחורף והאוטו מתחמם לאט אני אבצע החלפה שלו במוסך אחר \ לבד.

לגבי נזק לטוח הארוך - דיי ברור לי שחיי המנוע התקצרו מהחימום, קשה לכמת את זה. אני פשוט ידחיק את העניין.

האוטו נוסע מעט מאד (6000 ק"מ בשנה, בערך) ייקח זמן עד שהבעיות יצוצו.

פורסם

חברים, תתפלאו לשמוע אבל גם מה שלמד לפעמים מהנדס והזיע עליו 15 שנה בלתכנן טרמוסטט - לא תמיד עובד 100.00000% בפועל. יצירת קדח של 1 מ"מ בגוף הטרמוסטט זה דבר כמעט שגרתי בדגמים האלו (וגם באחרים).

לא להתרגש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק ידידי הניכבד שלום רב !

קדח נוסף של מילימטר אולי לא יזיק, ומה עם קדח של שלוש מילימטר?

בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה.

צביקה

• תוכן חדש...