Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

הסיפור הוא שהשכנים כבר שנים (לפחות 8) שנים כבר מציפים אותנו בכל חלקי הבית.

זה הגיע למצב שכל שנה, עד שלא מטפטף זרם מים מהתקרה האינסטלטור של הביטוח משכנתא לא עושה כלום. כל התקרה בשירותים ובאמבטיה עוד שנייה נופלת (בית בן 10 שנים נראה כמו בן 50 שנה).

כל פעם אותם הויכוחים עם השכנים שטוענים זה לא מהם. אפילו בקיץ, ביחידת ההורים יש סימני רטיבות קשים, במסדרון של הסלון, וכעת התחיל להיות משהו נוראי גם במטבח.

בעיקרון אני צריך עזרה בתביעה. אך לפני הכל הייתי שמח לייעוץ של עו"ד + שמאי קביל בבית המשפט מטעמם. והייתי רוצה שכל הסיפור הזה לא יסתכם במעבר ל10 אלף שח. האם זה אפשרי?

כי קיבלנו הצעת תיקון על חשבוננו (כי השכנים לא מוכנים לעשות כלום) להחליף את כל הצנרת בדירה של השכנים+צנרת של הבניין שעוברת דרך הבית וכל זה ב12 אלף שח כאשר4 הקרמיקה על חשבון הדיירים.

פורסם

רטיבות זה פטריות ועובש, וזה כבר נזק בריאותי מצטבר.

כן תביעה, לא תביעה, תטפלו בזה!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא מבין, יש לשכנים שלך ביטוח והם לא עושים כלום?

הרי הביטוח צריך להגיע ולתקן את הנזק.

תסביר לשכנים שלך שכנראה לא חכמים מאוד בחשבון:

1. את הכסף על הנזילות הם משלמים כבר חודשים בחשבון המים שלהם.

2. ביטוח צנרת זה דבר מפגר והם צריכים ללמוד לצעוק על מנת שדברים יתחילו לזוז, לפי ידיעתי השכנים משלמים לביטוח על כל תיקון השתתפות עצמית של 500 ש"ח בהתחשב בעובדה שזה חוזר על עצמו אני לא מבין איך לא אכפת להם לשלם כל פעם סכום כזה של כסף לתיקון זמני.

אני לא מזמן נתקעתי עם משהו דומה, בסופו של דבר ניסחתי מכתב והגשתי לכל הדיירים, לומר לך שזה מה שעזר אני לא יודע אבל הרבה מריבות ודברים קשים כן היו.

אתה יכול לתבוע אותם אני מציע לך לבדוק זאת מול האגודה לתרבות הדיור שיעזרו לך בזה.

קובי

פורסם

הנזקים לדירתך הולכים ומחמירים עם התפשטות המים בדירה. הבעיה הגדולה היא שהנזקים מתגלים בד"כ באיחור של חודשים, וגם אם השכנים יתקנו את הדליפה לך לא יהיה כדאי לתקן את הנזקים לדירתך אלא בעוד חצי שנה - שנה, לאחר שהתקרה תתייבש.

אני צמניח שאם השכן מבוטח בעיה העיקרית שלו היא הבלגן בבית כיון שתיקן צנרת גורם הרבה לכלוך. מצד שני המים גורמים נזק גדול גם לדירה שלו.

אני יכול לומר לך מנקודת המבט של בעל דירה עם בעיות צנרת חמורות שהשקעתי סכומים גדולים בתיקוני צנרת ואני שוקל צורך בשיפוץ כללי של הדירה בגלל בעיות אלה - בעיקר לצורך החלפה של כל הצנרת בדירה. היו לי מקרים שלת תלונות של השכם מתחתי על רטיבות בתקרה - אבל טיפלתי בהן מיידית (כלומר תוך מספר ימים), וגם השכנים מעלי תיקנו במהירות תקלה שגרמה לחדירת מים למערכת החשמל שלי.

פניה לביטוח הדירה שלך לא תועיל הרבה - גם אם יתקנו שטחית את התקרה, שכן כל עוד יש רטיבות הנזקים יתחדשו מהר מאד.

התייחס לבעיה בדיוק כפי שהיית מתייחס למישהו שפגע ברכבך - עליו לתקן את הנזק שגרם לך.

לדעתי עליך לפנו לעורך דין אשר ידריך אותך. יש אמצעים כדי לזרז טיפול בבעיות כשלך. לעתים מכתב מעורך דין יעשה את העבודה (השקעה של כמה מאות שקלים מצידך), לעתים יהיה צורך לפנות למערכת המשפטית, וכמובן יהיה צורך להעריך את הנזקים לדירתך על ידי שמאי.

קוריוז קטן - בדירה הקודמת גיליתי באחד הימים רטיבות בתקרה של חדר הכביסה. הבאתי אינסטלטור אשר מצא כי התקלה התרחשה אצל שכן שגר שתי קומות מעלי וכל הקיר החיצוני של הבניין היה ספוג מים אלא שבגלל גשם העין הלא מקצועית שלי ושל שאר השכנים לא זיהתה את הבעיה. אותו שכן היה בחופשה - סגרנו את ברז המים הראשי שלו והוא תיקן את התקלה לאחר ששב מהחופשה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

falou - זה לא עובש וכו', כל שנתיים שלוש עושים שיפוץ בחדר האמבטיה והשירותים

בקשר לביטוח, הם באים מסדרים נקודתית בלבד (כמו שנאמר בהודעה מעליי) משאירים הכל ככה, ואומרים תחכה שיתיבש. רק שזה לא מתייבש לעולם! ולא רק זה, אנחנו קוראים להם כל שנה (השכנים למעלה ליתר דיוק,ואנחנו סופגים את העלויות על עצמנו) בשביל לתקן נזילת מים ממקום אחר.

בסופו של דבר הגיע בחור מחברת "שחר",שעובדת בשיתוף עם חברת הביטוח של הדירה מעלינו, והסביר לנו שזה ימשיך להיות ככה עד אשר כל הצנרת הרקובה בבית שלהם לא תוחלף, הדיירים מעלינו לא רוצים לשבור את הקרמיקה אצלהם בבית!! (העלות של החלפת הצנרת עלינו- עלות של כ-10 אלף שח, והקרמיקה וכו' עליהם-עלות של עוד 10 אלף בערך).

בסופו של דבר נמאס לנו מכך, והחלטנו ללכת על עורך דין+תביעה. ולכן אני היתי רוצה המלצה ממישהו שאכן ניצח תביעה כגון זו, אולי אפילו למספר טלפון של העורך דין שטיפל במקרה.(באיזור המרכז)

פורסם

"שחר" - זה מסביר הכל. מבצעים תיקונים נקודתיים.

אני לא מבין מדוע עליך לממן את תיקון הצנרת של השכן. אם מדובר בצנרת הפנימית בדירה שלו זו אחריותו, אבל איני משפטן ועורך דין שתשכור אמור להדריך אותך בעניין זה. אם מדובר בצנרת משותפת של הבניין עליך לדרוש את התיקון (ובבמידת הצורך לתבוע תיקון נזקיך) מועד הבית - אם מדובר בועד מסודר הוא אמור להיות מבוטח.

לגבי השכנים - אני חושב שלאחר פניה של עורך הדין יש סיכוי טוב שהם ישנו את דעתם. כפי שכתבתי בהודעה קודמת תיקון צנרת כרוך בהרבה לכלוך ובלגן בדירה, אבל לעתים אין ברירה. כמובן שיתכן שתגיעו לקרב משפטי שיכול לקחת זמן. נדמה לי שהסמכות היא "פקיד בתים משותפים" ולא בית המשפט, אבל גם כאן תפקידו של עורך הדין לבחור בגוף הנכון.

עניין - בדוק היטב את הסתמכותך על ביטוח המשכנתא. יתכן מאוד שאתה בתת ביטוח משמעותי. עדיף לרכוש ביטוח פרטי על כל ערך המבנה ובמיוחד ביטוח תכולת דירה, מדובר בהוצאה לא גדולה (אני משלם סביב 2500 ש"ח לשנה לדירת 5 חדרים). אני לא יודע כמה רכוש יש לך, אבל קרוב לודאי שערכו לפחות פי 3 ממה שאתה מעריך במבט ראשון. חשוב רק על הבגדים והנעליים של אשתך:shock: . את הביטוח משעבדים לטובת בנק המשכנתאות כך שחלקו של הבנק בבעלות על הדירה מבוטח לפי דרישתו, ואת הביטוח אתה עושה אצל הסוכן והחברה המועדפים עליך ולא אלה שקשורים בהסכם עם הבנק, לפי האינטרסים שלו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מכתב תקיף מעו"ד יעשה את העבודה.

אם לא ,המערכת המשפטית תעשה זאת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...