Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז לאחר מחשבות רבות והתלבטויות ארוכות, הוחלט ש"הגיע זמן המגאן" שלי (שנת 97, ומעל 360K ק"מ על המונה).

במקביל להחלטה להשבית/למכור,

כמעט החלטתי סופית ללכת על הקליאו 1.2 הידנית, אבל אז בת זוגתי לקחה את האוטו לנסיעת מבחן.

אציין שאני בקבע, ולכן יש לי כל מיני הטבות חבר (במיוחד החודש, יש מבצע על רנו וניסאן),

בת זוגתי שתחיה, עשתה נסיעת מבחן על הקליאו, והדגישה שמבחינת כוח, בהחלט מרגישים במחסור.

כיום יש לי מגאן 1.6 ידנית עם 90 כ"ס, ואילו הקליאו מגיעה עם 75 כ"ס בלבד.

קיוויתי לתומי, שלאור העובדה שהמנוע שלי ישן, ושלה חדש - לא יהיה פער משמעותי בעוצמת ה"סחיבה". כנראה שהתבדתי. (נחכה ונראה כשיצא לי לעשות עליה סיבוב בעצמי)

ואחרי הפתיח הארוך, אפתח בדרישות (לפי סדר עדיפות):

הרעיון הכללי הוא לקנות רכב שישמש אותי להרבה שנים קדימה (5-6 ויותר), וישמש אותי ואת בת זוגתי, ובהמשך גם קיים תכנון לזאטוט במושב האחורי.

מרבית הנסיעות יהיו באזורים הרריים (חיפה/ירושלים) ובינעירוני (בין חיפה לירושלים).

1) האוטו חייב להיות בטיחותי (4-5 כוכבי בטיחות, עם עדיפות מובהקת ל5).

2) עדיפות מובהקת לידני (עד היום לא מצאתי רכב שנהניתי ממנו עם תיבה אוטומטית). אבל דוגמאות חריגות יתקבלו גם באוטומט.

3) בגאז' סביר - שיוכל (ב"ה בעתיד היחסית קרוב) לאכלס בקלות עגלת תינוק, ואולי עוד איזה תיק גדול.

4) חסכוני בדלק כמה שאפשר (המגאן שלי עושה 1/15 בבינעירוני - בהחלט מספק אותי)

5) רכב נמרץ כמה שאפשר - אני לא רוצה לקנות רכב ולהרגיש שהידרדרתי ברמה ביחס לרנו מגאן שלי. לכן אעדיף מנוע גדול יחסית ולא קמצן בכ"ס ביחס למשקלו.

6) המגאן טופלה ומטופלת עד היום במוסכים מורשים בלבד, וכנראה שגם האוטו הבא יהיה כזה, לכן קיימת חשיבות לעלות הטיפולים, אם כי לא קריטית.

7) בנושא האמינות אני לא מפונק מדי (בכל זאת גדלתי על צרפתיות), אבל אני כמובן אעדיף רכב שלא יעשה לי כאב ראש יותר מדי.

קשה לי להאמין שבתקציב של 70 אלף שקל אני אוכל לעמוד בדרישות האלה עם אוטו חדש.

אבל יכול להיות שבאוטו יד שניה אוכל להשיג בדיוק את מה שאני צריך.

העניין הוא שאם אני לוקח אוטו יד שניה - יש לי בעיית תקציב (שכן אני לא יכול לפרוס את התשלום ל60 תשלומים כמו בסוכנות),

לכן כנראה גם הסכום לאוטו משומש יהיה קטן יותר - סדר גודל של 40-50 אלף לכל היותר. (אלא אם כן אתם מכירים מקומות שנותנים תנאי מימון כמו בסוכנות רכב).

אם מרגישים מהטקסט, שאני קצת מבולבל בנושא סוג או גודל הרכב - זה כנראה בגלל שאני אכן מבולבל, ולא מצליח לחשוב על משהו ספציפי.

מה גם - ששילוב של אפילו 60% מהדרישות בחיפוש ביד 2 מניב בין 0 ל2 תוצאות.

אשמח אם תוכלו לזרוק לי כיוונים כלליים, וכמובן גם דגמים ספציפיים/שנתונים סבירים (2004 וצפונה).

אודה לכל עזרה ועצה!

בברכה!

יונתן.

פורסם

בדוק את הכיוון של הונדה ג'אז. מדובר במכונית קטנה מבחוץ אבל די מרווחת מבפנים, מספיקה בלי בעייה למשפחה עם ילד אחד. אפשר למצוא כאלו גם עם גיר ידני וגם עם גיר אוטומטי. היא חסכונית מאוד בדלק, אמינה יחסית ומבחינת בטיחות יש לה 4 כוכבים במבחן הריסוק.

פורסם
בדוק את הכיוון של הונדה ג'אז. מדובר במכונית קטנה מבחוץ אבל די מרווחת מבפנים, מספיקה בלי בעייה למשפחה עם ילד אחד. אפשר למצוא כאלו גם עם גיר ידני וגם עם גיר אוטומטי. היא חסכונית מאוד בדלק, אמינה יחסית ומבחינת בטיחות יש לה 4 כוכבים במבחן הריסוק.

אופיר שלום,

הרכב הנ"ל בעל מנוע 1.4 בעל 80 כ"ס בלבד. לכן לא נראה לי רלוונטי (לא מצאתי גירסה עם מנוע 1.6 בחיפוש זריז ביד2).

לצורך העניין - אני אצמצם את המבחר לרכבים בעלי 90 כ"ס וצפונה.

בברכה!

יונתן.

פורסם

לעניין המימון: יש הרבה מבצעי מכירות של רכבי ליסינג שנותנים אפשרויות מימון, יכול להיות שגם הבנק שלך יעזור...

יש אפילו בנקים שנותנים הלוואות ללא ריבית וללא הצמדה למצטרפים חדשים, סכומים של 20-30 אלף ויכול להיות שאפשר במיקוח להשיג אפילו יותר.

פורסם

אין לי ממש כוונה להצטרף לבנק חדש כרגע,

אבל מכיוון שאני ב"חבר", אז יכול להיות שאוכל לקבל הלוואה בתנאים נוחים.

אבל כל זה שולי ביחס לפרט הזניח של - לבחור איזה אוטו יתאים לי. :roll:

אני חייב לציין (בצד הפחות מציאותי של הסקאלה), שהלאון ספורט משנתונים ישנים יותר (2002-3) מאוד קורצת לי בתור רכב פאן אמיתי. אבל קצת מפחיד אותי לחשוב כמה הוצאות שוטפות עלולות להיות לאוטו שכזה. ותקנו אותי אם אני טועה - זה רכב מאוד רחוק מלהיות חסכוני, וגם רמת האמינות שלו נתונה בספק?

ראיתי כמה אקזמפלרים ביד2 בסביבות 35-50 אלף שקל.

השאלה אם אני יכול למצוא משהו בין זה לבין המגאן שלי: נגיד סביבות ה-110-120 כ"ס, חסכונית יחסית, משנתון קצת יותר טרי, וגם שתהיה פרקטית (מעדיף רכב 5 דלתות).

בברכה!

יונתן.

פורסם
אופיר שלום,

הרכב הנ"ל בעל מנוע 1.4 בעל 80 כ"ס בלבד. לכן לא נראה לי רלוונטי (לא מצאתי גירסה עם מנוע 1.6 בחיפוש זריז ביד2).

הרכב הנ"ל מאיץ מ 0 עד 100 קמ"ש כמעט ב 2 שניות יותר מהר מקליאו החדשה שאתה מתעניין, גם המומנט יותר גבוה.

מדובר ברכב זריז, חיסכוני מאוד, אמין ושימושי מאוד.

פסלת אותו בגלל נתונים יבשים (נפח מנוע וכ"ס), ולדעתי לא בצדק.

אגב, גם הגרסה עם הגיר הרציף חיסכונית מאוד ומתאימה לכל סוגי הנסיעות, גם בכביש הררי.

החיסרון הגדול של הרכב הזה - מחיר קניה.

אני ממליץ לך לבדוק אופציה של ניסאן נוט מודל 2007

http://pricelist.yad2.co.il/cardetails_n.php?SubModelID=21475&Year=2007

ניסאן פחות חיסכוני מג'אז, אבל עדיין :

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%9F_%D7%A0%D7%95%D7%98_%D7%95%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%94-2007_9928

מכונית מרווחת, שימושית ואמינה.

אתה יכול לבדוק בקרסו טרייד אין (גם לגבי אופן התשלום\מימון):

http://www.carassotradein.co.il/search.asp

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ראיתי בכמה שרשורים אחרים שחזרו לקחת הזמנות על סקודה פביה 1.4 ידני. היא אמורה להיות בתקציב שלך (חלק אומרים שהמחיר עלה ל 74 וחלק אומרים שנשאר על 70). הרכב לא חורך אספלט אבל גם לא אמור להרגיש חלש או לא נמרץ כמו הקליאו. ממליץ לך בחום להזדרז ולקבוע נסיעת מבחן בסוכנות סקודה הקרובה. בחודש שעבר המלאי חוסל תוך מספר ימים.

אסף

פורסם
ראיתי בכמה שרשורים אחרים שחזרו לקחת הזמנות על סקודה פביה 1.4 ידני. היא אמורה להיות בתקציב שלך (חלק אומרים שהמחיר עלה ל 74 וחלק אומרים שנשאר על 70). הרכב לא חורך אספלט אבל גם לא אמור להרגיש חלש או לא נמרץ כמו הקליאו. ממליץ לך בחום להזדרז ולקבוע נסיעת מבחן בסוכנות סקודה הקרובה. בחודש שעבר המלאי חוסל תוך מספר ימים.

אסף

הפוסט הזה יענה על סוגיית עליית המחיר של הפאביה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=396074

פורסם

התקשרתי היום לסוכנות סקודה, כנראה שהרכבים במשלוח הנוכחי גם נחטפו כמו לחמניות חמות,

אז המשלוח הבא צפוי כבר לינואר/פברואר 2012. והמחיר אכן יעמוד על 74 אש"ח (וכ75.5 אש"ח על הכביש כולל המיסים והאגרות), שזה כמעט עוד 7-8 אלף שקל מעל מה שתכננתי לשלם על הקליאו (שנמכרת כיום עם הנחת "חבר").

הבעיה המרכזית עם הסקודה, זה שאני לא יכול להזמין נסיעת מבחן מבלי לשלם 2000 שקל דמי הזמנה.

הם אומנם טוענים שאני יכול לבטל את ההזמנה ולקבל צ'ק בדואר עם החזר, וללא התחייבות, אבל זה עדיין פרוצדורה שלא כל כך בא לי לעשות.

מישהו מכיר דרך לעקוף את התשלום ועדיין להזמין נסיעה?

או לחלופין - מישהו יודע להגיד לי עד כמה הם עושים בלאגן על ההחזר הזה? (לא בא לי לזרוק סתם ככה שתי אלפיות ואז לרדוף אחריהם חודשיים לקבל חזרה את הכסף).

בברכה!

יונתן.

פורסם

הבעיה המרכזית עם הסקודה, זה שאני לא יכול להזמין נסיעת מבחן מבלי לשלם 2000 שקל דמי הזמנה.

הם אומנם טוענים שאני יכול לבטל את ההזמנה ולקבל צ'ק בדואר עם החזר, וללא התחייבות, אבל זה עדיין פרוצדורה שלא כל כך בא לי לעשות.

מישהו מכיר דרך לעקוף את התשלום ועדיין להזמין נסיעה?

או לחלופין - מישהו יודע להגיד לי עד כמה הם עושים בלאגן על ההחזר הזה? (לא בא לי לזרוק סתם ככה שתי אלפיות ואז לרדוף אחריהם חודשיים לקבל חזרה את הכסף).

לא כ"כ מבין את זה, זו אולי יוזמה מקומית של סוכנות באיזור שלך. אני מכיר מישהו שהזמין את הרכב במבצע בתחילת אוגוסט

ועשה נסיעת מבחן לפני ביצוע הזמנה.

אם אין לך בעייה להרחיק קצת הייתי מנסה בסוכנויות אחרות.

לגבי ההחזר. לא אמורה להיות בעייה אבל אני מסכים שלהמתין בד"כ עד חודשיים להחזר יהיה מעצבן משהו.

אגב - זה מזכיר לי להזמין נסיעת מבחן (טוב אני כבר שילמתי :-) )

פורסם

תבדוק בסוכנויות אחרות ותראה אם אולי יש רכב נסיעות מבחן זמין במיידי. חייב להיות רכב כזה מסתובב כי פה בפורום עשו כתבת מבחן על הרכב וגם אם אני לא טועה בוואלה. כשאמרו לך לשלם, שאלת מתי תוכל לעש?ות נסיעת

פורסם

כן, נאמר לי שהרכב צריך להיות זמין לנסיעת מבחן תוך יום-יומיים מרגע תשלום המקדמה (2000 ש"ח).

ומה שמאוד נוח לי זה שלשם שינוי אפשר לעשות נסיעת מבחן ביום שישי (מה שמשום מה בלתי אפשרי בקרסו... תמוה!)

לגבי המיקרה - הנתונים שלה כמעט זהים לאלו של הקליאו, עם יתרון מינורי בביצועים (הבדל של 5 כ"ס, 0.5 קג"מ, ומשקל כללי נמוך בכ150 ק"ג) וחסרון בבטיחות (4 כוכבים) וגודל כללי קטן יותר, במיוחד מאחור, ובבגאז'.

האמת שיש לנו במשפחה 206+ אחת, אבל לא ממש יצא לי לנסוע עליה עד כה (אולי השבוע יצא לי).

האמת אני קצת חושש מצמד הצרפתיות מבית לובינסקי, לאור תדמית בעייתית משהו מבחינת אמינות. ואני גם לא זוכר כמה כוכבי בטיחות יש לה.

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...