Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק תחשבו על הצרחות והאימה שהלכו בטיסה ההיא שבה הטייס נעל את הקוקפיט והחליט לרסק את המטוס...

אווו זה בהחלט אחד הנוראיים... במצב הזה גם מערכת נטישה לא היתה עוזרת, כי אף אחד לא היה מפעיל אותה.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 200
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא פסיכולוג, אבל לדעתי התקווה שגם במידה ומתרחש אירוע קטסטרופלי בגובה שיוט יש סיכוי לשרוד היא בדיוק מה שצריך בשביל הפסיכולוגיה.

אז יפחדו מאירוע קטסטרופלי בעת המראה או נחיתה. או יפחדו להשאב למנוע או להתרסק עם המצנח.

מי שמונע על ידי פחד לא רציונלי, תמיד ימצא ממה לפחד.

פורסם

אני יותר חושש מהשפעות של טיסה ממושכת על כלי הדם/הלב מאשר "סתם" כשל/התרסקות/כיסי אוויר.

סטטיסטית - שינוע אווירי עדיין בטוח בהרבה מיבשתי.

פורסם (נערך)

הפחד ממטוסים הוא מאוד "רציונלי", שוב -> זה לא הפחד למות זה הפחד ממשך הזמן שאתה יודע באופן ודאי שאתה הולך למות.

לדעתי, הקטנת הגורם הודאי הזה הוא בדיוק מה שיוביל לצמצום או היעלמות הפחד הנפוץ הזה.

שוב, אני מסכים פה עם הרוב - אין שמץ של סיכוי שזה יקרה, גם ככה המטוסים היום מאוד בטוחים וברגע שלא יהיו טייסים כמות התאונות תקטן עוד יותר (בדיוק כפי שהמכוניות האוטומטיות לא עשו שום תאונה באשמתן). אני רק אומר שמקור הפחד מטיסות הוא מעט שונה מהרגיל - הוא לא הפחד הבסיסי מהמוות אלא מהדרך אליו.

שאלה פשוטה: איך אתה מעדיף למות, בתאונה קטלנית ברכב או בתאונה קטלנית במטוס בגובה שיוט... לא חושב שמישהו יבחר באופציה השניה.

איזו שאלה כייפית... :-o

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

פורסם

אין ספק שאני מעדיף למות מהר. אולם, רוב התקלות מתרחשות בהמראה או בנחיתה, ולא בגובה שיוט.

מעבר לכך, בעוד במכונית יש סיכוי לא קטן להשאר נכה / בבית לוינשטיין, בהתרסקות מטוס הסיכוי הזה כמעט לא קיים.

מעדיף אפילו במקרה הגרוע כמה דקות של פחד ואז כלום, מאשר לסיים עם נכות קשה.

פורסם

הכל הכל הכל נכון, עדיין - השילוב של צינור אלומניום, דלק מטוסים, 800 קמ"ש, 10 קילומטר וחוסר שליטה במה שקורה גורם לרבים מאיתנו - גם אם זה מממממש טפשי, נוגד את הסטטיסטיקה ומה עוד לא נאמר על זה... לפחד טיסה.

פורסם

סתם חשיבה אמוציונאלית ולא רציונלית, גם להיות חלק מתאונת דרכים שאתה כלוא באוטו בוער ואח"כ לגסוס בטיפול נמרץ שבועיים זה לא תענוג גדול...

רפול (ז"ל) נסע בסערה על שובר גלים, בא גל גדול ושטף את הרכב לים, אתה מתאר לעצמך את רגעי האימה?

לא כל תאונות הדרכים זה בום, מכה ומוות מהיר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הרכב ממש לא נשטף לים - רק רפול. אם כבר, מכוניתו (למיטב זכרוני זאת היתה פולקסווגן פאסאט סטיישן) שנותרה בסמוך למזח שממנו רפול נשטף היתה הסימן לאלה שחיפשו אותו שמשהו השתבש.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

צודק, תודה על התיקון.

ועדיין, תאונות דרכים הן לא תמיד בום טראח מת.

דוגמא נוספת לאימה היא התאונה של ה 911 כביש גהה עם אב ובן שנשרפו חיים.

שבועיים האב נאבק במחלקת כוויות עד שנפטר.

פורסם
אני לא פסיכולוג, אבל לדעתי התקווה שגם במידה ומתרחש אירוע קטסטרופלי בגובה שיוט יש סיכוי לשרוד היא בדיוק מה שצריך בשביל הפסיכולוגיה.

העניין הוא שכבר ננקטו צעדים בשביל שבשעת אירוע קטסטרופלי בשיוט, אתה תנחת בשלום. הם פשוט לא קלים להבנה כמו מצנח. יש מערכות הידרואליות משולשות ומרובעות, יש מנועים כפולים ומרובעים, וכך הלאה בכמעט כל מערכת קריטית (עד לרמת רכיבים עיקריים כמו מחשב בקרת הטיסה שלא רק שקיים בכמה עותקים, אלא לפעמים כל אחד תוכנן על ידי חברה אחרת בשביל שלא יהיה סיכוי לבאג זהה בכולם). יש תקנים מכאן עד הודעה חדשה לכתיבה ובדיקה של תוכנה (DO-178B למשל) וכן הלאה. הדבר היחידי שמוריד מטוס מודרני "כאן ועכשיו" הוא כשל מבני - מה שלא קורה כמעט אף פעם - או גורם אנושי, מה שאחראי באופן גורף לאסונות האוויריים של השנים האחרונות (MH17, MH370, אייר פראנס וכו'). יש מקרים נדירים בהם יש כשל מוחלט בכל המנועים, כמו בטיסה של בריטיש ב777 (הבעיה תוקנה מאז) או בנחיתה בהדסון של הA320 אחרי פגיעת ציפורים בשני המנועים, אבל זה כלכך נדיר שאתה יכול באותה מידה כבר למלא לוטו - ואפילו המקרים האלו הסתיימו ללא נפגעים כלל.

ספציפית, אין סיכוי לתכנן מצנח בגודל ומשקל סבירים בשביל מטוס נוסעים מודרני. יש מצנחים בתעופה קלה, למשל לCirrus SR22 והם אכן הצילו לא מעט אנשים, אבל כמובן שמטוס קל הוא כלי מסוכן בהרבה ממטוס נוסעים (וכנראה שגם מסוכן יותר מרכב, עקב שילוב של בעיות תחזוקה, טייסים לא מנוסים, מטוס קטן ורגיש לתנאי מזג אוויר וחוסר ביתירות שיש במטוסי נוסעים).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מה יעזור לו למלא לוטו אם הוא הולך להתרסק עם מטוס? :lol:

בכל מקרה, אם נסכם שמרבית ההתרסקויות לאחרונה הן או טעות של טייס או ארוע טרור, בכל אחד מהמקרים האלה, מערכת כל שהיא שתציל את הנוסעים או מצנחים לא רלוונטים כי לא יהיה מי שיפעיל אותם.

אני לא מצליח לחשוב לאחרונה על התרסקות שקרתה 100% בגלל כשל מבני/טכני.

כן היו התרסקויות שצוות לא מיומן לא התמודד כראוי עם תקלה לא קרדינלית וגרם להתרסקות המטוס.

פורסם

אתם צודקים ב 1000 אחוז ואני מסכים עם כולכם... אני הרי בעצמי טס לא מעט.

כנראה פשוט לא יורדים לסוף דעתי לגבי שורשי הפחד מטיסה (לא רציונלי ככל שיהיה).

כנראה שצריכים פסיכולוג אמיתי שיסביר פה... איפה פרנקוס, או בנצי ? :lol:

פורסם
יש מקרים נדירים בהם יש כשל מוחלט בכל המנועים, כמו בטיסה של בריטיש ב777 (הבעיה תוקנה מאז)

הסיבה לתקלה לא הייתה במנועים עצמם אלא ברכיב מערכת החימום של הדלק, ובפרופיל הטיסה הממושכת בטמפרטורת אוויר של מינוס 65-74 מעלות צלסיוס. גבישי קרח שהשתחררו לאחר ההנמכה גרמו לסתימה של צינורות Fuel-oil heat exchanger.

הכשל התרחש בטיסה נוספת במטוס 777 וגם במטוס אירבוס שיש בו מנוע זהה של Rols Royce מדגם Trent 800.

החלק המקורי בתמונה למטה משמאל כלל בליטה של צינורות הדלק ב-4 מילימטר מפני השטח. בחלק המתוקן מימין בוטלה הבליטה וממיר החום הפך פחות רגיש להצטברות של גבישי קרח.

FOHE_Ice_Accumulation.jpg

fohe.jpg

• חברי המעגל הראשון
פורסם
הפחד ממטוסים הוא מאוד "רציונלי", שוב -> זה לא הפחד למות זה הפחד ממשך הזמן שאתה יודע באופן ודאי שאתה הולך למות.

לדעתי, הקטנת הגורם הודאי הזה הוא בדיוק מה שיוביל לצמצום או היעלמות הפחד הנפוץ הזה.

אה, זה קל-

מקל דינמיט מתחת לכל מושב, וכפתור שליטה אצל הטייס.

פורסם

בא נלך על פשרה, כסאות מפלט לכל נוסע אבל על בסיס סקר נוסעים וברוב דחוק אפשר לשגר את הנבחר החוצה באותו רגע.

אתה תמכור לו שוקולד, מה היא ער...EJECT.

הילד מאחורה שכל הטיסה בועט לך בגב, EJECT.

האמא שלא מוכנה לנסות להשתיק את התינוק שלה כי בהורות ניו אייג' שלה צריך לתת לילד להתבטא, EJECT.

הדוס שצמוד אליך שלא התרחץ שנה, EJECT.

האבא שמעיר אותך משינה כי אתה ליד החלון והילד רוצה להציץ החוצה, EJECT.

המסריח שמאחוריי שחזר מהודו וחושב שזה סבבה לגמרי להוריד נעליים, EJECT.

הדיילת שחושבת שהיא בכלל עושה לך טובה והעבודה הזאת בכלל נועדה לאפשר לה למצוא איזה איש עסקים בדרך לבודפשט, EJECT.

הדיילת השניה שכששאלתי אם אפשר כוס מים ענתה לי "אדוני,כבר הגשנו משקאות אחרי האוכל"...EJECT

הפרסר שעד עכשיו לא הבנתי אם הפרצופים שהוא עושה זה בגלל שהוא מאוכזב שלא קניתי כלום בדיוטי או שהוא מנסה להתחיל איתי, EJECT.

EJECT,EJECT,EJECT!!!!

באמ'שלי, אני צריך להתחיל לטוס במטוס פרטי! :onfire:

• תוכן חדש...