Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5376 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בבעלותי סיאט לאון 1.8, עם 5000 ק"מ על השעון.

בבדיקה אקראית של מד השמן גיליתי כי הוא עומד במינימום ואף מתחת לכך (מתחת לאיזור הבולט/שקוע במד השמן) למרות שלא נדלקה נורית אזהרה כלשהי.

היום רכשתי מאוטו דיפו שמן של MOBIL1 דגם 3000-X1 (צמיגות 5-40) ומילאתי את החסר.

בחיפוש ראיתי שמדובר בתופעה די מוכרת במנועי ה-TSI בק"מ הראשונים.

מה דעתכם, האם להמשיך לנסוע תוך כדי בדיקת המפלס בתדירות יותר גבוהה או לגשת למוסך לבדיקה?

תודה

פורסם

השאלה הנשאלת האם ביצעת את הבדיקה לאחר כ-15 דקות לפחות לאחר כיבוי המנוע ובמישור מפולס כמו בתחנת הדלק.

אם ביצעת את הבדיקה בצורה נכונה אזי אין לך סיבה לגשת למוסך אלא לבדוק אחת לשבוע את מפלס שמן המנוע ולמלא במידה וחסר.

איזה כייף לי :)

פורסם
שלום לכולם,

בבדיקה אקראית של מד השמן גיליתי כי הוא עומד במינימום ואף מתחת לכך (מתחת לאיזור הבולט/שקוע במד השמן) למרות שלא נדלקה נורית אזהרה כלשהי.

מה דעתכם, האם להמשיך לנסוע תוך כדי בדיקת המפלס בתדירות יותר גבוהה או לגשת למוסך לבדיקה?

תודה

השקעת ברכב חדש וטוב, ראשית אל תמלא סתם שמן חבל. עדיף שתקפוץ למוסך מורשה צמפיון תקנה שמן מקורי סינטטי מלא ורק איתו תמלא להבא. בכל זאת אוטו טוב יש לך, חבל לקלקל בקטנות.

אינני מומחה בתחום הרכב, נא לקחת כל מה שנרשם ע"י בערבון מוגבל. אין להתייחס לרשום כעל מידע אמין ומדוייק אלא כעל מידע של חובב רכב בלבד!

פורסם
שלום לכולם,

תודה

יש לי את אותו הרכב ואותו המנוע,ידוע שמנועי ה TSI אוכלים שמן, אני בודק פעם בשבועיים.

מה גם שגם אני רכשתי את השמן הזה והוא מצויין, בטיפול האחרון שעשיתי לרכב רכשתי 2 גלוני שמן כאלה.

אתה יכול להיות רגוע ואין לך למה ללכת למוסך.

פורסם

צ'מפיון לא מחזיקים במלאי שמן 'מקורי' גם אין צורך לרכוש שמן 'מקורי' מכיוון שקיימים בשוק מספיק שמנים מצויינים העונים למפרטי ייצרן הרכב.

פורסם

עוד דבר קטן שאתה חייב לדעת ולעשות כשאתה מניע את הרכב בבוקר אתה חייב לתת לו 2-3 דקות חימום או לחליפין קילומטר ראשון תן לו נסיעה ממש רגוע כמעט בלי גז מומלץ גם לאחר נסיעה תן לו דקה שתיים בניוטרל לפני כיבוי מלא של הרכב

זה דברים ששומרים על שמן במנוע שלא יהיה חסר וגם על הטורבו

You should never drive faster than your guardian angel can fly, mine is electronicly limited to 300 km/h.

פורסם
שלום לכולם,

תודה

מנוע זה לא אמור לצרוך שמן בטירוף.. ולכן אין צורך לבדוק בתדירות גבוהה.

מומלץ לבדוק באופן קבוע ולעשות את זה על מנוע קר (הכי טוב בבוקר אחרי שהרכב עמד כל הלילה)

המנוע הזה כן צורך מעט שמן בקילומטרים הראשונים ואז נרגע בהנחה שעשית הרצה כמו שצריך לפי הספר.

ש

מומלץ לרכוש אך ורק שמן איכותי ככל שניתן ולוודא שהוא עומד בתקנים של VW.

ול-labop: לא תמיד המוצרים שנמכרים במוסכים המורשים טובים יותר ממה שניתן לקנות בחוץ. לרוב הם אפילו פחות טובים.

לפותח הפוסט יש לך אחלה רכב. תשקיע בו ואל תחסוך עליו באיכות החומרים.

הרשה לי להמליץ לך על שמן טוב, Valvoline synpower 5w-40. והמלצה שלי אל תשים שמן של Liqui Moly שכן ידוע שהוא משאיר דיי הרבה לכלוך ו"בוץ". לפני החלפת שמן בטיפול מומלץ לבדוק איזה שמן הולכים לשים לך שכן אם זה לא לרוחך תבקש להביא שמן לבד.

כל טוב.

דיטיילר בנשמה...

מוכן לעזור בכל שאלה, בעיה ומה לא

פורסם
השקעת ברכב חדש וטוב, ראשית אל תמלא סתם שמן חבל. עדיף שתקפוץ למוסך מורשה צמפיון תקנה שמן מקורי סינטטי מלא ורק איתו תמלא להבא. בכל זאת אוטו טוב יש לך, חבל לקלקל בקטנות.

תפסיק לבלבל ת'שכל.

בצ'מפיון תמצא שמן של סונול במחיר מופקע.

ובלי קשר - ספר קצת רשמים מהמנוע... 8)

פורסם
עוד דבר קטן שאתה חייב לדעת ולעשות כשאתה מניע את הרכב בבוקר אתה חייב לתת לו 2-3 דקות חימום או לחליפין קילומטר ראשון תן לו נסיעה ממש רגוע כמעט בלי גז מומלץ גם לאחר נסיעה תן לו דקה שתיים בניוטרל לפני כיבוי מלא של הרכב

זה דברים ששומרים על שמן במנוע שלא יהיה חסר וגם על הטורבו

מה זה השטויות האלה ?!

הבן אדם קנה רכב ולא איזה יהלום ששומרים עליו בכספת.

פורסם

סינטטי מלא בתקן VW502 (אם אני זוכר נכון) של מותג מוכר יעשה את העבודה.

במשך שנה עברתי כ- 55 אלפי קילומטר עם אוקטביה 1.8TSI והרכב לא הפסיק לצרוך שמן ובכמויות יפות ביותר.

רוצה לומר, זה מה יש, החזק גלון שמן בהשג יד.

בהצלחה,

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

1. אחרי חצי שנה ויותר מ10,000 ק"מ עם אותו מנוע, טרם יצא לי למלא שמן, למרות שאני בודק באופן תדיר (בגלל השם שיצא למנוע בפורום כאחד שצורך שמן) ולא מחכה לנורה שתידלק. ייתכן והצריכה קשורה לאופי הנסיעה?

2. כל עוד הרכב באחריות, ניתן למלא שמן במוסכים מורשים בחינם.

seat leon 1.8 tsi DSG

פורסם
.2. כל עוד הרכב באחריות, ניתן למלא שמן במוסכים מורשים בחינם.

לא מכיר דבר כזה וגם לא חושב שבמוסכים מכירים שירות כזה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ברוך הבא למועדון אוכלי השמן. מחזיק אצלי קבוע ליטר 5W40.

אצלי זה התחיל עם התראה על חוסר שמן והיה צריך להוסיף ליטר. מאז בודק פעם בשבוע.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
לא מכיר דבר כזה וגם לא חושב שבמוסכים מכירים שירות כזה.

עידן

(תגובה מאוחרת בגלל נסיעה לחו"ל)

בדקתי את זה בזמנו דרך צ'מפיון ווידאתי את זה כשהגעתי במקרה למוסך של יוסי ספטון בפ"ת.

seat leon 1.8 tsi DSG

• תוכן חדש...