Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות בקשר לשמן, החלפתו, ובעיות טכניות עם החלפה.

gmb
שימו לב! השרשור הזה בן 7537 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם

כבר דיברתי על כך שאני מעוניין לעשות את הטיפול של החלפת שמן מנוע בעצמי (זה רק מה שעושים בטיפול החצי-שנתי אצלי ברכב).

לשאלתי ענה לי המוסך המורשה שהוא ממלא 15W40 של קסטרול, הוא לא ידע לענות לי אם זה חצי-סינטטי או סינטטי מלא...

לפי הכתוב בספר רכב, הזמנים המומלצים הם או 10W40 או 20W50.

א. האם השמן שמילא לי המוסך המרכזי בכלל מתאים לרכב? הוא בכלל לא בהוראות היצרן/יבואן לשמן הנכון! גם לפי ספר הרכב מומלץ רק שמן סינטטי מלא...

ב. אני מעוניין לשים שמן של LM, לפי המלצות חברי הפורום. האם אני פשוט מנקז את השמן הקיים, מחכה איזה 15 שעה ואז שם שמן חדש? לא יהיה בעיות כיוון שזה גם שמן מחברה אחרת וגם שמן מסוג אחר (אני אשים את ה 10W40 של LM, במכל הזהוב)

ג. האם ה 10W40 במיכל הזהוב הוא חצי-סינטטי?? כי במקום שראיתי אותו (צמוד לפרסי) המוכר טען שזה חצי סינטטי, ורק ה 5W40 של LM (במיכל סגול) הוא סינטטי מלא...

ד. טיפולים אחרים בעתיד אני מתכוון להמשיך לעשות במוסך. האם לא ייווצרו בעיות ממעבר לשמן אחר כל פעם? יש ממה להזהר בקטע הזה?

ה. חוץ מהשמן עצמו, צריך גם להחליף את הבורג ניקוז/הגומי שלו, ומסנן שמן. ובשביל מסנן שמן צריך מפתח מיוחד, נכון?

בתודה מראש לכל העונים

רמי

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשובות לשאלות - אחת אחרי השניה:

1. - לא נורא, השמן ששם לך המוסך הוא פשרה בין שתי ההמלצות שהיצרן ממליץ לך, חוץ מזה שלא ברור אם הוא שמן מינרלי חצי-סינטטי או סינטטי מלא, מבחינת מאפיינים הוא לא רע לאוטו שלך, אבל לא ברור האם הוא איכותי מספיק.

2. לחכות 15 שעות זה הרבה, אני חושב ש-15 דקות יספיקו, וכן אתה פשוט ממלא את השמן החדש. (כמובן שאתה גם מחליף פילטר שמן ומחליף טבעת אטימה של פקק הניקוז)

3. השאלה השלישית שלך היא למעשה חצי קביעה, הרי אתה אומר שמצד אחד הוא חצי סינטטי, ומצד שני רק X אחר הוא סינטטי מלא, אז כן, השמן של LM במיכל הזהוב שהוא 10W40 הוא חצי-סינטטי (זה מה שאני שם ברנו שלי אגב), זה שמן שהוא HD, והוא לא רע בכלל...

4. מה הכוונה? שמן אחר כל פעם? מדובר בהרפתקאה חד פעמית שאתה מתכוון לנסות עם החלפת השמן הזו? וגם אם כן, פשוט בפעם הבאה שאתה מביא את האוטו לטיפול, קנה פשוט גלון של LM ותאמר למוסך שלך להשתמש בו ולא בשמן שהם ממלאים - כך גם תחסוך לך חיוב על שמן של המוסך (ושלא יספרו לך סיפורים "השמן לא מתאים" וכו' כמו שאוהבים לעשות בישראל...)

5. בשביל לנקז את השמן צריך בדרך כלל להחליף רק את טבעת האטימה של בורג הניקוז, אולי בהונדה יש פטנט אחר,אבל אני בספק... ולגבי מפתח לפתיחת מסנן השמן, כן יש מפתח מיוחד, עקרונית אין מניעה שתפרק את המסנן בעזרת היד - ולהרכיב אותו גם כן, בעזרת היד בלבד, ללא הפעלת המון כוח (זה פשוט קורע את המסנן מבפנים..)

מקווה שעזרתי

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לנסיך:

3. אם השם ששם לי המוסך המרכזי היה סינטטי מלא, האם לא תהיה פגיעה במנוע עקב מעבר לחצי-סינטטי?

4. זה אפשרי לבוא למוסך ולבקש ממנו לשים שמן שאני מביא לו? זה נשמע לי קצת מצחיק ואולי גם מביש קצת.... "אה סליחה, תעשה לי פה טיפול 10K אבל שים את השמן הזה, לא מה שיש לך שם...". בהקשר הזה אפשר גם לקנות את החלקים ביותר זול ביצחק שדה (כל אחד מהחנויות שם) ואז לבוא אליו ושרק ירכיב את זה... לא כן?

רמי...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשובות לשאלות - אחת אחרי השניה:

3. השמן של LM במיכל הזהוב שהוא 10W40 הוא חצי-סינטטי (זה מה שאני שם ברנו שלי אגב), זה שמן שהוא HD, והוא לא רע בכלל...

ברצוני לתקן:

השמן של LM 10W40 במיכל הזהוב הוא [/u]מינרלי ולא חצי סינטטי, כמו שנכתב.

למידע נוסף נסה לקרוא את המדבקה שעל הגלון (למרון שרובה בגרמנית), או היכנס לאתר של LM:

http://www.liqui-moly.com

הפרסי לא מוכר 10W40 חצי סינטטי.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז כמה עולה המיכל 6 ליטר הזהוב של LM 10W40 אצל הפרסי?

או אם מישהו קנה את הסינטטי עוד יותר טוב.

אני פשוט מתכוננן להחליף בקרוב ונראה לי כדאי להשוות בינו לבין אוטודיפו.

באוטודיפו זה עכשיו במבצע של עוד ליטר חינם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז כמה עולה המיכל 6 ליטר הזהוב של LM 10W40 אצל הפרסי?

או אם מישהו קנה את הסינטטי עוד יותר טוב.

אני פשוט מתכוננן להחליף בקרוב ונראה לי כדאי להשוות בינו לבין אוטודיפו.

באוטודיפו זה עכשיו במבצע של עוד ליטר חינם.

ה- 10W40 מגיע אצל הפרסי במיכל של 5 ליטר.

לא זוכר מהו המחיר המדוייק אצלו, אך מהשוואת מחירים בין אוטודיפו לפרסי, הפרסי זול , לפחות בשמנים (במיוחד לאחר מיקוח קל... :wink: ).

תנו חיוך, הכל לטובה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני צריך כולה 3.8 ליטר (למנוע) אז אין לי צורך ב-6 ליטר שבמבצע...

ומישהו יכול לאשר סוף סוף חד משמעית מה זה השמן 10W40 של LM? סינטטי מלא, חצי סינטטי או מינרלי? בכל מקום מצוין משהו אחר...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני צריך כולה 3.8 ליטר (למנוע) אז אין לי צורך ב-6 ליטר שבמבצע...

ומישהו יכול לאשר סוף סוף חד משמעית מה זה השמן 10W40 של LM? סינטטי מלא, חצי סינטטי או מינרלי? בכל מקום מצוין משהו אחר...

שוב:

http://www.liqui-moly.com

תנו חיוך, הכל לטובה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 7537 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...