Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה הבדל זניח, לעומת הבדל גדול מאוד בין ג'יפ או רכב קופה ספורטיבי לבין מכונית משפחתית רגילה.

ממש לא, ישר אחרי שקיבלתי את הרישיון ונסעתי בפעם הראשונה על סקודה פייבוריט ידנית מאוד היסתבכתי עם הקלאץ' וכל הקטע של הזינוק כי בדיזל המורים מלמדים שאפשר להתחיל נסיעה רק עם הקלאץ' אז התרגלתי לזה וכשניסיתי באוטו שלי לקח לי זמן להתרגל לדעת להוסיף גם גז.

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

ליולאן ולסלל - ברור שהשקפת העולם שלי השתנתה מאז שהייתי בן 17, אבל גם בגיל 17 לא חשבתי ללמוד נהיגה על מכונית ספורטיבית.

ואני לא חושב שזה מגניב. זה טיפשי.

אלא אם מחכה לך בבית רכב דומה/זהה שבו אתה הולך לנהוג מייד אחרי הוצאת הרישיון. או שיש לך אמצעים ובכוונתך לרכוש אחד כזה.

אבל אם אתה הולך לנהוג על פיאט אונו או איביזה שנת 95 אז אין בזה כל הגיון, ולעשות משהו "בשביל הפוזה" זה לא בשבילי.

זה מה שאני חושב היום וזה פחות או יותר מה שחשבתי בגיל 17.

אגב, אצלינו בבית ספר מי שנחשב הכי "כלי" זה מי שהוציא רישיון אחרי הכי מעט שעורי נהיגה ועבר טסט ראשון.

ולא מי שלמד על רכב עלק "מיוחד".

פורסם
ממש לא, ישר אחרי שקיבלתי את הרישיון ונסעתי בפעם הראשונה על סקודה פייבוריט ידנית מאוד היסתבכתי עם הקלאץ' וכל הקטע של הזינוק כי בדיזל המורים מלמדים שאפשר להתחיל נסיעה רק עם הקלאץ' אז התרגלתי לזה וכשניסיתי באוטו שלי לקח לי זמן להתרגל לדעת להוסיף גם גז.

זה פשוט עקב עקב כך שאתה לא היית רגיל לאוטו השני.

גם אם היית לומד על בנזין, היה לוקח לך זמן להתרגל לרכב החדש.

גם ברכב עם מנוע בנזין אפשר להתחיל בנסיע ללא גז.

פורסם
היום ראיתי בעיר, ל', בשיעור נהיגה של מורה לא מהאזור כנראה. נוהג על פיג'ו לא פחות ולא יותר RCZ

מה נסגר? מה הטעם באוטו כזה לשיעורי נהיגה?

מה רע בזה?

אנשים משלמים כסף על דברים הרבה יותר ... "מיותרים" בוא נקרא לזה ככה.

חוץ מזה שהרכב הוא לא נטו רק לשיעורי נהיגה אלא גם בשביל המורה עצמו בזמנו הפרטי. ואם הרכב נהרס בגלל הלימודים של התלמידים, אני חושבת שיש למורה 'קצת' כסף בצד בשביל הדברים האלו

שיהנה ויהנו התלמידים

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם
דווקא בין דיזל לבנזין יש הבדל בזינוק בעליה...

בבנזין אתה יכול לתת גז ובדיזל זה סתם יכבה לך את הרכב.

זה לא הפוך? בשביל זינוק בעליה בדיזל מספיק להרים קצת את הקלאץ' והאוטו מתחיל לזוז, בבנזין אתה צריך להוסיף דלק.

פורסם

גם כשלומדים על רכב סטנדרטי יש הבדלים בין הרכב שמשמש ללימוד נהיגה,ובין הרכב הפרטי.אני למדתי על פג'ו 405, ומאוטו גדול עם הגה כח, עברתי לרכב קטן,ישן ויותר קשה לנהיגה.כמה שנים אחרי זה התחלתי לנהוג ברכב עבודה מסחרי סגור, עם הקשיים שלו.

לוקח קצת זמן ומתרגלים.הוצאת רישיון נותנת אפשרות לנהוג על כל רכב, אז לא משנה על מה לומדים.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

כמי שמכיר מורה לנהיגה ממקור ראשון עם רכב קצת אחר, זה פשוט מושך תלמידים ויש יותר עבודה, זו הסיבה העיקרית לרכוש רכב שכזה. בנוסף כמו שאמרו כאן, זה גם הרכב הפרטי שלו ואם יש מורה לנהיגה שגם ממש אוהב לנהוג, אני מעדיף אחד שכזה.

פורסם

אני למדתי נהיגה על משאית של DAF וקורות בטון בתן מטען בשביל המשקל ובכללי אני נוסע על אוטו ששוקל רבע מזה ...

ביג דיל נהיגה אתה לומד כשאתה בתקופת מלווה ועם אוטו שילווה אותך להרבה יותר זמן מכמה חודשים של לימוד נהיגה.

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

אני למדתי נהיגה על אולדסמוביל אומגה שנת 1982 (ולא זה לא היה בארה"ב - זה היה ברמת-גן/תל-אביב) רק חבל שזה היה דגם 2500 4 צילינדרים ולא 2800 עם שישה...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יש בקריית גת מורה שמלמד אוטומט על ב. מ.וו. 320 דיזל חדשה, והרכב הזה גם משמש אותו כרכבו הפרטי.

הוא לא לוקח על זה שום תוספת למחיר, אבל מי שלומד אצלו על ידני, נוהג על פאביה דיזל דור קודם.

אני למדתי אצלו על ידני שהיתה לו פאסאט TDI.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
זה לא הפוך? בשביל זינוק בעליה בדיזל מספיק להרים קצת את הקלאץ' והאוטו מתחיל לזוז, בבנזין אתה צריך להוסיף דלק.

הדיזל יותר סלחן לנהג המתחיל,זה תלוי בשיפוע,לרוב לרכב יהיה קשה להתקדם בשיפוע אלא אם זה ממש מזערי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למדתי נהיגה על סיויק ידנית 1800 בנזין, והרכב הראשון שנהגתי עליו אחרי קבלת הרישיון היה ניסאן סרנה 2700 או 2300 דיזל.

מאוחר יותר כשקניתי ידנית עם מנוע בנזין לא היתה לי שום בעיה לנהוג עליה, בעוד שחברים שלי שלמדו על אוקטביה דיזל לא יודעים עד היום לעשות זינוק נורמלי עם ידני בנזין.

אגב, לבן דוד של המורה נהיגה שלי, שהוא גם מורה נהיגה יש שירוקו ירוקה.

פורסם
למדתי נהיגה על סיויק ידנית 1800 בנזין, והרכב הראשון שנהגתי עליו אחרי קבלת הרישיון היה ניסאן סרנה 2700 או 2300 דיזל.

מאוחר יותר כשקניתי ידנית עם מנוע בנזין לא היתה לי שום בעיה לנהוג עליה, בעוד שחברים שלי שלמדו על אוקטביה דיזל לא יודעים עד היום לעשות זינוק נורמלי עם ידני בנזין.

אגב, לבן דוד של המורה נהיגה שלי, שהוא גם מורה נהיגה יש שירוקו ירוקה.

מהקריות במקרה? מישהו כבר ציין את השירוקו :wink:

• תוכן חדש...