Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי באלנו 98 מתחממת

martines
שימו לב! השרשור הזה בן 4907 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

עברה שנה מאז ההתחממות האחרונה, הוחלפה אז כל הצנרת הפלאנג' והרדיאטור. מאז לא הייתה כל בעייה

לפני כשבועיים שלושה בדקתי מים, היה מלא. היום אשתי נסעה נסיעה של 5 דקות ועצרה בצד אחרי שהמחוג כבר היה ממש על האדום (אם המזגן לא היה מפסיק לקרר, היא הייתה ממשיכה לנסוע ...) אבא שלה חילץ אותה על ידי הוספת 2 ליטר מים לרדיאטור (כנראה מים מהברז !!!)

בערב הנעתי, הוספתי כוס מים ירוקים, הבאתי את המנוע לטמפרטורת עבודה, הצינור העליון התחמם , המאוורר נכנס לפעולה, הכל נראה טוב ! , נסעתי כ 10 קילומטר, שום בעייה (חוץ מעין ריח שרוף שמגיע ממערכת האורור ..)

בדקתי שמן, נראה טוב ,.

עכשיו מחכה שהרכב יתקרר, לבדוק כמה מים חסר

מישהו יכול לנחש מה יכולה להיות הבעייה ? או להציע עוד בדיקה שתתן עוד מידע על העניין הזה ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תבדוק אם אין נזילה מהרדיאטור הפנימי או מהצינורות שלו בתוך הרכב או מבחוץ.

מים יכולים לברוח גם מהצינורות שמתחברים לבית המצערת או גם בראש מנוע לא תקין אל תוך המנוע אבל כמות של 2 ליטר אתה בטח תראה בשמן על המדיד.

תפתח פקק רדיאטור ותראה אם אין סימני שמן.

תסתכל מתחת לשטיחים בקדמת הרכב למצוא אולי מים או רטיבות שם וגם תפעיל מאוורר על חימום ברכב ותראה אולי יש ריח של חומץ שזה יעיד על רדיאטור פנימי נוזל.

תבדוק שהרדיאטור החיצוני לא נפגע, אולי ממכה בפגוש אפילו. תחפש עליו סימנים ירוקים (אני מבין שהשתמשת בירוקים) הרי הוספתם מים רגילים אז אם יש ירוק זה רק מנזילה ולא מההוספה ועודפים.

ודבר אחרון יכול להיות פקק רדיאטור לא תקין אבל את זה אני לא יודע איך בודקים.

זה מה שעולה לי בראש. בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תבדוק אם אין נזילה מהרדיאטור הפנימי או מהצינורות שלו בתוך הרכב או מבחוץ.

מים יכולים לברוח גם מהצינורות שמתחברים לבית המצערת או גם בראש מנוע לא תקין אל תוך המנוע אבל כמות של 2 ליטר אתה בטח תראה בשמן על המדיד.

תפתח פקק רדיאטור ותראה אם אין סימני שמן.

תסתכל מתחת לשטיחים בקדמת הרכב למצוא אולי מים או רטיבות שם וגם תפעיל מאוורר על חימום ברכב ותראה אולי יש ריח של חומץ שזה יעיד על רדיאטור פנימי נוזל.

תבדוק שהרדיאטור החיצוני לא נפגע, אולי ממכה בפגוש אפילו. תחפש עליו סימנים ירוקים (אני מבין שהשתמשת בירוקים) הרי הוספתם מים רגילים אז אם יש ירוק זה רק מנזילה ולא מההוספה ועודפים.

ודבר אחרון יכול להיות פקק רדיאטור לא תקין אבל את זה אני לא יודע איך בודקים.

זה מה שעולה לי בראש. בהצלחה.

השמן נראה טוב, לא ראיתי שמן במים.

הצצתי גם על הצינורות של המצערת.הרדיאטור בסדר ולא ראיתי סימנים של מים עליו, הפקק הוחלף לפני שנה יחד עם כל שאר המערכת.

נשאר הרדיאטור הפנימי .. אני אבדוק ...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השמן נראה טוב, לא ראיתי שמן במים.

הצצתי גם על הצינורות של המצערת.הרדיאטור בסדר ולא ראיתי סימנים של מים עליו, הפקק הוחלף לפני שנה יחד עם כל שאר המערכת.

נשאר הרדיאטור הפנימי .. אני אבדוק ...

אני לא מבין בפקקים לרדיאטור אבל אם הוא סיני הכל יכול להיות גם אם הוא הוחלף לפני שנה. אל תשלול לבינתיים.

ברדיאטור יכולה להיות נזילה מהצד שבין הרדיאטור לרדיאטור של המזגן, תנסה לראות ביניהם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום בבוקר מצאתי שלולית גדולה מתחת לשטיח של צד הנוסע. כנראה צינורות הרדיאטור הפנימי דולפים

עד כמה מסובך לסדר את העניין הזה לבד ?

אולי כדאי פשוט לוותר על הרדיאטור הזה ? ולנתק את הצינורות שמגיעים אליו ?

מה דעתכם ??

ועוד שאלה, איך אני אוטם את הכניסות לרדיאטור הזה זמנית בשביל לאפשר לאשתי לנסוע בשבוע הקרוב ? בחודשים הקרובים היא בטוח לא תצטרך חימום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היום בבוקר מצאתי שלולית גדולה מתחת לשטיח של צד הנוסע. כנראה צינורות הרדיאטור הפנימי דולפים

עד כמה מסובך לסדר את העניין הזה לבד ?

אולי כדאי פשוט לוותר על הרדיאטור הזה ? ולנתק את הצינורות שמגיעים אליו ?

מה דעתכם ??

ועוד שאלה, איך אני אוטם את הכניסות לרדיאטור הזה זמנית בשביל לאפשר לאשתי לנסוע בשבוע הקרוב ? בחודשים הקרובים היא בטוח לא תצטרך חימום.

תעקוף את הרדיאטור הפנימי !

חבל על המנוע שלך יש לך נזילה שלא אמורה להיות

אחרי שתעשה את המעקף תתחיל לחשוב אם כדאי לך לחליף רדיאטור חימום פנימי או לחקות לחורף !

בתא המנוע בכניסה והיציאה מהרדיאטור לתא נוסעים תפתח את הבנדים ותנתק את הצינורות שמחוברים עכשיו ותחבר

צינור ישיר .

כול חנות חלקי חילוף תמכר לך צינור מתאים .

ותוסיף מיים למערכת עם חסר !

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תעקוף את הרדיאטור הפנימי !

חבל על המנוע שלך יש לך נזילה שלא אמורה להיות

אחרי שתעשה את המעקף תתחיל לחשוב אם כדאי לך לחליף רדיאטור חימום פנימי או לחקות לחורף !

בתא המנוע בכניסה והיציאה מהרדיאטור לתא נוסעים תפתח את הבנדים ותנתק את הצינורות שמחוברים עכשיו ותחבר

צינור ישיר .

כול חנות חלקי חילוף תמכר לך צינור מתאים .

ותוסיף מיים למערכת עם חסר !

עשיתי ! , קניתי 4 פקקים, ניתקתי את 2 הצינורות המוליכים מים לרדיאטור הפנימי, ואטמתי עם הפקקים את כל היציאות.

אחר כך הייתי צריך לרוקן את מי הברז שאבא של אשתי הכניס לרדיאטור ולשים במקומם מים ירוקים. משימה לא פשוטה בבלנו בגלל שזה מצריך פירוק של המאורר, וגם של צינור המים העליון (אחרת אי אפשר להוציא את המאורר) . בשעה טובה הכל עבר בשלום ובהצלחה.

עכשיו הרכב נמצא במעקב.

תודה על העזרה !

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עשיתי ! , קניתי 4 פקקים, ניתקתי את 2 הצינורות המוליכים מים לרדיאטור הפנימי, ואטמתי עם הפקקים את כל היציאות.

אחר כך הייתי צריך לרוקן את מי הברז שאבא של אשתי הכניס לרדיאטור ולשים במקומם מים ירוקים. משימה לא פשוטה בבלנו בגלל שזה מצריך פירוק של המאורר, וגם של צינור המים העליון (אחרת אי אפשר להוציא את המאורר) . בשעה טובה הכל עבר בשלום ובהצלחה.

עכשיו הרכב נמצא במעקב.

תודה על העזרה !

מה, יש פקקים לדבר הזה? כשאני ניתקתי פעם חיברתי את אחד הצינורות ליציאה השניה וזהו. תבדוק שאין לך נזילות.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה, יש פקקים לדבר הזה? כשאני ניתקתי פעם חיברתי את אחד הצינורות ליציאה השניה וזהו. תבדוק שאין לך נזילות.

בהצלחה.

היה לי חבל לכופף את הצינורות האלה, הם מכופפים בצורה מאד מסויימת ושילמתי 100 ש"ח על כל אחד מהם כשהחלפתי את כל הצנרת לא מזמן. הם יחכו בצד למקרה ואחליט להשמיש שוב את הרדיאטור הפנימי.

הפקקים דרך אגב גם נראים טוב וגם לא תופסים מקום בחלל המנוע. פיתרון מוצלח לבעייה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4907 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...