Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, עכשיו סיימתי לראות תוכנית באורך מלא בערוץ דיסקברי (ערוץ מוכר ומכובד שאני לא מאמין שיפרסם חומר שגוי) על בני שבט הטרהומרה, כל התוכנית סבבה סביב "מרתון" של כל בני השבט (זקנים, ילדים, נשים וגברים) אשר נמשך קצת יותר מיומיים ובו הם עוברים 700 ק"מ בריצה ללא נעליים!

עכשיו רגע, כל הסיפור נשמע ממש לא אמין שכן פיסית אני לא חושב שאפשר לעשות דבר כזה, מדובר על ריצה בקצב של כמעט 15 קמ"ש בשעה וזה במידה והם לא ישנים, עוצרים להתרעננות או כל דבר אחר במשך כל 48 השעות!

בתוכנית הביאו כמה וכמה מומחים "בעלי שם" שהסבירו על התופעה וכמה היא מדהימה, משהו על זה שהם שותים בירה שעשויה מתירס ע"מ לקבל את האנרגיה הדרושה למרתון מכיוון שהם שורפים לא פחות ולא יותר 43,000 (ארבעים ושלוש אלף!) קלוריות במהלך הריצה.

גיגול מהיר בויקיפדיה הביא את התוצאה הזו:

" these people developed a tradition of long-distance running up to 120 miles (190 km) in one session, over a period of two days through their homeland of rough canyon country, for intervillage communication and transportation as well as to hunt."

מקור

אוקיי, 190 ק"מ זה גם חולני אבל עוד איכשהו נתפס ובטח שלא מתקרב ל700!

לאורך התוכנית עקבתי אחרי השדרן שדיבר אנגלית כדי להבין אולי יש טעות בכתוביות אבל לא, סרט דוקומנטרי באורך מלא על התופעה. אז מה העניין, דסקברי מוציאים תוכניות שיקריות? :roll:

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

נגיד וישנים כל לילה 6 שעות ועוצרים פעמיים ביום למשך שעה נשאר 32 שעות לריצה

190 קילומטר ב 32 שעות זה פחות מ 6 קילומטר לשעה

קצב הליכה של זקנה יחפה במעבר חציה.... מה הפלא?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

190 ק"מ "בסשן אחד". יחי ההבדל הקטן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אז הם לא ישנים ולא נחים, אך גם לא רצים כי זה יוצא קצב הליכה 2 צעדים קדימה, 3 אחורה וכל הסיפור הזה כי הם מצליחים לעשות זאת במשך יומיים

פורסם

שקרים? נקרא לזה הגזמות.

עוד לא נתקלתי בתוכנית טלוויזיה תיעודית כל שהיא ביקום

שבה המידע היה מדויק ב-100 אחוזים. לא משנה עד כמה הערוץ ממותג כ"יוקרתי".

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
נגיד וישנים כל לילה 6 שעות ועוצרים פעמיים ביום למשך שעה נשאר 32 שעות לריצה

190 קילומטר ב 32 שעות זה פחות מ 6 קילומטר לשעה

מדובר על 700 ק״מ ביומיים.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

אח שלו, עוד לא בנו רובוט שמסוגל לרוץ קצב 15 במשך 48 שעות

700 זה לא הנתון של הקילומטר

זה אולי המשכורת השנתית של איש שבט

פורסם

בן דוד שלו, בסה"כ רשמתי על מה הייתה התוכנית, אז תפסיק ללכת עם הראש בקיר.

פורסם

לא מבין איך מישהוא בכלל מעיז להיות ציני בעניין אבל אם אתה רץ 190 ק"מ ביום אז כנראה שיש סיבה לציניות.

תכלס, מדובר באטלטים מופלאים שמימי קדם התאמנו בריצה למרחקים ארוכים כלא פחות ולא יותר, טכניקה של צייד! :shock:

את הריצה של ה 800 ק"מ (מרוצי 500 מייל) הם מבצעים ב 6 ימים ולא ביומיים כפי שנאמר ככל הנראה בטעות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אחלה באגירה תודה על המידע, וכן שיטת הצייד שלהם נקראת "צייד מתמיד" שבו הם רצים אחרי החיה במהירות שהיא דוהרת לאורך זמן כך שהיא לא יכולה להלחיט מה שמביא אותה בסופו של דבר למצב של עילפון.

פורסם

הפלא הוא שהם לא עושים את זה במסלול ריצה שמבודד מרוחות חזקות, סלול ישר, אין בו אדמה שהרגל שוקעת לך בתוכה, אין עליות, אין גם ירידות.

הם עושים את זה בשטח פתוח מדברי, כך שגם אם הנתון של 6 קמ"ש נכון- זה עדיין נתון מצויין, בטח לאורך זמן כל כך ארוך (ומי שעשה מסעות ארוכים בצבא יודע על מה אני מדבר).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...