Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד הקפדתי בהחלפת צמיגים לשים חברות ידועות כמו דאנלופ ופירלי, לאחרונה קניתי רכב משומש שהגיע עם צמיגי GT RADIAL CHAMPIRO בני ארבע שנים שאוחזים מצוין עבורי ונותנים נסיעה שקטה בכביש המהיר. אני אמנם נוהג רגוע אבל דחפתי את אלה קצת יותר קרוב למגבלות וכאמור רגיל לצמיגים מחברות יותר מוכרות.

הדבר העלה בי את השאלה האם המרדף אחרי חברות וותיקות יותר שמקורם ביפן או אירופה שווה את ההפרש במחיר, האם בכלל מקבלים עבורם יותר תמורה ואולי זה בכלל לא מדע טילים וברגע שיש את התקינה המתאימה אפשר לסמוך גם על מוצרים זולים יותר...

חוץ מ-GT ראיתי שגם המותג triangle נפוץ גם על רכבים עם חתך יותר ספורטיבי וגם על משאיות. לחברות אלה אתרים באינטרנט שנראים מבטיחים ונראה שהשימוש בהם מספיק נרחב בעולם כדי לדעת כבר די בביטחון שהם לא כושלים בפתאומיות ומתפוצצים.

מה אומרים המומחים?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לך לאיזה חניה נטושה בלילה, תנסה לעשות בלימת חירום. נראה לאן תגיע.

לשאלתך - א. יש חיפוש בפורום, והשאלה נדונה כבר מאות פעמים. ב. נקצר לך, תחליף צמיגים.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

תראה יש גם מלא זיופים בשוק. ככה שלא בטוח שאתה תשים TOYO או כל דבר אחר מקורי.

אני שמתי רבעייה של KENDA RADIAL, משהו כזה, אמרתי לפנצ'רמכר (חבר), שישים מה שהולך אצלו הכי חזק, רבעייה עלתה 1000 שקל.

הוא אמר לי זה זבל סיני שעולה חצי מחיר, אבל עדיף לקנות זבל ולהחליף כל שנתיים, מאשר לקנות יקר ולהחליף כל 4 שנים, וכך או כך האחיזה של הזבל הסיני תיהיה יותר טובה בגלל שאתה מחליף כל שנתיים. (אפשר יותר, שנתיים הם עוד טריים ונותנים אחיזה טובה מאוד כמעט כמו ביום הראשון, אבל למען הסר ספק)

(ברכב השני שלי אני שם קלבר ב1400 אם אני לא טועה.)

האחיזה מספקת, יצא לי לבדוק אותה בברקס חירום, אין לי ABS, פשוט האוטו נעל גלגלים קדמיים ועצר אחרי כמה מטרים.

יוצא לי ליסוע איתם בכביש 6 (לא היה בתכנון, אבל הרכב השני היה במוסך), 130 קמ"ש הרכב שקט ואוחז טוב.

כל שבועיים אני ממלא אוויר.

תראה אם אתה לא נוסע הרבה, הזבל סיני שהולך חזק (יעני הסוג הטוב יותר), יתן אחיזה מספקת.

נכון שצמיג חייב ליהיות איכותי וטוב כי הוא הקשר היחידי שלנו לכביש, אבל מצד שני אתה לא הולך לעשות מירוצים ברחוב, אלה ליסוע לפי החוק.

אם אישרו אותו, הכל טוב.

4 שנים אני הייתי מחליף כבר לסיניים אחרים!

(עזוב מה אחרים אומרים, הרבה אומרים את זה כי הם שמו צמיגים ב2000 שקל.)

פורסם

פינוי נוזלים גרוע, אחיזה שגורמת לך להרגיש כאילו אתה נוהג על עגלת סופר עם גלגל אחד דפוק, ודופן שמרגרינה מזולה ביום שרב מרגישה יותר מוצקה ממנה.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

חכה לגשם עם הצמיגים הסיניים..

כיכר במהירות 15 ואתה מחליק למדרכה (וזה מניסיון).

צמיגים הם בראש סדר העדיפויותברכב והם מצילי חיים, לא סיני ויותר גרוע מכך גם לא משומשים, כשעבדתי בפירוקייה נחרדתי לגלות כמה אנשים קונים צמיגים משומשים ואוכלים לוקשים שיש על הצמיג מלא בשר (רק שהוא שוכב כבר x זמן בלי לנסוע ובשמש ויבש יותר מהנגב).

פורסם

מנסיוני במיצובישי כריזמה של אבא שלי, סיבוב בכיכר במהירות של 15 קמ"ש ביום גשום במיוחד, עליתי קצת על המדרכה של הכיכר וכשירדתי ממנה הרכב זרק לי תחת, והרגשתי כאילו אני עושה דריפטים בכיכר, במיוחד נהג האוטובוס שהיה מאחורי ודפק ברקס כדי לראות אם הכל בסדר אצלי, למזלי הרכב הסתדר ולא דפקתי שום דבר. אבל מה שכן, זה היה כיף.

אה וכן הצמיג היה משהו עם שם שמזכיר את המילה "פירלי" אבל רחוק מלהיות החברה הזו.

Opel Adam S 2017

פורסם

הבעיה היותר גדולה היא שהצמיגים בני 4 שנים, יותר מאשר העובדה שהם סיניים.

תראה, זה צמיג, זה הקשר היחידי שלך עם הכביש. אני לא רואה היגיון לחסוך סכומים קטנים כאלה (לרביעיה) למשהו שילווה אותך 4 שנים בערך. אם נניח הפער בין צמיג נורמלי לבין סיני הוא 150 שקלים, אז זה הבדל של 600 ש"ח לרביעיה - זה מחיר שכדאי לחסוך בשביל ה-4 שנים הבאות שבהן אתה צריך את הבטיחות שלך ?

כמו שאמרו לך - אם תעשה בלימת חירום במקום שאין אף אחד תוכל להתנסות. יותר טוב אני אפילו ממליץ לגשת לקורס נהיגה מתקדמת שזה ייתן לך יותר להרגיש את הדברים.

מעבר לזה, לחברות הגדולות יש יבואנים ונותני שירות בארץ, יש להם "אמא ואבא".

משומשים? תלוי. יש שרוטים שמחליפים צמיגים כל שנה. צמיג שהרגע ירד מרכב והוא בן פחות משנה ועדיין יכול לנסוע אלפי קילומטרים - אפשר להעביר מרכב לרכב. בשביל לקבל צמיגים כאלה צריך להיות מקומבן עם הפנצ'רמאכר.

אני בכל מקרה ממליץ על חדשים.

פורסם

nir100, התגובה שלך היא אחת המטופשות, מצטער על הבוטות. אנשים עוד עלולים לקחת אותה ברצינות.

צמיג סיני זה צמיג בלי אבא ואמא והדבר היחיד שטוב בו זה המחיר. אף אחד לא ערב ללחץ שהוא תוכנן לעמוד בו, אף אחד לא ערב לאיכות הגומי שמרכיבה אותו, אף אחד לא יודע איזו בקרת איכות או מבחנים (אם בכלל) הוא עבר לפני תחילת השיווק. חבר שהתעניין ברכישת צמיגים סיפר לי על צמיגים סיניים שהוצעו לו שתאריך הייצור שהוטבע עליהם הוא בעתיד :roll:

ענף הצמיגים בארץ הוא אחד הענפים הפרוצים וכמעט כל "מותג" ניתן להביא לארץ ומשרד התחבורה עוצם עיניים. מי שחושב שהוא דפק את המערכת וקנה צמיגים "שנראים בדיוק אותו הדבר" דפק רק את עצמו. במידות הסטדנרטיות ההפרש במחיר בין צמיג סיני לצמיג ממותג עומד על כמה עשרות שקלים לצמיג. ההפרש הזה אפסי בהתחשב בעובדה שצמיג זו השקעה לשנים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לי כמה הרהורים בנושא, ברצוני לשתף אתכם. אני לא בר סמכא בצמיגים כך שאלה באמת מחשבות של הדיוט. הצמיגים שמיוצרים בסין משווקים מטבע הדברים למרבית מדינות העולם, כולל מדינות מפותחות לא פחות מאיתנו ועם שרי תחבורה לא פחות חכמים (בלשון המעטה, מהשר ישראל כץ) שבהן, כך אני מניח , דרישות תקינה לא פחות מחמירות מאשר אצלנו ואם הן מאשרות ייבוא של צמיגים סיניים, אולי הם לא גרועים כל כך. אפשרות אחרת, שהסינים מייצרים צמיגים גרועים במיוחד לשוק הישראלי, לא נראית לי סבירה מכיוון שהשוק שלנו לא שווה להם את הטירחה. לו הצמיגים הללו היו כל כך גרועים, אני מניח שגם באירופה, למשל, (תקינה או לא תקינה) אנשים לא היו קונים אותם, מה גם שתנאי הנהיגה שם ללא ספק דורשים צמיגים טובים ממה שאתם מתארים כאן בשרשור, כך שמבחינה הגיונית משהו לא כל כך מסתדר.

פורסם

גם אני עשיתי בעבר טעות ורכשתי צמיגים סיניים לקורולה שלי. זה עלה לי בסבסוב וכמעט במוות וגם במשיכה (לא קבועה) של ההגה ימינה שבגללה הפכתי את כל העולם ואשתו (בדיקת משולשים, כיוון פרונט וכו').

למדתי משהו פשוט: בצמיגים, לקנות את הטוב ביותר והחלפתי אותם למישלין.

אנשים ישקיעו על המערכות/ הרכב שלהם המון כסף, אבל בדבר הכי חשוב- בטיחות, הם ייחסכו.

פורסם

אני לא רואה שום סיבה למה כדאי לאדם פרטי לקנות צמיג סיני. חברות הליסינג חוסכות מזה הרבה כסף וזה לטובתם, לא ממש אכפת להם אם תחליקו בכיכר ותכנסו באיזה עמוד.

אבל לאדם פרטי? שימו לב:

מחיר של צמיג זבל סיני = 267ש''ח.

http://goo.gl/8eJ6k

מחיר של צמיג יפני איכותי = 299ש''ח.

http://goo.gl/2ctgD

הפרש של 32ש''ח!

אז במקום שתקנו רביעיית צמיגים סינים עלובים ב1068ש''ח, קנו רביעיית צמיגים יפניים איכותיים ב1196ש''ח! משלמים 128ש''ח יותר ומקבלים הרבה יותר!

פורסם

AVZ, התשובות (העצובות) לשאלה שלך.

-מן הסתם, אנחנו מקבלים צמיגים שנועדו למדינות אפריקאיות עם דרישות תקינה מגוכחות (אם בכלל).

-אני לא בטוח כי צמיגים אלה (אך עם דרישות תקינה אירופאיות) נמכרים במערב אירופה, הפרש המחירים הזעום אינו תמריץ מספיק לרכישת צמיגים כה איומים. במזרח אירופה אירופה ורוסיה יכול להיות כי הם נמכרים.

-שרי התחבורה כאן הרבה פחות חכמים. כיום מערכת EPS נדרשת מכל רכב חדש המיובא לארץ (בעלות לא נמוכה) אך איכות ורמת הצמיגים נמדדת בפרמטרים סמויים וברמה כל כך נמוכה שצמיגי "צ'וקומוקו" סינים נחשבים לראויים. לדעתי האישית, מיכון שהחיבור היחיד של הרכב לכביש הוא משטח גומי בשטח כולל הקטן מבלטה אז הייתי מסיר את המיסוי מצמיגים ומחייב בטסט להציג קבלה על החלפת צמיגים פעם בשנתיים/60K ק"מ.

פורסם

כבר הבנו ש nir100 יותר בקטע של לשלם כמה שפחות בלי קשר לאיכות או לתמורה וזה לא רק מהשרשור הזה.

צמיגים סיניים שההפרש במחיר שלהם מצמיג מיצרן נורמלי ומכובד בדרך כלל לא עולה על 100-200 ש"ח לרביעייה פשוט אין להם זכות קיום , אנשים נוטים לזלזל אבל זה הגורם המחבר בינכם לכביש ואביזר בטיחות מהשורה הראשונה שאין להתפשר עליו.

על וישרים אפשר להתפשר. על צמיגים לא.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
. חבר שהתעניין ברכישת צמיגים סיפר לי על צמיגים סיניים שהוצעו לו שתאריך הייצור שהוטבע עליהם הוא בעתיד :roll:

איתמר.

:lol::lol::lol:

יש לי כמה הרהורים בנושא, ברצוני לשתף אתכם. אני לא בר סמכא בצמיגים כך שאלה באמת מחשבות של הדיוט. הצמיגים שמיוצרים בסין משווקים מטבע הדברים למרבית מדינות העולם, כולל מדינות מפותחות לא פחות מאיתנו ועם שרי תחבורה לא פחות חכמים (בלשון המעטה, מהשר ישראל כץ) שבהן, כך אני מניח , דרישות תקינה לא פחות מחמירות מאשר אצלנו ואם הן מאשרות ייבוא של צמיגים סיניים, אולי הם לא גרועים כל כך. אפשרות אחרת, שהסינים מייצרים צמיגים גרועים במיוחד לשוק הישראלי, לא נראית לי סבירה מכיוון שהשוק שלנו לא שווה להם את הטירחה. לו הצמיגים הללו היו כל כך גרועים, אני מניח שגם באירופה, למשל, (תקינה או לא תקינה) אנשים לא היו קונים אותם, מה גם שתנאי הנהיגה שם ללא ספק דורשים צמיגים טובים ממה שאתם מתארים כאן בשרשור, כך שמבחינה הגיונית משהו לא כל כך מסתדר.

למה אתה חושב שהצמיגים סינים משווקים בכל העולם?

גם אם הם משווקים בכל העולם אז אתה חושב שבאיכות אחידה? יש שווקים מחמירים יותר ומחמירים פחות.

כשאני חיפשתי ביוטיוב ביקורות על רכב סיני אז קיבלתי תוצאות רק מתוכניות רכב ברוסית.

הסינים לא מייצרים בכוונה מוצר גרוע. הם יכולים לייצר מוצרים איכותיים אבל זה פונקציה של מחיר. יש להם את היכולת רוב הזמן הם פשוט צריכים את התמריץ הכספי וגם אז תקווה לא ליפול על רמאים.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!

• תוכן חדש...