Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ביונדאי לנטרה שנת 99 דגם GL אוטומט מנוע 1600 סמ"ק.

ביום שישי לפני שבוע הגעתי למוסך אצל בני דודינו ושמנו לב שיש מים בשמן מנוע , מיד התחלנו בעבודת פתיחת ראש מנוע , כשפתחתנו ראינו גם שיש בעיה של הרינגים והגמיות בקיצור נעשה שיפוץ מנוע + טיימינג חדש .

בזמן העבודה הגעתי לראות מה המצב של הרכב שמנו לב לכמה דברים -

תושבות מנוע וגיר גמורות ויש להחליף -

סעפת פליטה של המנוע סדוקה ויש להלחים או להחליף - .

ובנוסף המוסכניק טען שהרדיאטור מלוכלך מאוד וצריך לנקות אותו ,

לבסוף קיבלתי את הרכב עם רדיאטור נוזל כי הוא לא ידע לסגור אותו ולכן שבר את הפלסטיק - כרגע הוחלף רדיאטור מפירוק .

וסעפת מולחמת ותושבות חדשת .

כרגע הבעיה העיקרית ברכב היא לאחר נסיעה קצרה ( 8-10 ק"מ ) החום של הרכב מגיע לאמצע כמו שאמור להיות וכשאני מכבה אותו הרכב לא מניע שוב ,

עוד דבר ששמתי לב שהוונטה של הקירור מנוע נפתחת ממש כמה דקות אחרי ההנעה והחום עוד לא מספיק לעלות היא נפתחת וממשיכה לעבוד כל הזמן .

כרגע הרכב מניע רק כשהוא קר לגמרי וזה ממששששששש מרגיז .

אשמח לעזרה .

תודה .

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אלמוגXXXXXXXXXXXXX שלום רב !

אצטט את אבחנתי בקיצור נמרץ:

הסיבות העיקריות לכך שהמנוע מתקשה בהתנעה לאחר כבוי הוא, חדירת מי קירור לתא השריפה, המרטיבים את המצתים.

יוניט מאורר לא מקורי , המפעיל את המאוור בטמפרטורה נמוכה, ולא רצויה,שהורכב על מנת לעקוף בעיית התתחממות שנמשכת.

רדיאטור חליפי סתום.

תרמוסטט תפוס.

ו...... בני דודנו(המבין יבין).

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הבנתי , לצערי , אז אפשר להבין מזה שעבודת המנוע הפנימית שהוא ביצע לא טובה ומה יכול לפתור אותה ?! טרמוסטט ?!

חיישן חום מנוע חדש ?!

לגבי החיישן מאוור הוא לא החליף אותו מבחינת חיישנים ומאווררים הם המקוריים של האוטו מה שהיה .

והמצתים ( פלאגים ) החלפתי הבוקר והאם אמנם שרופים ( עוד טעות שלו מי עושה מנוע ולא מחליף פלאגים )

השאלה היא אם בכלל ללכת לכיוון של לפתוח את המנוע שוב ולבצע את העבודה הזאת שוב או שיש דרך לתקן את הבעיה כרגע ? !

פורסם
אלמוגXXXXXXXXXXXXX שלום רב !

אצטט את אבחנתי בקיצור נמרץ:

הסיבות העיקריות לכך שהמנוע מתקשה בהתנעה לאחר כבוי הוא, חדירת מי קירור לתא השריפה, המרטיבים את המצתים.

יוניט מאורר לא מקורי , המפעיל את המאוור בטמפרטורה נמוכה, ולא רצויה,שהורכב על מנת לעקוף בעיית התתחממות שנמשכת.

רדיאטור חליפי סתום.

תרמוסטט תפוס.

ו...... בני דודנו(המבין יבין).

בברכה

צביקה

+1

ברגע שקיימת חדירה של נוזל קירור לתא השריפה אין לך איך לטפל בבעיה אלא לעשות ראש מנוע מחדש, כמובן שהעבודה שבוצעה אצלך לא בוצעה באופן מקצועי כלל וכלל.

פורסם

אבל איך אוכל לבדוק אם נכנסים מים לתוך מערכת המצתים ?! כי לפי מה שאני ראיתי את המצתים הבוקר הם רק היום קצת שחורים אבל בשום אופן לא רטובים או לחים אפילו ..

אז איך עליי לבדוק אם באמת כך הדבר !? נכון שהעבודה בוצעה באופן ממש לא מקצועי ועל כך אני ממש כועס אבל כרגע מה הם האפשריות שלי ?!

רק לפתוח ראש ולהחליף אטם ?! אין שום דרך אחרת להציל את המצב ?!

פורסם

אם נסעת הרבה ברכב ולא חסר לך מים או שמן ואתה לא רואה עירבוב בניהם אז לא סביר שנכנסים מים לתאי השריפה ויכול להיות הבעיה מאזור אחר.

פורסם

אין שום עירבוב בינהם ואמרתי שהחלפתי מצתים .. והם לא היו רטובים או משהו כך שלדעתי הראש בסדר אבל שוב עולים לי כמה אפשריות

יכול להיות שכשהוא ניתק את החיישן חום שיושב ביציאה מהסעפת פליטה לפני הממיר קטליטי כדי להלחים את הסעפת הוא נגע במשו עם החיישן ולכן הוונטה נפתחת מוקדם מדיי ..

יכולה להיות עוד אפשרות שהחיישן בכלל תקול יכול להיות שהוא הרטיב אותו במיים או משהו והוא תקול ...

או לדעתי באמת מדובר בטרמוסטט תפוס ,

השאלה היא האם הדברים האלו יכולים לגרום לתופעות שאני רואה ?!

שהאוטו לא מניע לאחר נסיעה קצרה והכ'ו ...

יש לציין שעדיין לא ביצעתי נסיעה ארוכת טווח כדי למדוד את כל תופעות המנוע ( חימום וסחיבה ) אבל לדעתי החום נראה תקין כלומר הרכב לא מתחמם יתר על המידה ..

אשמח לדעת האם האפשריות שהעלתי הם באמת אלו שיכולות לגרום לתופעות שאני מרגיש או שאין שום קשר ועליי לפנות לאזור אחר ..

פורסם
יכול להיות שכשהוא ניתק את החיישן חום שיושב ביציאה מהסעפת פליטה לפני הממיר קטליטי כדי להלחים את הסעפת הוא נגע במשו עם החיישן ולכן הוונטה נפתחת מוקדם מדיי ..

יכולה להיות עוד אפשרות שהחיישן בכלל תקול יכול להיות שהוא הרטיב אותו במיים או משהו והוא תקול ...

או לדעתי באמת מדובר בטרמוסטט תפוס ,

השאלה היא האם הדברים האלו יכולים לגרום לתופעות שאני רואה ?!

שהאוטו לא מניע לאחר נסיעה קצרה והכ'ו ...

1. הונטה נפתחת מוקדם מידי או בגלל חיישן תקול או חליפי.

2. גם אם הטרמוסטט תפוס זה לא ימנע מהרכב להניע, בדרך כלל כשהטרמוסטט תפוס אז או שהרכב מתחמם יתר על המידה או שהוא לא מתחמם בכלל.

יכול להיות שהבעיה היא במקום אחר האמת לפי התיאור שלך אני חושד במפלג שאלו בדר"כ התופעות של פלטינה תקולה במפלג.

פורסם

לפי מה שאני יודע הפלטינה פה היא חשמאלית .. אך באמת יכולה להיות שהבעיה נובעת ממנה כי גם אותה הוא פירק בדרך לתיקון הראש ואלוהים יודע מה קרה איתה ..

יש לך מושג אפה היא נמצאת? בתוך הקופסא של המפלג שיוצאים החוטים של ההצתה ?!

פורסם
לפי מה שאני יודע הפלטינה פה היא חשמאלית .. אך באמת יכולה להיות שהבעיה נובעת ממנה כי גם אותה הוא פירק בדרך לתיקון הראש ואלוהים יודע מה קרה איתה ..

יש לך מושג אפה היא נמצאת? בתוך הקופסא של המפלג שיוצאים החוטים של ההצתה ?!

כמובן שהיא חשמלית פשוט עדיין מכנים אותה פלטינה, כן היא יושבת בתוך מכסה המפלג, איפה שמחובר הקונקטור זאת הפלטינה.

פורסם

אין שום פלטינה באוטו הזה

הבעיה כנראה מזרקים או ווסת דלק דולפים

לדעתי אין מנוס מבדיקת הרכב במוסך שיש לו סורק תקלות וידע באבחון

פורסם

יש סיכויי שאם אני אפתח אותה וינקה אותה או משו הדבר יכול לפתור את הבעיה ?! עוד שאלה לגבי הפתיחה של הוונטה מוקדם מידי הציעו לי לבצע ריסט למחשב רכב .. אני יודע שאמורים לנתק את המצבר משני הקוטבים לכמה שניות ,, הדבר בוצע לא קרה כלום .

אז קראתי כאן קצת באתר והוסבר שבכל רכב הריסט מבוצע בצורה שונה , האם ידוע לך איך מבצעים אותה ביונדאי ?! כי נראה לי שביצעתי אותה ממש גרוע .

ואולי זאת הבעיה של הוונטה המוקדמת ...

פורסם
אין שום פלטינה באוטו הזה

הבעיה כנראה מזרקים או ווסת דלק דולפים

לדעתי אין מנוס מבדיקת הרכב במוסך שיש לו סורק תקלות וידע באבחון

אם כך אז איך מחובר המפלג ?

• תוכן חדש...