Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה מחרידה ליד הישוב מטע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כי כולנו בני אדם וטעויות קורות והן יקרו גם ברכבים וכבישים שאתה מכיר כמו כף ידך. התגובה שלך לא לעניין.

אז סע לקפריסין או לערד ותעשה אותן שם. זה כביש שמטיילים הו הרבה אנשים, לפעמים עם ילדים ברכב.

והרי לא מדובר על טעות שבאמת יכולה לקרות לכל אחד (ואז אתה צודק). מדובר על נסיעה שמלכתחילה נועדה להיות "ספורטיבית" ומאתגרת, בכביש ציבורי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מכיר את הבחור, אבל מכיר מצויין רכבי הנעה אחורית שונים, ומיאטה בפרט.

מאוד פשוט לאבד את הזנב ברכב כמו מיאטה. להשתלט עליו דורש אימון רב וההצלחה לא מובטחת.

לא בטוח שהוא הגיע עם מיאטה לנס הרים להתרגש מפריחת הסביונים, אבל בהחלט יכול להיות שהוא איבד את זה דווקא אחרי שהאקשן כביכול נגמר.

העיקר שנגמר ברכוש.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

לא מדובר בהשתוללות של ערסים אלה בנהיגה ספורטיבית באזור שחלקנו הגדול הולך לשם למטרה הזאת.

העובדה שהבחור נכנס לתת היגוי (לא להיגוי יתר) ועף מהכביש אכן אומר שהוא טעה, אבל זה לא מלמד שום דבר אחר.

בכמעט כל תאונת דרכים יש נהג אשם, אם חברת הביטוח לא תכסה תאונות של נהגים - אין לה למה להיות קיימת...

לסיכום אכן תאונה לא נעימה, למזלנו נגמרה בשלום לכולם.

פורסם

אני לא חושב שזה נכון לשפוט נהג על סמך השערות של מה קרה ולמה,ובכלל,זה לא לעניין.

בסופו של דבר טעויות קורות,גם לנהגים מנוסים שמכירים את הכביש מצויין,אף אחד לא מושלם.

הכי חשוב שכולם בריאים ושלמים.

פורסם
מקרה של נהג שבחר להשתולל ברכב שהוא חושב שהוא מכיר, בכביש שהוא חושב שהוא מכיר, אתה מתכוון?

מזל שלא נפגע אף אחד אחר. לו אני הייתי חברת הביטוח - הייתי שולח אותו שיתבע אותי. ככה סתם הוא יקבל עוד רכב לרסק, ונקווה שגם בפעם הבאה לא ייפגע אף אחד אחר.

אם אתם מכירים אותו - אני מניח שתצאו להגן עליו. זכותכם. אולי תספרו לי איך הוא נכנס להיגוי יתר ולמה הוא לא ידע לצאת ממנו...

איזו התחסדות. תיזהר רק שלא תלחץ חזק מדי על הגז ב-GTI שלך. בעצם, אולי עדיף שתעבור ל-1.2 TSI, אתה הרי לא באמת צריך יותר מזה.

למען הסר ספק:

א. אני עדיין לא יודע מי הנהג, למרות שיש סיכוי לא רע שאני מכיר אותו ממועדון הרודסטרים.

ב. לא לי ולא לך יש מושג איך בדיוק קרתה התאונה ואילו מכוניות נוספות, אם בכלל, היו בסביבה בזמן שהיא קרתה. כמו שנאמר כאן - זה היה יכול לקרות לכל אחד.

וחוצמזה, נמאס לי לשמוע כמה זה נורא לנהוג נהיגה ספורטיבית במכונית ספורטיבית. במיוחד כשזה מגיע ממישהו שקנה מכונית ספורטיבית (וכנראה נוסע בה יותר לאט מאמא שלי).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא יפה לדבר ככה על אמא שלך.

נדבר כשיהיו לך ילדים וחבר'ה שחושבים שהם נהגי מרוץ יסעו לידך.

אתה כמובן נהג מעולה. מושלם. לך זה לא היה קורה. לא בבית שמש ולא בבית אורן. אבל לא כולם כאלה, ואז השאלה היא האם ממוצע הנהג הישראלי הוא שצריך לקבוע היכן ומתי אפשר לנסות נהיגה ספורטיבית. נראה לי שאתה בעיקר מגן על מה שאתה אוהב לעשות עם המיאטה שלך, ושוכח שלא לכולם את אותו הניסיון.

פורסם

אתם ישר קופצים למסקנות ומאשימים, אין מישהו שלא ינצל כביש ריק ופתוח להרגיש קצת את הרכב ובמיוחד עם רכבים כאלה, וגם אין לדעת אם הכביש היה עמוס ומה היו תנאי הדרך.

חבל סתם לצאת בהאשמות והצהרות, תודה לאל כולם שלמים ובריאים.

פורסם

רוני אתה תסכים שאם במקום מיאטה היה מדובר על הונדה סיוויק ובמקום כביש הררי היה מדובר ברחוב ראשי בחיפה או ראשון לציון, אז התגובות (גם שלך) היו שונות. היינו רואים דברים בסגנון של דרוויניזם, פחות ערסמוביל על הכביש וכו'.

באמת לא חסרים אנשים בוגרים ושקולים ואולי אלה חברים שלכם, שהם נוסעים מעל היכולת שלהם. כמו שבר כתב נכון, אלה צריכים לנסוע למקומות מבודדים ולא להוות סכנה של ממש לאנשים שמסביבם. זה אזור של כבישי שרות ליישובים באזור (ולא חסרים שם יישובים). תחשוב שהיו הופכים את דרכי הגישה היחידות שלך אל/מ הבית שלך ל"בולשיט-רינג".

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם
לא יפה לדבר ככה על אמא שלך.

נדבר כשיהיו לך ילדים וחבר'ה שחושבים שהם נהגי מרוץ יסעו לידך.

אתה כמובן נהג מעולה. מושלם. לך זה לא היה קורה. לא בבית שמש ולא בבית אורן. אבל לא כולם כאלה, ואז השאלה היא האם ממוצע הנהג הישראלי הוא שצריך לקבוע היכן ומתי אפשר לנסות נהיגה ספורטיבית. נראה לי שאתה בעיקר מגן על מה שאתה אוהב לעשות עם המיאטה שלך, ושוכח שלא לכולם את אותו הניסיון.

זה בסדר, אמרתי עליה דברים גרועים הרבה יותר :-P

מה הקשר לילדים ומאיפה הסקת שזו השתוללות בסביבה עמוסת מכוניות?

אין גם קשר אלי (גם לי היו תאונות בעבר) וזה גם לא נושא הדיון. השאלה היא האם זה בסדר לנהוג בצורה ספורטיבית על הכביש, במידה ואין מכוניות/אנשים בסביבה. אם לא - אז בשביל מה קנית מכונית ספורטיבית? אם כן - אז למה אתה מחליט שנהג המיאטה לא עשה בדיוק את זה, ודן אותו אוטומטית לסקילה מתוך הנחה שרק בפוקס היסטרי הוא לא אסף איתו עוד חמש משפחות על נשותיהן וטפן?

רוני אתה תסכים שאם במקום מיאטה היה מדובר על הונדה סיוויק ובמקום כביש הררי היה מדובר ברחוב ראשי בחיפה או ראשון לציון, אז התגובות (גם שלך) היו שונות. היינו רואים דברים בסגנון של דרוויניזם, פחות ערסמוביל על הכביש וכו'.

באמת לא חסרים אנשים בוגרים ושקולים ואולי אלה חברים שלכם, שהם נוסעים מעל היכולת שלהם. כמו שבר כתב נכון, אלה צריכים לנסוע למקומות מבודדים ולא להוות סכנה של ממש לאנשים שמסביבם. זה אזור של כבישי שרות ליישובים באזור (ולא חסרים שם יישובים). תחשוב שהיו הופכים את דרכי הגישה היחידות שלך אל/מ הבית שלך ל"בולשיט-רינג".

יש הבדל בין כביש הררי לרחוב ראשי בחיפה, אבל אין הבדל בין הונדה סיוויק למיאטה, לצורך הדיון הספציפי הזה.

אני לא יודע בדיוק איפה התרחשה התאונה, ואני אפילו לא יודע אם הנהג, שנהג מן הסתם מעבר ליכולותיו, עשה את זה כשהיו מסביבו עשרה מיניואנים מלאים בילדים. אבל בניגוד אליכם, אני לא מניח שזה מה שהיה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני נמצא כאן בתווך. לדעתי, נהיגה ספורטיבית שנעשית נכון ובמקום הנכון היא בטוחה ובהחלט מקובלת. אבל! נשאלת השאלה מהו המקום הנכון? לצערי, אני ראיתי לא מעט נהגים "תוקפים" סיבובים בקטעי כביש (בעיקר בכביש המדובר) שאין להם שוליים ואז גם אין אזור מילוט וגם אין מה לעשות מול נהג ספורטיבי אחר שמגיח מולך. לטעמי, אין לכך הצדקה ובקטעים אלו יש להאט לקצב מנהלתי מינוס. נהיגה ספורטיבית - רק עם אזורי מילוט.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כמובן!

אני רק יוצא כנגד כל אותם מתחסדים שאומרים "כשיהיה איפה להשתולל בצורה בטוחה, כמו במסלול מירוצים, אז נעשה את זה. עד אז צריך לנסוע כחוק". שיקנו מזדה 3 ויעזבו אותנו בשקט. לא חוכמה לשבת בצד ולהתלונן, אבל לא לעשות כלום בקשר לזה. אני לא קניתי מכונית ספורטיבית רק כדי לנסוע 90 באיילון, אבל זה גם לא הופך אותי אוטומטית לפושע.

ונכון, אני לא יודע מה היה במקרה המדובר, רק מפריע לי שהבנאדם נשפט ונמצא אשם ברצח המוני פוטנציאלי, מבלי שאף אחד בדק את העובדות (שגם אני לא יודע אותן, אגב). והייתי אומר אותו הדבר אם היה מדובר בהונדה סיוויק.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בכלל לא משנה השעה, משנה המקום.

משפחות יוצאות לטיולים גם מוקדם בבוקר, וצעירים חוזרים מבילוי מאוחר בלילה.

רוצה לבחון את יכולת האחיזה של הרכב שלך? לך למנחת נטוש. יש הרי איזה שלושה כאלה בארץ. או שתלך לגבול הנטוש עם מצריים (או לחלופין לגדר ההפרדה לא רחוק ממקום התאונה), שם גם הכביש לא רע וגם הראות טובה למרחוק. אני ממש לא נגד נהיגה ספורטיבית ואתה יודע את זה. אם אתה גם יוצא מידי פעם לנהיגה כזו בכביש ציבורי, אני מבין למה אתה יוצא להגנת הבחור, אבל כאמור כשיהיו לך ילדים - ומישהו כזה יגיח מולך או לצידך כשהילד שלך ברכב, תדבר אחרת. you stand where you sit.

• תוכן חדש...