Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
המיני עדיין קצרות וקלות ובתאונה עם משפחתית גדולה הן יותר מסוכנת.

בישראל בסביבות 450 הרוגים בתאונות דרכים בשנה. תראה לי סטטיסטיקה שמוכיחה שמתוך ה- 450 הללו, האחוז של ההרוגים שנסעו במכונית קטנה, גדול יותר מהאחוז של המכוניות הקטנות על הכביש.

בנוסף לכך יש משמעות להיכן נוהגים. כמעט כל הכבישים הבינעירוניים בגוש דן הם חד סטריים, לכן פחות סיכון לתאונות קשות. בצפון/דרום הסיפור אחר.

פורסם
לא ברור לי איך אנשים עושים פה חישובים.

עלות האחזקה הכללית (אובדן ערך + ביטוחים + טיפולים + דלק + רישוי) של שני רכבי קאיה פיקנטו ידניים חדשים מהניילונים היא פחות מ- 4000 ש"ח לחודש, בחישוב אחזקה ל- 3 שנים (שוב, פחות מ- 4000 ש"ח לשני הרכבים ביחד).

למה לכל הרוחות לשקול אלטרנטיבה של רכב אחד (גם אם גדול ומפואר) ב 4000 ש"ח + הוצאות (נפשיות וכספיות) על תחבורה ציבורית ?

לא חייבים לבחור רכב שעושה 10 לליטר.

יש אנשים שנוסעים בבין עירוני, ולא מוכנים להתפשר על חוסר הבטיחות של המיני, גם במחיר של כמה מאות שקלים בחודש.

הצרכים והיכולת הכלכלית של הזוג לא ברורים מתוך הפוסטים. האם מדובר בזוג שמתכוון להשאר זוג? אם כך אולי יוכל להסתפק בסופרמיני - גם בבעלות וגם בליסינג (וכבר כתבתי זאת קודם). לעומת זאת אם יש או צפויים ילדים התמונה שונה ודרוש רכב יותר גדול שיצרוך יותר דלק.

לגבי הפיקנטיות - עדיין אינך יודע מה העלות האמיתית של הרכב - הרי הוא נמצא בשוק - וגם בידך - רק תקופה קצרה, כך שאין לאף אחד מושג מה אבדן הערך שלו ומה עלות הטיפולים והתיקונים.

י

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכוונה שלי היתה בחישוב כללי, אם נוסעים הרבה, דיזל או סופרמיני ידנית (גרנדה פונטו תשרת משפחה בת 4 נפשות בכיף), בחירה יותר הגיונית.

פורסם
הצרכים והיכולת הכלכלית של הזוג לא ברורים מתוך הפוסטים. האם מדובר בזוג שמתכוון להשאר זוג? אם כך אולי יוכל להסתפק בסופרמיני - גם בבעלות וגם בליסינג (וכבר כתבתי זאת קודם). לעומת זאת אם יש או צפויים ילדים התמונה שונה ודרוש רכב יותר גדול שיצרוך יותר דלק.

לגבי הפיקנטיות - עדיין אינך יודע מה העלות האמיתית של הרכב - הרי הוא נמצא בשוק - וגם בידך - רק תקופה קצרה, כך שאין לאף אחד מושג מה אבדן הערך שלו ומה עלות הטיפולים והתיקונים.

י

לצורך החישוב, לקחתי ירידת ערך של 50 אחוז ב 3 שנים. אין תקדים לירידה גדולה מכך לרכבים זולים. לגבי עלות תיקונים, זניחה. רכב חדש באחריות מלאה למשך 3 שנים.

בכל מקרה הפיקנטו אינה היחידה, ישנם מגוון רכבי מיני כיום בין 60 ל 70 אלף ש"ח, חלקם עם אמינות מוכחת רבת שנים.

פורסם
הכוונה שלי היתה בחישוב כללי, אם נוסעים הרבה, דיזל או סופרמיני ידנית (גרנדה פונטו תשרת משפחה בת 4 נפשות בכיף), בחירה יותר הגיונית.

סופרמיני ידנית, יקרה בהרבה לאחזקה מאשר מיני ידנית. תצרוכת דלק גבוהה יותר. ביטוחים גבוהים יותר. מחיר התחלתי גבוה יותר (אין הקלות מיסוי ירוק). הבדלים במשקל הרכב די זניחים (בטיחות פאסיבית).

שוב, מדובר בזוג שכאמור מנסה לחסוך הכי הרבה שאפשר, ושוקל אפילו לוותר על רכב אחד.

פורסם

נועם, הקלות מיסוי ירוק מתהטאות באלפי ש"ח בודדים לכל היותר ברכישת רכב חדש. מכל מקום - סופרמיני נמצאות בקבוצות זיהום 3 (פונטו ידני, סוזוקי סויפט) עד 4 (מאזדה 2) כך שמבחינה זו הן בעמדה מצויינת. ד"א - לי יש סוזוקי SX4 ואני מניח שאחת הסיבות למחירה הנוח יחסית לקבוצה הוא השתיכותה לקבוצת זיהום 4 (בדגם 4 הדלתות) לעומת

בכונה התיחסתי לסופרמיני ולא למיני כיון שלאור הנסועה הגבוהה אני מניח שהם נוסעים הרבה בדרכים בין עירוניות, ולכן חשובה גם נוחיות (בל זאת לסופרמיני מרחב יותר גדול מאשר למיני) וגם משקל יותר גדול המשפיע לטובה על הבטיחות הפאסיבית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נועם, הקלות מיסוי ירוק מתהטאות באלפי ש"ח בודדים לכל היותר ברכישת רכב חדש. מכל מקום - סופרמיני נמצאות בקבוצות זיהום 3 (פונטו ידני, סוזוקי סויפט) עד 4 (מאזדה 2) כך שמבחינה זו הן בעמדה מצויינת. ד"א - לי יש סוזוקי SX4 ואני מניח שאחת הסיבות למחירה הנוח יחסית לקבוצה הוא השתיכותה לקבוצת זיהום 4 (בדגם 4 הדלתות) לעומת

בכונה התיחסתי לסופרמיני ולא למיני כיון שלאור הנסועה הגבוהה אני מניח שהם נוסעים הרבה בדרכים בין עירוניות, ולכן חשובה גם נוחיות (בל זאת לסופרמיני מרחב יותר גדול מאשר למיני) וגם משקל יותר גדול המשפיע לטובה על הבטיחות הפאסיבית.

אוקיי, אבל שאתה בא לקנות, עדיין על הסופרמיני הממוצעת אתה משלם באזור 90-100 אלף ש"ח (ואני לא מדבר על המבצעים של דגמים סופר-ישנים, כמו ה 206), בעוד על המיני הממוצעת 60-70 אלף ש"ח. זה הבדל גדול (וגם יש הבדל בצריכת דלק ובביטוח). אין ספק שהסופרמיני נוחות יותר, אבל אם המצב הכלכלי דחוק עדיף מיני מאשר לסוע באוטובוס.

פורסם

בעניין המחיר הכולל אין כל ספק שאתה צודק, העניין הוא שצרכי הזוג לא ברורים מתוך ההודעות שלהם. יתכן שמיני לא מתאימה להם אלא סופרמיני בת 3 או משפחתית יותר זקנה.

פורסם

ההנחה היא של המעסיק, לא של אלבר. לאשתי יש רכב של אלבר וההנחה (כמובן, דרך המעסיק) פחותה בהרבה משקל לליטר. למעשה אני קונס דלק במחיר פחות ממנה, כיון שאני קונה בתחנה זולה מאוד ומקבל עוד הנחה של 10% בכרטיס האשראי - כך שההנחה שלה היא 32 אג' (יחסית למחיר שירות מלא) בעוד שההנחה שלי קרובה ל-50 אג לליטר.

מכל מקום - אם למעסיק של פותח השרשור יש הנחה משמעותית במחיר הדלק צריך להביאה בחשבון, אבל בהשואה למחיר שירות עצמי באזור מגוריו ולא בהשואה למחיר בשירות מלא בתחנה יקרה.

• תוכן חדש...