Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

התחדשתי לפני יומיים בפיז'ו 206 מבציר 2001.

אני נמצא בשלב של סידור כל מיני באגים קטנים, ולמערכת רציתי להגיע מאוחר יותר, אבל במהלך הנסיעה בה ביומיים האחרונים בקושי בקע צליל מהרמקולים, אז החלטתי לפרק ולבדוק מה העניין.

בעזרת מדריך מצולם באתר שמצאתי ניגשתי למלאכת הפירוק, כמובן שעם כלים מתאימים (מפתח טורק - כוכב, בדיוק כמו שתכנן את זה אדון ז'אן לואי איי שם בצרפת).

להפתעתי הרבה (לצערי לא צילמתי את התהליך) גיליתי דלת שלא נגעו בה, עדיין עם הספוג שהרכיבו שם לפני 10 שנים, עם שכבת הבידוד שדומה לספוג אבל עשוייה סוג של ניילון בצבע לבן, ובדיוק באמצע, בהתקן המקורי שלו, יושב הרמקול המקורי, עם גוף פלסטיק, ממברנת נייר, וסראונד ספוג, זאת אומרת בלי סראונד ספוג, הוא היה בתחתית הדלת.

יש לי בבית זוג מידבאסים של מוראל שקניתי מאיתמר בזמנו, ורציתי להרכיב אותם בבית, היות ויש לי עוד זוג מידבסים של HAT L8.

ועכשיו לבעיה, המוראלים נכנסים שם בול (גם בעומק), ואני רק צריך להתאים להם את התושבת פלסטיק של הרמקולים המקוריים, הL8 בחיים לא יכנסו שם בלי בנייה.

אין לי טוויטרים מכל סוג שהוא, או קרוסים, יש רק את זוג המידבאסים הנ"ל, וHU של ALPINE מדגם 9830 (ישן, אבל עשה את העבודה ברכב הקודם).

אשמח לשמוע את המלצותיכם בטיפול בסיטואציה.

אגב, מבחינת סאונד לטויטרים, אני מאוד אוהב את מוראל, אבל גם טויטרים של הרץ נשמעים לי טוב (אם כי קצת צורמים - אבל רחוקים מהפוקאל). יצא לי לשמוע רמקול ביתי של סיז (אבל מאוד ישן) ומאוד אהבתי את הטוויטר שבו.

אגב, היות ואין לי קרוסים, חשבתי על לקנות זוג טוויטרים, מגבר 4 ערוצים ולעבוד אקטיבי (כרגע בלי סאב).

אני מעוניין לקבל חוות דעת על מה כדאי לעשות כרגע, ומה האופציות שיש לי. כמו כן, אשמח לקבל המלצה לחשמלאי/מתקין שיפרק מהרכב כל מיני אזעקות שנשארו ויעשה סדר בחיווט של הרמקולים (יש חיווט מקורי ויש חיווט אפטרמרק), אני מאזור הצפון (טבריה) אבל לא בעיה להגיע לאזור חיפה והעמקים.

בברכה, וסופ"ש מעולה, יורי

פורסם

ה-9830 מכיל את רוב האופציות שיש ב 9855

וזה כולל TC וקרוס 3WAY.

ההמלצה כללית :

עבודה אקטיבית

מגבר 4 ערוצים בהתאם לתקציב

טוויטרים מורל MT23

נב-חייב סאב בהמשך.

המלצה למתקינים בפרטי.

פורסם

ומה לגבי המידבאסים? להשתמש במוראל, או בHAT L8?

ולגבי הטוויטרים, למה לא סיז למשל? או שההבדל בין מה ששמעתי בבית, לבין איך שהם ישמעו ברכב שונה לחלוטין?

אגב, בחנות שביקרתי בה בטבריה הציעו שלי טוויטרים של DIGITAL DISIGN בעלות יחסית לא גבוהה, האם מישהו התנסה איתם?

לגבי התקציב, אני מעוניין להקציב 1500 שקלים (אפשר טיפה יותר) למגבר ולטוויטרים לחיווט ולאיטום (ואין לי בעיה עם ציוד יד שניה).

לגבי המתקין שייעשה סדר בכל החוטיאדה שמסתובבת ללא תכלית, הוא מחוץ לתקציב, ואת ההתקנה אני מעוניין לבצע לבד.

פורסם

L8 זה מידוופר שמיועד לעבודה בסט 3WAY הוא לא מתאים לעבודה ב-2WAY עם טוויטר

בנוסף התקנה ראויה שלו תעלה הרבה מעבר לתקציב שלך שהוא גם כך לא גבוהה במיוחד.

אז ההצעה היא ללכת על המידבאס של מורל +טוויטרים MT23 שהגיוני שיעבדו טוב עם רכיב מורל נוסף.

זה לא עניין של "למה לא" אלמנט אחר ,אלא של למה אתה מתחבר וכמובן במסגרת התקציב.

הייתי הולך על מורל MT23 ומגבר JBL GTO1004 זה יכנס לך בתקציב בערך.

בנוגע לאיטום ,איטום דלתות ראוי יעלה לך לבד 1000 שח ,קח זאת בחשבון לא מדובר בהוצאה זניחה.

פורסם

גם אני התחדשתי ב-206 לאחרונה, וגם אצלי הופתעתי לראות את הרמקול המקורי (!) בדלת קדמית עוד משנת 99. מה גם שאף פעם לא התקינו ברכב שום מגבר.

על איזה מידבאס של מוראל מדובר? אני גם הולך להרכיב מערכת בקרוב הכוללת דוטק אוביישן (הרכיבים כבר נקנו).

פורסם

המידבאס המדובר הוא MW-160-4. ממה שהבנתי, זה הסבא או סבא רבא של האלייט. בשום מקום אין עליו מידע, אפילו לא במוראל עצמם, הדגם הכי קרוב שהם יכולים להתייחס אליו הוא הMW-162. ובגדול ההבדל ביניהם הוא בסראונד, ל162 סראונד גומי, ול160 יש סראונד מחומר אחר. האקזמפלאר הספציפי שלי, עבר שיפוץ והוחלף בו הסראונד לגומי. אגב, משיטוטים באינטרנט יש שאומרים שהדגם הנל, מקורו בכלל בחברת DYNAUDIO (בדגם הישן, כיום יש להם רמקול אחר באותו שם). בכל אופן, כמה פרטים על אחיו ה-162 מצורפים בקובץ PDF

mw162.pdf

פורסם

כנראה שמאוד ישן, אבל, נשמע מעולה, ועבר חידוש אצל הבעלים הקודמים באומגה-אודיו.

לא רק באינטנט אין מידע עליו, אפילו במוראל (דיברתי איתם, הם נתנו לי את המידע על הדגם הבא כי זה מה יש).

כמובן שאני הולך לצלם, ברגע שאשיג את כל הציוד (טוויטרים, מגבר, חיווט,איטום), עד אז אין מה לצלם - מקווה שזה יקרה בשבוע הקרוב.

• תוכן חדש...