Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, הגיע הזמן להחליף מצבר בשרייד שלי(97).

כרגע יש ברכב מצבר של 46 אמפר של שנפ, וזה מה שדרוש.

מפאת ההפרש מחירים לא גבוה, שקלתי להתקין מצבר של 60 אמפר, מקום למצבר יש.

האם התקנה של מצבר 60 אמפר תאריך את החיים של המצבר באופן כללי?

שמתי לב שבנסיעה המצבר מקבל מתח 13.8-14 כאשר הרכב עם מזגן ואורות.

אך כאשר הרכב בעמידה, המצבר מקבל 12.5 ולפעמים יורד ל 11.8(מקפץ בינייהם).

האלטרנטור הוחלף לפני שנה ובזמנו אמרו לי שהמצבר לא 100 אחוז תקין אבל שאני אחליף רק כשהוא יתחיל לעשות בעיות.

מצבר של VARTA 46 אמפר עם 20 חודשי אחריות יעלה לי כמו מצבר של VARTA 60 אמפר עם 12 חודשי אחריות.

האם יש ייתרון למצבר 60 על פני 8 חודשי אחריות?

תודה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

במקרה שלך אין ממה יתרון למצבר גדול יותר. בשרייד נראה לי שממילא יש מצבר צר ואני לא בטוח שתוכל לשים כל דגם שאתה רוצה.

אם אין לך דרישות חשמל מיוחדות הייתי נשאר עם מצבר באותו סדר גודל של קיבולת.

פורסם

מגבר עם סאב, קומפוננט מקדימה, ומאחורה 6X9 נחשב דרישת חשמל מיוחדת?

מהבחינה של להשאיר את הרכב עם מוזיקה בלי מצבר זה יכול להוות ייתרון במקרה שהמצבר גדול יותר לא?

תודה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
מהבחינה של להשאיר את הרכב עם מוזיקה בלי מצבר זה יכול להוות ייתרון במקרה שהמצבר גדול יותר לא?

כן, מצבר בעל קיבולת גבוהה יותר יכול להפעיל צרכנים חשמליים לפרק זמן ארוך יותר.

ברמה התיאורטית, מצבר בעל קיבולת של 40 אמפר/שעה יוכל להפעיל צרכן שצורך 10 אמפר למשך 4 שעות.

מצבר בעל קיבולת של 60 אמפר/שעה יוכל להפעיל את אותו הצרכן למשך 6 שעות

• ספונסר פורום
פורסם

מצבר רכב לא נועד לספק זרם שוטף לצרכנים אלא רק התנעה קצרה

נתון הקיבול אינו חשוב כלל חשוב רק זרם ההתנעה

מצבר שישתמשו ביותר מ 5-10% מהקיבול שלו מספר פעמים יהרס ויקצר משמעותית את אורך החיים שלו.

עם זאת מצבר עם קיבול גדול יותר יתמודד טוב יותר עם בעיות טעינה ופריקה ולכן לרוב אורך חייו יהיה ארוך יותר

בפרט ברכב שלך בו יש עודף צרכנים ואלטרנטור מקולקל (מתח הטעינה צריך להיות 13.5 עד 14.4 גם בסרק)

קשה לי להמליץ לך מה עדיף כלכלית VARTA 45 עם 20 חודשי אחריות או VARTA 60 עם 12 חודשי אחריות - זה גם בלתי אפשרי לתחזית וגם האמת שלאור ביצועי האלטרנטור שלך אני מעדיף אישית שלא תקנה כלל VARTA...

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
שלום, הגיע הזמן להחליף מצבר בשרייד שלי(97).

כרגע יש ברכב מצבר של 46 אמפר של שנפ, וזה מה שדרוש.

מפאת ההפרש מחירים לא גבוה, שקלתי להתקין מצבר של 60 אמפר, מקום למצבר יש.

האם התקנה של מצבר 60 אמפר תאריך את החיים של המצבר באופן כללי?

האלטרנטור הוחלף לפני שנה ובזמנו אמרו לי שהמצבר לא 100 אחוז תקין אבל שאני אחליף רק כשהוא יתחיל לעשות בעיות.

מצבר של VARTA 46 אמפר עם 20 חודשי אחריות יעלה לי כמו מצבר של VARTA 60 אמפר עם 12 חודשי אחריות.

האם יש ייתרון למצבר 60 על פני 8 חודשי אחריות?

תודה

כדאי לבצע בדיקה לכבל בין האלטרנטור למצבר עצמו. במכוניות ישנות קיימת נטיה לקורוזיה בחיבורים (לא נראה לעין) ולעיתים גם יצרנים ששמים כבלים דקים מידי - ולאורך זמן, בצורה איטית, קיימת פגיעה בטעינה של המצבר.

דבר ראשון שיש לבצע הוא ניקוי לסופיות כבל בין האלטרנטור למצבר כמו גם בין הקוטב השלילי למצבר לגוף המנוע\גיר (לפרק, לנקות ולחבר חזרה + להדק היטב). אם נעלי הכבל של המצבר ישנות, יש להחליף אותן בחדשות.

במידת הצורך יש להוסיף חוט נוסף במקביל לחוט (כבל) הקיים בין האלטרנטור למצבר ע"מ לשפר את הזרם (והמתח) לטעינת המצבר.

האם יש לך אפשרות לבדוק מתח בסרק *על האלטרנטור* ולא על המצבר ? אם כן, בצע את הבדיקה וחזור עם תוצאות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

?

האם בסל"ד סרק המזגן עבד וגם האורות דלקו ?

איזה כייף לי :)

פורסם
האם בסל"ד סרק המזגן עבד וגם האורות דלקו ?

איציק תודה על התגובה המפורטת, אני אבדוק בזמן הקרוב את המצב של הכבלים ואת הטעינה ישירות מהאלטרנטור.(הגישה שם די על הפנים). בקשר לכבלים, כנראה שאני אחליף את הכבל שמוביל מהאלטרנטור למצבר ואת הערקה, איזה קוטר וסוג מומלץ?

הסופיות חדשות. החלפתי גם אותם יחד עם המצבר. הקודמות היו סדוקות

מרק ,בקשר לשאלה שלך, כן בסלד סרק גם המזגן + האורות וזה היה עם המצבר הישן(שלתקופה מסויימת היה בלי מים) ולא יודע אם כתוצאה מזה האלטרנטור נהרס.(לפני שנה, ואז נרכש החדש) בכל מקרה מחוסר ידע ובורות, כשבדקתי מים במצבר הייתי בטוח שמספיק לבדוק תא אחד.

ותמיד לא בדקתי את התא האמצעי(התא שהכי לא נוח לפתוח מכיוון שיש מעליו את הברזל שמקבע את המצבר.)

עד ששמתי לב שהטעינה יורדת יותר מידי בסרק לכיוון 10(תקופה של בערך שבוע), וגם בנסיעה היא לא עוברת את ה 12 וחצי(אני מציין שהנסיע עם מזגן).

אחרי שמלאתי את התא האמצעי אז המצב כמו שתארתי בהתחלה, בנסיעה הטעינה משתנה סביב ה14(מצב תקין) ובסרק כשיש מזגן + אורות זה סביב 12.5 ונפל לפעמים ל 11.8.

מאז שיש את המצבר החדש בנסיעה המצב תקין(גם בעומס מלא), בסרק בלי מזגן ואורות הטעינה תקינה.

בסרק עם מזגן ואורות זה בין 12.8 ל 13.5.

המדידה מתבצעת בעזרת מד מתח שמתחבר למפצל של 3 שהמפצל מחובר למצת ומצפצף ברגע שזה יורד מ 12.

לשני החיבורים האחרים מחוברים מנורת לדים + מטען סלולארי.

http://www.dealextreme.com/p/3-8-lcd-digital-clock-with-in-outside-thermometer-voltage-measuring-bar-for-vehicles-35152

ממליץ.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

• תוכן חדש...