Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

יצרני הרכב תמיד מפרסמים נתוני צריכת דלק מסויימים ותמיד בסופו של דבר הרכב צורך הרבה

(הרבה מאוד) יוצר ממה שהיצרן מצהיר.

ידוע לי שכל סגנון נסיעה משפיע על צריכת הדלק, אבל לעתים אני רואה וקורא וידאו/ תלונות מאוכזבות של לקוחות שרכבם שותה דלק, בניגוד להצהרות הרשמיות. במיוחד אותם רכבים של סגמנט המיני , שמנסים לפתות לקוחות בשל צריכת דלק 1:19 ובסוף יוצא 1:12.

מישהו יודע איך מתמודדים אם קונים רכב בגלל "החסכוניות שלו" ובסוף מצטערים?

פורסם

ההתמודדות עם זה, צריכה להעשות לפני רכישת הרכב. יש לברר עם בעלי רכבים זהים את צריכת הדלק המעשית. כמובן שזה תלוי גם בהרגלי ואופי הנהיגה שלך. כך יהיה ניתן לקבל נתונים הקרובים ככל היותר למציאות.

לגבי נתוני היצרן בקשר לצריכת דלק - הם עושים את הבדיקות שלהם בתנאים אופטימליים משלהם (יותר מדי אופטימליים לפי דעתי), רכב ללא כל עומס, כמובן בשיוט הכי חסכוני שיכולים (ואולי מפרקים אי אילו אביזרים ששוקלים הרבה...:wink: ע"מ לשפר את צריכת הדלק).

בקיצור - לנתוני היצרן, צריך להתייחס בערבון מוגבל.

לא נראה לי שניתן יהיה לתבוע יצרן בגין זה. זו תהייה תביעה מאוד "קשה "(סיכויי הצלחה לא רבים), ואף תקדימית ביותר, אם תתקבל.

לא שווה התעסקות (משפטית) לדעתי.

alfa 156 2.5.

פורסם

לא נראה לי שניתן יהיה לתבוע יצרן בגין זה. זו תהייה תביעה מאוד "קשה "(סיכויי הצלחה לא רבים), ואף תקדימית ביותר, אם תתקבל.

לא שווה התעסקות (משפטית) לדעתי.

הבנתי שאם יש הבדל של שמים וארץ בין נתוני היצרן לבין מה שאתה השגת(כמובן שאתה צריך להוכיח את זה) אתה יכול לתבוע אותם תביעה ייצוגית. סביר להניח שהם יעשו הכל כדי שתהיה מרוצה ולא תתבע אותם, דבר שיכול לפגוע בתדמית שלהם.(קח לדוגמה את טויוטה. מה הם לא עשו כדי שלא יפגעו בתדמית שלהם).

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם

שקלתי,אחרי שאחת הסיבות לקניית מליבו היתה שאיש UMI אמר שעושה 10 ומיד ראיתי שלא. (8.5-9) ירדתי אחרי ייעוץ מקצועי. בדיעבד אני שמח. קניה מעולה. בהפרש מחירי הקניה והביטוח לאוטו נוח ושקט כמוהו מממנים הרבה ליטרים.

פורסם

למיטב ידיעתי, בחוברות מצויין שהצריכה הינה "אופטימלית" או בתנאי מעבדה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

הפיתרון האולטימטיבי - חיוב על ידי רגולטור (משרד תחבורה) בניסוי צריכת דלק מעשית על כל הדגמים שנמכרים בשוק.

ואת המדידה לעשות בצורה סטיסטית מדעית: כמה מכוניות, כמה כבישים, כמה נהגים וכו', לפתח תקן אחיד לכל המכוניות.

יכול להיות ואת התביעה צריכים לעשות נגד משרד התחבורה, לא יודע איך זה עובד והאם לבית המשפט יש סמכות לחייב את משרד התחבורה לפתח את התקן הזה וליישם.

פורסם

הבעיה היא, שתקן כזה מאוד בעייתי ליישום, מאחר וצריכת הדלק תלויה (בין השאר) בנהג ובאופי הנהיגה שלו. היצרנים פשוט יביאו נהג על, שיסע במהירות "אופטימלית" וישיג צריכה מעולה. כשהרכב יגיע לארץ, וינהג בו ברנש כלשהו, בצורת נהיגה שונה, הוא יקבל צריכה שונה, ואז אנו חוזרים לנקודה בה התחלנו.

מה שצריך לעשות (מה שאני עושה, בכ"א) זה לקחת את נתוני היצרן, ולהוסיף להם 15% (לא מבוסס על שום דבר מלבד הרגשה אישית).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני מוכן לנהג מטעם יבואן בתנאי שהמבחן יתבצע בכבישים ציבוריים אמיתיים, וגם במכוניות אמיתיות (ללא הורדות משקל, עם לחץ אוויר ריאלי וכל מיני טריקים נוספים). עדיף כמובן בוחן (ועוד יותר עדיף - כמה בוחנים) מטעם משרד התחבורה.

פורסם

מה שצריך לעשות (מה שאני עושה, בכ"א) זה לקחת את נתוני היצרן, ולהוסיף להם 15% (לא מבוסס על שום דבר מלבד הרגשה אישית).

אם זה יש בעיה כי כל אחד בודק לפי התקן שלו והבדלים יכולים להיות מאוד משמעותיים אפילו אם כל המכוניות ייבדקו בתנאי מעבדה אבל לפי תקן אחיד.

פורסם

מה שצריך לעשות זה לא לספר מה הצריכה ב - 90 קמ"ש ובעירוני , אלא להתקדם לעידן מחשב הצריכה שיש היום בכל מכונית ולציין מה הצריכה הממוצעת לאורך זמן במהירויות ממוצעות שונות. אצלנו למשל הצריכה לפי המחשב, מאז שהאוטו עלה על הכביש היא למהירות ממוצעת של 38 (כן !) קמ"ש. מעולם לא איפסנו. אז את האוטו הבא הייתי רוצה לבחור גם לפי נתון הצריכה האמיתי להרגלי הנסיעה שלנוץ אין יותר נכון מזה. אחד נוסע רק בעיר, השני בחוץ מהר, השלישי בחוץ לאט ... אם יהיו נתונים אמיתיים למהירויות 40/60/80/100/120 יוכלו לקבל תמונה יותר מתאימה ולא להיות מופתעים אחרי הקניה.

פורסם
הבנתי שאם יש הבדל של שמים וארץ בין נתוני היצרן לבין מה שאתה השגת(כמובן שאתה צריך להוכיח את זה) אתה יכול לתבוע אותם תביעה ייצוגית. סביר להניח שהם יעשו הכל כדי שתהיה מרוצה ולא תתבע אותם, דבר שיכול לפגוע בתדמית שלהם.(קח לדוגמה את טויוטה. מה הם לא עשו כדי שלא יפגעו בתדמית שלהם).

אתה מוזמן לנסות לתבוע.

אחרי כן, תפנה גם את פותח השרשור לנסות. בהצלחה. :wink:

alfa 156 2.5.

פורסם
אם זה יש בעיה כי כל אחד בודק לפי התקן שלו והבדלים יכולים להיות מאוד משמעותיים אפילו אם כל המכוניות ייבדקו בתנאי מעבדה אבל לפי תקן אחיד.

נו? ומי אמר לך שזה לא המצב כיום?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תוכן חדש...