Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי (יותר נכון לאחי) פיאט בראבה 2000.

הייתה בעיה עם המצבר שכל הזמן היה מתפרק ואחרי שלוש שעות אחרי נסיעה כבר לא היה ניתן להוציא מהמצבר התנעה.

פשוט יש קצר, ניתקתי פיוזים, אחד אחרי השני עד שראיתי שאין קצר (מדידה עם רב-מודד).

מצאתי שזה פיוז שנמצא בתוך הרכב וערכו 7.5 אמפר.

עכשיו, ציפיתי שיהיה פירוט בספר נהג או ע"ג הפלסטיק לגבי הפיוזים אבל יש רק של הבנק הגדול.

למי שלא מכיר ברכב יש בנק פיוזים גדול של כמה פיוזים ומעליו קצת יש שתי שורות של פיוזים

כאשר אחד מהם זוא זה שמקצר.

מצ"ב תמונה.

שאלתי - מישהו יודע על מה מגן הפיוז??

אציין שלאחר שניתקתי את הפיוז המדחס של המזגן לא עובד.

האם הוא מגן על עוד דברים? אני רוצה לחתוך מה מקצר לי.

תודה.

פיוז.JPG

פורסם

כוונתך לשתי תיבות נתיכים קטנות, בנוסף לתיבת הנתיכים הראשית הגדולה, והן נמצאות מאחורי דלת בדשבורד בצד שמאל. אם ציירת נכון, אז המדובר בנתיך העליון E בתיבה הקטנה השמאלית שמספרה בשרטוטי החשמל של הבראבה 296. נתיך זה הנו של 7.5A והוא מספק מתח ישירות מהמצבר אל רגל ההזנה של ממסר המדחס. כאשר מופעל המזגן, נסגרים מגעי הממסר המעביר מתח זה אל מצמד חשמלי של המדחס. כלומר שבאופן נורמלי רק בהפעלת מזגן תהיה תצרוכת זרם דרך נתיך זה אלא אם כן בממסר נתפסו מגעיו ואז זרם יזרום כל הזמן אל סליל מצמד המדחס וגם עלול לשורפו.

רצוי לגשת למוסך מורשה היבואן של פיאט לאתור ותקון התקלה במדויק.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

אחי - אתה ענק.

תאמר לי, מאיפה לקחת את המידע, פשוט בספר יצרן אין כלל התייחסות לנושא.

דבר נוסף, אמור לי ידידי, איכן ממוקם הממסר הזה?

רב תודות.

פורסם

זה ההבדל בין מקצוען לחובבן, פשוט עד לפני כשנה וחצי הייתי חשמלאי רכב במוסך מורשה של יבואן פיאט (עד שנסגר המוסך) ויש אצלי את הספרות הטכנית הענפה של מכוניות פיאט עם פיענוחים שלי וכו'.

לשאלתך - בתא המנוע, לפני המצבר לכוון החזית, יש תיבה קטנה ובתוכה ממסרים ונתיכים.

יש למעלה, בתיבה, מכסה שי להסירו ע"י פתיחת בורג עם מפתח 10 מ"מ ואז מתגלים הממסרים וביניהם ממסר זעיר למדחס. חוטי הממסר הנם בצבעים הבאים:

חום עם צהוב, חום עם שחור, כחול עם לבן, תכלת עם ירוק. לפי צבעי החוטים תדע לזהות הממסר. אני משער שברכב מע' המזגן הנה מע' אקלים כלומר מזגן חצי אוטומטי ולמע' כזאת מתייחסים הנתונים. עדיין המלצתי הנה לגשת למוסך מורשה היבואן.

נא דווח תוצאות. בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

היי רפי,

ככה - בדקתי את הממסר. נראה תקין.

שמתי לב בבדיקה שבדקתי על הפיקוד ברגל של הפיוז בדשבורד בתוך הרכב- שלא משנה מה מצב המפסק של המזגן בפנל הפעלה תמיד יוצא 12v. עכשיו, זה קצת מוזר לי. ברור לי שזאת בעיה כי במצב כזה המדחס יעבוד כל הזמן אבל מה שקצת לא מסתדר לי זה למה כשאין סוויטצ' עדיין אני רואה על המצבר קצר בין הפלוס והמינוס (המינוס כמובן מנותק מהמצבר) אך כשאני מנתק את הפיוז, הקצר נעלם...

משהו מוזר לי.

הא, רק צריך לציין (אני לא ממש חושב שיש קשר) אך יש לו בעיה עם ההזעקה (אין לו מפתח לניטרול ההזעקה) והמפתח הכחול עם המפסק התקלקל לו אז הוא פותח ומתניע את הרכב עם המפסק החום...

פורסם

אני מצטער אך לא הבנתי דבר איזה בדיקה אתה מבצע ואיזה קצר בין קוטבי המצבר.

מפתח מתג ההצתה החום לא נועד לשימוש שוטף אל הוא משמש כמפתח מסטר לשכפול אלקטרוני של מפתחות נוספים. השימוש השוטף הנו במפתחות הכחולים.

אמור להיות גם שלט רחוק רגיל, לאזעקה, בנוסף לאחד ששתול במפתח ההצתה.

פורסם

הבעיה החלה שכל הזמן המצבר היה מתפרק, החלפתי אותו ועדיין היה מתפרק.

ניתקתי את המינוס מהמצבר ובדקתי בין הכבל של המינוס לכבל פלוס של המצבר והיה קצר (4אוהם) אז התחלתי לנתק פיוזים עד שמצאתי שאחרי ניתוק הפיוז הזה הקצר נעלם.

כמובן שהמדחס הפסיק לפעול... עכשיו, לקחתי פלוק ומדדתי מתח על הרגל של הפיוז שאמורה לקבל הזנה מהמפסק שעל הפאנל הראשי (ליד הבוררים של הטמפ' וכו') ולהפתעתי - יש שם מתח קבוע של 12v. למען הדיוק כאשר המפסק כבוי יש 12v וכאשר הוא דולק יש 11.7v שזה בתכלס אותו דבר ואני מניח שהנפילה הקטנה בגלל שהמפסק מפעיל עוד איזה משהו.

פורסם

לצערי הרב כל בדיקותיך שגויות. בדיקת התנגדות במקרה זה אינה מעידה על דבר כי מדידת התנגדות יש לבצע לפריט מסוים. הנתיך האמור מקבל כל הזמן מתח מהמצבר (כפי שציינתי קודם) ודרכו אל מגע של ממסר המדחס. כשממסר המדחס יסגר עקב פקודת הפעלת המזגן, המתח הזה יעבור דרך המגע הנייד בממסר אל מצמד המדחס. לכן ברור שתמיד יש מתח המגיע לנתיך.

אל תנסה לפתור הבעיה לבד כי אינך מקצועי לזאת.

פורסם

היי,

אני מראשון.

אמור לי ידידי, המוסך הראשי נמצא ברמת החייל, נכון?

איך הם מבחינת מחירים? הוגנים?

אני צריך גם לשכפל עבור אחי מפתח נוסף עם השלט אזעקה...

בכול לאופן רפי - אני מודה לך מאוד מאוד על העזרה.

• תוכן חדש...