Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם,

לפני שבוע קניתי מאזדה לאנטיס 1.6 אוטמט שנה 1999

 

אני מאוד מרוצה מהרכב, הוא במצב טוב וגם עשיתי לו טיפול רציני במוסך,

עכשיו יש שלושה דברים שמפריעים לי למרות שהם לא פוגמים בנסיעה,

 

בעיה ראשונה שהכי מפריעה לי, כשאני מתחיל נסיעה והרכב עדיין קר יחסית העלייה מראשון לשני מורגשת, לא משהו חמור אני פשוט מרגיש שהוא העלה הילוך שונה יותר מאשר ברגיל מורגש יותר טיפה גס יותר., לא יודע בדיוק כיצד לתאר את זה,

ואני מפחד שזה משהו בגיר או סימנים לגסיסה, מישהו יודע מה זה או הצעות? או שאולי זה רגיל ככה ואני פשוט לא מכיר אוטומט ובפרט לא של המאזדה,

חשוב לציין שלקחתי לבדיקה וכשהבוחן הסביר הוא אמר שהגיר תקין ושאלתי פעמיים לוודא, אפשר להסתמך על המילה שלו?

 

בעיה נוספת שקוראת מדי פעם בכלל לא בקביעות, כשאני נוסע על 90-100 או בטורים גבוהים בעליה, הכל בסדר עד שפתאום יש הרגשה שלשניה אחת האוטו מפסיק להאיץ ואז ישר ממשיך, כאילו באמצע הנסיעה מחסיר פעימה לשניה ואז כרגיל ממשיך, מה העניין? זה תקין?

 

ובעיה שלישית, האוטו בעמידה רועד קלות ברמה שהמראה רועדת וההגה לא כל האוטו וזה טיפה מציק, חשוב לציין שכשהייתי במוסך הסתכלו על 4 התושבות והם תקינות ואמרו לי שהרעידות הם מחלה של מאזדה, זה נכון? או משהו בעיתי יותר?

 

זהו בסה"כ רכב מעולה אני מרוצה.

 

אשמח לקבל תשובות, אפילו על חלק ממי שיודע.

המון תודה מראש,

עמית גלאם.

פורסם

1. יכול להיות שחסר לך מעט שמן גיר ובתחילת נסיעה שהמנוע קר ומפלס השמן נמוך מורגשת מכה בהעברה להילוך שני

מה מצב השמן? אם הוא לא אדום/חום ונוטה לכיוון השחור הייתי ממליץ להחליף זה גם ישפר לך את העברות ההילוכים וגם ישמור על הגיר. עלות של גלון זניחה לעומת החיסכון והשיפור הניכר שתשיג.

 

2.מז"א מחסיר פעימה? מד הסלד צונח לשניה ועולה?! אני לא מבין ולא מכיר את התופעה הנ"ל תנסה להסביר טוב יותר.

 

3.אין דבר כזה "מחלה" לרוב ה"מחלות" יש תרופה. (להגיד מחלה על תקלה אופיינית טעות בעיני)

למרות שאני מכיר כמה וכמה מאזדות שרועדות בסרק קצת יותר חזק ממה שאתה מתאר

אולי טורים נמוכים קצת? לא רוצה לנחש אם זה מטריד אותך כלכך רצוי שתבדוק לעומק.

 

נ.ב. תתחדש!! רכב פנטסטי, כמעט קניתי אחד כזה בעצמי לא מזמן :)

פורסם

רעידות בהגה סל"ד לא יציב או תושבות מנוע אם אמרתה שהם טובות אז כנרא צריך ללכת לכיוון השני



יוצא לי הרבה לנסוע במזדה לנטיס(ספציפית) ואני לא ראיתי\הרגשתי רעידות בהגה

כמו שהגיב פינטוס אני גם לא קונה את ההסבר הזה "מחלה"הרכב שלך כיצא מהמפעל לא הייה כך אין סיבה שהוא יהיה כך אם שומרים עליו ,מטפחים אותו ומחליפים לא חפים נדרשים

על כמה סל"ד הוא בסרק??

האם סל"ד "רוקד" טיפה?

פאסאט 1.8T-מלמדת אותי מה זה רכב:twisted:

מיצובישי קולט99-יפנית מתוקה :mm_wink:-נמכרה לידיים טובות!

פורסם

תודה חברים, בנוגע לשמן גיר הוא אכן אדום אני יבדוק אם חסר בכל אופן.

לגבי הרעידות, כשהמזגן מכובה הסלד עומד על 750 יציב אולי תנודות קטנות,

כשהמזגן דולק הוא מדי פעם קופץ ל1 וחוזר ל750 במוסך הוא אמר שזה טבעי בגלל שהמדחס נכנס ויוצא מפעולה.

 

אשמח לעוד תשובות.

עמית.

פורסם

לפי מה שאתה אומר נראה תקין לחלוטין....



האם ידוע לך לגבי תושבות מנוע שהם הוחלפו מתישהו???

או שזה עדיין מקורי במצב טוב??

אם זה מקורי במצב טוב אז סביר להניח שיהיה לך קצת רעידות

אם החליפו אז מתי??ומה שמו?מקורי תחליפי??

פאסאט 1.8T-מלמדת אותי מה זה רכב:twisted:

מיצובישי קולט99-יפנית מתוקה :mm_wink:-נמכרה לידיים טובות!

פורסם

ידוע לי שהוחלפו אבל לא ידוע לי לאיזה, יש דרך לבדוק?

 

לאחר נסיעת עם הרכב על פני כמה ימים, אני יכוללמקד יותר את הבעיה,

 

הקפיצה בסלד מתקיימת רק שהמזגן ברכב דלוק, וזה בסרק, הטורים קופצים פשוט מ750 ל 1000-1050 ומשחקים ככה,לא קפיצה ואחרי כמה שניות חזרה, אלא עולים יורדים עולים יורדים עד שזה נרגע, לאחר נסיעה קצרה ועצירה שוב,אין זכר לזה, כאילו זה מגיע מדי פעם, ד"א לרוב שזה משחק ככה הרעידות ברכב מחמירות יותר,

 

מה דעתכם בנושא? ככה זה לא אמור להיות במצב תקין.

 

תודה שוב,

עמית.

פורסם

אוכל להציע מניוסני כבעל רכב שכזה בעבר בנושא התושבות

הרעידות בעמידה הן אכן "מחלה" אשר לא תפתר גם עם החלפתן, החלפתי לחליפיות מכיוון שמקוריות כולל העבודה עלו אחוז גבוה מדי משווי הרכב הכללי.

עזר קצת, לא פתר, בדיעבד חבל על הכסף.

 

בברכה,

אור.

פורסם

שלום רב

 

היי עמית

לגבי ( אם הבנתי נכון ) יש לך משיכת הילוך בתחילת נסיעה כשהמנוע "קר" .זה יכול לנבוע מחוסר שמן .שמן לא תקין .איבוד לחץ בגיר ועוד . ( אתה מוזמן לבדיקה .כמובן ללא תשלום ) .

לגבי המשחק-נפילת טורים אם זה רק בסרק זה באמת יכול לנבוע מנסיון תיקון של מנוע הצעדים בכניסה או יציאת פעולה של המדחס כמובן שבדיקה ללא פעולת מזגן יכולה לאושש זאת .

 

נושא רעידות במזדה ידוע לכל ( וזו הכוונה במילה מחלה ) כמובן שאפשר לתקן זאת לחלוטין וכמובן שהרכב כשהיה חדש זה לא היה מורגש אך לפעמים עלות התיקון לא הגיונית בהשוואה לעלות הרכב .

רעידות נובעות מפעולת מנוע לא סדירה שזה מתחיל מהצטברות פיח בבתי השסתומים .מלכלוך או סתימה מסוימת של מזרקי הדלק .מהחטאת ניצוץ עקב התישנות חוטי ההצתה או לחילופין מבלאי בחלקים הנעים במפלג .מסתימה חלקית באגזוז או בממיר . מעבר לכך מכלול הגיר גם תורם לסוגיית הרעידות ולבסוף גם נושא תושבות מנוע שמתבלות עם הזמן .

נתקלתי רבות בכך שבעלי מקצוע נגשים בראשונה אל התושבות ( תפקיד התושבות למתן את הרעידות המועברות לשלדת הרכב מהורברציה של המנוע ) אך אם הרעידות של המנוע מוגזמות אין לבקש מהתושבות שיצליחו להעלים אותם .

 

נתקלתי במזדה שרעדה והחלפתי את המזרקים לאלה שפורקו ממנוע מיבוא והרעידה נעלמה לחלוטין לרמה שאף פעם לא ראיתי .

מקרה נוסף של רעידות במנוע (סיריון) מצאתי שאטם ראש המנוע אשר עשוי מברזל העביר לחץ בין שתי בוכנות והחלפתו פתרה

 

 

מכאן התשובה שלי לכל המומחים שרושמים אין מחלות או משפטים כאלו (מבלי לפגוע באף אחד ) אני לא יודע מה השכלתכם במכונאות אך אני מקווה שכל אחד ירשום או מידע או נסיון ולא בשליפה מהמותן או ממשהוא שהוא שמע משהו .

 

לעמית אתה יותר ממוזמן לבדיקה וכמובן תמיד אנסה לעזור

בברכה זיסו יוסי

פורסם

גם לי לאנטיס 1999 כמו שלך.

נפילת כוח והשהיות מדי פעם התגלו אצלי כבעייה בחיישן זרימת אוויר (חיישן MAF). המכלול נוקה אף ללא החלפת החיישן היקר, וזאת בעלות הגיונית מאד של מאות שקלים כולל הבדיקה: את זה גילו רק לאחר חיבור לסורק תקלות במוסך מרכזי או במוסך כלשהו. אגב, רק אז תוכל באמת לדעת אם יש בעייה כלשהי, מבלי להסתמך על השערות ותהיות.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אשמח אם תגדיר מה זה נפילות כוח? כמו שתיארתי במהירות?

 

וגם המשחק בטורים היה ונעלם?

 

אשמח לפירוט מה נעשה לחישן? איפה? וכמה עלה?

 

המון תודה,

עמית גלאם.

×
×
  • תוכן חדש...