Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דריש, יש משהו שקשה לאנשים שחיו בחו"ל להבין, וגם לי קשה עדיין עם זה.

רוב האנשים מפחדים לחשוב בצורה עצמאית ולצאת מהקונצנזוס.

בארץ זו תופעה ממש נוראית כי אנשים מחונכים שזה ככה, ושמי שלא בתוך הקונצנזוס הוא בוגד\אידיוט\אשכנזי מדי.

אם אתה אומר אחד מהמשפטים הבאים:

- "לא ממש אכפת לי מגלעד שליט"

- "קרביות ומיליטנטיות זה לא ערך עליון אלא תופעה מגעילה שמרעילה את החברה הישראלית"

- "ברית מילה זה ברברי"

- "נמאס לגמרי מהדתיים וצריך להגביל את הפעילות שלהם לשכונות שלהם כדי שלא יכפו אותה על אף אחד"

- "פאביה זה פויה!"

- "צריך להגביל את העישון יותר ולתת קנסות דרקוניים לפאבים"

- "הלוואי והיה חוק שמעניש אנשים על התנהגות "כלבתית" ושולח אותם לסדנת רגישות"

- "וניל עדיף על שוקולד"

- "כבוד המת זה בולשיט כי אני מאמין בפרסי דארווין"

- "חדש זה לא תמיד יותר טוב מישן"

- "מוזיקה מזרחית זו קללה שלא הייתה כדוגמתה ובא לי להקיא כשאני שומע אותה"

- "בלאקברי עדיף על IPHONE"

- "צריך קנס של 100 ש"ח למי שנוסע רק על השמאלי"

- "עבריינים נוהגים על BMW"

ועוד כל מני דברים כאלו שלא מתקבלים טוב אצל כולם (עם חלקם אני מסכים, עם חלקם לא. תשברו אתם את הראש ותנחשו אילו מהם...), אתה תמיד תצא מפסיד.

אני הפסקתי להתווכח על הדברים האלו, במיוחד בפורום.

אני פשוט מקיף את עצמי עם אנשים נאורים עם דעות שונות (לפעמים שונות משלי בקיצוניות) אבל שאפשר לדבר איתם.

אם הטונים בוויכוח עולים, אני פורש מהוויכוח כי אין עם מי לדבר.

חשיבת עדר היא תופעה מכוערת וצריך להתרחק ממנה (מעניין כמה אנשים עצבנתי עם המשפט הזה)

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Derish , אני לא מוותר עלייך - אבל לפעמים אתה אלוף בהדלקות ..

יש ראיה שונה בדברייך , לפעמים מתוך מהירות תגובה או אי ראיית כלל המכלול .

אבל בד"כ , גם אם דעתך שונה , אני קורא ומנסה להבין , והרבה פעמים קצת מקנא בך .

כאילו אתה ישראלי אבל אחר , איך ,, אומרים ברומא התנהג כרומאי , ואתה נותן תשובות של אירופאי בישראל icon_lol.gif

Sting - Englishman In New York

-

הלואי ותהיה צנזורה עצמית , הצלם לא יחפש את הצהוב , ויוריד או יטשטש קלות את התמונה , ולא ישאיר לעורך את העבודה .

ובטוח הצלם לא היה רוצה כי תמונת משפחתו ברגע אסון תפורסם כך ברבים .

על כך נאמר - את השנוא עלייך אל תעשה לאחרים .

ובהזדמנות , קח ג'ולייטה רובוטית (לא ידנית) לסופשבוע התרשמות , אני צריך להחליף רכב עוד מספר חודשים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
הייתי מצפה שאחרי כמה שנים בחו"ל זה כבר יעבור לך, אבל כנראה שזה יקח עוד קצת זמן.

לא יודע איך הדיון הזה התגלגל שוב לדיון על "אופייך המיוחד", אבל אם כבר אז בהקשר למשפט שציטטתי, גם בעוד 30 שנה, בהנחה ועדיין אגור בחו"ל- אהיה ישראלי שחי בחו"ל.

אני (כנראה בניגוד אלייך) מאוד גאה בהיותי ישראלי, ולא נרתע מלהגיד את זה לאנשים אחרים גם אם אני יודע שהם פקיסטנים,סעודים,סורים או פרסים מאיראן.

ולא, אין סיבה שבגלל שאני חי בחו"ל אני אתחיל להיות קר ואקבל הצגת סרטים של גופות בחדשות כאילו זה דבר נורמלי.

אין בזה שום דבר נורמלי, ואני אומר את זה בתור אחד שגר בהונג קונג וכאן אין את ההגבלה הזאת על עיתונות, אתה יכול לראות סיקור של תאונת דרכים קשה עם תמונות של הפצועים וההרוגים מדממים בתוך הרכב ללא כל טשטוש.

למה זה תורם ?

אם הגעת למצב שנהיית כל כך קר שזה לא ממש מזיז לך ועוד מפיל את זה על ה"ישראלים הרגישים"- צר לי עבורך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לבייב הוא לא דוגמה מוצלחת. בשנות ה-70 המצב היה אחר ומנטליות כור ההיתוך שלטה, לא רק אצל הרוסים.

למיטב ידיעתי, הוא חזר וגילה את רוסיותו כשברה"מ התמוטטה ונפתח פוטנציאל לעסקים על ההריסות שלה.

אני גם לא מדבר על רוסים ששינו את שמם או התנהגותם באופן קיצוני, ברור שאנשים כאלה מצליחים להתקדם.

הכוונה היא לסרגיים ובוריסים שהגיעו בשנות ה-90, כילדים או כבוגרים, והצליחו להשתלב בשוק הישראלי.

לי לא ידוע על כאלה, כמובן יתכן שאני טועה. וסליחה שלא הבהרתי את זה מלכתחילה, פשוט בעיניי זה

טריוויאלי שכשאני אומר "רוסים" אני מתכוון לעולים של שנות ה-90.

סמיר - אתה צודק, אבל אני מאמין שהייתי עדין ודיפלומטי מספיק בדבריי, לפחות בתגובתי הראשונה.

אתה תמיד שולח אנשים לחפש בגוגל לא?

אז תבצע חיפוש עם המילים "בוריס,דירקטורים", וגם "ולדימיר,דירקטורים" או "סרגיי,דירקטורים" ואל תעצור שם, תחפש גם נשים, תתפלא מה תמצא.

ואגב, לא הבנתי את גם את המשפטים הקודמים שלך, שסמנכ"לים יש למכביר, מדבריך אני מבין שסמנכ"לים זה לא טוב? זה לא מראה על השתלבות בשוק העבודה?

under construction..

פורסם

דריש, אולי הבעיה היא שיש יותר רוסים "רעים" מרוסים "טובים"? :roll:

רוסים באים בד"כ בשתי קטגוריות - טובים ורעים, יש מעט מאד באמצע. אתה נפלת על הרעים, אלה עם הגישה השלילית וראיית העולם המתנשאת.

הם מוציאים שם רע לכולנו.

דריש, לא מצאת את עצמך במקום מסויים, לא נורא. זה קורה גם לאנשים שנולדו באותו מקום. זה לא אומר שיש בעיה במקום או בך. פשוט "עוברים דירה". לא צריך לעשות מזה סיבה להרים דגל.

לגבי עצם העניין, זה קשור לדרך ארץ של האתר. אתה לא מפרסם תמונות מסויימות כי הן פוגעות במשפחת המת, לא חשוב מאיזו סיבה. זה א' ב' של דרך ארץ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ציטוט מהחודשים האחרונים בשרשור על עובדת בעייתית של מישהו

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
יש הבדל בין לגבש דעה ולהביע אותה בצורה הולמת, לבין להתחיל לזרוק מילים סתמיות כי רק רוצים להראות לכולם שאנחנו בעניינים ויודעים מה קורה מסביב.

4 הבחורים נהרגו, עדיין לא פורסם דו"ח רשמי של המשטרה למיטב ידיעתי, למרות שכבר נמצא אלכוהול בזירה וזה נותן כיוון פחות או יותר, אבל למה ישר להתחיל לזרוק תגובות כמו התגובות שהיו בשרשור הקודם בסגנון : מגיע להם, אלה בני דודים, חבר'ה מטומטמים, כולם אשמים. רבאק, אחד ההרוגים בן 15. איך הוא יכול להיות אשם בתאונה בכלל ?!.

בוא אני אתן לך תגובה שמתאימה לקו המחשבה האירופאית שלך בלי להתייחס לכבוד המת.

בהתייחס לעובדות, נמצא אלכוהול בזירת התאונה, מה שמצביע על נהג שיכור או כל הנוסעים שיכורים. עדת ראייה ציינה שהרכב נסע במהירות מופרזת עד כדי כך שלא הצליחה לעקוב במבטה אחרי הרכב.

אין ספק שנהג הרכב אשם. אף אחד לא טוען אחרת. אלוהים לא ירד מהשמיים וגרם לרכב לאבד שליטה.

אלה העובדות וזה המצב. אבל האם היה מגיע לאותו נהג למות ?. האם היה מגיע לאותם נערים שהיו איתו למות?. אני לא במעמד שמאפשר לי לקבוע את זה, ולא אף אחד מקוראי הפורום.

ובנקודה הזאת התגלו כל דברי התועבה בשרשור הקודם שגרמו לנעילה שלו.

עזוב סמיר,

לא תצליח לחנך את כל הגזענים שמשפחותיהם שילמו מחיר כבד מאוד לפני פחות מ 70 שנים.

מדובר בילדים שהשתוללו ועשו שטויות כמו כמעט כל ילד אחר רק שלהם זה עלה בחייהם. הם יכלו באמת לגדול להיות עבריינים אבל באותה המידה הם יכלו לגדול להיות חוקרים, רופאים או מדענים.

מה שמגעיל זו הצביעות של אותם גזענים שעבורם בני המיעוטים מספיק טובים כדי לנקות להם את הרחוב, להכין להם חומוס בזול ולטפל בהם כשהם מאושפזים אבל העיקר שיעלמו.

וזריש יקר, אם אנחנו (וכשאני אומר אנחנו אני מתכוון לאלה שאתה מכנה "אתם") כל כך פרימיטיביים למה אתה לא מוותר על האזרחות הישראלית? הרי לטענתך לא קיבלנו אותך (מעניין שרוב העלייה משנות התשעים ובמיוחד אלה שבגילך ישראלים לכל דבר ופרט לשם אף אחד לא יודע מאיפה הם באו וזה גם לא מעניין אף אחד) ואנחנו בהמות. למה אתה מתעקש להמשיך להשתייך לעדר הבהמות?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ראשית כל, תודה לכולם על התגובות. :mm_yeah:

תודה, אבל בינתיים אני לא שב, רק שוקל את האפשרות (לצד בלגיה, אוסטרליה ועוד כמה).

מבחינת רכב, אני בונה על איזה אופל או VW מתחילת העשור, אם וכאשר זה יקרה.

ד"א, לבירה אפשר להיפגש בלי קשר. מה אתה עושה עם עצמך בימים אלה? :-)

אין צורך בהלוואה לרכישה, משום שצברתי מספיק כסף בשנתיים האחרונות.

השאלה נוגעת בעיקר לדלק, ביטוח וכיו"ב.

התוכנית היא הפוכה בדיוק. מבחינה כלכלית, יותר משתלם ללמוד בארץ ואז לחזור ולהשתקע בחו"ל,

שכר הלימוד לאנשים שאינם אזרחי היבשת פשוט גבוה מדי. כמובן שבישראל יש את עלויות המחיה

הגבוהות מחד ואת שאר נפלאות החיים מאידך, אבל יתכן וזה שווה את זה בטווח הרחוק.

הן רוסיות, נכון? :roll:

אני אנחש שהמלחימות האלה משתכרות מינימום או קצת מעל. העלאת המשכורת והתנייתה בשיפור המשמעת (שיטת המקל והגזר) עשויה לשפר את המצב. חוץ מזה, ממתי בדיוק יש בעיה למצוא עובדות אחרות? הצבא פולט עשרות כאלה כל שנה, בגיל הרבה יותר צעיר ועם הרגלים הרבה פחות מגונים.

אני יכול להבין מאיפה מגיעה המנטליות הקלוקלת, אבל על היעדר מוסר עבודה אין מחילה מבחינתי. מי שמזלזל בעבודתו - דמו בראשו, ושלא יתפלא אח"כ שמעיפים אותו.

כאמור, זה בגלל שאתה האויב.

הן השקיעו שנים בלימוד, רכשו מקצוע ונסיון, ועכשיו עובדות במפעל ומשתכרות פחות ממה שמגיע להן (גם אם היו מקבלות 50K בחודש).

אתה בחור צעיר, טיפש, פרימיטיבי, והתקדמת בחיים רק בזכות זה שעשית צבא עם הילדים של מנהלי המפעל (לא באמת, זאת הגישה).

עכשיו אתה מנהל והן העובדות. ומי אתה בכלל שתנהל אותן? מה אתה יודע על הלחמה? בוא נראה אותך מנסה לשבת פה

יום שלם עם האף בתוך הבדיל ואצבעות דביקות מפלאקס. הן גידלו ילדים, ראו עולם, חיו חיים שלמים... אתה ילד קטן, לא

יודע שום דבר, ועכשיו בא ומתחיל לנהל אותן.

חשוב שתבין, זה לא בגלל שאתה אדם רע, זה בגלל שהן דפוקות. ומפה אין כ"כ מוצא. רוסים באים בד"כ בשתי קטגוריות -

טובים ורעים, יש מעט מאד באמצע. אתה נפלת על הרעים, אלה עם הגישה השלילית וראיית העולם המתנשאת. לאיזה סגמנט לשייך אותך ??

הם מוציאים שם רע לכולנו.

מה שלא ברור לי זה האם בעצם הפרודוקטיביות פה נפגעת. אם לא, אז מה איכפת לך? אם כן, אז יש לך בסיס לסנקציות.

בשורה התחתונה, זאת צריכה להיות הדאגה היחידה שלך, לא הרקע הפסיכולוגי שלהן ומצב החמניות אצלהן בגינה.

הייתי מציע לך לנסות את מה שאמר falou על הגרמניה. נסה לבסס איתה אמון ואולי היא תתן לך תובנות מועילות לגבי

שאר העובדות, מה עוובד עליהן, איך "קונים" אותן ומה אפשר לעשות ע"מ לשפר את האווירה במחלקה.

באדום איך לנצל את המדינה "השנואה"

בכחול כל מילה מיותרת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

נכון, ועם זאת בפעם אחרונה שבדקתי גם לא היה גוף פרטי כלשהו שרוסי עומד בראשו, למרות שסמנכ"לים יש למכביר.

אשמח לגלות שאני טועה.

נגעת בדיוק בהבדל שביני לבינך:

אני מעולם לא בדקתי את הסוגיה הזו כי היא לא מעניינת אותי, ממש לא אכפת לי מה מוצאו העדתי של המנכ"ל ובלבד שיהיה אדם טוב ותורם.

פורסם

אגב, בלי שום קשר לכבוד המת, יש דברים שלא נעים לראות, כמו התמונה המצורפת.

זו היד שלי, אחרי שהרדיאטור של האוטו התפוצץ לי בפנים (רוב העור כבר התחלף והשלפוחית שהייתה שם הגיעה לגודל של 8 סנטימטר ואז התייבשה.

כמו שזה לא נעים לראות, גופות זה משהו שממש אין צורך שיראו בחדשות, בלי קשר לכבוד המת או לא.

IMG00036-20110609-1445.jpg

פורסם

יוסי ואייל - תודה על התמיכה.

לכל השאר, הערה אחת כללית לפני שאענה לפי הסדר, שאולי תבהיר כמה דברים.

אני גר ועובד בספרד כבר 3 שנים, ובצוות שהתחיל מ-8 זרים ו-3 מקומיים, נשארתי הזר היחיד.

למה בעצם זה קרה? כי גם הזרים האחרים היו אירופאים, והיו להם מגבלות מסויימות של התנהגות.

יש לי כמה עקרונות פשוטים שאני לא מתפשר עליהם - האנגלית שלי יותר טובה מזאת של כל הקולגות

(למעט אלה שהגיעו מאנגליה...), אני לא משקר ללקוחות שלי (גם לא "מייפה" את האמת) ואני לעולם

לא פועל "כפי שנהוג", אלא מתעקש לבחון כל סיטואציה לגופה ולקבל החלטה בהתאם (בעיה לא קטנה

כשעובדים בתאגיד).

הקולגות מזועזעים כל פעם מחדש מחוסר הכבוד שלי לקונצנזוס, ומזה שאני מדבר עם המנהלים בגובה

העיניים ומתעקש להעלות לדיון את כל הבעיות שכולם מכירים אך לא מדברים עליהן. המנהלים מאידך

יודעים שתמיד אפשר לסמוך עליי שאעזור להם לשמור את האצבע על הדופק, ואם יש בעיה אני לא רק

אלחש להם על האוזן, אלא אתריע על כך בראש חוצות עם מגאפון (ניסוח שלהם, לא שלי). וזה בדיוק

מה שאני מדבר עליו.

בתור רוסי שגדל בישראל, קל לי לשלב את הדיפלומטיות והצייתנות האירופאית עם חוסר המעצורים

והעדר המגבלות הישראלי. תאמינו לי, באירופה זה שילוב מנצח ויתרון תחרותי לא קטן. עם זאת,

אני לא רק רוסי ואני לא רק ישראלי, אלא שילוב של שניהם. נכון להיום (לפחות באופן זמני), אני

תושב העולם הגדול, ואינני רואה צורך להגדיר עצמי כ"ישראלי באירופה" או כל מסגרת אחרת.

ישראל תרמה להצלחתי לא פחות ולא יותר מהחינוך הרוסי שלי. ביקורת יש לי מספיק על שתי

המדינות, ואין טעם להיעלב. אני אומר את זה מתוך אכפתיות ותקווה לראות שינוי, לא מתוך

כוונה להעליב או להשפיל מישהו. חבל שאינכם רואים את התמונה הגדולה ומבינים את זה.

אני (כנראה בניגוד אלייך) מאוד גאה בהיותי ישראלי, ולא נרתע מלהגיד את זה לאנשים אחרים גם אם אני יודע שהם פקיסטנים,סעודים,סורים או פרסים מאיראן.

גם אני גאה בהיבטים מסויימים של החינוך שקיבלתי בארץ, אבל בעיני האירופאים ישראל

נראית אחרת, ולהתגאות בזוועות שמספרים להם זה לא לעניין. אני מקפיד לנסות להסביר

ולהציג תמונה יפה ואמיתית יותר של ישראל בכל דיון רלוונטי, אבל צריך גם לדעת להודות

במגבלות ובליקויים שלך, ובארץ יש לא מעט כאלה.

עם המוסלמים יש לי עניין אחר - אם אני מנסה למכור להם את המוצרים שלנו, אז אני רוסי

(ובינתיים בישראל סופרים את הכסף). אם אנחנו יושבים על בירה או מנהלים דיון אידאולוגי,

אז אני ישראלי למהדרין.

לא הבנתי את גם את המשפטים הקודמים שלך, שסמנכ"לים יש למכביר, מדבריך אני מבין שסמנכ"לים זה לא טוב? זה לא מראה על השתלבות בשוק העבודה?

זה מה שנקרא "תקרת זכוכית". ניתן לך להשתלב, לעבוד, להרוויח יפה, להתקדם בחברה,

אבל מנכ"ל לא תהיה - כי לא אכלת מאותו מסטינג עם הבן-דוד של היו"ר בגולני.

דריש, לא מצאת את עצמך במקום מסויים, לא נורא. זה קורה גם לאנשים שנולדו באותו מקום. זה לא אומר שיש בעיה במקום או בך. פשוט "עוברים דירה". לא צריך לעשות מזה סיבה להרים דגל.

גם בספרד לא מצאתי את עצמי, ואין לי כוונה להישאר פה עוד הרבה זמן. ההבדל הוא שפה

אף אחד לא גרם לי להרגיש כמו זבל על כך שהסטנדרטים שלי שונים. בארץ עשו ועושים את

זה עד היום.

סתם דוגמה שדיברתי עליה לפני כמה ימים עם קולגה שחזר מבלגיה לארץ: ברוב חלקי אירופה,

אתה יכול להתקדם בדרכי נועם או באופן אגרסיבי. כל אחד והאופי שלו, כך או כך יש לך אופציות.

בארץ, אם אתה לא מוכן לדרוס אנשים אחרים, לצעוק יותר חזק מכולם, לנצל קשרים ולהיות אלים,

אין שום סיכוי שתתקדם לאנשהו. הכל על חשבון האחר, ולא בהכרח על סמך התכונות הטובות שלך.

אז נכון, אפשר לומר שהשוק בישראל תחרותי, אבל ממתי השאיפה להצליח ולהתקדם ברמת החיים

הפכה למאבק עד זוב דם בכל שלב של הדרך? האם זה באמת מה שאתה רוצה עבורך? ועבור ילדיך?

דריש יקר, אם אנחנו כל כך פרימיטיביים למה אתה לא מוותר על האזרחות הישראלית?

הייתה פעם תכנית טלוויזיה ששרו בה "משה, אתה לא קיפוד". הלוואי שהייתם מבינים את זה כבר.

אני לא טוען שישראל פרימיטיבית או שהאזרחים שלה דפוקים כולם. אני מצביע על תופעות ספציפיות

שאני מוצא אותן פסולות, בשאיפה לספק חומר למחשבה ונקודת מבט אחרת לאנשים שבסה"כ התרגלו

כבר למצב הקיים. זהו לדעתי הערך המוסף של פורום אוף-טופיק, שאפשר לנהל פה דיון ולהביע דעות

מכל הסוגים מבלי להיחשב לבוגד ועוכר ישראל. לצערי, הדברים שלי מעוררים איזשהו אפקט פבלובי

שגורם לכם להתגונן ולצאת להגנת שמה של המולדת, במקום לעצור שניה ולחשוב אם יש בהם עניין.

אני כבר עזבתי, וגם אם אחזור זה יהיה זמני. לא צריך לקחת לי גם את האזרחות, אני גם ככה לא מעיק

על הכלכלה לכם או מה שזה לא יהיה שמפריע לך. במדינה נאורה יש מקום גם לאנשים שאינם מסכימים

עם דרכה של הממשלה או טבעם של האזרחים. לא חייבים להשמיד אותם בשביל להרגיש יותר טוב עם

עצמך. יש מקום לכל הדעות, וכל עוד שירתתי בצבא ושילמתי את המסים שלי, אתה לא תגיד לי אם אני

ראוי להיות אזרח או לא.

באדום איך לנצל את המדינה "השנואה"

ושוב, אף אחד לא שונא את המדינה, פשוט חבל לי לראות למה היא הופכת עם השנים. אני מקווה

שבעוד עשור או שניים הכל ישתנה ואוכל לחזור, אבל מבין שבאופן מציאותי, זה כנראה לא יקרה.

נקודה אחרונה: אם באמת הייתי אומר את דבריי מתוך שנאה כלפי המדינה או האזרחים שלה,

האם אתם חושבים שהייתי מבזבז כמעט שעה מחיי על כתיבת התגובה הזאת? :roll:

פורסם

דריש, לא ירדת כלל לסוף דעתי.

אם אתה מכנה אותנו הישראלים "אתם" אז למעעשה אתה לא רואה את עצמך כחלק מאיתנו או מהעם הישראלי בכלל. אם זה המצב למה אתה מחזיק באזרחות הישראלית?

אני נמנה על אלה שאין להם בעייה שאדם יהיה עובד אלילים ואשתו תהיה מעלה באוב אבל אם הוא רוצה לבוא לחיות כאן כשווה חובות וזכויות הוא יותר מרצוי. מה שאני לא אוהב זה כל מיני פרזיטים שעוברים כאן מתוקף חוק השבות (שהוא ד"א חוק גזעני מאוד), עושקים את הקופה הציבורית ועוד מחזיקים באזרחות כתעודת ביטוח.

פורסם
אם אתה מכנה אותנו הישראלים "אתם" אז למעשה אתה לא רואה את עצמך כחלק מאיתנו או מהעם הישראלי בכלל.

זאת ממש לא הסיבה. אני אומר "אתם" כי אני לא גר שם. אני לא חושב שיש לי את הזכות המוסרית להגיד "אנחנו" כשאני בכלל חי במדינה אחרת.

פורסם

זה ועוד איך אנחנו כי ה"אנחנו" הזה לא מתייחס לתושבי מדינת ישראל אלא לעם ישראל באשר הוא.

• תוכן חדש...