Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה על הבוטות אבל כעולה מברית המועצות לפני 16 שנה יסלחו לי אני חושב, לכל אלה שמרגישים מקופחים צאו מהבועה שיצרתם לעצמכם!!

גם אני עליתי מברית המועצות בגיל 5 הורי בגיל 30 וסבא וסבתא שלי בגיל 60 והפלא ופלא. הורי מבוססים בארץ ברמת חיים גבוה מהממוצע וגבוה בהרבה יותר ממה שהיינו יכולים להרשות לעצמינו בברית המועצות.

סבא שלי שהגיע בגיל 60 אפילו הוא הצליח למצוא חברים מקומיים ללמוד את השפה ואפילו מצא תעסוקה להעביר את הזמן.

אז תסלחו לי אם אומר זאת אבל הכל עניין של גישה והשקפת עולם.

אם אני ישב בבית וירגיש זר ומקופח היחס אליי יהיה בהתאם, אם יהיה לי שאיפות להשתלב ולהצליח כך גם יהיה בסוף.

אז דאריוש סליחה שצעיר כמוני מטיף לך אבל תהייה שניה ישר עם עצמך ותחשוב מה עשיתה כדי לנסות ולהשתלב באמת ולא להריגש מקופח ולהטיף מוסר?

וכן זה שקיבלת חינוך שונה במעט מהשאר הופך אותי לחזק יותר בנקודות מסויימות ולא לשונה מהשאר לכן כך זאת ונצל לטובה אל תרגיש זר.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז דאריוש...

דריש. ואדים דריש.

Sean-Connery-as-James-Bond-6357974.jpg

בתור אחד שנולד כאן וחי כאן כל חייו, אני חייב לומר שמעולם לא הרגשתי ממש שייך, לא כמו רוב האנשים. המנטליות שלי שונה מהכלל שאני רואה יומיום ברחוב, הגישה שלי לחיים ולעסקים שונה מהרבה כאלה שיוצא לי להתקל בהן. הרבה פעמים אני מרגיש מיעוט נרדף בארצי... אני לא מפחד לומר שאני מפחד לעזוב ולהתחיל מאפס.

קלעת בדיוק לנקודה, וזה עיקר ההבדל ביני לבין שאר האנשים שהגיעו בגיל צעיר כמוני וגדלו פה. אני אישית מעולם לא חיפשתי את ההזדמנות לצאת, אבל תמיד משהו הרגיש לי לא נכון בארץ. בסופו של דבר ההזדמנות מגיעה, ואז כדאי לנצל אותה, אבל זה לא אומר שצריך לעזוב הכל ולברוח. תתמקצע עכשיו, תשתדל לחסוך, כל זה יעזור לך בהמשך. זה תמיד טוב לתכנן מראש, אבל אל תקדיש לזה יותר מדי מחשבה. שמור את זה ברקע, ותהיה מוכן לקפוץ על ההזדמנות לכשתגיע.

מה גם שאף אחד לא אמר שצריך לעבור אחת ולתמיד. אני ככל הנראה עומד לעזוב בקרוב את ספרד, לעבור יבשת ולחפש את מזלי ביעד הבא. אולי אעשה זאת עוד מספר פעמים בעתיד, ואולי בסוף אגיע למסקנה שבארץ הכי טוב לי. אבל אם בא לך לנסות והנסיבות מאפשרות זאת, למה לא? מי אמר שחייבים להישאר כל החיים במקום אחד כדי להיות מאושרים?

מעל הכל, אני יכול לומר מנסיון שמספיקה תקופה קצרה של אושר בשביל להשכיח תקופה ארוכה של אומללות או חוסר סיפוק. ואם מי מכם אינו חווה אושר על בסיס קבוע, לפחות לפרק זמן קצר (כן, אני יודע איך זה נשמע :lol:), אז אולי אתם פשוט נמצאים במקום הלא נכון. האם במקום הבא יהיה יותר טוב? לא תדעו עד שתנסו.

פורסם

אז לפני שתקומו עלי ותקראו לי לעוף מכאן כבר, נפולת של נמושה - אני מציע לכם להתבונן פנימה. האם באמת טוב לכם כאן או שכמוני, אתם קצת מפחדים מלגור במקום אחר? האם מחזיקה אתכם כאן איזו תחושת שייכות שדואגים כ"כ טוב לדחוף לנו לראש? האם אתם קצת מפחדים להיות דג קטן בביצה גדולה, ומעדיפים לנסות להיות כאן דג גדול בביצה קטנה?

מאיפה הבאת את זה?

אינני מכיר אחד שלא הרהר ביני לבינו בשלב כזה או אחר על הגירה, אז מה?

פותח השרשור הזה בעצמו הוא ישראלי שחי בהונג-קונג ולא נראה שמי מבין החברים מכבד אותו פחות בשל העובדה הזו.

התגובות הקשות (כולל שלי) מקורן בגישה מתנשאת השוללת מכל וכל את מוצאו כמו גם את מקום מגוריו של נשוא הביקורת.

לא יורקים לבאר ששתית ממנה - ובטח שלא סמחטה.

פורסם

אז לפני שתקומו עלי ותקראו לי לעוף מכאן כבר, נפולת של נמושה - אני מציע לכם להתבונן פנימה. האם באמת טוב לכם כאן או שכמוני, אתם קצת מפחדים מלגור במקום אחר? האם מחזיקה אתכם כאן איזו תחושת שייכות שדואגים כ"כ טוב לדחוף לנו לראש? האם אתם קצת מפחדים להיות דג קטן בביצה גדולה, ומעדיפים לנסות להיות כאן דג גדול בביצה קטנה?

אני יכול להגיד לך שטוב לי כאן.

היו לי לא מעט הזדמנויות לעבור לגור בחו"ל (אפילו כבר בסוף התיכון ההורים שלי היו מוכנים למכור הכל ולעבור מכאן אם אחי ואני נחליט שאנחנו לא רוצים לחיות כאן) שחלקן כללו משרה מובטחת בתנאים מעולים וסירבתי לכולן כי כאן הכי נוח לי ורק כאן אני מרגיש בבית.

אני לא קורא לאף אחד שבוחר לחיות במקום אחר נפולת של נמושות או כל כינוי אחר. זכותו של כל אדם לגור איפה שטוב לו אבל אם החלטת להתנתק ממדינה מסויימת אז תעשה את זה עד הסוף. לנצל את מי שכן חי בה כדי שיממן לך לימודים/ ידאג לך לב"ל או כל דבר אחר זה לא.

לגבי דג קטן או גדול זה ממש לא מעניין אותי. אני חי אתץ חיי ולא את חיי השכן. גם כיום בתחום העיסוק שלי אני דג בינוני ואפילו קטן (הדג היחיד בענף שלא שייך לאיזה קיבוץ או תאגיד גדול) וטוב לי ככה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם החלטת להתנתק ממדינה מסויימת אז תעשה את זה עד הסוף. לנצל את מי שכן חי בה כדי שיממן לך לימודים/ ידאג לך לב"ל או כל דבר אחר זה לא.

אני לא מבין את הגישה הסנטימנטלית הזאת - "אתה לא רוצה אותנו? אז גם אנחנו לא רוצים אותך!"

בוא נהיה פרקטיים לשניה ונבחן את המצב במקרה שישה התייחס אליו:

* השקעתי 5-6 שנים מחיי ע"מ ללמוד עברית

* כיום אני גר בחו"ל ויש לי סכום כסף מסויים

* אני מחליט ללמוד בארץ כי זה יחסית זול

אני מציע לשלם כסף תמורת מוצר (תואר) במדינה שבה המוצר זול יחסית.

בדיוק כמו שנוסעים לחו"ל וקונים חלפים לאוטו כי שם יותר זול, אני מגיע לישראל וקונה תואר ראשון.

האם זה נחשב לניצול? למה בעצם? את מי ניצלתי פה? בעיניי, זה פשוט הגיון עסקי צרוף.

אם בישראל היו לימודים מסובסדים במחיר של כמה מאות שקלים לסמסטר (כמו ברוב מדינות אירופה)

אם בישראל היו הלוואות סטודנטים דיפרנציאליות לאזרחים, על סמך הפיננסים של המשפחה (כמו באנגליה)

אם בישראל היה איזשהו חזון לטווח רחוק ובכלל היו הטבות כלשהן שמעודדות אנשים לרכוש השכלה גבוהה

אז אולי הייתי מבין מדוע זה נחשב לניצול.

עד שזה יקרה, ישראל היא פשוט מדינה קטנה במזה"ת עם מערכת השכלה זולה יחסית. כמו במזרח אירופה.

לגבי ביטוח לאומי - אני משלם סכום מסויים כל חודש, דמי מנוי אם תרצה, בלי להשתמש באף שירות שלהם.

מבחינתי זאת תכנית מנויים כמו כל תכנית אחרת. פוליסת ביטוח לכל דבר ועניין. אם קרה שחליתי/נפצעתי,

למה שלא אממש את פוליסת הביטוח שאני משלם עליה?

יש לי תחושה שברקע של כל הדיונים האלה תמיד יש איזה אווירה של "מחפשים לדפוק אותנו". זה לא נכון.

זה פשוט חלק כ"כ בלתי נמנע מהמנטליות הישראלית (הנה, שוב אמרתי את זה) שהפראנויה תמיד קיימת.

פורסם

דריש, אתה בחור די אינטיליגנטי אז אל תשחק אותה דביל.

שכר הלימוד באוניברסיטאות מסובסד לישראלים. בלי הסיבסוד הזה הוא היה כפול.

זה שהחלטת להשקיע מחייך ללמוד עברית זו החלאטה שלך. אני למדתי אנגלית אז אני יכול לבוא בדרישות למלכת אלנגליה?

לגבי ב"ל מדובר בביטוח לאזרחי המדינה ולא בחברת ביטוח. שיתכבד אדוני ויעשה ביטוח בחברת ביטוח איפה שהוא חי (לא בגלל שב"ל או המדינה מפסידים עליך אלא בגלל שאני לא רוצה להיות פח הזבל שלך שתבוא לכאן כדי שיטפלו בך. אם תחליט להיות שווה חובות ולחיות פה כמו כולם אז נשמח לטפל בך כשתהיה חולה וסנילי).

אני ממש לא חי בהרגשה שדופקים אותי וממש גם לא אכפת לי מזה. בדיוק כמו שאם תהיה לך איזו פיטריה אתה תנסה להיפטר ממנה כך גם אני פשוט לא אוהב טפילים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

וואלה? זה התעריף המסובסד? :shock:

לא ידעתי, ברצינות.

לגבי בט"ל אני לא מסכים איתך. ההורים שלי שילמו סכומים מסויימים לאורך השנים, גם אני שילמתי כשעבדתי בארץ,

עכשיו אני בחו"ל והממשלה קבעה שאני צריך לשלם סכום מסויים ע"מ לשמור על זכויותיי, אז למה אתה נעלב בשמה

של המדינה? אם המדינה לא רוצה פרזיטים, אז שתפסיק לגבות ממני סכום חודשי קבוע, שתשלול לי את הזכויות וזהו.

כל עוד הם לא עושים זאת, אני פועל לפי החוק, והמצפון שלי נקי.

בכל אופן, אני אישית לא מרגיש כמו פרזיט כי אני סה"כ תקופה קצרה בחוץ. אני מאמין שלאורך השנים המשפחה שלי

שילמה מספיק לקופת המדינה ע"מ שאהיה זכאי להטבות שלה (אם אפשר לקרוא לזה ככה). בגדול אבל כן, אני מבין

על מה אתה מדבר ונוטה להסכים איתך. אם כבר בחרת ללכת, אז תלך.

פורסם

איזה שרשור מייגע !

אם בארזים נפלה השלהבת, מה יגידו האתיופים (מותר להם להיכנס לכאן נכון?):roll:

מי שלא רוצה להשתלב, לא ישתלב.

מי שלא רוצה לראות את האחר- תמיד יביע התנגדות לשונה.

נולדתי, חונכתי, גדלתי והתחתנתי בישראל- לא מכיר שום דבר אחר, אוהב את הארץ, לא סובל את "המדינה", בעיקר את מה שנהיה ממנה. במצב כיום אני לא רואה דרך שבה אוכל לקנות בית במחיר שפוי, לשלם על התואר ובטח לא חושב על ילדים כרגע, כי אין כסף.

הסיבה היחידה שאני לא קם ועוזב, היא בדיוק כפי שדריש רשם- את חובותיי למדינה נתתי, קניתי את זכותי להישאר פה גם אם לא מוצאת חן בעיניי ההתנהלות הממשלתית, המצב הביטחוני, המצב הכלכלי, הנוער של היום, הנהגים הגרועים סביבי, ה"בהמה"

הישראלית.

מנגד, יש את החמימות, חוסר הפורמליות (לפעמים זה גם לטובה), התמיכה ההדדית והיופי שבנופי הארץ שטרם נעלמו.

אז אני לא ממהר לקום ולעזוב (למרות מחשבות על ניו-זילנד מידי פעם [אם כבר להתרחק, אז עד הקצה])

יהיה בסדר...

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

גם אני עליתי לפני 20 שנה, והרבה יותר מאוחר מגיל 5.

יש לי רק דבר אחד לאמר:

מסוף העמוד השני אני לא מצליח למצוא שום קשר לנושא הדיון.

:confused:

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה שרשור "ישראלי" - כמו כל שיח ישראלי, מהר מאוד עוברים לנושאים לא קשורים :wink:

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

איזה באסה..

כנראה לא הצלחתי להסתגל בארץ:bigcry:

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...