Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש שאלה שמטרידה אותי קצת בזמן האחרון הצמיגים שהיפה שלי נועלת 195/65/R15

בכל אופן, תמיד שמעתי בהם 32 PSI ארבע גלגלים, לאחרונה התלחתי להשים 33 PSI.

בכל אופן בטבלה שיש בתחנות דלק ראיתי שהלחץ המתאים לרכב שלי הוא בכלל 27 PSI וזה נראה לי ממש לא הגיוני.

עכשיו לפעמיים אני מסתכל על הצמיגים ועושה רושם שאני בכלל צריך להביא להם 35 PSI, כי הם נמעכים טיפטיפה במגע עם הארץ.

אז אפשר בבקשה לדעת בדיוק כמה אני אמור למלא לחץ אוויר במידה R1/195/65

הרכב הוא גולף פלוס.

עכשיו אני רואה גם נושאים שאנשים ממלאים יותר לחץ בצמיגים הקדמיים ופחות באחוריים, אז אפשר להסבר למה בקדמיים יותר מאחוריים, ואם כבר זה לא אמור להיות ההפך למטען? שבאחורי אמור להיות יותר אם כבר?

הסבר, תודה אנשים!

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

אתה לא צריך "להביא" להם כלום...

יש לך על מכסה מילוי הדלק בחלק הפנימי את טבלת הלחצים הרצויה לרכב שלך. תראה שם כמה אתה צריך למלא ותפעל בהתאם להוראות היצרן. אם זה לא שם אז תחפש את זה בקורות דלת הנהג. אם הרכב אחרי נסיע התמלא בערך 3 PSI יותר בגלל חום הצמיג.

פורסם

אתייחס לשאלתך לגבי מדוע ממלאים לחץ אויר יותר גבוה מקדימה מאשר מאחור - במכוניות המודרניות, חלוקת המשקל השתנתה, ותא המנוע כולל בתוכו עוד רכיבים מלבד מנוע. יחד עם זאת, ייתכן שאופן מילוי לחצי האויר (כמות) ישתנה אם הרכב עמוס. גם זה אמור להיות מצויין במדבקת לחצי האויר ברכבך (הכל לפי הוראות היצרן).

alfa 156 2.5.

פורסם

רשום במכסה דלק

רכב יעני לא במצב עמוס 2 BAR

רכב עמוס 2.5 BAR

איך ממירים את זה ל PSI?

עריכה מצאתי.

1BAR = 14.5 PSI

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

היי שאלה שקשורה לנושא:

אצלי ברכב לחץ האוויר המומלץ הוא 32PSI לקדמיים ו30 לאחוריים.

תחנת הדלק שבה אני ממלא אוויר נמצאת פחות מקילומטר מהבית שלי (מדוד:wink:)

האם לשיטתכם אני צריך למלא יותר מהמומלץ או שנסיעה כה קצרה לא יכולה לגרום לזיוף בנתונים?

פורסם
רשום במכסה דלק

רכב עמוס 2.5 BAR

איך ממירים את זה ל PSI?

עריכה מצאתי.

1BAR = 14.5 PSI

במשאבות החדשות בדרך כלל יש כפתור שמעביר בין יחידות מידה.

במשאבה בתחנה שאני ממלא בה, זה כפתור "i" שנמצא בין כפתורי "+" ו "-".

לדעתי ה 2BAR/2.5BAR מתייחס רק לגלגלים האחוריים ומקדימה זה קבוע.

ככה זה אצלי בגולף לפחות.

פורסם
היי שאלה שקשורה לנושא:

אצלי ברכב לחץ האוויר המומלץ הוא 32PSI לקדמיים ו30 לאחוריים.

תחנת הדלק שבה אני ממלא אוויר נמצאת פחות מקילומטר מהבית שלי (מדוד:wink:)

האם לשיטתכם אני צריך למלא יותר מהמומלץ או שנסיעה כה קצרה לא יכולה לגרום לזיוף בנתונים?

ק"מ אחד במצב שרב באוגוסט או בינואר כשיורד גשם??!!

אתה צריך לחוש את מידת חימום הצמיג. אם הוא לא הספיק להתחמם מי יודע מה אז תוסיף PSI אחד מקסימום. אם נראה לך שהוא ממש חם תוסיף עוד. PSI אחד לכאן או לכאן לא ישנה מהותית את התנהגות הצמיג. החשוב הוא להקפיד למלא אויר באופן סדיר ע"פ הוראות היצרן מדי כמה שבועות.

פורסם
רשום במכסה דלק

אין סיכוי בעולם, שיצרן רכב שמכבד את עצמו יכתוב בספר רכב "רכב יעני לא במצב עמוס". יכול להיות שקנית את הרכב מערס שהוסיף את זה בטוש.

אוקיי...אקח את ההמלצה להוסיף PSI 1 לפחות.

קבל עוד המלצה - קנה מד לחץ איכותי, ובדוק בעצמך את הלחץ לאחר המילוי כשהצמיג קר.

יש הבדלים גדולים וחוסר דיוק רב בין מדי הלחץ בתחנות השונות. ממש מפחיד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אין סיכוי בעולם, שיצרן רכב שמכבד את עצמו יכתוב בספר רכב "רכב יעני לא במצב עמוס". יכול להיות שקנית את הרכב מערס שהוסיף את זה בטוש.

משהו אתה, משהו... :lol: בדיוק במקום.

פורסם

כמו ש-razmel כתב, קנה מד לחץ אוויר.

מדי הלחץ בתחנות הדלק הם באמת זוועה. אני בדרך כלל נוהג לבדוק באותה תחנה כי כל תחנה מכויילת אחרת.

יש תחנות שהן 3 PSI פחות מידי, ויש כאלה שהן 3 PSI יותר מידי.

הבעיה שהתחזוקה של מדי הלחץ היא גרועה, יצא לי הרבה פעמים לבדוק ופתאום אני מגלה שהידית התעקמה כאילו משאית עלתה עליה, מידי פעם יש דליפות אוויר מהצינור כי מישהו קרע אותו ואני רואה שניסו לתקן אותו אבל זה לא עוזר.

והכי גרוע שבאים לבדוק אוויר ואז מתברר שרק זה מוציא אוויר מהצמיג :shock: ואז צריך לחפש תחנת דלק אחרת כי כבר יצא איזה 4 PSI מהצמיג.

לאחרונה מצאתי תחנת דלק נורמלית שאומנם המד ממלא 3PSI יותר מידי, אבל המכונה חדשה ולא דולפת, ובכל מקרה אני צריך למלא יותר כי הצמיגים חמים אחרי נסיעה.

דרך אגב אם הצמיג חם אפשר להוסיף גם 4PSI.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

קבל עוד המלצה - קנה מד לחץ איכותי, ובדוק בעצמך את הלחץ לאחר המילוי כשהצמיג קר.

יש הבדלים גדולים וחוסר דיוק רב בין מדי הלחץ בתחנות השונות. ממש מפחיד.

תגיד לי, מה אתה מזלזל בדבריי?

ניסיתי להגיד שרשום בתא דלק שלי שרכב ללא עומס עומד על 2 BAR

ורכב עם עומס עומד על 2.5 BAR

זה שרשמתי יעני, לא אומר שהרכב מאיזה ערס.

ובכלל הרכב יד ראשונה מיבואן >

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

• תוכן חדש...