Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

הוריי רוכשים דירה חדשה מקבלן בפתח-תקוה ובידיי שרטוטים של מערכת האינסטלציה, קירות, חשמל וקצת מידע לאחר שיחה עם מנהל העבודה.

מסתבר שהקבלן נותן מערכת אינסטלציה עם חיבורים מתחת לרצפה וזה מדאיג אותי, נראה לי שהוא חוסך בגדול.

לא זכורה לי שום מערכת אינסטלציה איכותית מהשנים האחרונות שהיא נטולת "מרכזיה" וצינור נפרד לכל נקודת מים. גם לא מעניינת אותי העובדה ש*אולי* מדובר בצנרת SP עם חיבורי לחיצה שנחשבים לסופר-אמינים אבל העובדות מדברות בעד עצמן: דירה אחת (כבר בתחילת הפרוייקט) פונתה לדירה שכורה ע"י הקבלן לאחר שנתגלו תקלות בצנרת (נזילות קשות לדירה שמתחת) והיה צריך להרים את כל הרצפה בכל הבית !.

נכון לרגע זה התוכנית שלי היא לבצע את האינסטלציה בעצמי עם מרכזיה וצנרת פקסגול מושחלת לכל הבית, בשביל למנוע מצב של הרמת הרצפה, טרם ריצוף הבית.

בבית הנוכחי של הוריי (בניין טרומי של "אשדר" בן 22 שנה, גם הוא נקנה ישירות מהקבלן) יש מערכת צינורות פלסטיק בהשחלה, 0 תקלות ב 22 שנה. אצלי בבניין (הקבלן "בן יקר גת") של 16-17 שנה יש צנרת SP מושחלת גם כן, אין חיבורים מתחת לרצפה. 0 תקלות.

מה שהתעסק עם הנושא בשנים האחרונות יכול לענות על השאלה הנשאלת:

איזה סוג של צנרת קיבלתם מהקבלן ?

המטרה היא להבין האם יש כאן נסיגה באיכות לטובת המחיר או שמדובר בשיטה חדשה שעוד לא שמעתי עליה. נכון לרגע זה אני לא מוכן בכלל שיהיו חיבורים צנרת מתחת לרצפה.

תודה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בדירה שלי יש מקום אחד (במרפסת) ממנו יוצאים כל הצינורות בבית ואם יש נזילה אפשר לשלוף משם את הצינור הבעייתי.

אם זה אומר לך משה, אני מבסוט.

פורסם

לא חשוב כ"כ מה השיקולים לחיבור מערכת שלמה מתחת לרצפה- זה לא מומלץ בכלל.

גם אם יהיה צריך לפרק את הרצפה בעוד שנה או בעוד 10 שנים זה לא שווה את הכאב ראש.

נכון להיות ההתקנה הכי טובה היא מערכת עם מרכזיה וצינורות שליפים.

אם בא לך לעשות את העבודה לבד אני ממליץ לך מאוד להשתמש בחיבור תותב עם לחיצה ולא בהברגה.

תשלם לאינסטלטור שיבוא רק כדי לעשות את הלחיצות.

עוד מילה על הצינורות השליפים- לא כ"כ קל להוציא צינורות רחוקים ולהשחיל אותם זה גם סיפור מאתגר, ועדיין עדיף מפירוק של חצי בית.

בהצלחה

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

חייב מרכזיות.

חייב לחבר כל נקודת קצה למרכזיה, ולא בטור.

חיבור בטור - כל מי שידליק מים חמים באחד הברזים - מייד ישמעו צעקות מהמקלחת.

המרכזיה והחיבורים תמיד בקיר. לעולם לא תחת ריצוף.

הצנרת השליפה לדעתי היא גימיק.

אחרי מספר שנים, בצנרת שעבדה במיים חמים וקרים - הצינור עצמו מתקשה ומקבל את ה"בירכיים" של הסיבובים.

לשלוף אותו אפשר רק בתיאוריה, במיוחד במסלול ארוך עם פניות.

בכל מקרה פקסגול או SP, מרכזיה בקיר, הידוק לחץ, עם אחריות יצרן וספק.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מה זאת אומרת "חייב" ? ברור שצנרת עם מרכזיות עדיפה על צנרת עם חיבורים מתחת לרצפה - השאלה היא באמת מה באמת עושים במצב של צינור שצריך החלפה אחרי מספר שנים והוא כבר התקשה ?

האם קיים תקן כלשהו בישראל שאני יכול לבוא ולומר לקבלן "הנה, ככה אתה חייב לספק לי את הצנרת לבית" ?

קשה לי להאמין שקבלן יעשה משהו בלתי-חוקי בסדר גודל של פרוייקט של כמה בניינים - לכן אני שואל את כל השאלות.

אם הקבלן יתעקש שככה הוא מספק את הבית ובניגוד לתקנות, אין לי שום בעיה (בתור עוסק בתחום) לעשות את העבודה (כבר יצא לי לעשות אינסטלציה שלמה של פקסגול עם מרכזיות), להוציא חשבונית מס-קבלה להוריי ולתת לעורך-דין לעשות את יתר העבודה, כל עוד מדובר במעשה לא חוקי של הקבלן או בניגוד לתקנות העדכניות של בניית בניינים חדשים בישראל.

לסיכום - כולנו כאן בשירשור באותה הדיעה: צנרת מושחלת עם מרכזיות. אבל נשאלת השאלה האם זה חוקי לא לעבוד בצורה הזאת בבניינים חדשים. תשובות למישהו ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המלצתי

תשובה מוסמכת מוסמכת , רק ממכון התקנים.

ניתן גם להיכנס לאתר שלהם ולראות את התקנים המחייבים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כמו שכבר נאמר צינרות מושחלים לשליפה, רוב הסיכויים שלא ישלפו בזמן אמת.

לפותח השרשור: צנרת SP לחיצה מאושרת לחיבורים מתחת לריצפה ויש על זה אחריות מחברת SP. (אום תותב לא מאושר לחיבור בריצפה).

הבעיה היא שמרכיב הצנרת צריך להיות עם תעודת מתקין מוסמך של SP ובודק מהחברה צריך לראות את הצנרת ליפניי כיסוי.

כמובן שהמחברים אמורים להיות של SP ולא חברת שקר כלשהו שמסתובבים בשוק.

ברמת העיקרון למרות שמותר אני וגם רוב חבריי עושים את החיבורים בקיר ליד הברזים השונים הרי בשביל זה יש את המחברים המתאימים.

גם חיבור בטור לא מוריד את הלחץ של המים הצורה דרסטית, אם הלחץ ההתחלתי תקין, הבעיה חריפה כאשר הלחץ נמוך.

בדוק עם הקבלן מי קבלן הצנרת ואם הוא מוסמך SP.

פורסם
חייב לחבר כל נקודת קצה למרכזיה, ולא בטור.

חיבור בטור - כל מי שידליק מים חמים באחד הברזים - מייד ישמעו צעקות מהמקלחת.

גם חיבור בטור לא מוריד את הלחץ של המים הצורה דרסטית, אם הלחץ ההתחלתי תקין, הבעיה חריפה כאשר הלחץ נמוך.

אני דווקא התכוונתי לכך שמים חמים / קרים לא יגיעו למקלחת, אם מישהו יפתח ברז מחובר בטור בדרך.

גם אם לחץ המים גבוה, חיבור בטור יהיה בעייתי.

עדיף חיבור למרכזיה, וממנה אל הדוד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

פתרתם לי את אחת התעלומות הכי גדולות בדירה שלי - למה לכל הרוחות כשאני מתקלח ומישהו פותח את המים/מוריד את המים בשירותים אני נכווה :-)

השאלה היא (וסליחה על האוף-טופיק) מה עושים בדירות קיימות כדי לצמצם את התופעה - אם בכלל ניתן לעשות משהו בלי החלפה של כל הצנרת.

פורסם

אין מה לעשות מבלי להחליף את הצנרת.

מה שאתה מתאר זה צינור משותף למספר של צרכנים.

יש תלות כלשהיא (חלשה) בין הלחץ בפתח הבית לבין הפרש לחצים בנקודות שונות אבל זה לא פותר את הבעיה.

אתה צריך לבדוק אם הלחץ בכניסה לבית תקין. מעבר לזה להחליף צנרת. אם אני לא טועה לחץ תקין אמור להיות בלחץ של 4.4 אטמ'.

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

הצנרת השליפה לדעתי היא גימיק.

אחרי מספר שנים, בצנרת שעבדה במיים חמים וקרים - הצינור עצמו מתקשה ומקבל את ה"בירכיים" של הסיבובים.

לשלוף אותו אפשר רק בתיאוריה, במיוחד במסלול ארוך עם פניות.

אצלנו הוחלף צינור נשלף לאחר כ 10 שנים. זה לא היה גימיק.

לפי האינסטלטור צריך להקפיד שרדיוסי הכיפוף יהי גדולים. כשהתקנות לא נעשות כך, אין פלא שיש בעיות.

יהודה

• תוכן חדש...