Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה הקשר לספק כוח במקרה הזה ?

כמו שכתב צביפר.

הוכחת בעצמך שעצם חיבור הספק לכונן גורם למחשב לעלות. מכיוון שלוח האם איננו "יודע" שכונן ה- DVD מחובר, הקשר היחיד ביניהם הוא הספק.

POWER UP מותנה בתקינות מתחי הספק (לרוב בודקים רק מתחי מינימום). אני מניח שהמחשב כבה מחדש כיוון שאחד המתחים איננו תקין.

חיבור כנון ה- DVD לספק גורם לו מסיבה מסויימת לעמוד במתחים החוקיים - אולי תוספת העומס ואולי מעגלי הייצוב שיש בכונן.

:turn-l:
פורסם
ויפה שעה אחת קודם - ספק עולה כמה עשרות שקלים, וחבל לשרוף לוח אם סתם עם כל הנסיונות עם הספק הדפוק.

ספק טוב עולה החל מכמה מאות שקלים. ספק שעולה כמה עשרות הוא לא ממש איכותי, בהתאם לזאת הרכיבים שלו בד"כ לא איכותיים (למשל קבלים שיותר מהר ייהרסו בגלל החום, במיוחד אם מפעילים את המחשב ללא מזגן) והוא רגיש יותר לקפיצות מתח, המתחים שלו פחות יציבים ועוד. הסיכוי שספק לא איכותי יישרוף לוח אם או רכיבים אחרים גבוה יותר מאשר ספקים איכותיים שיש להם מנגנוני הגנה.

כאשר קונים מחשב חדש, עדיף לבחור ספק איכותי עם 3 שנים אחריות. למחשב ישן שנשרף לו הספק ולא רוצים להשקיע, אפשק לקנות ספק שעולה 150ש"ח שיעשה את העבודה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבעייה לא קשורה.

הדק את כל הרכיבים (זיכרונות, מעבד) למקומם.

אני משוכנע שהזזת שם משהו באגרסיביות בהליך הניתוק כבל, והחזרת באותה אגרסיביות כשחיברת שוב.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שאלה שנשאלת,האם המחשב שלך ישן? נגיד והספק/לוח אם/רכיב כלשהוא לא עובד/מקצר..

אולי מעצם התיישנותם? (בלאי)

מנוע V6 בלי להתבייש.

פורסם

לרוב, לוח אם, מעבד ושאר כרטיסים מחזיקים כ10 שנים לכל הפחות, חלקים לא איכותיים נהרסים מהר יותר.

עבודה בחום מקצרת בראש וראשונה אורך חיי הקבלים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא מאמין גדול בלהשקיע בספקים איכותיים.

בכל המחשבים שאני קשור אליהם (וזה לא מעט) כמעט ולא היו בעיות ספק, ותמיד מדובר בספקים הפשוטים שמגיעים עם המארזים הזולים.

היה ספק אחד שהיה גבולי מבחינת ההספק שלו, הוחלף באחר והבעיה נפתרה.

כל הנ"ל מתייחס למחשבים ממוצעים, ללא כרטיסי מסך חזקים.

למחשב עם כרטיס מסך של 300 כח סוס, יש דרישות חשמל יותר רציניות וייתכן שצריך ספק יותר רציני מהאלו של ה70 שקל שעובדים אצלי נהדר :-P

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...