Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

LADA GRANTA מה דעתכם?

Gavrik
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אייל חש גאה ב"גרמניה המצוחצחת" שלו, אני מאמין שיש לו סיבה לכך.

אבל לבטל ולמחוץ ככה בצורה בוטה שכזאת זה באמת לא לעניין.

זה אכן רכב ל"קמצנים\תפרנים" הלא הם הכפריים הרוסים, ובתור אחד שיש לו חבר טוב שהוא חייל בודד מאוקראינה ויש לו לאדה בבית עם מנוע 1.5 ישן נושן שהוא עושה איתה צלחות בשלג (הנעה אחורית!!!) ומצלם ומראה לי את זה ומרגיש טוב עם עצמו ונהנה, אני חושב שזה מה שרכב אמור לתת לבעליו, הרגשה של כיף ולקחת אותך מנקודה לנקודה, והלאדה הישנה שלו עושה את זה יופי.

בסה"כ רכב נחמד, לא נראה משהו זה נכון. אבל פונקציונלי הוא כן.

חוץ מזה אם מישהו פה היה טורח להסתכל בתמונות באתר, היה רואה שבפנים העיצוב הרבה יותר מרשים מבחוץ ועל פניו, הרכב בא מאובזר טוב עד כמה שניתן לראות, ככה, על פני השטח.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סתם עצוב ש-VAZ לא סוגרים את הפער.

חיים שלהם לא פשוטים כאשר יש אצלהם ברוסיה ובמדינות סמוכות מפעלי הרכבה של פורד, סקודה, יונדאי, דאיוו וכו'.

אפילו שמעתי שיש מפעל הרכבה של BMW...

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

השרשור הזה מזכיר לי את סיפורי הז'יגולי וצ'ייקה של סבא שלי :) מי שיודע על מה אני מדבר מחייך עכשיו.

אני לא חושב שרוסיה צריכה לייצר רכבים יותר מדי ,כשאתה יכול לקנות X6 בדגם הכי מאובזר שלה ב 320K (ש"ח) אתה לא באמת צריך לייצר מכוניות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

5 א"ג שלי.

בהתחלה אענה על כמה שאלות שצצו פה.

האם יש לה עתיד בארץ? לדעתי - לא. רכב ברמה של דייהו לנוס/נובירה משומשת בת 10 שנים, גם מפסיד לדייהו בכל בפרמטרים, כולל נוחות, איבזור ואפילו אמינות, שלא לדבר על מחיר.

למה רוסים לא בונים רכב ברמה אירופאית, הרי יש להם בסיס לזה?

א) רק עם רמת השחיתות שם, עלות ייצור של רכב ברמה של פורד פוקוס, תגיע לרמה שעדיף לקנות בגרמניה מרצדס C קלאס, להביא אותו בשלמותו לרוסיה, ולמכור אותו עם סמל של לאדה.

ב) גם אם יהיה להם רכב ברמה של פורד פוקוס, שיימכר במחיר של פורד פוקוס, האנשים עדיין יעדיפו לקנות פורד פוקוס, כי התפיסה הרווחת שם (ודי בצדק, לרוב בגלל איכות או יותר נכון החוסר איכות של הרכבים), היא שאוטו רוסי קונה רק מי שאין לו כסף למשהו יותר טוב, וכמובן שעליו להשתדרג לרכב תוצרת חוץ ברגע שמצבו משתפר.

האיכות כ"כ נמוכה שאפילו האב טיפוס שהוצג לפוטין הניע רק בפעם החמישית - להגיד משהו לזכותה של הלאדה - אם תבוא עכשיו למפעל BMW בגרמניה ומישהו מהמהנדסים יהיה מספיק טיפש כדי להציג לך את האב טיפוס הראשון (או אחד הראשונים) של הסדרה 5 העתידית, רוב הסיכויים שתיתקל באותה הבעיה, אם זה בכלל יניע, לפניו עוד תיקונים ומבחני אמינות רבים, עוד לפני שהוא בכלל עובר את האישור של ההנהלה ומגיע לפס ייצור, ואף אחד לא מבטיח שמה שיגיע לפס הייצור, לא יהיה רכב שונה לגמרי. זה משהו מקביל לגירסת אלפא של תוכנת מחשב.

רכבים זולים ששינו את העולם היו רכבים שהתאימו לתקופה שלהם - לא בהכרח נכון. סיטרואן דה שבו וחיפושית נחשבו לאנכרוניזם כבר בשנות ה60, ועדיין נמכרו מאוד יפה.

אפרופו רכבים ששינו את העולם. לדעתי רכב רוסי שהייתה לו השפעה על התעשייה העולמית, הייתה לאדה ניבה (בגלל קונספט ייחודי של רכב כביש שטח עם הנעה כפולה קבועה ושלדה אינטגרלית, שהוא מספיק זול לייצור ולקניה, נוח וקל לנהיגה כמעט כמו פרייבט). היא הייתה הרכב הרוסי היחיד שיוצא אפילו ליפן (שמשם חזרו צאצאיו הרוחניים כמו סובארו פורסטר, מיצובישי אאוטלנדר וטויוטה RAV4).

בכלל, משפחתית עם הנעה כפולה זה המצאה רוסית, כי עוד בשנות ה50-60 יוצרו רכבים כמו GAZ-M72 ומוסקוויץ' 410, שהם פרייבטים מוגבהים עם הנעה כפולה, הרבה לפני שחשבו על סובארו אאוטבק ואודי אולרוד קוואטרו. אפשר להגיד שקרוסאובר זה המצאה רוסית (בשביל לא לבנות כבישים).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לא תמיד ההתפתחויות הטכנולוגיות מיטיבות עם כל הקהלים. סביר להניח כי הרכב המפוצץ בחיישנים ואלקטרוניקה מורכבת אשר בקושי ניתן לטיפול ללא הדיאגנוסטיקה הממוחשבת בסה"כ די יכביד על בעליו במרחק של 10000 קמ ממוסקווה או פטרבורג.

יפה אמרת, הרכבים הכי אמינים הם אותם רכבים שהם מכאניקה נטו - אתה יכול לעשות להם "אובר-אול"

בתנאי שטח לצד הדרך, אין לך צורך להתחבר למחשב, ולא שאר האלקטרוניקה שהתערבה לנו בנהיגה כיום,

גם כל אילתור שתעשה בתנאי שטח הכי מחפירים יעבוד עד שתגיע לעיר הקרובה

אפרופו רכבים ששינו את העולם. לדעתי רכב רוסי שהייתה לו השפעה על התעשייה העולמית, הייתה לאדה ניבה

(בגלל קונספט ייחודי של רכב כביש שטח עם הנעה כפולה קבועה ושלדה אינטגרלית, שהוא מספיק זול לייצור

ולקניה, נוח וקל לנהיגה כמעט כמו פרייבט). היא הייתה הרכב הרוסי היחיד שיוצא אפילו ליפן (שמשם חזרו

צאצאיו הרוחניים כמו סובארו פורסטר, מיצובישי אאוטלנדר וטויוטה RAV4). בכלל, משפחתית עם הנעה כפולה

זה המצאה רוסית, כי עוד בשנות ה50-60 יוצרו רכבים כמו GAZ-M72 ומוסקוויץ' 410, שהם פרייבטים מוגבהים

עם הנעה כפולה, הרבה לפני שחשבו על סובארו אאוטבק ואודי אולרוד קוואטרו. אפשר להגיד שקרוסאובר

זה המצאה רוסית (בשביל לא לבנות כבישים).

כ"כ נכון! אהבתי

הייתה לי אחת כזאת - אפשר לומר שהייתי עם האמא של הפורסטר :-P

לגבי מה שאמרת - הינה מכונית פרטית תוצרת רוסיה שיכולה להשפיל פג'ארו ביכולות שטח, תראה את הסרן החי מלפנים!

gaz_29-95-01.jpg

אם אינני טועה זה הדגם שדיברת עליו:

Gaz%20m72%204x4.jpg?thumb=1

4782721644_7777028274.jpg

זה רק אני???! או ש-למה לעאזזל זה כ"כ דומה לשברולט של שנות ה40?

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

5 א"ג שלי.

האם יש לה עתיד בארץ? לדעתי - לא. רכב ברמה של דייהו לנוס/נובירה משומשת בת 10 שנים, גם מפסיד לדייהו בכל בפרמטרים, כולל נוחות, איבזור ואפילו אמינות, שלא לדבר על מחיר.

א) רק עם רמת השחיתות שם, עלות ייצור של רכב ברמה של פורד פוקוס, תגיע לרמה שעדיף לקנות בגרמניה מרצדס C קלאס, להביא אותו בשלמותו לרוסיה, ולמכור אותו עם סמל של לאדה.

ב) גם אם יהיה להם רכב ברמה של פורד פוקוס, שיימכר במחיר של פורד פוקוס, האנשים עדיין יעדיפו לקנות פורד פוקוס, כי התפיסה הרווחת שם (ודי בצדק, לרוב בגלל איכות או יותר נכון החוסר איכות של הרכבים), היא שאוטו רוסי קונה רק מי שאין לו כסף למשהו יותר טוב, וכמובן שעליו להשתדרג לרכב תוצרת חוץ ברגע שמצבו משתפר.

האיכות כ"כ נמוכה שאפילו האב טיפוס שהוצג לפוטין הניע רק בפעם החמישית - להגיד משהו לזכותה של הלאדה - אם תבוא עכשיו למפעל BMW בגרמניה ומישהו מהמהנדסים יהיה מספיק טיפש כדי להציג לך את האב טיפוס הראשון (או אחד הראשונים) של הסדרה 5 העתידית, רוב הסיכויים שתיתקל באותה הבעיה, אם זה בכלל יניע, לפניו עוד תיקונים ומבחני אמינות רבים, עוד לפני שהוא בכלל עובר את האישור של ההנהלה ומגיע לפס ייצור, ואף אחד לא מבטיח שמה שיגיע לפס הייצור, לא יהיה רכב שונה לגמרי. זה משהו מקביל לגירסת אלפא של תוכנת מחשב.

רכבים זולים ששינו את העולם היו רכבים שהתאימו לתקופה שלהם - לא בהכרח נכון. סיטרואן דה שבו וחיפושית נחשבו לאנכרוניזם כבר בשנות ה60, ועדיין נמכרו מאוד יפה.

אפרופו רכבים ששינו את העולם. לדעתי רכב רוסי שהייתה לו השפעה על התעשייה העולמית, הייתה לאדה ניבה (בגלל קונספט ייחודי של רכב כביש שטח עם הנעה כפולה קבועה ושלדה אינטגרלית, שהוא מספיק זול לייצור ולקניה, נוח וקל לנהיגה כמעט כמו פרייבט). היא הייתה הרכב הרוסי היחיד שיוצא אפילו ליפן (שמשם חזרו צאצאיו הרוחניים כמו סובארו פורסטר, מיצובישי אאוטלנדר וטויוטה RAV4).

בכלל, משפחתית עם הנעה כפולה זה המצאה רוסית, כי עוד בשנות ה50-60 יוצרו רכבים כמו GAZ-M72 ומוסקוויץ' 410, שהם פרייבטים מוגבהים עם הנעה כפולה, הרבה לפני שחשבו על סובארו אאוטבק ואודי אולרוד קוואטרו. אפשר להגיד שקרוסאובר זה המצאה רוסית (בשביל לא לבנות כבישים).

עושה לי חשק לקנות ניבה....:)

אני זוכר שפעם שמעתי עליו שהוא ג'יפ לא רע לשטח.

הסתכלתי קצת ביד-2 והם נמכרות בכמה אלפים....נראה נחמד לרכב לסופי שבוע.

PUNTO 16V

206 XS

פורסם

לאדה ניבה היא "ג'יפ שטח" די נפוץ בישראל, קונים כאלו כהוצאה משפחתית, עושים טסט וביטוח חובה או אפילו משאירים בלי ביטוח (לא אחראי, אבל יש לא מעט שעושים ככה) וקורעים לה את הצורה בשטח.

משהו התקלקל? עושים תיקון בגרוש עד שיתפרק בפעם הבאה.

אי אפשר לתקן? גורטים, מוסיפים 2000 שקל, קונים אחת אחרת.

פורסם

5 א"ג שלי.

יש לי כמה ספקות גבי המילים שנאמרו פה בגלל שבאמת אין לכמה דברים דברים פה בסיס

א.למה אתה קובע שהרכב לא אמין אם הוא עוד לא בן שבוע למכירה אפילו? ועוד משווה אותו לאמינות של דייהו... (הייתה לקרובים שלי גם לאנוס וגם 2107 ה2107 הייתה פטיש עבודה שטופל תמיד בבית בניגוד לדייהו שכול פעם היה מתקלקל משהו חדש והיה צורך לרוץ למוסך)

על סמך מה אתה קובע שהיא נחותה מדייהו? לפחות מבחינת מכלולים עיקרים (מנוע 1.6 של רנו לא זללן במיוחד עד 100 כ"ס ותיבת הילוכים של ניסאן) וכו.. היא עוקפת את הדייהו גם כן בלאדה יודעים איך לבנות רכבים קטנים ומרווחים הלאנוס מרגישה כמו קופסאת סרדינים באשוואה לקלינה שקטנה ממנה בהרבה.

לגבי המחיר כן שלא נדבר על המחיר... הלאדה גרנטה עולה רבע פחות מדייהו מאטיז 0.8 בגרסא הבסיסית ביותר ואל תערב פה מיסים כי המאטיז מיוצרת ברוסיה :-D.

אכן לאדה אלא לא ניסאן או פיאט אבל הם טובים במה שהם יודעים להסות וזה לבנות רכבים זולים ואמינים. דייהו פשוט לא טובים בכלום (למרות שהיו להם כמה קליעות טובות)

שחיתות אמרתה? אלא אנחנו אתה שמשלמים 8 שקל לליטר שמתוכם כמאת 6 נופלים לתוך 120 ארנקים שמנים לא? מי שסובל משחיתות אלא בעיקר האזרחים וברוסיה יחסית לאושרה של המדינה הם באמת סובלים יחסית למדינה בעלת הקרקע העשירה בעולם העם באמת עני.

אתה יודע שברוסיה יש 2 מפעלים שמייצרים פוקוסים יש גם מפעל של סקודה רנו פיאט שברולט סיטרואן אופל? ועוד...

פורסם

מס גבוה הוא לא מדד לשחיתות, ואתה צריך להגיד כל בוקר 1000 פעמים תודה שגם בזבל של ממשלה שיש לנו, על כל תחלואיה, רמת השחיתות לא מגרדת את הקרסול של מה שהולך ברוסיה.

לגבי הדייהו, אל תגזים. הלאנוס היא דרעק של רכב בהרבה מובנים, אבל היא אמינה, התיקונים זולים, וקופסת סרדינים היא ממש לא. אפילו אפשר למתוח קצת ולהגיד שהיא די מרווחת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שאם יביאו את זה לארץ, עם גיר אוטומטי מזגן ותמחור נכון (70K -65K) הדבר הזה ישרוץ כאן בכל מקום.

מכונית מעוותת ומכוערת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מס גבוה הוא לא מדד לשחיתות, ואתה צריך להגיד כל בוקר 1000 פעמים תודה שגם בזבל של ממשלה שיש לנו, על כל תחלואיה, רמת השחיתות לא מגרדת את הקרסול של מה שהולך ברוסיה.

מה שהולך בערים כמו לוד לא מגרד את הקרסול של מה שהולך ברוסיה. אולי מי שגר במקומות טובים יותר פשוט לא מודע לדברים. בסה"כ הממשל הרוסי בהיותו מאוד מושחת ולא יעיל יודע גם לקדם פרוייקטים וגם להשליט סדר אם צריך. בקיצור, לממשל בישראל אשר משך 3 עשורים איננו יודע לבנות אפילו רכבת קלה במטרופולין המרכזי יש מה ללמוד ממנו. ההבדל בין רוסיה וישראל הוא לא באיכות הממשל אלה באיכות האוכלוסיה.

פורסם
גיר אוטומטי

יהיה לזה גיר אוטומטי בשנת 2050 בערך

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי רנו צריכה להטמיע את הAL4 המעפן שלה בלאדה כדי להיפטר מכל הגירים האלה שנשארו לה, ולהתחיל לפתח גיר אוטומטי נורמלי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רק אני לא הבנתי למה פוטין תירץ את אי- הנעת המכונית בגלל דוושת הגז הרגישה מידי?

מה הקשר בין התנעת האוטו לבין דוושת הגז? אלא אם כן עדיין מייצרים מכוניות המוזנות על ידי קרבורטור בשנות ה2000.

Renault clio RT 1994

פורסם
מה שהולך בערים כמו לוד לא מגרד את הקרסול של מה שהולך ברוסיה. אולי מי שגר במקומות טובים יותר פשוט לא מודע לדברים. בסה"כ הממשל הרוסי בהיותו מאוד מושחת ולא יעיל יודע גם לקדם פרוייקטים וגם להשליט סדר אם צריך. בקיצור, לממשל בישראל אשר משך 3 עשורים איננו יודע לבנות אפילו רכבת קלה במטרופולין המרכזי יש מה ללמוד ממנו. ההבדל בין רוסיה וישראל הוא לא באיכות הממשל אלה באיכות האוכלוסיה.

אני מדבר על הממשל בלבד, זה שמחליט את ההחלטות שנוגעות לכל המדינה. לא לראשי הערים, שיש לנו ים של מושחתים מפה ומשם.

זה לא קשור לאיפה הבנאדם גר, מבט אובייקטיבי אפשר לתת מכל נקודה.

אז נכון, הרכבת הקלה בת"א זו בדיחת המאה, אבל מצד שני, תעיף מבט לירושלים ולצפון. דברים כן זזים פה ושם.

חוץ מזה, אתה באמת לא יכול להשוות את כל הנוגע לפרויקטים, יש להם "קצת" יותר משאבים טבעיים/אוצרות טבע מלנו, "קצת" יותר תקציב, והם לא שקועים במלחמה בלתי נגמרת, שגורמת לזה שתקציב הבטחון אוכל את כל התקצוב הממשלתי, ואז לא נשאר לדברים אחרים כי אצל אף אחד אי אפשר לקצץ.

• תוכן חדש...