Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש המלצה לסכין שף.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הא גם צריך לעבוד איתה ?

חשבתי שקונים אותה בשביל היופי :-)

אין לי עדין נסיון מאסיבי איתה, אני חושב שכדי לתת חוות דעת עליה אני צריך איזה שבוע שבועיים איתה.

ההזמנה מהאתר ש FALOU נתן לינק, עלויות כשמו שאמרתי -המחיר באתר ועוד 35 ש"ח למישהו שנקרא עמיל ועובד במכס, לא שאלתי מי זה בדיוק אבל נתתי לשליח שימסור לעמיל.

ועכשיו אני הולך להזמין נקירי מאותו אתר כי מזמן אני רוצה אחת.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לוקי2 קנית סכין מעולה שעונה על כל המוסכמות של סכין טובה למטבח

תתרגל אליהה ושלח אותה להשחזה בלובלינסקי, היא תחזור חדה שווה או יותר מכל SHUN שתקנה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מתנצל"ש

SHUN, בתור סכין יפנית, אמורה להיות מחומר קשיח מאוד, נכון?

זה אומר שההשחזה צריכה להעשות באופן מיוחד? (לא בעצמי, אני מתאמן על הארקוסטיל שלי)

יש המלצה למי לשלוח אותן, עם עדיפות באיזור הצפון?

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

"חומר קשיח".

תגדיר קשיחות.

ישנם חומרים המתווספים למתכות על מנת לתת להם תכונות, גם של קשיחות- לסוגים שונים שלה, למשל עמידות החורפה (החלק שאתה צועק איי אחרי שאתה נוגע בו:twisted: ), קשיחות מבנית (ה"שלד" של הסכין, אני קורא לזה "גב", אבל זה רק אני), עמידות בשחיקה ועוד כמה סוגים.

עקרונית, ולכל כלל יש היוצאים מהכלל, לא אמורה להיות בעייה מיוחדת בהשחזה של סכין, ברוב המקרים היצרן יודע שיהיה צורך בהשחזה ומייצר את הסכין והתכונות שלה בהתאם (רוב המקרים = מי שניסה להשחיז ביונט של קלאצ' יידע על מה אני מדבר :shock: ).

בלי קשר השחזה היא אמנות בפני עצמה, שדורשת אימון ומיומנות. עם כל הניסיון שלי אני לא מגיע לתוצאות שמשביעות את רצוני (כמו בחתימה של מישהו פה בפורום- תלוי מה הסטאנדארטים שלך) לחלוטין.

לגבי מיקום, יש חנות ברחוב החלוץ בחיפה שמתעסקת עם זה, לא יודע מה מצבה בימינו עם כל החפירות שם ברחובות- היא הייתה מול טיסן חיפה (שעבר משם מאז למפרץ), צר לי אך אינני זוכר את שמה. יש שם אולר שוויצרי ענק בחלון הראווה. רק לפיו אני מוצא אותה כל פעם! :lol:

אגב, המהדרין מבדילים בין "השחזה" לבין "חידוד". השחזה נחשבת לפעולה מכאנית עדינה, כמו עם שטול. "חידוד" היא פעולה אגרסיבית יותר, למשל עם אבן, ש"בונה" את החורפה מחדש.

האמת, יכול להיות שהתבלבלתי בין המונחים :shock::? -אינני זוכר כבר מי הוא מי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

חבר טוב שלי מחזיק סכין של YAXELL מסדרת RAN שמבנה המתכת שלה ממש דומה ל KAI SHUN

אחרי חצי שנת התעללות הוא שלח אותה ללובלינסקי, הראה להם קצת שקשה לו להיפרד ממנה

הם השחיזו לו אותה למצב חדש ובכל אופן הם בעצמם מוכרים סכינים של KAI אז הם בטוח מיומנים בהשחזתם

הנה ,הדימיון ל SHUN (גם יותר זולות)

36001-2g.jpg

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
מתנצל"ש

SHUN, בתור סכין יפנית, אמורה להיות מחומר קשיח מאוד, נכון?

זה אומר שההשחזה צריכה להעשות באופן מיוחד? (לא בעצמי, אני מתאמן על הארקוסטיל שלי)

יש המלצה למי לשלוח אותן, עם עדיפות באיזור הצפון?

משחיזים מקצועיים לא מתרגשים מקושי כזה או אחר של מתכת.

מקסימום ייקח קצת יותר זמן להשחיז את הסכין, אבל תשכח מכל מיני

מתכות-על דימיוניות של סרטי מדע בדיוני. כו-לה מספר אחר בסולם רוקוול...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא צריך להרחיק עד למתכות על-

קיבלתי במתנה פעם כידון של קלאץ'. הלהב היה שחוק לגמרי, משומש היטב- עבד קשה כפי הנראה (הדברים שהסכינים האלה עוברים זה ממש התעללות, שימוש בתור לום, פותחן שימורים, "גרזן ללא גרזן", קיצוץ ענפים, חפירה בחול-מחריד).

חוששני שלא הצלחתי להשפיע עליו, וזה לא שלא ניסיתי. עבדתי אפילו עם אבן מחוספסת מאד (הזבל הסיני הזה של שקר-כלשהו), שלא ממש עזרה. בסופו של דבר, דיי התייאשתי, למרות שקיבלתי תוצאות. לחדד את זה לרמה שממש יכול לחתוך בקלות, זה פשוט סיוט.

פורסם

ברווז, משחזת שולחנית והרבה ניסיון היו כנראה עוזרים, במקרה הזה.

אחר כך מעבירים את הטיפול לאבני יהלום (של DMT, למשל),

ששום דבר לא עומד בפניהן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לוקי2 קנית סכין מעולה שעונה על כל המוסכמות של סכין טובה למטבח

תתרגל אליהה ושלח אותה להשחזה בלובלינסקי, היא תחזור חדה שווה או יותר מכל SHUN שתקנה

תודה על העצות, צודק, קודם נתרגל אחר כך נחליט !

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם
דיסק 4.5" עושה את החיים הרבה יותר קלים :)

לא סתם קוראים לו משחזת.

ברווז, משחזת שולחנית והרבה ניסיון היו כנראה עוזרים, במקרה הזה.

אחר כך מעבירים את הטיפול לאבני יהלום (של DMT, למשל),

ששום דבר לא עומד בפניהן.

(בהילוך איטי, תוך עיוות הקול לרמות של באס מטורף, וקפיצה לעבר המסך): ל א א א א א א א א א א א א א א א א א !!!

כלי חשמלי דופק את החיסום!!!!!

מי שלא יודע מה עושים עם משחזת שולחנית וסכין, דופק את החיסום מהר מאד- החום מהחיכוך ממש ממש ממש ממש ממש לא בריא ללהב.

אם היו לי אבני יהלום איכותיות (ויקרות מאד) מן הסתם המצב היה אחר לחלוטין.

פורסם

אל תהיה כזה היסטרי. ברור מאליו שצריך לדעת מה עושים.

אם עובדים נכון ושומרים על להב קר, או משדרגים את אבני המשחזת לכאלה

שלא "נסתמות" ומחממות פחות את הלהב, אפשר להשחיז בלי לפגוע בכלל בחיסום.

אמנם באיטיות, אבל אפשרי בהחלט.

אתה מוזמן להתחלק על אבני היהלום שלי במידה ותקפוץ לירושלים,

הלו"ז שלי כזה מטורף לאחרונה שאני מספיק רק להתסכל עליהן...

פורסם

עדיין, זה למומחים בלבד, לדעתי.

(ואני לא היסטרי... יותר כמו "מלו-דרמטי")

תודה על ההזמנה, אם אגיע לאיזור, אדבר איתך בפרטי. בינתיים אני משחיז את ה-EDC שלי עם הציוד שיש לי, ברמה טובה (כמעט) מספיק לסטאנדארטים שלי.

שיטת 5 השלבים של ההשחזה שלי:

1) אם המצב גרוע, אבן בינונית\גסה (ראה אבן של "שקר-כלשהו" סינית). בניית החורפה מחדש.

המצב סביר? עבור לשלב 3.

2)אבן יהלום. אם המצב בינוני-גרוע, אני משתמש באבן "יהלום" שהיא חלק מערכה כוללת שקניתי לפני כמה שנים, מתוצרת "SMITHS". הערכה כוללת משחיז "V" (שלא עובד כמו שצריך- נסתם בשניות ומשום מה מניב תוצאות גרועות למדיי ביחס למשחזות V אחרות), 2 מוטות קרמיים ואותה אבן יהלום מדוברת. בניית החורפה מחדש בצורה עדינה ומבוקרת.

3)משחזת "V". לא מתאים לכל סכין. אחרי בניית צורת החורפה מחדש, המשחזת הזו מורידה הרבה דרעק עודף ומותירה את החורפה בזווית של 45 מעלות, אידאלי לחידוד עדין וטוב בהמשך. יש 2 משחזות V שאני משתמש בהם (3 יחד עם הסמית'ס שאני לא משתמש בה), אחת קטנה ייעודית (רק V) והשנייה על בסיס של גלגלים (קרמי + טונגסטן, עדין וגס) יחד עם מוט יהלום לשינון.

4) מוט השחזה. נותן את הצורה הסופית ללהב. אני אוהב זווית חדה, כ-30 מעלות.

5)משחיז תערים (בלעז: razor strop). נותן את ה"משהו המיוחד הזה" ללהב, ואת הגילוח הקרוב הזה שכולנו אוהבים:twisted: ...

פורסם

החוק מדבר רק על נשיאת הסכין, לא על קנייתה, ייבואה או דבר אחר. החוק קובע שאורך הלהב של סכין הנישאת ע"י אדם לא יעלה על 10 ס"מ ולהבה לא יהיה ננעל. לגבי הייבוא של סכיני מטבח- ממש לא אמורה להיות בעייה כלל.

• תוכן חדש...