Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש המלצה לסכין שף.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש סכין שף בתור מתנה לאבא שלי.

על מה אתם הייתם ממליצים?

התקציב הינו - 500 ש" +-

על הסכין להיות איכותית וכד'.

ואחת לכמה זמן צריך להשחיז סכינים כאלה?

ואם יש עוד דברים שצריך לדעת על הסכין, אשמח לדעת.

תודה רבה.

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה מדבר על סכין קראמית או מברזל?

יש לי את זו:

535.jpg

ואני מבסוט עליה, אבל הבנתי שעצמות לא מומלץ לחתוך איתה.

אם אני זוכר נכון היא עולה באיזור ה200-250 ש"ח

פורסם

Victorianox הם החזקים ביותר לדעתי.

לי יש של Arcos ואני גם מאוד מבסוט.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

http://www.japanesechefsknife.com/HDSeries.html

אל תתרשם מעיצוב האתר, הוא מוכר ואמין.

לך על Gyuto (סכין שף "רגילה") של 180 מ"מ, ויהיה לך משהו יפה, מיוחד ולא רגיל לאבא.

וכן, רצוי להשחיז סכין כזו עם אבן משחזת או לקנות משחזת אינסטנט (מתקן פלסטיק עם שתי גלגלות אבן) באחת החנויות של 4chef לדוגמא (משחיז פחות טוב מאבן, מניסיוני, אבל פחות התעסקות).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מחזק את ההמלצה של אלעדיקו,

סכין של Arcos מתוצרת ספרד היא דיי והותר (לא להתבלבל עם Arcosteel שהם תוצרת סין)

יש להם מספר דרגות של איכותי, אל תלך על הנמוכה שעולה סביב ה 100, אלא על היותר רציניות שהם 250~, יש להם גם ב 500

מאחר שתוכל לרכוש אותה בפחות מ 500, תצרף לקניה גם שטול (של ארכוס עולה 60~ שח, תבקש שטול עדין)

מוט לרענון ההשחזה, זה לא משחיז זה רק מישר את הקצה החד של הלהב,

רצוי להעביר את הסכין עליו לפני/אחרי כל שימוש מאסיבי בסכין)

גלובל היא איכותית יותר וגם יותר סכין שופוני בגלל המראה שלה,

וכמו כן בתקציב כזה אפשר לקנות עוד מותגים איכותיים יחסית

בכל אופן, לגבר לא הייתי קונה סכין 16 כי זה קטן מידי, ממליץ על 20.

לגבי השחזה, כל סכין שתשלח אותה להשחזה מקצועית (כמו לובלינסקי - עלות של 30~ שח) תחזור יותר חדה מכל סכין שאתה יכול לרכוש עם השחזה מקורית ולא משנה מחירה או המותג שלה.

עם אבן משחזת צריך ניסיון רב בהשחזה, כמו כן אבן אחת לא מספיקה, צריך מספר אבנים בדרגות שונות, וכל אבן טובה עולה 400+, ואדם לא מיומן יכול להרוס סכין בקלות (וזה לא מספיק לראות 200 סירטונים ביוטיוב)

מכשירי השחזה, הטובים יקרים ולדעתי עדיין לא מספקים השחזה יותר ממה שהסכין הגיע איתי ובטח לא כמו השחזה מקצועית

ככל, סכינים כשהם יוצאים מהיצרן הם מושחזים בזוית כהה יחסית כדי לשמר אותה מושחזת לזמן ארוך יותר אך ההחזה פחות חדה

כשמשחיזים סכין משחיזים עם זוית חדה יותר וזה מקנה יותר חדות אך משך השחזה לפחות זמן אך בשימוש ביתי זה נשמר להרבה זמן

בגדול סכינים יפניות הם בעלי להב קשה יותר וההשחזה עליו נשמרת ליותר זמן, מצד שני הם פחות גמישות ומועדות לשבירה וקשה להשחיז אותן

תן לאבא להתרגל לארכוס כמה חודשים ואז תשלח לו אותה להשחזה

כמו כן הייתי ממליץ על רכישת הסכין מלובלינסקי, הם גם יראו לך איך להשתמש בשטול שתוכל להראות לאבא.

אצלי יש מותגים כמו כמו הנקל ודריצג שעושים בידיוק את אותה עבודה כמו הארכוס של אימי וחמתי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מצטרף. ל-archos ו-victorinox יש סכיני שף טובות במחיר סביר.

תוסיף שטול ומשחזת קטנה מאיכות טובה, לא צריך יותר מזה.

לי יש בכלל איזו burgvoegel גרמנית 8 אינץ' כבדה ויקרה יותר,

ואין לה שום יתרון על פני הסכינים האחרות - ברגע שהיא מתקהה, גם אותה צריך להשחיז, כמו כולן.

יש לי אבני שיוף, אבל זה יותר מדי התעסקות.

הפטנט עם האבנים שכבר ממוקמות בזווית המתאימה עובד יפה מאוד, בינתיים.

זה משהו שנראה דומה לדבר הזה:

http://www.alibaba.com/product-gs/305619797/KNIFE_SHARPENER.html

ככה זה בפורומים, שואלים על עגבניות, מקבלים תשובות על תפוזים.:-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בתקציב הזה הייתי ממליץ לך ללכת על זה - אבל בצורה קצת שונה.

סכין "פשוטה" נגיד כמו של ברוקס או ארקוס זולה בסביבות ה200-250 ש"ח , לזה תוסיף משחיז טוב (עוד כ100 ומשהו ש"ח) וקרש חיתוך איכותי (עץ או אוקולון) גדול ועבה.

סה"כ תגיע לסביבות ה500 ש"ח - אבל קנית לו 3 דברים שביחד הוא יהנה מהם משמעותית יותר.

עוד המלצה - אם כבר קונים סכין טובה - כדאי לדעת (גם בשביל הבטיחות) איך להשתמש בה.

לפני כחודשיים היינו אני , אשתי ואבא שלי בסדנאת חיתוך בלובלינסקי (יבואן סכינים) - כ170 ש"ח - והיה פשוט תענוג.

נתן לנו כישורי חיתוך בסיסיים וטכניקות להתמודד עם זה כראוי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לאורך שנים הגלובל הוכחה במעולה

יש לי גלובל 18" ועוד כמה של ארקוס הגלובל פשוט מעולה , ואני גם משחיז אותה פחות

(בבית משתמש במשחיז אבן ופעם החצי שנה -שנה משחיז אצל לובינסקי )

יש בלובילינסקי חברה בשם KAI , כנראה שהסכין הבאה שלי תהיה כזאת

פורסם

KAI SHUN זו אכן סכין חלומית מוערכת בין הטובות בעולם מהסכינים הסידרתיות

שמתי עין על הנקירי שלהם, דומה לסכין שחיטה :twisted:

אבל זה אלף ומשהו שח :cry:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

+1 על הצווילינג. בדקתי הרבה סכינים לפני שקניתי את זו, מבחינתי הכל מושלם - הצורה, המשקל, האחיזה. ממש כיף להשתמש בה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
ממליץ על צווילינג. בחנות היבואן בנווה צדק יש הנחות מטורפות.

אכן יש הנחות.

אני אוהב את הסכינים היפניות, בגלל שהן קלות יותר.

אני גם חושב שבתור מתנה, אי אפשר להתעלם מהייחוד של הסכין בקישור שהבאתי. היא הרבה יותר מסכין - היא תכשיט (גם אם פרקטית ארקוס תעשה את אותה עבודה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ומהאתר שנתת ההזמנה היא ישירות אלי ? (זה לא נופל איפה שהוא בדרך, עוצר בדואר המרכזי בדימונה וצריך לשחחר אותו בערבות או משהו ?)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...