Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברה,

היום נכשלתי בטסט לרכב.

כששאלתי את הבוחן מה הליקויים הוא אמר שאני צריך להחליף זוג צמיגים אחוריים, נורת חניה שמאלית קדמית וכמובן לוחית רישוי (נו, מי יכול להתוכח איתם על זה).

אחלה, בדרכי הביתה הצצתי בטופס הבחינה ולהפתעתי ראיתי עוד כמה דברים:

גלגל חילוף - לא הבנתי מה לא בסדר, ואפילו שאלתי פנצ'רמאכר שאמר לי שגלגל רזרבי לא צריך להחליף בכלל ואין לו מושג מה פשר העניין.

מחוון אחורי ימיני ושמאלי - מבטיח לכם שהאיתות האחורי שלי עובד מעולה, בדקתי.

זיהום אוויר - רשום, ואני מצטט: "זיהום אויר CO: 0.007% ערך מותר עד: 0.3% . מתמטיקה פשוטה - תקין, לא?

מה גם שבתעודת זיהום אוויר רשום שזה תקין, אך בטופס בחינה רשום שלא.

האם חובה להציג אישורי תיקון ליקויים לצורך הבחינה החוזרת או שמספיק להראות שהכל עובד ותקין? הרי אני לא אלך לתקן את מה שלא מקולקל..

מה עושים לגבי ה"תקלות" החדשות?

תודה לעונים, בברכת חג שמח :-)

פורסם

האם אתה בטוח שרשום שהדברים האלו לא תקינים?

שם לב שבטופס שנותנים לך יש את תוצאות כל הבדיקות ולא רק את מה שלא תקין.

בצד שמאל רשום תקין/נכשל.

בכל מקרה לגבי מה צריך אישור מוסך לתיקון - מדובר רק בתקלות בטיחותיות (בלמים, הגה וכו' ) לא אורות או צמיגים. והרשימה של הדברים הלא תקינים שמצריכה אישור מוסך מופיעה בתחתית העמוד המודפס.

פורסם

יש לך אפשרות להעלות את הטופס על הליקויים?

(לסרוק/לצלם).

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

לדברים כאלה לא צריך אישור מוסך, כי לא מדובר כאן בתיקוני מכונאות.

תחליף צמיגים, תחליף נורות שרופות, תחליף לוחית רישוי ותיגש לטסט חוזר.

אגב, אמור להיות עוד טופס, בצבע כחול, בה הבוחן מסמן ידנית את הליקוים, והפירוט שם יותר מדוייק.

פורסם

קיבלתי גם את הטופס הזה אבל אי אפשר להבין ממנו משהו, כי הליקויים פשוט מוקפים בעיגול וליד זה יש קשקוש בעט..

בכל מקרה, האם אני צריך לבצע גם בדיקת זיהום אוויר חוזרת בגלל ה"ליקוי"? או שנפלה כאן טעות ואפשר לדלג עליה?

ד"א סתם לידע כללי - מה יכול להיות לקוי בגלגל חילוף? הרי הבנתי שלא צריך להחליף אותו.

פורסם

חבר,

אחרי ששיפשפתי קצת את העיניים הבנתי שה"תקין/לקוי" מופיע בשורה המסכמת בסוף הפירוט של כל עמדה.

בעברית: עמדה 1 - לקוי

עמדה 2 - תקין

בהחלט עשו עבודה טובה בלבלבל!

נראה לי גם שלגבי הגלגל החלופי זה סתם משהו שהמחשב המציא. תן חשבונית צמיגים + מקסימום בקש מהצמיגאי אישור על הגלגל החלופי - יכול לחסוך לך זמן!

באם יתאפשר לך אני ממליץ לך להחליף את לוחית הרישוי במכון אחר (סתם בשביל הפרנציפ, כי אפשר! וכך תוכל גם לשמור את הישנה לכל צרה שתבוא)

נ.ב. בדיקה חוזרת עולה בערך 20 ש"ח + זמנך היקר!

פורסם

לא צריך להביא חשבונית ו/או אישור על צמיגים, צריך רק להגיע עם צמיגים תקינים.

מיותר לגמרי להתעקש על החלפת לוחית רישוי במכון אחר, "בשביל הפרינציפ" כי העלות זהה בכל מקום, אבל זה ביזבוז של עוד זמן יקר.

כשאתה עושה משהוא "בשביל הפרינציפ" - ברוב המקרים אתה האדם היחיד שסובל מזה, ולאחרים זה לא מזיז.

פורסם

בשביל זה רשמתי - רק אם הדבר מתאפשר, חוץ מזה שזה יכול לחסוך זמן במבחן החוזר.

לא שלחתי את אף אחד להלחם בתחנות רוח!

אם כולם ינהגו כמוני - מכוני הבדיקה יבינו שפסילת לוחית זיהוי רק תגרום למכון ממול להתעשר.

וחוץ מזה - כך אתה מרויח לוחית רישוי שאינה מתבלית לעולם!

פורסם

אסור לפי החוק להכשיל על לוחית רישוי.

הכשילו אותי, לא הסכמתי לעשות חדשה.

לקחתי טוש שחור וצבעתי את המספרים מחדש, נכנסתי שובף

הבוחן: לא החלפת לוחית רישוי!

אני: נכון, היא בסדר.

הבוחן: לא היא לא בסדר אתה צריך להחליף.

אני: לפי החוק אתה לא יכול להכשיל אותי על לוחית רישוי, חבל לך על הזמן שתבזבז.

הבוחן: בסדר(סימן במחשב שהכל תקין) יאללה סע.

קובי

פורסם

ידידי, הפקת לוחית רישוי לוקחת בערך דקה, והרכבה עוד דקה.

איך שלא תסתכל על זה - נסיעה למקום אחר תבזבז לך יותר משתי דקות.

מה גם שאני לא מכיר בשום מקום שני מכוני רישוי צמודים אחד לשני.

בשביל מה צריך לשמור בבית לוחית ספייר - לא הבנתי.

קובי - מותר להכשיל על לוחית רישוי, אבל אסור לדרוש תיקון/החלפה במקום אם הנהג טוען שהלוחית שלו תקינה. הבוחן אמור לסיים את הטסט ולשחרר את הרכב, כשהוא מודיע לנהג שצריך להחליף לוחית רישוי תוך X זמן. (לא זוכר בדיוק תוך כמה זמן )

פורסם

לפי הידוע לי - יצא לאחרונה (שנתיים בערך) נוהל שאוסר להכשיל רק על לוחית (במקרה שזה הליקוי היחיד תקבל חותמת כשירות וחותמת + התחייבות בגב הרשיון להחלפת הלוחית). פה המקרה שונה!

ובאותו עניין: אם מתקנים את הליקויים במכון על המקום חל איסור לגבות תשלום בעבור מבחן חוזר (בגלל זה ומסיבות אחרות תמיד כדאי להחזיק נורות חלופיות ברכב)

• תוכן חדש...