Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

רכב מסוג פיג'ו 307 שנת 2008 עם 97000 ק"מ: כבר 3 פעמים!! הולך אלטרנטור תוך חודש. בפעם הראשונה החליפו למשופץ אחר בתשלום מלא, בפעם השנייה החליפו בחינם במסגרת אחריות על החלק, לפני חצי שעה הרכב נתקע באמצע הצומת אחרי שהתכבה ולא הניע, נסעתי עם הפאביה והנענו את הפיג'ו עם כבלים מאצלי כדי לחלץ את הרכב מהצומת (היה סיפור להגיע אליו עם הפאביה, קצת בעייתי להסתובב באמצע צומת).

בקיצור הרכב הגיע הביתה ושוב לא מניע! כמה פעמים אפשר לנסוע למוסך (מורשה פיג'ו) כדי להחליף אלטרנטור?! הם לא יודעים לתקן? אולי יש שם בעיה אחרת?

למען הסר ספק הרכב הזה משרת אנשים מבוגרים (מעל גיל 55) ואין להם שום תוספות כמו קסנונים, מגברים וסאב - הכל מקורי כולל הר"ד. ושאלה נוספת ברשותכם... למה במצב כזה הידית הילוכים נתקעת על P? מה הרעיון של מהנדסי פיג'ו לתקוע את ידית ההילוכים על פארקינג, איך אני אמור לדחוף את הרכב במצב כזה? :shock:

תודה מראש...

פורסם

נבדק יחד עם האלטרנטור. חוץ מזה מצבר לא מתרוקן באמצע נסיעה - זה חייב להיות האלטרנטור, חוץ מזה נדלקה נורת טעינה. כבר נמאס מכל הסיפור הזה, וכל פעם צריך לנסוע לעפולה או לחיפה - כאן זה סוג של חור...

הגרר יגיע מחר בבוקר, יש ביטוח גרירה. מוסך של חאפרים.

פורסם
נבדק יחד עם האלטרנטור. חוץ מזה מצבר לא מתרוקן באמצע נסיעה - זה חייב להיות האלטרנטור, חוץ מזה נדלקה נורת טעינה. כבר נמאס מכל הסיפור הזה, וכל פעם צריך לנסוע לעפולה או לחיפה - כאן זה סוג של חור...

הגרר יגיע מחר בבוקר, יש ביטוח גרירה. מוסך של חאפרים.

קרה גם לקרוב משפחה עם אותו הרכב.

האלטרנטור הוחלף 4 פעמים עד המוסך החליף ספק ונגמר הסיפור.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

ספק דרעק שלא יודע לשפץ אלטרנטור או שהוא משתמש בחלקים סיניים מאוד מאוד זולים.

המלצותיי:

1. לגשת למוסך ולדרוש אלטרנטור מספק אחר.

-או-

2. לקנות אלטרנטור מקורי משומש מפירוקיה.

האלטרנטורים בדגמים אלו דווקא טובים ואינם נחשבים לבעיתיים, לכן כדאי להשיג אחד אחר מקורי אפילו משומש.

תמיד לזכור שבחלקים חשמליים אין כמו חלק מקורי של היצרן (או של יצרן בעל שם מוכר בתחום). לא להתעסק אף פעם עם שיפוצים או משפצים שמשתמשים בחלקים זולים - ואם יש חשד אז להביא חלק מקורי משומש מפירוקיה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בכל מקרה לגבי ה PARKING - פרק את המסגרת השחורה שמסביב לבורר, מצד ימין תוכל לראות פלסטיק לבן, לחץ עליו עם מברג או עט ותוכל להזיז את הבורר.

פורסם
ספק דרעק שלא יודע לשפץ אלטרנטור או שהוא משתמש בחלקים סיניים מאוד מאוד זולים.

אני חושש שיש משהו מעבר לאלטרנטור עצמו, גם חלקים סיניים נחותים יחזיקו מעמד מספר חודשים אז אולי יש משהו חיצוני במערכת החשמל של הרכב או המצבר שגורם לכשל חוזר ונשנה לאלט', השאלה מה לדעתך, מתוך הכרותך את הרכב, יכול לגרום לכך?

• ספונסר פורום
פורסם

מקרה מוכר ברכב הנ"ל הווסתים ברכב הזה רגישים,והסיניים פשוט לא מחזיקים מעמד,קרה לי כבר מספר פעמים שאלטרנטורים משופצים בדגם הזה לא מחזיקים כמה שבועות,העצות של איציק מדוייקות.

אורן

פורסם
אני חושש שיש משהו מעבר לאלטרנטור עצמו, גם חלקים סיניים נחותים יחזיקו מעמד מספר חודשים אז אולי יש משהו חיצוני במערכת החשמל של הרכב או המצבר שגורם לכשל חוזר ונשנה לאלט', השאלה מה לדעתך, מתוך הכרותך את הרכב, יכול לגרום לכך?

מתוך הכרותי עם הרכב, אין שום דבר (שכיח) אחר שיכול לגרום לתופעה שהבחור ציין, למעט השימוש בחלקים סיניים זולים להחריד בזמן שיפוץ האלטרנטור. התופעה היחידה הזכורה לי קשורה במודל 05 וקצת 06 עם ווסתים מקוריים שהיו מתקלקלים וגורמים לטעינת יתר.

נתקלתי במקרים דומים גם עם דגמים אחרים של רכבים. חלק ממשפצי האלטרנטורים טוענים שבגלל שהמוסכים לא מקפידים לטעון את המצבר עם צ'רג'ר חזק חיצוני במקביל להח' האלטרנטור, זה גורם לאלטרנטור לעבוד מאוד קשה.

הערכה שלי: ככל הנראה בגלל שמדובר באיכות רכיבים נמוכה, הם כושלים תוך זמן אפסי מעבודה קשה מאוד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרכב היה במוסך והוחלף שוב האלטרנטור. בגלל שלבעל הרכב נמאס מהאוטו הזה, הוא הלך וקנה פיג'ו חדשה ואת ה- 307 המדוברת ימסור השבוע למוסך במסגרת עסקת טרייד אין.

כרגע הרכב נוסע. כרגע. תודה לכל מי שייעץ.

• תוכן חדש...