Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי החדשות כרגע צה"ל משנה מדיניות.

מעכשיו במקום לתקוף יעדים בתגובה לירי עלינו צה"ל יתקוף כל מטרה שתתגלה.

לפחות איזושהי התקדמות.

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
falou, הגיע הזמן שעזה תתחבר מחדש למצריים.

למצרים אין שום אינטרס אמיתי להיכנס לקן הצרעות הזה, ולכן הם לא ייכנסו.

להערכתי, כל הסיבוב הזה נועד לבחון את כיפת ברזל לקראת העימות האפשרי מול איראן, ותו לא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין קשר.

כיפת ברזל היא מערכת קצרת טווח כנגד רקטות קצרות טווח.

נגד האיום מאיראן יש כרגע מערכת חץ ופטריוט ובעתיד תהיה גם שרביט קסמים.

V5

פורסם

נכון מאוד.

(אני מהנ"מ או בשמו העדכני והמעט פלצני "מערך ההגנה האווירית").

יש לנו עוד איזה תכסיס בשרוול בתאום עם חיל הים (Aegis אם זה אומר למישהו משהו).

פורסם

אני מבין שאתה דובר צה"ל החדש , מספיק .

וכן falou , הפעם צודק (בד"כ בדיונים אחרים מפספסס)

יש קשר בין הצפון לאירן , לכן צריך מערכות מקומיות להגנה , וארוכות טווח לטילים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תאמין לי , מה שאתה יודע וכותב עכשיו עוד אחרים יודעים .

ואז קופץ עוד אחד ומוסיף , כי כתבו דבר מסויים והוא יש לו כיוון נוסף .

אולי נוסיף מי מפעיל את המערכת הזאת היום , נו אני מחכה לתשובה של עוד יודע דבר .

זה סתם לא צריך לענות .

הדיון הוא דיון כללי על המצב ורעיונות לכאורה , יש כאן בפורום באמת ראשים גדולים וזה כייף , אבל כדאי לא להגזים במידע .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הנה דוגמא לפתרון

אנחנו הילד השמן - הם הילד הרזה שמתגרה בנו ולא נותן לנו לחיות .

הפתרון בסרטון

http://youtu.be/joGDqLGtroo

יש פה הכל , סבלנות , החלטה סופית לגמור עם זה וזהו , תקיפה מסיבית בהפתעה וזהו .

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
מה הקשר בין כיפת ברזל ואיראן?

אין קשר.

כיפת ברזל היא מערכת קצרת טווח כנגד רקטות קצרות טווח.

נגד האיום מאיראן יש כרגע מערכת חץ ופטריוט ובעתיד תהיה גם שרביט קסמים.

מה ייקרה במקרה של תקיפה באיראן?

אני מבין שאתה דובר צה"ל החדש , מספיק .

וכן falou , הפעם צודק (בד"כ בדיונים אחרים מפספסס)

יש קשר בין הצפון לאירן , לכן צריך מערכות מקומיות להגנה , וארוכות טווח לטילים .

אייל .

אני תמיד צודק, ואם לא, זו המציאות שטועה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא יודע מה בדיוק יקרה, אבל הדבר היחיד שאני יכול להיות כמעט בטוח בו זה שחלק גדול מאיתנו יקבלו צווי 8 :lol:

אם אתה מסתכל על מערך ההגנה נגד טילים אתה רואה מטריה רב-שכבתית:

מערכת החץ על כל סוגיה יודעת להתמודד בדיוק מול הטילים הבליסטיים שיש לאיראנים ואמורה ליירט אותם מרחוק ובגובה רב, עפ"י פרסומים באינטרנט חץ 3 יידע ליירט טיל מתקרב עוד לפני שלב הכניסה מחדש שלו לאטמוספירה.

מערכת מעולה שיודעת להתמודד עם כל סוגי האיומים ארוכי הטווח.

כשכבת הגנה נמוכה יותר (סוג של השלמה לחץ) יש את הפטריוטים, שהיום אמורים להיות משופרים ויעילים יותר מאלה שהתעופפו פה ב1991.

יש את מערכת שרביט קסמים, שנמצאת בפיתוח, אמורה אמנם לתת מענה בעיקר לרקטות ארוכות טווח (זילזאלים למינהם,טווחים של כמה מאות ק"מ) מהסוג שיש לחיזבאללה.

יכול להיות שניתן יהיה לרתום את זה גם לטובת הגנה מטילים בליסטיים, ליירוט בגובה נמוך יחסית.

ולבסוף כיפת ברזל, שנותנת מענה לרקטות מעזה. ועד כמה שפורסם באינטרנט לא אמורה לדעת להתמודד עם טילים בעלי רש"ק מתפצל, מה שעלול להמצא על הטילים האיראניים.

חשוב לציין שכל מה אמרתי זה ממקורות גלויים שנמצאים ברשת.

V5

פורסם
למצרים אין שום אינטרס אמיתי להיכנס לקן הצרעות הזה, ולכן הם לא ייכנסו.

להערכתי, כל הסיבוב הזה נועד לבחון את כיפת ברזל לקראת העימות האפשרי מול איראן, ותו לא.

צר לי לאכזב אותך, אך המצרים כבר נכנסו והם עמוק בתוך הג'ורה העזתית. ברגע שהם פתחו את מעבר רפיח , התירו מעבר סחורות ואנשים ואפילו הצהירו שהם משאירים את מעבר רפיח פתוח כמעט כל השבוע, הם נשאבו לשם כנגד רצונם. המעורבות שלהם כל כך גדולה שם, שהם אפילו לקחו לחקירה כמה פעילי חמאס לכלא אל עריש-והרגו כמה מהם במכות חשמל ובנבוטים. את "פעילי זכויות האדם" שהפגינו נגדם במעבר רפיח הם ריססו באש חיה והזהירו אותם לא להתקרב. ככה מערכת הבטחון המצרית עובדת, ונותר לי רק לאחל להם בהצלחה עם האורחים החדשים-ישנים שלהם.

שנית, בנוגע לכל הסיבוב הנוכחי-ישראל פשוט מראה לחמאס שאין יותר מצב של ירי על אזרחים ללא תגובה. חמאס חשב שהם מוגנים עם גיבוי בינלאומי (עקב דוח גולדסטון) אך לפי מה שאני רואה כאן כרגע-העולם שותק. הירי על אוטובוס הילדים דפק לחמאס את כל התכנונים והוא נתפס כאחראי למצבו בעולם. לגבי כיפת ברזל-זוהי תוצאת לוואי מועילה של כל סבב חילופי האש הללו בגלל הטיפשות של חמאס.

פורסם

עכשו לא פלא שבחמאס מבקשים הפסקת אש. הם רוצים זמן להרגע ולבצע הערכת מצב. דפקנו להם את כל התוכניות.

הטנקים בעזה לובשים מעילי רוח, על אשקלון ב"ש ויישובי העוטף מגינה כיפת ברזל... עכשו הם לא יודעים מה לעשות עם עצמם ואיפה לרכז מאמצים.

V5

פורסם
אין לי מושג על מה אתה מדבר, אבל התיאור שלי סותר ב100% את עופרת יצוקה.

עופרת יצוקה היא יותר אימון לצה"ל מאשר מבצע.

אימון לצה''ל? מבצע שכולל 4 חטיבות חי''ר + חיל הים וחיל האוויר + כוחות מילואים ושריון והנדסה הוא אימון לצה''ל?

בתור אחד שהיה שם, אני יכול להגיד לך - זה היה הדבר האמיתי. ממש ממש לא אימון.

לפני הכניסה המג''ד שלנו אמר לנו שאנחנו נכנסים במטרה להראות להם ש"בעל הבית השתגע". וזה מה שהיה.

השקט שקיבלנו מאז המבצע ועד עכשיו לא התקבל במקרה, זה נטו השפעה של עופרת יצוקה.

במצב הנוכחי קיים רק פתרון אחד והוא כמובן מבצע צבאי כולל, סוג של עופרת יצוקה 2. אבל עם הבדל אחד משמעותי בשביל למנוע את עופרת יצוקה 3 בעוד שנתיים.

בעופרת יצוקה, לפני שהתקבלה החלטת הפסקת האש התוכנית הייתה להישאר בפנים במשך תקופה ארוכה, אבל במעבר מהתקפה להגנה. מה זאת אומרת? קו מוצבים קדמי בתוך הרצועה, בערך 2-3 קילומטרים מעבר לקו הגבול שיש היום. כבר התחלנו להתארגן לקראת זה. זה מה שצריך לעשות הפעם.

• תוכן חדש...