Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקיצור יש לי שם למבצע החדש:

"ביעור חמץ"

:)

צריך להתחיל לפרק אותם מהאוויר בדיוק כמו שברית נאט"ו וארה"ב עושות בכל כיסי הטרור בעולם.

אז כמה שמאלנים יכתבו בתקשורת שאנחנו מבצעים פשעי מלחמה. מה לעשות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה בדיוק הם נותנים?

כמו בכל תחום, גם בצבא יש יחידות ואנשים שלא עושים הרבה. אבל בהחלט יש יחידות שאנשי קבע טוחנים: תורנויות, שמירות, חגים-שבתות, עצרות וכל זה בנוסף לתפקיד שלעיתים כולל אחריות רבה על הכתפיים. יוצא שמשכורת מאוד מאוד נמוכה, כי משמרת, זה אומר להשאר בבסיס. בחגים, למשל בפסח יש מקומות שאנשי קבע יושבים שבוע.

נכון שיש מקומות שעובדים קשה יותר, אבל איש קבע עושה כל כך הרבה ביחד עם תפקיד שזה שוחק והמשכורת לא בדיוק הי טק. משכורת של הי טק מתחיל איש קבע מקבל לקראת גיל ה-40 כאשר הוא רס"ב.

עברו הזמנים כאשר קבע היה חממה. בקבט מפטרים, לוקחיןם נגדים צעירים יותר ואין ממש קביעות. כמו באזרחות, רק בתנאים גרועים יותר. למרות שאולי קבע חלופה טוב לעבודה במפעל 12 שעות ביממה עם יחס גרוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
נכון שיש מקומות שעובדים קשה יותר, אבל איש קבע עושה כל כך הרבה ביחד עם תפקיד שזה שוחק והמשכורת לא בדיוק הי טק. משכורת של הי טק מתחיל איש קבע מקבל לקראת גיל ה-40 כאשר הוא רס"ב.

עברו הזמנים כאשר קבע היה חממה. בקבט מפטרים, לוקחיןם נגדים צעירים יותר ואין ממש קביעות. כמו באזרחות, רק בתנאים גרועים יותר. למרות שאולי קבע חלופה טוב לעבודה במפעל 12 שעות ביממה עם יחס גרוע.

אם כל כך גרוע, לא הם נשארים בצבא? (רמז - כי זו האלטרנטיבה הטובה ביותר בעבורם).

פורסם

dorki, זה פחד מאזרחות. הם מפחדים ללכת לכיוון הלא נודע. שם כביכול הם רואים עתיד מוגדר עבור עצמם. זה פסיכולוגייה, ככה אנשים איכותיים לעיתים נשאבים לשנים רבות של קבע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
בקיצור יש לי שם למבצע החדש:

"ביעור חמץ"

:)

צריך להתחיל לפרק אותם מהאוויר בדיוק כמו שברית נאט"ו וארה"ב עושות בכל כיסי הטרור בעולם.

אייל אני מצטער לפני שאני תובע אותך על זכויות יוצרים.

בחרתי את ביעור חמץ כבר בעמוד הקודם :-)

קובי

פורסם

באגירה, בחיאת מה הקשר התמונה ששמת למה שכתבתי?

נו הראית לי חיילים סורקים זה אומר שהיה מבצע רחב היקף?

אתה מנסה להגיד שעופרת יצוקה היה רחב היקף?

הפקודות היו לירות, להשתמש באמל"ח ולהרעיש בעיקר (כמו שאמרתם, בעל הבית השתגע).

כמו נניח מטוסים שסתם טסים בגובה נמוך הלוך וחזור תוך יצירת בומים על קוליים בשביל להטיל מורא...

גם אני מכיר את המבצע הזה לא רע... יותר בצד האסטרגי.

מבצע רחב היקף הוא מבצע שבו משתתפים כל חיילי צה"ל ונלחמים במלחמה. זו לא מלחמה.

זה ניסוי כלים לקראת משהו גדול יותר. אם צה"ל היה באמת נלחם פה על משהו הוא היה פשוט משטח את עזה עם אמל"ח אסטרטגי.

עוד לא ניסינו מבצע רחב היקף וכנראה גם לא ננסה פשוט כי אנחנו לא מצליחים להטות את האו"ם ואת התקשורת מהאשמות כנגדנו.

לפני כמה ימים נורה טיל על אוטובוס ילדים, צה"ל מגיב בירי ממטוסי קרב והורג 25 מחבלים. באותו זמן בחוף השנהב נהרגו מעל אלפיים איש. נחשו לאן אור הזרקורים? טורקיה מגנה את ישראל על התגובה ה"בלתי פרופורציונאלית". הם בעצם אומרים, מה קרה כולה פצעו לכם ילד, תפצעו להם גם ילד. זו בדיחה עם טעם אנטישמי. כל מדינה אחרת הייתה משטחת מזמן את עזה, אנחנו הכנסנו את עצמו למעגל "זכויות אדם" ובו אנחנו יורים על אויבינו, פוצעים אזרחים, השמאל הישראלי מדווח לערוצים בחו"ל, הם מדווחים על כך בפריים טיים (כי הרי אם הישראלים עצמם מזדעזעים מזה זה בטח מטורף), אנחנו שואבים את זה, יש לחץ פנימי על הממשל והנה המעגל לא מסתיים לעולם. מהיום כל כדור שיוצא מקנה צה"לי מתוחקר ע"י עשרות פעילי שמאל.

פורסם

אייל, צריך לזכור שכמו כל צד במפה הפוליטית (וכמו כל קבוצה אטנית), גם בשמאל יש את הנפח העיקרי של השמאל השפוי שהוא מציאותי ויודע יפה מאוד לקרוא את המפה ולהתיחס אליה בהתאם ויש גם את השמאל ההזוי שעושה את כל הרעש והצלצולים.

צריך פשוט להתרגל להתעלם מהם ולתת להם לקשקש את המנטרות ההזויות שלהם מהיום ועד קץ הדורות.

דוקא בתקופת הסיכולים הממוקדים לפני כמה שנים, לא זכור לי יותר מידי ביקורת מצד השמאל השפוי.

באגירה, בחיאת מה הקשר התמונה ששמת למה שכתבתי?

נו הראית לי חיילים סורקים זה אומר שהיה מבצע רחב היקף?

אתה מנסה להגיד שעופרת יצוקה היה רחב היקף?.

1. הקשר הוא "הקלות הבילתי נסבלת שבה אנשים ממהרים להטיל את צה"ל לתוך עימות אלים". אם אתה רוצה שאני אהיה בוטה וקר רוח עד גועל אני אגיד את זה בצורה יותר מפורשת, על מה אתה שולח את חיילי צה"ל למות? על אוטובוס מפויח שאף אחד לא מת בו?

אני האחרון שאתיחס לחיילי צה"ל כאל "הילדים שלנו". הם לא הילדים והם לא התינוקות, הם חיילים מיומנים, קרי רוח ועזי מצח שתפקידם להלחם ולהגן על העורף בכל מחיר, כן, גם במחיר החיים שלהם. זה תפקידם וזה מקומם.

אבל צריך להיות קצת מושכל בבחירת הסיבות שבגינן אתה מטיל אותם לשדה הקרב.

כמו שאמרתי (כמובן בצורה מוקצנת), אוטובוס מפויח שאף אחד לא מת בו היא לא סיבה מספיק טובה.

2. אתה אולי לא מזהה ואולי לא מכיר את התמונה אבל להתיחס בקור רוח שכזה לתמונה ולגיד "נו, אז מה, חיילים מבצעים סריקה" זה קצת קיצוני. התמונה הזאת ופרשת מדחת יוסוף אלא שתי פרשות בעבר שלנו שאני לא מצליח להעביר שבוע בלי להזכר בהן בזעזוע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, זה אמנם אוטובוס מפויח שאף אחד לא מת בו (רפואה שלמה לפצוע) ומכל 90 הרקטות שנורו מהרצועה לעבר ישובי הדרום במהלך הסופ''ש האחרון אין ולו הרוג אחד. אבל כששגרת החיים של מאות אלפי תושבי המדינה נהרסת בגלל שפעם בחצי שעה בממוצע הם צריכים לרוץ למקלט הקרוב, זה לא מוגזם לבקש שצבא הגנה לישראל ייצא למבצע. כשיורים טיל מסוג קורנט על אוטובוס ילדים שנוסע בשטח מדינת ישראל - זוהי עליית מדרגה וחציית קו אדום שמחייבת מבצע צבאי! זה כבר לא קסאם שהם משגרים ואיפה שינחת ינחת, זה טיל שמכוונים אותו תוך כדי מעופו. מהיכרות שלי עם הגזרה אני יכול להבטיח לך שמי ששיגר את הטיל ידע במדיוק שאוטובוס צהוב זה אוטובוס שמוביל ילדים.

לפי מה שאתה אומר, במידה והאוטובוס היה מלא בילדים, ונניח שרקטת גראד הייתה נוחתת על בית כנסת בבאר שבע במהלך תפילת ערב שיש, אזי יש עילה לצאת למבצע צבאי? אני מסתכל על זה אחרת - בנס לא היו עדיין הרוגים בהסלמה הנוכחית, בואו נטפל בבעיה לפני שחס וחלילה יפול קסאם על גן ילדים. לפני שאת הקורנט הבא הם יכוונו על אוטובוס שכן מלא בילדים. למה לחכות?

פורסם

אתה לא מבין את כוונת באגירה.

הנקודה היא שכמו שאתה לא משגר טיל יקר מכיפת ברזל על גראד זול שלא יגרום נזק (והניסיון ביום שישי מראה שההדף והבום שכיפת ברזל עושה לא שונים מהטיל שנפל לי ליד הבית בעופרת יצוקה וגרם לי לתהות באיזה מרחק מהקרקע כיפת ברזל מוותרת על היירוט) כך אתה לא מבזבז חיילים יקרים על משהו שלא גורם נזק מהותי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בניגוד לדעת חלק מהכותבים כאן:

לדעתי יש להתייחס אל הפגיעה באוטובוס כאילו היה מלא בילדים וכאילו 50 הלוויות נערכו יום למחרת.

אין זאת אומרת שצריך להכניס את הצבא לעזה, להפך.

כתבתי מה שלהבנתי צריך לעשות ואסור להסכים לשום בקשה להפסקת אש, אבל גם אין צורך בפעולות בחתימה גבוהה, צריך לטפטף עליהם בלי הפסקה כמו בעינוי סיני.

פורסם

מה רע בקבע?

מה רע בזה שאנשים איכותיים נשארים שנים רבות בקבע?

בקבע רע דבר אחד: יכולים לפטר אותך כמו באזרחות. אין תקנים - איש קבע הולך הביתה. מחזיקים אנשי קבע צעירים במשכורת נמוכה ולפני גיל שאי אפשר לפטר אותם, לא מחשדים חוזה. אין את הבטחון שהלכת לקבע ויצאת בפנסיה. פעם היה קבע = מסודר. היום קבע כימעט כמו באזרחות, רק בנוסף לזה תורנויות ושעות נוספות שלא משלמים.

זה טוב שאנשים איכותיים נשארים בקבע, צבא מקצועי זה צבא חזק. זה לא רק טוב, זה מעולה!

אני גם הייתי בקבע ומעריך מאוד את האנשים שנשארים קבע.

פורסם

באגירה, אני חושב שעם ישראל שכח את משמעות המילה "צבא" אלא מתייחס לצה"ל כקייטנה בדרך לבגרות הסופית ולתחילת החיים.

מדינת ישראל היא מדינה מוכרת בכל העולם.

המדינה הזו מותקפת מידי יום ביומו בטילים.

הטילים האלו הורגים מידי פעם את אזרחי המדינה.

הטילים האלו מטילים טרור אינסופי על חיי התושבים באיזור הנפגע.

הטילים האלו חורטים פגיעה פסיכולוגית ונפשית עמוקה ביותר בתושבי האיזור.

העולם שונא את ישראל רק בגלל היותה מדינת היהודים.

יש שטח בשם "עזה" שיורה עלינו ללא הרף את הטילים. השטח מורכב מאוכלוסייה שמרביתה דתית, ומרביתה שונאת ישראל ובכלל שונאת את כל מי שאינו מוסלמי אדוק.

3 שאלות:

1. בשביל מה יש לנו צבא?

2. איך לדעתך הדרג המדיני היה מגיב אם היו נופלים הטילים האלו בתל אביב?

3. כיצד הייתה מגיבה על מדינה אחרת בעלת כח צבאי משמעותי?

פורסם

מקס, אם כבר נכנסת לנושא הבינלאומי אז לפי החוק הבינלאומי אנחנו אלה ששולטים בעזה (ולא, הפיכתה לגטו גדול לא משחרר אותנו מאחריות) וכבעלי הבית אנחנו לא יכולים לשטח/לטבוח/למחוק או כל ביטוי אחר שתבחר. אם תעשה את זה אתה תימצא במצב הבינלאומי של קדאפי וחבריו ואם אני צריך לבחור בין גראד לטומוהוק אז גראד עדיין עדיף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני יכול להגיד לך בקצרה, שכל התגובה שלך מתבססת על ה"חוק הבינלאומי".

החוק הבינלאומי מחוקק ע"י האו"ם,

האו"ם מונהג על ידי מיטב האנטישמיים ומיטב ידידי מדינות ערב שופעות הנפט.

האו"ם מימן ומפעיל על היום את הארגון לזכויות אדם שהונהג לפרק זמן קצר על ידי מועמר קדאפי בעצמו.

אז בקיצור, אם החוק הבינלאומי מורה לתושבי ישראל לקפוץ מהגג, זה לא אומר שאנחנו מחויבים לעשות את זה.

הם לא ימהרו להטיל סנקציות על הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון. בטח שיש לנו וטו מארה"ב.

החוק הבינלאומי, נחקק על ידי אותם אנשים שקוראים וצופים בBBC ו SKYNEWS.

אותו SKYNEWS שלא דאג לשדר את הרצח הנתעב באיתמר, וגם כשהקדיש לו חצי דקה, אמר שמדובר ב"חשוד" (לא טרוריסט) ש"חדר" לבית משפחה ישראלית מתנחלת (דאג להדגיש). 5 בני משפחה "נהרגו".

אז תחליטו כמה לכבד את החוק הבינלאומי...

• תוכן חדש...