Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי לא הייתי ברור:

אני תומך בשינוי החוק כך שניתן יהיה לשפר רכב בתנאים מסוימים (למשל קיטים מקוריים של היצרן, למשל קיטים שהיצרן אישר, למשל קיטים שגוף תקינה מוכר אישר, למשל קיטים שמפעלים מאושרים בארץ תיכננו ייצרו והתקינו).

אני בהחלט מתנגד לכך שכל זב חוטם יחליט לשפר את הגרוטאה שלו, ללא ניסיון וללא ידע - רק כי הוא שמע מהמכונאי ששירת איתו בצבא ש"זה טוב"...

כמות השטויות שאתה זורק כאן לפורום במיוחד ה"רעל" שיש לך נגד שיפורי רכבים מראה רק כמה המשטרה ואור "חרטא" ירוק עושים את עבודתם בהרעלת הציבור אשר לא מבין מאומה בשיפורי רכבים !

אם היה קיים איזה שהוא חוק אשר מייסד שיפורי רכבים אז לאף מוסך לא יכולת לקרוא חאפר נכון ? זה הקטע שאתה לא מבין אבל אתה קורא להם חאפרים רק בגלל שהחוק הזה לא ממוסד בארצנו מאי אלו סיבות (מטומטמות) , רכבים עם 400 כוחות סוס זה חאפר ?? ניהולי מנוע בעשרות אלפי שקלים זה חאפר ??? סלח לי אבל אתה המקרה הקלאסי של הישראלי שלא מבין אבל צועק לכל העולם את חכמתו , הקיט טורבו הכי בסיסי לרכב מגיע לכ20 אלף שקלים כן כן מה ששמעת , קיט זה כולל חיזוק המנוע תכנון צנרות ומערכת קירור לטורבו חאפר זה הדבר האחרון שאפשר לקרוא לזה , בסרטון כמו כן רואים בבירור שההונדה הצבק "הגורטאה " כמו שיחסת לה מונמכת עם בולמים (שעולים פי 4 מבולם סיני רגיל) וקפיצים שסט שלהם מגיע בקלות ל 4000 שקלים , כמו כן רואים בבירור שיש לה סט של מוטות מייצבים (רואים מאחורה) שדואגים לייצוב הרכב כמו כן הבחור השקיע בצמיגים וגאנטים אכותיים (סט של הגאנטים רק 3000 שקלים )

אז אם חפצה נפשו לשפר את "הגורטאה" שלו כפי שייחסת לה אז שיבושם לו , מי אתה שתגיד לו אחרת לך תקנה את הגטס / מזדה 3 / יאריס / I20 שלך במחשבה שהם יותר בטוחות על הכביש או שהצמיגים הסיניים שהרכיבו להם שישבו בתוך מכולה מספר לא מבוטל של חודשים ייתנו לך איזו שהיא אחיזה כמו צמיגים שמשפרים מרכיבים לרכביהם , אתה מראה בדברייך בורות וחוסר ידע משווע, אם בכל מדינה מתוקנת מותר אז מה אנחנו שונים למי אני מזיק אם אני רוצה צמיג רחב/אוחז יותר למי אני מפריע אם יש לי מוט מייצב ?? למי זה מפריע אם יש לי פילטר פתוח ??

מאחל לך שיום אחד יהיה לך איזה שהוא רכב כמו של החברה בסרטון , שבוע טוב

דרך אגב קישור לדבריו של דני גלטר :

http://www.23tv.co.il/79-he/Tachi.aspx?id=9962&programId=239%27%2C+750%2C+450

תריצו לדקה 55

keep drooling im spooling :twisted:

• תגובות 226
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קיט לגו גם ילד בכיתה ו' יכול להתקין ,לבנות משהו מאפס זאת גדולה שרק מעטים זוכים לה ... למה לדרדר את עולם השיפורים רק לקיטים .תקינה נכונה היא בעזרת גוף של מומחים או תקינה אמריקאית ,אם בארה"ב מותר לנסוע כך ואחוז תאונות דרכים של רכבים משופרים לא עולה על הממוצע ,אני לא רואה שום בעייה בשיפורים .

בארץ רוב האנשים מסתכלים על רכב כעל כלי עבודה לעבור מ A ל B ,זה ההבדל ביננינו לבין שאר העולם .

פורסם
אתה מתווכח (ככול הנראה) על משהו שאינך מבין בו, שיפור של רכיב אחד ברכב עלול להביא לקריסת רכיבים טוריים אחרים שאינם בנוים ומתוכננים לעומס היתר.

בדיוק בגלל זה קיים החוק האוסר שינוי מבנה ברכב.

לא, החוק קיים כי זו הדרך של המדינה להמנע מלהתעסק בזה. בדיוק מאותה סיבה שמרוצי מכוניות הם אסורים רק כי אין חוק (והעובדה שעכשיו יש חוק לא משנה את העובדה שהמדינה מנסה בכל כוחה להמנע מזה - תזכיר לי איך בדיוק כל הנושא מתקדם? אה, הוא לא).

אני מסכים שחשוב מאוד לא לבצע שיפור בצורה חאפרית, אבל מכאן ועד לטעון שרוב השיפורים בארץ הם חאפרים זה מגוחך. ולא, זה שאיזה שוטר עומד חמש שניות מול מכסה מנוע פתוח ואומר "מי התקין לך את הטורבו החאפר הזה" - בטח לא אומר שהעבודה חאפרית.

למען הסר ספק - אני לא מכיר את אף אחת מהמכוניות שנעצרו ואין לי מושג עד כמה הן משופרות ובאיזו איכות.

אגב, בסוף כתבתי משהו בנושא עבור אתר אוטו. כמובן שציפיתי לתגובות מכל מיני צורות, אבל באמת שיש שם טוקבקיסטים שפספסו לחלוטין את הנקודה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מסכים לחלוטין עם בילי מוסקונה לרמן שלום ניר מוזס הזו מהתוכנית ערב חדש, מסלול לא יגרום לתופעות הללו להעלם, בדיוק כמו שבמדינות שבהם יש מסלולים ובמקביל יש "לחיצות" בכבישים ציבוריים, התופעות הללו זה עניין של חינוך והרתעה.

פורסם

באמת ראש בקיר.

חבל שדני לא הסביר שלפעמים לשפר רכב זה לעשות אותו יותר טוב מהמקורי, בטח יותר טוב מדיסקים ורפידות סיניות, צמיגים בלויים, אישה שמניקה את התינוק בנסיעה או נכנסת במשאית עם 4 הילדים שלה. וכו'.

הוא התמקד בספורט המוטורי - השאלה אם במסלולים האלו יאפשרו לעשות מרוצי דראג עם הרכבים הפרטיים (כמו שהחבר'ה ההם עשו) או ג'ימקאנות מהירות וטכניות יחסית (כמו נחשונים לשעבר).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
רוני, אתה הכנסת את הראש ללוע האריה עם הכתבה הזו. מן הסתם עכברי הטוקבקים ישתלחו גם בך

ברור לי לחלוטין.

אני מסכים לחלוטין עם בילי מוסקונה לרמן שלום ניר מוזס הזו מהתוכנית ערב חדש, מסלול לא יגרום לתופעות הללו להעלם, בדיוק כמו שבמדינות שבהם יש מסלולים ובמקביל יש "לחיצות" בכבישים ציבוריים, התופעות הללו זה עניין של חינוך והרתעה.

גם נכון. זה יכול להקטין את התופעה, לא להעלים אותה. העניין הוא שיש תופעות הרבה יותר חמורות שלא מקבלות טיפול הולם.

רוני

נ.ב. הטמבלית הזאת שיושבת ליד דן מרגלית: "אני נגד, איך שלא יהיה". מתחשק לי להגיב לכך כאחרון הטוקבקיסטים, בסגנון "עם פרצוף כמו שלך, איך תהיי בעד?", אבל אני אתאפק :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כמות השטויות שאתה זורק כאן לפורום במיוחד ה"רעל" שיש לך נגד שיפורי רכבים מראה רק כמה המשטרה ואור "חרטא" ירוק עושים את עבודתם בהרעלת הציבור אשר לא מבין מאומה בשיפורי רכבים !

אם היה קיים איזה שהוא חוק אשר מייסד שיפורי רכבים אז לאף מוסך לא יכולת לקרוא חאפר נכון ? זה הקטע שאתה לא מבין אבל אתה קורא להם חאפרים רק בגלל שהחוק הזה לא ממוסד בארצנו מאי אלו סיבות (מטומטמות) , רכבים עם 400 כוחות סוס זה חאפר ?? ניהולי מנוע בעשרות אלפי שקלים זה חאפר ???

אז אם חפצה נפשו לשפר את "הגורטאה" שלו כפי שייחסת לה אז שיבושם לו , מי אתה שתגיד לו אחרת לך תקנה את הגטס / מזדה 3 / יאריס / I20 שלך במחשבה שהם יותר בטוחות על הכביש או שהצמיגים הסיניים שהרכיבו להם שישבו בתוך מכולה מספר לא מבוטל של חודשים ייתנו לך איזו שהיא אחיזה כמו צמיגים שמשפרים מרכיבים לרכביהם , אתה מראה בדברייך בורות וחוסר ידע משווע, אם בכל מדינה מתוקנת מותר אז מה אנחנו שונים למי אני מזיק אם אני רוצה צמיג רחב/אוחז יותר למי אני מפריע אם יש לי מוט מייצב ?? למי זה מפריע אם יש לי פילטר פתוח ??

1. אתה באמת עושה את עצמך?

כן, רכב עם 400 כ"ס הוא חאפרי אם לא נעשו לו חיזוקים ושיפורים נוספים מלבד חיזוק המנוע.

2. לשמחתי הרבה אני יכול להרשות לעצמי מכוניות קצת יותר טובות מאלה שציינת, כאלו שמגיעות עם הספקים סבירים כבר מבית החרושת.

3. אני סתם משתמש כביש שמעונין שהרכבים סביבי יהיו בטוחים ובסטנדרט המינימאלי הנדרש, מי אתה שתעבור על החוק ותסכן תוך עזות מצח את כל הסובבים אותך?

נתפסת - שילמת ושא בקנס כמו גבר.

.

אני מסכים שחשוב מאוד לא לבצע שיפור בצורה חאפרית, אבל מכאן ועד לטעון שרוב השיפורים בארץ הם חאפרים זה מגוחך. ולא, זה שאיזה שוטר עומד חמש שניות מול מכסה מנוע פתוח ואומר "מי התקין לך את הטורבו החאפר הזה" - בטח לא אומר שהעבודה חאפרית.

אתה מוכן בטובך להפנות אותי לכיתוב שבו העלתי טענה כזו או קרובה לזו?

דעתי ברורה ואינני מזגזג לאורך השרשור.

פורסם
למי שלא ראה את הסרטון המדהים !!!!!! של אגודת אור ירוק :

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-26759-%D7%94%D7%AA%D7%95%D7%A4%D7%A2%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%99-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%99%D7%90-%D7%AA%D7%95%D7%A4.aspx

אני חושב שלא היה מספיק מצלמות.

הסרטון הזה מזכיר לי קטע בבורר, שהשוטרים באו לעצור את "אבי הטחול", הם צילמו את עצמם כמה פעמים בשביל לצאת הכי טוב בעיני הציבור.

הנה הקטע (5:51 ) : http://www.youtube.com/watch?v=34grx5FM9Z4 .

Detailer.gif
פורסם

הבעיה היא עם החוק מה לא ברור , החוק כאן הוא טועה ולא הגיוני עוד לא הבנת את הפואנטה של כל הוויכוח לאורך כל השרשור ?

אף אחד כאן לא מצדיק את אלו שערכו "מרוץ" אבל הרוב מסכימים שהמשטרה עשתה הצגה אחת גדולה וניפוח מיותר של הדברים ,

תגובות לדברייך:

1.מאיפה אתה יודע מה נעשה להם מתחת למכסה מנוע ? הרי זה ברור שאם משפר מרכיב קיט טורבו הוא לא מעוניין לפוצץ לעצמו את המנוע ! מכאן באים החיזוקים ! כמו שהוא רוצה לשפר כח הוא משפר אחיזה באותה עת ( קפיצים , בולמים , צמיגים איכותיים ועוד )

2.רכב שרכשת מהמפעל באם לא מטופל כמו שצריך לא יכול להתפוצץ באמצע הכביש , צמיג לא יכול להתפוצץ באם לא מולא בלחץ האוויר הנכון ? , ואם נעשה כמו שצריך ובפיקוח משרד התחבורה אז למה לא להביא רכב ל 350 כוחות סוס לדוגמא ? מאיזו סיבה ??

אם אפשר לקנות רכב בעל הספק כזה מהחברה אז למה לא לשפר רכב קיים אין הבדל , שוב הכל פה זה קשור לנהג ולא לרכב !

3.אם אתה משתמש כביש כזה מודאג תתחיל לפנות לחברות ליסינג וחברות פרטיות לדוגמא , תראה באיזה מצב מזעזע הרכבים שלהם מוחזקים על הכביש מישהו נוקף אצבע ? לא ! המשטרה לא הייתה משקיעה מאמצים כאלו ברכבי חברה/ליסינג למה ? כי זה לא מצטלם טוב

מה קשור נתפסת שלם כמו גבר ?? אתה מנסה להצדיק את החוק ?? החוק שאומר שללא פסים זוהרים אתה לא יכול לעלות על הכביש ?? החוק שטוען שאתה לא יכול לשפר רכב אך לקנות אחד מהחברה בעל הספק דומה אתה יכול ?? שאומר אסור להרכיב קסנון חיצוני אלא רק מקורי מהחברה (ששניהם מסנוורים באותה מידה)

שוב החוק כאן עומד לדיון לדעתך זהו חוק צודק לדעתי (ולדעת עוד רבים ) הוא לא !

אין לשוטרים / אור ירוק / לך שום נתון סטטיסטי ששיפורים אכן מסוכנים ושיפורי רכב הופכים אותם ל"כלי רצח" , אם זה כלכך מסוכן אז למה היצרניות רכב מוציאות דגמים יותר חזקים של הרכבים שלהם ? הרי בהרבה מקרים זו אותה שלדה ! (אימפרזה GT ) לדוגמא

שוב אני אומר עשו לך שטיפת מוח יפה מאוד צא מהבועה הישראלית הצועקת להחרים שיפורי רכב ותתחיל להתקדם קצת להבין שזהו העתיד שככה נהוג בעולם המודרני שרוב משרדי התחבורה לא מתעסקים בזוטרות כמו אצלנו ומתעסקים בעיקר ולא בטפל

ולסיום אם החוק היה הגיוני או מפורט יותר אז אולי הוא לא היה מפריע לכלכך הרבה אנשים הסיבה שהחוק מבסיסו דיקטטורי מפריע הכי הרבה , מקווה שהצלחתי להחדיר בך מעט הגיון

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם

אמיר, אתה מפספס את הנקודה הבסיסית שממנה אור ירוק ושאר ציבור הנהגים שנהיגה וספורט מוטורי לא מעניינים אותם יוצאים ממנה

כל עוד נהג נוהג בכביש ציבורי, במסגרת החוק, נסיעה ע"פ המהירות המותרת,שמירת מרחק וכיו"ב אין צורך בשיפור ביצועי המנוע, פשוט אין צורך, זה מיותר.

מנקודת המבט של נהג שומר חוק שנוהג בהתאם לכללים, תוספת כוח למכונית מודרנית זה עניין מיותר לחלוטין ומי שמתגבר את מכוניתו בתוספת כוח, מראש לא מתכוון לנהוג במסגרת חוקי התעבורה,יש?

נכון שאפשר לקחת את העולם הזה גם למקומות חיוביים,צמיגים איכותיים יותר,בלמים חזקים יותר ושלל שיפורים שבעצם משפרים את רמת האחיזה והבטיחות אבל כמה משפרים אתה מכיר שמתעסקים נטו בבטיחות ו-אפס בצד השני? ורק כדי שיוכלו להפיק קצת יותר מרכבם במסגרת החוק :roll:

אגב אני ממש לא נגד שיפורים אני נגד התרבות שמתלווה אליהם בחלק לא קטן מהמקרים.

פורסם
פשש - איזו בקיאות יש לך, 1001 משפרים יש בארץ ואת כולם אתה מכיר? אחד לאחד? אכן השג ראוי להערכה...

אתה מתווכח (ככול הנראה) על משהו שאינך מבין בו, שיפור של רכיב אחד ברכב עלול להביא לקריסת רכיבים טוריים אחרים שאינם בנוים ומתוכננים לעומס היתר.

בדיוק בגלל זה קיים החוק האוסר שינוי מבנה ברכב.

החוק הזה קיים רק בארץ. אבל רק פה! והישג ראוי או לא לא על זה הויכוח, אתה טוען שהרכבים האלה מתפרקים על הכביש בלי להכיר אחד כזה מקרוב ואני שחלק גדול מחברי חיים את זה כולל אותי ומההיכרות שלי במשך 10 שנים האחרונות עם המון אנשים שמתעסקים עם הדברים האלה אומר שלא היה אחד שהתפרק באמצע הנסיעה. אחד! מקסימום נתקע ויורד לשוליים כמו כל רכב אחר שנתקע ויורד לשוליים (מאזדה 3 ליסינג, לקסוס וכו:wink: ).

אני מכיר כמה בעלי מקצוע מבוגרים מתחום הקאסטום לרכבים שהגיעו מרוסיה לפה בשנים האחרונות והם לא מבינים איך אף אחד לא מנסה לעשות מהרכב שלו משהו קצת יותר ייחודי על הכביש. התרבות הזאת כל כך מפותחת ברוסיה (אני כבר לא מדבר על ארצות הברית אנגליה,גרמניה וכו וכו) אם זה איזה קיט ייחודי לרכב, שינו הסלון של הרכב, מנוע....אחד מהם קנה קרייזלר משופרת פה עם כל מיני תוספות עליה וכשאמרתי לו שכל מה שיש לו על הרכב זה דו"ח במדינה הזאת הוא לא האמין.

• תוכן חדש...