Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5576 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שנת 94 ידני.

כיצד ניתן לפתוח את הבורג הנ"ל ללא פטיש אויר?

בדר"כ אני עושה זאת ע"י החזקת בורג הפולי העליון בכיוון הנגדי אבל במיקרה הזה הבורג של העליון מסתובב לו מעט והחשש שלי בשל גילו של הרכב שראש הבורג של העליון יישבר או שיחפור בהברגה ובפולי עצמו.

אין כל דרך לתקוע את גלגל הפולי העליון חוץ מהחזקה של הבורג המרכזי שלו.

האופציה האחרונה שלי תהיה לגשת לפנצ'רייה ולבקש מהם רק לתת את הפוש הראשוני לבורג עם פטיש אויר.

אשמח לשמוע רעיונות.

דרך אגב, זה למטרת החלפת משאבת מיים.

:)
פורסם

אתה בטוח שצריך לפתוח את הבורג המרכזי לצורך פירוק הפולי (לא מכיר איך זה הולך בדגם הזה)?

אם התשובה חיובית, חסוך לעצמך עוגמת נפש של הריסת הבורג והשג פטיש אוויר. אם אני זוכר נכון הבורג הזה לרוב לא נפתח גם עם פטיש אוויר והדרך לפתוח אותו היא עם ידית כוח כלפי הרצפה (בכיוון הנכון), בזמן שנותנים סטרטר. קצת מסוכן וצריך לדעת איך לעשות כדי לא להרוס שם את העניינים.

בכל מקרה, המתן לעצת מומחים ממני כי לא בטוח שההסבר הנ"ל רלוונטי במקרה שלך.

פורסם

כן, לא קיימים ברגים בניפרד לפולי עצמו. הבורג המרכזי לוחץ גם עליו. את רעיון הסטרטר אני אשלול על הסף כי אם הבורג הזה סגור כמו שהוא משדר שהוא סגור עוד יישברו להם שיניים בגלגל התנופה ובסטרטר בעת נסיון שכזה.

פורסם
רק פטיש אוויר, אתה סתם תגרום לעצמך עוגמת נפש עם כל האילתורים.

אז מה שאני צריך למצוא עכשיו זה איזה פנצ'ר מאכר חביב ונחמד שיסכים לעשות זאת. :)

פורסם
כן, לא קיימים ברגים בניפרד לפולי עצמו. הבורג המרכזי לוחץ גם עליו. את רעיון הסטרטר אני אשלול על הסף כי אם הבורג הזה סגור כמו שהוא משדר שהוא סגור עוד יישברו להם שיניים בגלגל התנופה ובסטרטר בעת נסיון שכזה.

תתפלא אבל זאת פרקטיקה נפוצה במוסכים [לאו דווקא לרכב שלך], אחרת אין דרך לשחרר את הבורג.

פורסם

אל תבצע את הפתיחה בעזרת הסטרטר יש כאן כמה סיכונים שלא כדאי לקחת.

חלק מהם זה שהידית כוח תעוף באכזריות, במקרה הטוב תשבור משהוא במנוע/סביבו במקרה הרע תעוף על מישהו.

סיכון נוסף הוא שבירת הבנדיקס או שיניים בגלגל התנופה.

זו שיטה חאפרית ומסוכנת כך לא פותחים ברגים!

אם הגיר ידני פשוט תשלב הילוך 5, מעט ספרי לשחרור ברגים, פטיש אוויר 3/4 עם בוקסה מתאימה והבורג בחוץ.

תוודא שההברגה היא לא הפוכה, אם אינך יודע עדיף שפתנה למוסך כי הבורג המרכזי הזה עלול להוציא אותך בחתיכת נזק אם הוא יחרוש את ההברזה או ישבר!

פורסם

עצות מחוסר נסיון.

קודם כל אין שום הברגה הפוכה בברגי פולי. אני בספק אם יש ברכב במקום כלשהו.

מעבר לזה לעיתים קרובות שום פטיש אוויר לא פותח את הבורג הזה (לאו דווקא ברכב הספציפי הזה, אני מדבר יותר על רכבים בהם לא נדרש לפתוח את הבורג הזה בשביל להוציא את הפולי). אני מניח שבעלי מקצוע יוכלו לספר מנסיונם. ראיתי במו עייני יותר מפעם אחת איך פטיש אוויר רגיל לא מזיז לבורג הזה.

מה שכן העניין הבטיחותי הוא בהחלט במקומו ולכן המלצתי מראש להיזהר מאד ולא לבצע אם לא יודעים.

פורסם

אז אני מספר לך מניסיון פטיש אוויר 3/4 יפתח את האמא של הבורג, ולא פטיש 1/2 שנחשב לצעצוע שלא מדגדג את הבורג.

3/4 ועוד איך ויפתח את את הבורג, אתה לא יודע מה ניסיוני אביב אז אל תנסה לשפוט אותי שאין לי ניסיון כי אתה עלול לגלות שניסיוני רב משלך.

פטיש אוויר לא צריך להפעיל כוח פתיחה, האפקט שלו זה דפיקות שמזעזעות את ההברגה ולכן הבורג נפתח, כשמו הוא פטיש-אוויר.

אני יכול לספר לך שפעם רציתי לפתוח אום מרכזי שמחזיק פעמון ציריה, חיברתי ידית כוח 3/4 עם מאריך של 1.8מטר ועם כל המשקל שלי עוד התנדנדתי עליו , הגלגל מסתובב במקום אפילו שמישהו מחזיק לי ברקס, והאום לא נפתח, פטיש אוויר של 3/4 על האום למשל 30שניות רצופות פתחו את האום, מה תגיד על זה?

ולגבי זה שרשמתי הברגה הפכוה, אז זה משום שלא יצא לי להתעסק ברכב הזה ספציפי בבורג של הפולי, ועל כל ציר שמסתובב שבקצהו יש בורג יהיה החשש שההברגה לכיוון ההפוך, לכן תמיד צריך לבדוק/לשאול את כיוון הפתיחה.

• תוכן חדש...