Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, בימים הקרובים אני אמור להיכנס לחברת ליסינג באזור ת"א ולהוציא מהם מאזדה 6 או 3 בשנתון של 2006 או 2005.

השאלה שלי היא כזו : מכיוון שאני יודע שיש המון שקרים והמון נוכלות בעסק הזה כיצד אוכל להיות זהיר ומספיק חכם כדי לא ליפול ברשת של נוכלים ולהיתקע עם אוטו "גמור"...

יש האומרים להיכנס לבדיקה חיצונית בנוסף לטפסי הטיפולים שחברת הליסינג יציגו לי (ואם מישהו פה עם ניסיון, אשמח אם יאמר לי כמה אמת יש בטפסים אלו) האם זה נכון להיכנס לבדיקה כזו? וכיצד אוכל לדעת אם היה משחק בקילומטראז'?

והאם אני צריך להיכנס למוסך מורשה של מאזדה ולבדוק את טיב הרכיבים המכניים באוטו מכיוון שיש למכוניות אלו סטיגמה של טיפול "זול ולקוי"

ושאלה אחרונה מה ההבדל בין ליסינג רגיל לבין ליסינג תפעולי באופן הפחתת מחיר וכיצד אני אוכל לדעת איזה סוג ליסינג המכונית שאני בודק?

תודה, דני.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מתכוון לרכוש את הרכב ישירות מחברת ליסינג ,

או רכב עם עבר של ליסינג ממגרש סוחרים?

אם אתה הולך למחלקת מכירות של חברות ליסינג גדולות וידועות (אלדן, אלבר, שלמה SIXT,

AVIS וכדומה), הסיכוי ליפול על הורדת קילומטראז', הסתרת תאונות רציניות, בעיות רישוי שונות הוא קטן מאוד. חברות גדולות לא ירצו להסתבך בסיפורים כאלה כדי לא לפגוע בשמם

אבל, גם רכב כזה צריך לבדוק במכון בדיקות מטעמך (גם אם יש בדיקה שהוזמנה ע"י חברת ליסינג). כי יכול להיות שבבדיקה מטעם ליסינג הדברים נרשמו בצורה קלה יותר.

לאחר הבדיקה יש לדרוש מחברת ליסינג לתקן את הליקויים,לוודא שאכן הכל תוקן ולקבל אחריות על הרכב למספר חודשים.

אין לך דרך לבדוק מי, איך וכמה אנשים נהגו ברכב (אלא אם יש לך מידע פנימי).

הרכבים שנמכרים מחברות ליסינג גם רכבי ליסינג תפעולי .

אני לא יודע למה אתה מתכוון "ליסינג רגיל" .

יש סוג ליסינג אחר , לא מה שתפגוש במגרשי מכירות ליסינג- מימוני (אדם פרטי רוכש את הרכב מחברת ליסינג כחדש, אבל במקום הלוואה מהבנק הוא משלם לליסינג. הרכב נרשם כיד ראשונה ליסינג, למרות שנמצא אצל הקונה מהיום הראשון ועד סילוק החובות כלפי הליסינג. לאחר מכן מתבצעת העברת בעלות).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היה דיון קודם בנושא ( לגבי מאזדה 3 ) קניה מליסינג - כנס לקישור .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=273467

אנחנו קנינו מאזדה 6 מ ליסינג - זו התשובה שרשמתי שם .

לפני כ חודשיים קנינו מליסינג AVIS , מאזדה 6 ( דגם ישן 2008 - עלה לכביש ב יוני 2007 )

הרכב שנתיים על הכביש 35,000 ק"מ - באחריות היצרן עוד 1 שנה .

מחירון כ 111,000 ש"ח ( מחירון יד שניה ) 114,000 ש"ח ( מחירון יצחק לוי )

הרכב עבר בדיקה , שפשוף בכנף האחורית מעל מפתן הגלגל + שני צמיגים קצת שחוקים - שאר הבדיקה טובה .

( הבדיקה בוצעה במכון שנבחר על ידי , קומפיוטסט מזרח כידוע :wink: - הם נתנו לנו לקחת את הרכב לבדיקה ללא נציג שלהם )

השיפשוף תוקן , לאחר לחץ הוחלפו 4 צמיגים חדשים תואמים בריג'סטון פוטנזה ( עלות לחברה כ 2900 ש"ח )

בוצע ברכב טיפול תקופתי של שנתיים , במוסך יבואן ( כ 650 ש"ח ) ואז הרכב נמסר לנו .

מחיר הקנייה היה 102,000 ש"ח . הורד בפועל 10% מהמחיר בלבד , וזאת לאחר לחץ של גורמים כבדי משקל :lol:

בפועל - הם סרבו לרדת במחיר , הסכימו לפריסת מחיר ועוד הטבות , אבל לא במחיר .( ואנחנו שילמנו מזומן )

ראה מחירון יד שניה .

http://pricelist.yad2.co.il/cardetai...3143&Year=2008

כך שמי שלא קונה , מספר סיפורי הנחות ,- מי שקונה קונה , נאנח ונהנה מהקניה .

חפש רכב איכותי ללא תאונות רציניות ,שיעבור את הבדיקה טוב , בקש אחריות ותיקון הליקויים שיתגלו בבדיקה .

בדוק היסטורית טיפולים ותאונות לפני לקיחה לבדיקה ( חובה , במסגרת גילוי נאות )

המחירון הוא מנחה - אם תמצא רכב טוב , הורד כ 10% , וקח לבדיקה ( התיקונים עלייהם )

אם התיקונים במוסך יבואן , בקש גם שיבדקו את מערכות המחשב - אם לא -

קח גם למוסך יבואן - ובקש סריקת מערכות מחשב , כריות אויר ושאר מאיצי החלקיקים - זה חשוב עלות כ 150 ש"ח .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא ברור לי עניין הקניה של המאזדה 6 כי בקישור שנתת דובר על בעיות ושהחלטת לרדת מעניין קניית הרכב...בכל אופן אשמח אם תוכל להמליץ לי על חברת ליסינג שנחשבת כיום כחברה "אמינה" בשוק :-) ושוב תודה..

פורסם

קצת התבלבלתה :lol: - פותח הדיון החליט כנראה לרדת מהרכב , מאחר ולא ענה על דרישות הבדיקה שלו .

אני כתבתי את התשובה הקודמת במסגרת הכחולה .

קרא את התשובה הקודמת שלי בדיון הזה שוב - כן קנינו מאזדה 6 מ AVIS .

הרכב עבר בדיקה במכון שאנו בחרנו - והיה בסדר ללא בעיות רציניות .

הוחלפו הצמיגים לחדשים מקוריים + בוצע טיפול תקופתי מלא ברכב .

היחס והשירות שלהם היה מעולה ( סניף ראשל"צ )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

עקב החלפת עבודה , אני נאלץ לרכוש רכב בהתראה די קצרה.

אני מתלבט אם כי נוטה להעדיף רכישה באחת מחברות הליסינג בעיקר בגלל שהם נותנים אחריות על מכלולים שונים וגם מתקנים מה שעולה בתוצאות הבדיקה ,אבל גם בגלל שהדרך להשלים את העיסקה היא יחסית קלה , וכמובן שיש את הסיבה שהיום לקנות מפרטי זה כבר ממש לא פשוט ,אתה יכול למצוא את עצמך בודק רכבים שבועיים , מוציא הון על בדיקות ומגלה רכבים שחוטים שלא לדבר על התעסקות עם סוחרים שמתחזים לפרטיים.

היות והנטיה שלי היא לפורד פוקוס , ומדובר ברכב שממש רובהשוק ממנו הם רכבי ליסינג , נראה לי לא נורא .

השאלה שלי היא , האם אני טועה , האם להתעקש ולחפש מפרטי? האם כדאי אולי ללכת על מגאן שממנה יש יותר רכבים עם קילומטראז´ נמוך (לפעמים משמעותית) , ואולי סוזוקי ליאנה? מיצובישי לאנסר? לחפש קורולה פרטית? שברולט אופטרה? אקסנט? (בעייתי מעט כי הבגאז' קטן) אלנטרה?

לכל הצעה , ו\או המלצה על חברת ספציפית אשמח.

טווח המחירים , בערך 45-55K, בשאיפה לכמה שפחות.

פורסם
עקב החלפת עבודה , אני נאלץ לרכוש רכב בהתראה די קצרה.

אני מתלבט אם כי נוטה להעדיף רכישה באחת מחברות הליסינג בעיקר בגלל שהם נותנים אחריות על מכלולים שונים וגם מתקנים מה שעולה בתוצאות הבדיקה ,אבל גם בגלל שהדרך להשלים את העיסקה היא יחסית קלה , וכמובן שיש את הסיבה שהיום לקנות מפרטי זה כבר ממש לא פשוט ,אתה יכול למצוא את עצמך בודק רכבים שבועיים , מוציא הון על בדיקות ומגלה רכבים שחוטים שלא לדבר על התעסקות עם סוחרים שמתחזים לפרטיים.

היות והנטיה שלי היא לפורד פוקוס , ומדובר ברכב שממש רובהשוק ממנו הם רכבי ליסינג , נראה לי לא נורא .

השאלה שלי היא , האם אני טועה , האם להתעקש ולחפש מפרטי? האם כדאי אולי ללכת על מגאן שממנה יש יותר רכבים עם קילומטראז´ נמוך (לפעמים משמעותית) , ואולי סוזוקי ליאנה? מיצובישי לאנסר? לחפש קורולה פרטית? שברולט אופטרה? אקסנט? (בעייתי מעט כי הבגאז' קטן) אלנטרה?

לכל הצעה , ו\או המלצה על חברת ספציפית אשמח.

טווח המחירים , בערך 45-55K, בשאיפה לכמה שפחות.

כנציג של חברת ליסינג, אני לא אמור להיות אובייקטיבי בהמלצה אם לקנות מפרטי או מליסינג. קניה מליסינג אמורה לחסוך לך טרטור בשלב החיפוש (עוד לפני שהגענו לבדיקת הרכב) – מגוון כלי רכב גדול יחסית במקום אחד.

אם פעם רבים החזיקו בדעה על פיה קניית רכב מלקוח פרטי היא "בטוחה" יותר – כיום רבים הבינו שמכוניות "שמורות" ומכוניות "שחוטות" יש בכל מקום, גם אצל פרטיים וגם בחברות הליסינג.

לקוח פרטי נוסע פחות מלקוח ליסינג, אך חברות הליסינג מתקנות ליקויים על חשבונן ומעניקות הנחה / פריסת תשלומים וכו'.

פורד פוקוס קיימת במספרים גדולים יחסים בחברות הליסינג, ויהיה לך קל יותר למצוא אחת כזו שתשביע את רצונך.

שים לב לדברים הבאים: ערוך בדיקה עצמאית שלך, דרוש אחריות, דרוש פירוט של הסטוריית הטיפולים של הרכב (והתעקש על רכב שטופל במוסכים מורשים), והתחייבות לטרייד אין עתידי.

ולמען ההגינות, לא אמליץ כאן על חברות ליסינג מהן כדאי לך לקנות.

מקווה שעזרתי,

גיל מאוויס

פורסם
כנציג של חברת ליסינג, אני לא אמור להיות אובייקטיבי בהמלצה אם לקנות מפרטי או מליסינג. קניה מליסינג אמורה לחסוך לך טרטור בשלב החיפוש (עוד לפני שהגענו לבדיקת הרכב) – מגוון כלי רכב גדול יחסית במקום אחד.

אם פעם רבים החזיקו בדעה על פיה קניית רכב מלקוח פרטי היא "בטוחה" יותר – כיום רבים הבינו שמכוניות "שמורות" ומכוניות "שחוטות" יש בכל מקום, גם אצל פרטיים וגם בחברות הליסינג.

לקוח פרטי נוסע פחות מלקוח ליסינג, אך חברות הליסינג מתקנות ליקויים על חשבונן ומעניקות הנחה / פריסת תשלומים וכו'.

פורד פוקוס קיימת במספרים גדולים יחסים בחברות הליסינג, ויהיה לך קל יותר למצוא אחת כזו שתשביע את רצונך.

שים לב לדברים הבאים: ערוך בדיקה עצמאית שלך, דרוש אחריות, דרוש פירוט של הסטוריית הטיפולים של הרכב (והתעקש על רכב שטופל במוסכים מורשים), והתחייבות לטרייד אין עתידי.

ולמען ההגינות, לא אמליץ כאן על חברות ליסינג מהן כדאי לך לקנות.

מקווה שעזרתי,

גיל מאוויס

האמת שרציתי יותר המלצות על רכבים , כי אני כבר סגור שאני הולך על ליסינג , ודווקא חבל לי שלא מצאתי מועמדים מספיק טובים באוויס , ודווקא בדקתי אצלכם , בשבוע הבא אני אבדוק פוקוס 2007 עם 107000 ק"מ יד ראשונה מליסינג שמציעים לי ב51000. ומיצובישי לאנסר 2007 עם 81000 ק"מ גם יד ראשונה מליסינג שמציעים לי ב54000 במקום אחר , כמובן שאבדוק גם אצל המוסכניק שלי וגם במכון בדיקה , אגב , אוטוסנטר טוענת שהאחריות שלהם לשנה חלה על כל המכלולים ברכב , לדעתך יש בזה איזה קאץ'?

פורסם

המלצות לכלי רכב - פוקוס, קורולה (עם הידיעה שהרכב בעל תיבה רובוטית), גם מיצובישי לאנסר היא אופציה אמינה וטובה.

אם תרצה סיוע במציאת רכב כזה באוויס - אשמח לסייע.

לגבי האחריות של אוטו סנטר - תבקש מהם את כתב האחריות עליו הם יחתמו ומתחייבים, ותראה בדיוק מה כתוב בו. אם מדובר על אחריות כוללת ללא "כוכביות" - הרווחת. מהידע שלי - הכיסויים בד"כ מוגבלים למספר מכלולים (המספר יכול להיות גדול, אך מוגבל ; למיטב ידיעתי אין היום אחריות לשנה על הכל ללא סייגים).

מקווה שעזרתי,

סופ"ש נעים,

גיל מאוויס

פורסם

לא הגדרת מה אתה באמת מחפש, בתקציבך אתה יכול לרכוש אירופאית משנתון גבוה או יפנית עם שנתון קצת יותר נמוך.

אם כל מה שאתה מחפש זה רכב סדרן אמין אוטומטי ממליץ בחום לחפש טויוטה קורולה משנתון 2001

digiads_car_ads_91582_1.jpg

רכב שנחשב ליחסית אמין מרווח עם שוק טוב, אפילו ישאר לך עודף.

הבעיה היא הלחץ והלהט שלך למצוא רכב בשוק הפרטיות מהר מאוד אתה יכול לפול בפח, לכן אם אתה באמת לחוץ לך חפש לך אחת באחד המגרשים הגדול והרציינים ולא במגרש של סוחרים מפוקפקים, בתקציבך אתה יכול לחפש רכבים פרטיים באוטודיל, טריידמובייל, ולקחת מימון על ההפרש והרכב יהיה מיד פרטית.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
לא הגדרת מה אתה באמת מחפש, בתקציבך אתה יכול לרכוש אירופאית משנתון גבוה או יפנית עם שנתון קצת יותר נמוך.

אם כל מה שאתה מחפש זה רכב סדרן אמין אוטומטי ממליץ בחום לחפש טויוטה קורולה משנתון 2001

digiads_car_ads_91582_1.jpg

רכב שנחשב ליחסית אמין מרווח עם שוק טוב, אפילו ישאר לך עודף.

הבעיה היא הלחץ והלהט שלך למצוא רכב בשוק הפרטיות מהר מאוד אתה יכול לפול בפח, לכן אם אתה באמת לחוץ לך חפש לך אחת באחד המגרשים הגדול והרציינים ולא במגרש של סוחרים מפוקפקים, בתקציבך אתה יכול לחפש רכבים פרטיים באוטודיל, טריידמובייל, ולקחת מימון על ההפרש והרכב יהיה מיד פרטית.

אני חושב שבתקציב שלו הוא יוכל למצוא רכב הרבה יותר חדיש ורכב שמצדיק את המחיר שלו, כאשר הטויוטה קורולה היא לא כזו.

לטעמי פורד פוקוס אוטו חלש מאוד, רק 100 כ"ס ביחס למתחרות שלו שהגיעו כבר ל126 כ"ס וגירים של 6 הילוכים בקרוב, הוא מאוד חלש.

הייתי מציע לחפש רכב חזק יותר ויותר חסכוני, נכון שהפוקוס די מרווח וגדול, אבל יש מכוניות שמציעות לא פחות ממנו עם ביצועים וצריכת דלק עדיפים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הוא חיפש רכב שישאיר לו גם עודף בכיס, והאמת שגם אני עם תקציב כמו שלו לא ממש מוצא משהו שעונה לי על הקריטיונים אז אני מנסה להגדיל את התקציב ומחכה לרכישה נכונה. לקנות רכב בלחץ זה לא מעשה נבון, אבל ימים יגידו.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
הוא חיפש רכב שישאיר לו גם עודף בכיס, והאמת שגם אני עם תקציב כמו שלו לא ממש מוצא משהו שעונה לי על הקריטיונים אז אני מנסה להגדיל את התקציב ומחכה לרכישה נכונה. לקנות רכב בלחץ זה לא מעשה נבון, אבל ימים יגידו.

תגובה לכולם:

1- קורולה לטעמי ממש לא מצדיקה את הפרשי המחיר והשנתון , מה גם שגם לה יש את התקלות שלה , ולא פחות מכך , לא מדובר ברכב סופר אמין מול מתחרים ממש לא , מדובר ברכב מאד אמין ומאד יקר יחסית , מול מתחרים אמינים בהחלט בהרבה פחות עלות ולכן אני יכול להשיג פוקוס או לאנסר בשנתונים הרבה יותר חדישים שלא לדבר על האו"צ, רוב הקורולות הפרטיות שחוטות.

2- אני לא נהג ספורטיבי, הרבה יותר חשוב לי שהרכב יהיה בטיחותי ומרווח , אנחנו נוסעים לשבתות להורים פעם בשבועיים עם שני ילדים ומטען , חשוב הבגאז' וחשוב שיהיה מרווח, לפוקוס יש יתרון גדול כאן על המתחרות (מגאן לא אמינה מספיק כדי להיחשב מתחרה) , הלאנסר ממה ששמעתי מעט יותר אמינה ומעט יותר חסכונית וגם זה שיקול , אני אחיה עם זה שהפוקוס עצלנית או חלשה, זה שיקול אבל מדורג נמוך אצלי.

3- אני עובר עבודה , מחזיר את הליסינג בעוד שבועיים והולך לנהוג על הפונטו הישנה שלי גדרה כפ"ס , ולכן חייב לאשתי רכב תוך שבועיים , והוא צריך להיות משפחתי כדי להחליף את הליסינג במינימום עלות חודשית.

• תוכן חדש...