Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראיתי שרכב שנמצא מעל 15 שנים על הכביש צריך אישור בלמים ?

איפה אני צריך להוציא את האישור בלמים ?

תודה !

פורסם

שלום, תודה רבה לפותח השירשור על כך שהעלה את הנושא.

אני קצת מתקשה להבין מדוע לכל הרוחות והשדים צריך אישור תקינות מערכת בלמים.

ברשותי מכונית שעברו מעל ל 15 שנים מאז יצורה. כאשר אני הולך למוסך על מנת לקבל את האישור תקינות בלמים, הוא מפרק את הגלגלים לבדוק את מצב הסנדלים ואת מצב הרפידות והדיסקיות. מסתכל גם שאין נזילה היכן שהוא בצנרת. כמובן שזה לא בחינם והמוסך גובה תשלום בעבור הבדיקה יותר נכון בעבור הטופס שהוא ממלא.

הטופס, אישור שהמוסך ממלא הוא טופס רישמי של משרד התחבורה וכל אישור ממוספר. המוסך קונה את הפנקס מאת משרד התחבורה ולכן הוא גובה תשלום בעד הבדיקה פלוס האישור.

מה שאני לא מבין לכל הרוחות מדוע אני צריך לבדוק את הבלמים במוסך? הרי בטסט מעלים את האוטו על המכשיר שאומר בדיוק כמה כוח בק"ג מפעיל כל גלגל ואם ישנה סטייה מהתקן. לפי דעתי זוהי בדיקה הרבה יותר מהימנה מאשר פירוק הגלגל ובדיקה וויזואלית של מצב הרפידות והדסקיות. או אם בודקים בטסט כמה לחץ כל גלגל מקבל בעצירה מדוע צריך לבדוק גם במוסך?

אם בודקים במוסך מדוע צריך לבדוק גם בטסט. בקיצור, לפי דעתי זוהי סתם עילה לסחוט עוד 150 שח בערך מכל בעל רכב או אפנוע שגילו מעל 15 שנים. לפי דעתי זה בולשיט אחד גדול.

אשמח אם מישהו יאיר את עיניי במידה ואני טועה.

כל טוב

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מסיבה מאוד פשוטה:

ידוע שדיסקים ורפידות בלימה שורדים בקלות 14 שנים מיום יצורם, לפיכך רק החל מהשנה ה- 15 יכולים להתעורר איתם בעיות.

ועכשיו ברצינות, אני יותר ממסכים איתך, זו תקנה הזויה. בלמים אפשר לגמור תוך שנה ולפי השיטה הזו, רכב בן שנה שפטור ממבחן שנתי, יכול לנסוע באופן חוקי בלי בלמים... :shock:

בסוגיה הזו, אין שום הבדל בין כלי רכב בגילאים שונים ולכן או שהתקנה הטיפשית הזו תחול על כולם (אין סיבה לכך מהנימוקים שרשמת), או שכולם יהיו פטורים ממנה.

פורסם

תגיד תודה שלפחות בדקו

במכון בנצרת, כבר פעמיים הייתי צריך את האישור (שכחתי לבקש מראש מהמוסך שלי)

שם פשוט משלמים 100ש"ח ומקבלים אישור במקום - אפילו בלי לראות את האוטו (שלא נדבר על בדיקת בלמים)

בשנה האחרונה, ביקשתי מהמוסך שלי את האישור

לקחו 45ש"ח העלו את האוטו על ליפט ובדקו, כולל בדיקת צנרת, צלחות, מדרסים ....

פורסם

תודה לכולם בשביל להיות בטוח עם הרכב שנת 96 אני צריך אישור בלמים ?

לפי ההגיון כן 2011-1996= 15 והטסט עוד חצי שנה

ככה שאני לא בטוח עם זה המשנה הזאת או השנה הבא ?

תודה

פורסם
בשנת 2012 אתה תתבקש להציג אישור בלמים

הבנתי אז עם הטסט בשנת 2011 חודש שמיני אני לא צריך אישור בלמים ?

פורסם
תודה לכולם בשביל להיות בטוח עם הרכב שנת 96 אני צריך אישור בלמים ?

לפי ההגיון כן 2011-1996= 15 והטסט עוד חצי שנה

ככה שאני לא בטוח עם זה המשנה הזאת או השנה הבא ?

תודה

העצה הכי טובה בשבילך. תבדוק ברישיון הרכב. רשום לך בפירוש את שנת יצור הרכב. החוק אומר "רכב שעברו מעל 15 שנים משנת יצורו...." כלומר גם אם הרכב שלך בן 15 השנה אתה לא צריך אישור בלמים. רק אם עברו מעל 15 שנים אז צריך להמציא את האישור המופקפק והמיותר הזה.

כפי שאמרתי או שבודקים במוסך או שבודקים במכון הטסטים. אבל זה מיותר בשינהם וזה אפילו מיותר במוסך. בטסט מעלים אותך על מחשב שבודק בדיוק כמה כח בק"ג מקבל כל גלגל ולפיכך אפשר לקבוע בוודאות באם המערכת היא תקינה או לא על המקום וזה מה שקובע. זה סתם פרוצדורה לסחוט עוד כסף מאנשים בעלי רכב מיושן בטענה מטופשת כביכול שהרכב הוא "ענתיקה" ולפיכך נוטה יותר להתקלקל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
תגיד תודה שלפחות בדקו

במכון בנצרת, כבר פעמיים הייתי צריך את האישור (שכחתי לבקש מראש מהמוסך שלי)

שם פשוט משלמים 100ש"ח ומקבלים אישור במקום - אפילו בלי לראות את האוטו (שלא נדבר על בדיקת בלמים)

בשנה האחרונה, ביקשתי מהמוסך שלי את האישור

לקחו 45ש"ח העלו את האוטו על ליפט ובדקו, כולל בדיקת צנרת, צלחות, מדרסים ....

רק מחזק את טענתי שהשיטה הזו שווה לתחת וזה רק לסחוט עוד כסף מאנשים. שהרי המוסך קונה את האישור ממשרד התחבורה. לכן המוסך גובה כסף על האישור הזה. בכמה הוא קונה את האישור? אין לי מושג וזה גם לא ממש הפואנטה כאן. הקטע שמשרד התחבורה מחייב את המכוניות לעבור כזו בדיקה ועצם העובדה שהוא מחייב את המוסך לקנות את האישורים זה עוד דרך להגיע לכיס של האנשים.

פורסם

לבעל הרכב שנת 96.

עד סוף שנת 2011, כל רכב משנת 95 [כולל] ומטה, מחוייב באישור בלמים.

מה שאומר, שהרכב שלך יהיה חייב באישור בלמים רק בטסט בשנה 2012.

בטסט הקודם שלי, ניגשתי לטסט ללא אישור בלמים. ביקשו ממני לגשת למוסך ליד המכון טסטים ולקבל משם.

בבדיקה זריזה על הליפט, הבחור שם אומר לי שצינור נוזל בבלמים קרוע וצריך להחליף.

עכשיו שתבינו, הצינור הוא בקוטר של כחצי ס"מ ויש עליו שכבה חיצונים לא צמודה אליו. היה חור קטן בשכבה הזאת.

קיבלתי הצעת מחיר של 250 ש"ח ! להחלפת צינור + אישור.

אמרתי לא תודה ונסעתי הביתה. קניתי את הצינור ב 50 ש"ח. לקח לי בדיוק 10 דקות להחליף אות בעצמי.

מה שאני רוצה להגיד פה, שכל יום, מכוני הטסטים מוציאים שיטה חדשה בשביל לדפוק את האזרח עוד ועוד.

30 ש"ח לוקחים כתוספת אם הרכב מחוייב בבדיקת עשן !!! לפעולה שבדיוק נמשכת דקה וחצי.

שונא גזענים !.

פורסם

היי, קודם כל אתה צודק. הצינורית באמת עולה בין 45 ל 60 ש"ח. למה אתה חושב שהמוסך ניסה לדפוק אותך? 250 ש"ח לאישור בלמים+ הצינורית פלוס עבודה זה לא ממש סכום מוגזם. רק האישור עולה 100 ש"ח. תוסיף לזה את ה50 שח לצינורית + 100 שח עבודה והגעת ל 250 שח. מחיר בסדר. לא ממש זול אבל זה לא ששחטו אותך לאור יום. זה שאתה יודע להחליף לבד זה סבבה אבל לא כל אחד יש את הידע ואת הזמן. כפי שאתה יודע זמן וידע שווים כסף.

לעומת זאת אני לא תמים ובהחלט מודע לכך שבכל תחום עסק יש גנבים ורמאים אין כאן אפס. הנקודה שלי היא שחשוב מאוד לא להוציא שם רע והוצעת דיבה לעסק שמנסה להתפרנס בכבוד ובהגינות.

100 ש"ח לאישור זה בהחלט קומבינה מיותרת אבל היא לא של המוסך אלא של משרד התחבורה שנכנס לכיסים מתי שלא תמיד זה נכון והוגן.

פורסם

במידה והבדיקה היתה חד פעמית למערכת הבלמים לאחר 15 שנים על מנת לבדוק את התקינות שלה לאחר "התיישנות" ובמצב בו הבדיקה היתה לא בדיקה ויזואלית ותפעולית אלא פתיחה מקיפה של המערכת, ניקוז השמן, לבדוק אם יש לכלוכים בשמן ולהרביץ ניקוי/בדיקה רציניים בכל המערכת אז בסדר, מקובל.

אבל בדיקה כמו שבודקים בטסט ואפילו פחות מזה זו סתם כפילות מיותרת.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

אני חושב שלאישורים האלה יש שתי סיבות:

• לתת יותר פרנסה למכונאים
  • להקשות על בעלי רכב ישן (כדי שיקנו יותר מכוניות חדשות)

כנ"ל גם האיסור על יבוא חלקי רכב "בטיחותיים" משומשים - כאילו שכל החלקים המקוריים המורכבים במכונית ישנה, אינם משומשים...

דני

• תוכן חדש...