Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

לפני כשלושה שבועות החלפתי מנוע לרכב שלי (כפי שמופיע בכותרת), למנוע מתוצרת הארץ.

בתחילה הכל היה בסדר אך אחרי כמה ימים גיליתי שתי בעיות:

1. התרוקנות מי קירור במיכל העיבוי כל יומיים.

2. צריכת שמן גבוהה מאוד.

בבעיה הראשונה קיבלתי ליווי ותמיכה טלפונית מצביקה, ראשית לבדוק את מכסה הרדיאטור, שנית לבדוק נזילה ויזואלית ואז לבקר במוסך לעשות בדיקה בלחץ (שהם לא הסכימו לעשות). בסופו של דבר אחרי ביקור במכון רדיאטורים, בדיקה בלחץ, חיזוק באנד ו 50 שקלים נפתרה בעיית נזילת המים. אגב, אם מישהו רוצה המלצה למכון רדיאטורים ידידותי באזור חיפה מוזמן לפנות.

הבעיה השנייה היא שאחרי שבועיים נגמר כמעט כל השמן במיכל. מילאתי מחדש ואחרי נסיעה לירושלים מחיפה וחזרה המיכל שוב התרוקן לחצי. בעל המוסך אמר לי שמנוע שהוחלף יכול לצרוך הרבה שמן בתחילת הדרך באוטו החדש ושעלי לחכות עוד שבוע.

האם מישהו מכיר את התופעה הזו?

תודה מראש,

ארז.

פורסם

אם צריכת השמן שלך היא גבוהה , אז החלפת למנוע שיש לו רנגים גמורים,

לא נראה לי שיש טעם לחכות, זה לא שעשו לך רינגים חדשים ועכשיו באמת צריך קצת נסיעה וזמן כדי שהכל בפנים יותאם , או בשפה המקצועית " הרצה" ,

הייתי במקומך מבצע בדיקת לחץ אם בורח לחץ דרך הרינגים, ואם כן, לדרוש מהמוסך תיקון של זה, או החלפה למנוע אחר. (אם הוא לא מסכים לעשות תבצע במקום אחר, ואם אכן זה לא תקין תעדכן אותו , אם הוא מנסה להתנער מאחריות פנה לאיגוד המוסכים או לבית משפט, כנראה נפלת עם מוסכניק נוכל אמיתי, אל תמתין רגע, הכה בברזל בעודו חם).

דרך אגב באיזה שמן אתה משתמש? (יצרן וצמיגות)

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ארז שלום רב !

פותח השרשור, בקשר טלפוני ארוך איתי, ואני מלווה אותו לאורך הדרך.

מהמידע שידוע לי, המנוע מיבוא,מוזרק לשעבר, בעל שנתון מתקדם כמובן.

המנוע שקט, סוחב היטב, וצריכת הדלק שנבדקה, בכביש פתוח, היא 1:15 !

השמן שמולא במוסך, מולא מתוך צובר, ולכן ארז פותח השרשור, לא יודע מה הצמיגות, ומי יצרן השמן. במנע מיובא לא נהוג לבצע רינגים, ואם מתגלה בעיית צריכת שמן חריגה, בתקופת האחריות שהיא שלושה חודשים, על המוסך להכיר בנזק ולהחליף מנוע נוסף, שכל העלות על המוסך כמובן, כולל פירוק והרכבה שמן מנוע ונוזל קירור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי צביקה,

הכל נכון ואני מעריך מאוד את עזרתך.

הדבר היחיד הוא שהמנוע הוא לא מיבוא, בעל המוסך ראה מנועים גרועים מיבוא והמליץ על המנוע המקומי שיש לי באוטו.

בסיכומו של דבר - האם עלי לדבר איתו על הרינגים/ לעשות בדיקה בלחץ?

מחכה לתשובה,

ומודה מראש,

ארז.

פורסם

ארז שלום רב !

אם כך הוטעתי, או לא הובנתי כראוי.

יש הבדל בין מנוע מפירוק מקומי, לבין מנוע מיבוא!

לרוב מנוע מיבוא יקר יותר, ומשנתון מתקדם יותר .

האחריות בשנ המקרים, היא עד שלושה חודשים בלבד, ומכיוון שהשעון דופק, והזמן רץ מהר, נצל את זכותך לקבל מנוע תקין, וזאת עוד בתקופת האחריות, ואל תבצע שום בדיקת לחץ, העובדה שהמנוע שורף שמן בכמות שציינת, מעידה על מנוע שחוק, הזקוק להחלפה במנוע תקין, ואל תאשר לבצע תיקון חלקי במנוע זה, שיתברר שהוא זמני, ויחזיק בדיוק שלושה חודשים.

אל תתן למוסך למרוח אותך, ולמשוך זמן, שהוא לרעתך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...