Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא יודע איפה אתה משרת, אבל בבסיס שלי ( ובעוד בסיסים שאני יודע ), זורקים פחים שלמים של אוכל כל יום.

פחים על גבי פחים, בשר, קוסקוס, פתיתים, פירה, אורז או כל דבר אחר שמכינים במטבח הצבאי.

למרות שאפשר בקלות לחשוב איך לייעל את הסיפור ואיך לחסוך ( הרי אם כל יום ביומו נזרקים כמויות אדירות של אוכל, עוד לא הבנתם שאתם מכינים ממש יותר מדיי? ).

בתור אחד שהיה טבח צבאי, יש לי כמה דברים להגיד בנושא - התגובה לא רק אליך, אלא לעוד אנשים פה שהגיבו בנושא.

הפקודה אומרת, שבכל ארוחה ישאר 10% מהאוכל, כלומר אם עשינו 100 חתיכות אורז, שישאר רק 10, קודם כל ממש קשה להגיע לתוצאה הזאת, יש ימים שבאים יותר לאכול, יש ימים שפחות - יש ימים שמגיעים אנשים מבחוץ ומישהו "שוכח" לעדכן את המטבח בזה, מה שגם קשה לצפות כמה יאכלו בדיוק, אז הרס"רי מטבח לא לוקחים סיכון, פשוט מכינים טיפה יותר, בשביל שלא יגמר חלילה וחס ואז הם יקבלו בראש מהמפקד בסיס.

יש ימים, שיודעים שייזרק המון אוכל ועדיין מכינים את אותה הכמות, לדוגמא ימי חמישי, ש2/3 מהבסיס יוצא לבית, יש כאלה שיוצאים מוקדם ולא מגיעים לאכול ארוחת צהריים, ככה שיוצא שבימי חמישי נזרקים 2 פחים מלאים של אוכל(וזה הרבה, הרבה מאוד).

למה לא מתחשבים בכמות של האנשים ומכינים אותה כמות? שוב, יכול להיות עוצר יציאות, יכול להיות שפתאום יבוא גדוד ויאכל בבסיס.

עכשיו, איפה הבעיה האמיתית? בתקציב !

אצלנו בבסיס(התקציב משתנה מבסיס לבסיס, בהתאם), היינו מקבלים תקציב של מיליון ש"ח לרבעון, כלומר 4 מיליון ש"ח בשנה בשביל להאכיל 300 איש במשך 365 יום.

הרס"ר תמיד היה מזמין כמות גדולה, תמיד היה נשאר אוכל ונזרק, ותמיד היה נשאר תקציב, אני זוכר שפעם אחת נשאר מהתקציב 300,000 ש"ח, ואז זה גורם להם להזמין אוכל סתם(למרות שזה עובר לרבעון הבא, אבל רצו תמיד שישאר כמה שפחות בשביל שלא יורידו להם מהתקציב).

רק מהבסיס שאני שירתתי בו, יכלו לצמצם מיליון ש"ח בשנה - רק במטבח, עכשיו תחשב כמה בסיסים כאלה יש, ותחשוב עוד כמה דברים יש בבסיס חוץ מהמטבח.

פורסם

לפחות בירושלים ראיתי כמה תחנות שהורידו את המחיר למחיר המעודכן עוד ביום שישי.

פורסם

הפגנה על מה ?

על זה שעובדי המגזר הציבורי קיבלו תוספת שכר של 6.5% ו 2,000 ש"ח מענק חד פעמי ?

או שאולי נפגין על זה שישראל עמדה בכבוד במשבר הכלכלי העולמי של סוף 08' ?

או שאולי נפגין על זה שהצמיחה במשק הישראלי היא מהגבוהות בעולם המערבי ?

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן,

אם המצב כל כך טוב ועמדנו בכל המשברים בכבוד והצמיחה כל כך גבוהה, למה מטילים עלי מיסים נוספים ? למה ? הרי המצב פנטסטי, לא ?

למה להפגין ? על שחיקת מעמד הביינים שלא מצליח לסיים פה את החודש בכבוד מינימלי, 7 שקלים זה מחיר מטורף לדלק, לא יעלה על הדעת שהמדינה לוקחת לי 50+ אחוז מס על כל ליטר דלק.

דני.

פורסם
הפגנה על מה ?

על זה שעובדי המגזר הציבורי קיבלו תוספת שכר של 6.5% ו 2,000 ש"ח מענק חד פעמי ?

או שאולי נפגין על זה שישראל עמדה בכבוד במשבר הכלכלי העולמי של סוף 08' ?

או שאולי נפגין על זה שהצמיחה במשק הישראלי היא מהגבוהות בעולם המערבי ?

אני באמת שמח על שעובדי המגזר הציבורי קיבלו הוספה, אך העובדים בשכר מינימום לא קיבלו!!

ד"א. בהשוואה למגזר הציבורי, להם יש תנאים שאני היתי חולם לקבל בעבודה שלי!

ולפי הסובבים אותי (מעמד בינוני מינוס), האנשים מאוד מתקשים לסיים את החודש.

ואין להם רכב כי רובם כבר מכרו אותו ועברו לתחבורה ציבורית (כאשר סגרו גם את תחנת הרכבת בעירנו, ולא שיפרו את התכיפות של האוטובוסים, כך שהם נאלצים לשלם על מוניות בשביל להגיע למקום העבודה).

וזה שהיא עמדה בכבוד במשבר בשנת 2008, כל הכבוד למדינה ולכלכלנים, אך מאז עברו כמעט 3 שנים, ויש בעיות אחרות שצריך לפתור.

וטוב שלא הזכרת את זה שהמדינה קיימת רק 63 שנה, והיא חדשה יחסית.

פורסם

Paprika-Metuka - תתעדכן חביבי, מעלים גם את שכר המינימום ב11%, בשתי פעימות.

בקשר לתחבורה ציבורית - גם את המחירים שלה מורידים ב 10%

וקשה לי להאמין שהגענו לשלב שבו אנחנו מוכרים רכבים כי אין כסף, כי נראה לי שבינואר השנה נמסרו 46% יותר רכבים משנה שעברה.

פורסם

mikijoy,

אתה טועה, וזה הסימן המובהק שביבי הצליח לעבוד עלינו, שוב!

1. מעלים את שכר המינימום רק במגזר הציבורי, המגזר הפרטי לא מקבל גרוש וגם לא יקבל, כלומר רוב האנשים ישארו באותו שכר מינימום עלוב.

2. תחבורה ציבורית מורידים 10% רק ב"פריפריה" ורק עבור אלו שיקנו כרטיסים מראש כגון חופשי חודשי או כרטיס משולב לרכבת, כלומר שוב גם פה אין בשורה אמיתית.

כל שורת ההקלות של ביבי הם לא יותר מבדיחה טובה.

דני.

פורסם
חן,

אם המצב כל כך טוב ועמדנו בכל המשברים בכבוד והצמיחה כל כך גבוהה, למה מטילים עלי מיסים נוספים ? למה ? הרי המצב פנטסטי, לא ?

למה להפגין ? על שחיקת מעמד הביינים שלא מצליח לסיים פה את החודש בכבוד מינימלי, 7 שקלים זה מחיר מטורף לדלק, לא יעלה על הדעת שהמדינה לוקחת לי 50+ אחוז מס על כל ליטר דלק.

דני.

המצב לא פנטסטי אך בהחלט לא קטסטרופלי.

מעמד הביניים נהנה בשנים האחרונות מהקלות רבות שהתבטאו בין השאר בהורדה מדורגת ועיקבית של מה ההכנסה, מה שהותיר לנו יותר ויותר כסף פנוי.

מיסוי על הדלק ?

קיים כמעט בכל מדינה בעולם, וביחס לרמת ההכנסה הממוצעת בארץ הדלק לא נורא יקר.

בכל זאת, ישראל קטנה אבל הוצאותיה גדולות, ואין ברירה אלא למסות מוצרים רבים, כי מה שלא יקחו מכאן יקחו משם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לאלה שמוחים כפיים בליווי קריאות הידד להוזלות עליהן הכריזו ביבי - שטייניץ, כדאי שתקראו את זה:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3507984,00.html

כדי לכם להכיר עוד צד בסיפור. אם זה לא יטריד אתכם, אני לא יודע מה כן.

לאחרונה פרסם אתר וויקיליקס את עניין תרמית הדלק הסעודי. בקצרה, מדובר בכך שבמשך שנים, הסעודים רימו את העולם לגבי כמות הנפט האמיתית שיש ביכולתם לשאוב. למעשה, הם הגיעו די מזמן לשיא יכולת השאיבה שלהם. הנושא מסתבר אינו חדש, אך די מוסתר ע"י הממשלות והתקשורת, ומסיבה טובה. כלכלנים שנחשפו לחומר מנבאים שבעקבות כך מחיר חבית נפט עלול לנסוק ל 150$ ואף ל200$ !

לא רק זאת, אלא שעלית מחיר חבית הנפט עלולה להתרחש בתהליך של מספר ימים בודדים.

לנוכח שיעור המס על הדלק שאנו משלמים בישראל (קרוב ל 60% לאוקטן 95), אנו עלולים להגיע למחירים של 10 -12 שקלים ויותר. אני אשאיר לכם לדמיין איך חיינו יראו פה בעקבות כך, ותבינו מדוע חובה עלינו לגרום לממשלה להוריד את המס .

• תוכן חדש...