Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

liorwohl,

שאלה יפה, לאורך 13 השנים האחרונות מחיר הבלו לא עלה ועמד על 2.8 ש''ח ורק לפני שנתיים החליטו באוצר שהבלו לא יהיה במחיר קבוע והחליטו להעלות באופן מדורג את המס עד ל -70 אג' עד 2012, כלומר מ-2.8 שקלים ל-3.5 שקלים כל זה מבלי להזכיר כמובן שעל דלק אנו משלמים גם מע"מ בגובה 16.5%, נכון לאתמול המס עמד על 3.09 שקלים לא כולל מע"מ, בפועל ליטר דלק עולה 2.41 שקלים, זה הכל, השאר הולך למדינה היקרה שלנו.

למדינה אין אינטרס שמחיר הדלק יעלה, יש להם אינטרס בלגבות יותר כסף מהציבור ועל כן הם מעלים את המס (בלו).

נכון להיום מחיר של חבית נפט הוא כ-90$ והוא צפוי לעלות, ביולי 2008 שילמו נהגי ישראל 7 שקלים לליטר בנזין שמחיר חבית נפט הגיע לשיא של 150 דולר, עכשיו תחשוב מה יקרה אם במצב הנוכחי מחיר החבית יעלה שוב, איזה מחיר נשלם.

מעמד הביניים נהנה בשנים האחרונות מהקלות רבות שהתבטאו בין השאר בהורדה מדורגת ועיקבית של מה ההכנסה, מה שהותיר לנו יותר ויותר כסף פנוי.
יותר כסף פנוי ?

1. המים עלו.

2. הדיור עלה.

3. הדלק עלה.

4.הארנונה עלתה ב-7% כמעט בכל עיר.

5.כל המוצרים התייקרו, ביצים, חלב, לחם ועוד המון מוצרים.

6.העלו את המס על טלפון חברה.

7.חשבון חשמל עלה.

וזאת רק רשימה קטנה, אתה מדבר איתי על הקלות במס הכנסה ? אולי 50 שקלים מקסימום תוספת לנטו כתוצאה מהורדה במס הכנסה, מי שנהנה מהקלות במס הכנסה הם אנשים שמרוויחים מעל 30K שקל, בפועל מה שקרה הוא שנתנו הקלות לחברות גדולות ואנשי שנמצאים במעמד עליון על חשבון אלו שנמצאים באמצע ולמטה, לי אין שום בעיה שיחזירו את הגלגל אחורה.

דני.

פורסם

יפה,יורד הלילה ב23אג',מעניין בכמה יעלה ב1 למרץ ו/או אפריל :|

צוחקים עלינו בפרצוף ואנחנו אוכלים את זה בתאבון,עם מפגר :(

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
liorwohl,

יותר כסף פנוי ?

1. המים עלו.

2. הדיור עלה.

3. הדלק עלה.

4.הארנונה עלתה ב-7% כמעט בכל עיר.

5.כל המוצרים התייקרו, ביצים, חלב, לחם ועוד המון מוצרים.

6.העלו את המס על טלפון חברה.

7.חשבון חשמל עלה.

וזאת רק רשימה קטנה, אתה מדבר איתי על הקלות במס הכנסה ? אולי 50 שקלים מקסימום תוספת לנטו כתוצאה מהורדה במס הכנסה, מי שנהנה מהקלות במס הכנסה הם אנשים שמרוויחים מעל 30K שקל, בפועל מה שקרה הוא שנתנו הקלות לחברות גדולות ואנשי שנמצאים במעמד עליון על חשבון אלו שנמצאים באמצע ולמטה, לי אין שום בעיה שיחזירו את הגלגל אחורה.

דני.

1. המים עלו בין היתר בשל הצורך לממן מתקני התפלה יקרים; אין מה לעשות, ישראל ענייה במיים ואחרי כמה שנים שחונות רצופות התגבר הצורך בהתפלת מיים.

2. הדיור עלה, ולא באשמתה הישירה של הממשלה, אלא בשל מחסור בדירות שנבע מקיפאון בהתחלות בנייה.

שוק הנדל"ן מגיב לאט יחסית, וברגע שיבנו עוד אלפי יחידות דיור מחירי הדירות יתאזנו.

אני לא מכיר שום דבר שעלה בלי סוף.

3.הדלק עלה, הן בשל עליית הבלו והן בשל יתקרות הנפט; ביחס לרמות ההכנסה לנפש בארץ מחיר הדלק בארץ סביר.

4. הארנונה עלתה באופן לא שווה ברשויות המקומיות; עיריית ראשל"צ לדוגמא, הוזילה את הארנונה ב 2%.

5. ישראל לא חיה לבד בעולם והיתייקרות חומרי הגלם השפיעה על מחירי המוצרים.

6. העלו את המס על הטלפון הנייד ? בא לי לבכות, באמת.

7. טעות בידך - חשבון החשמל דווקא ירד בשנה האחרונה.

מי שקובע את מחירי החשמל היא רשות משק החשמל ולא חברת חשמל.

מההקלות במס הכנסה נהנית דווקא שכבת הביניים שמשלמות הרבה פחות מס הכנסה, ואני אישית דוגמא טובה לכך.

ואולי תסביר לי מי קנה מספר שיא של מכוניות חדשות השנה ? עשירים מופלגים ?

השנה היתה שנת שיא בצריכה הפרטית, והאמן לי שהרוכשים לא היו בני המאיון העליון.

מה שכן, בלבכות ולקטר אנחנו אלופים, ללא ספק.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
1. המים עלו בין היתר בשל הצורך לממן מתקני התפלה יקרים; אין מה לעשות, ישראל ענייה במיים ואחרי כמה שנים שחונות רצופות התגבר הצורך בהתפלת מיים.

2. הדיור עלה, ולא באשמתה הישירה של הממשלה, אלא בשל מחסור בדירות שנבע מקיפאון בהתחלות בנייה.

שוק הנדל"ן מגיב לאט יחסית, וברגע שיבנו עוד אלפי יחידות דיור מחירי הדירות יתאזנו.

אני לא מכיר שום דבר שעלה בלי סוף.

3.הדלק עלה, הן בשל עליית הבלו והן בשל יתקרות הנפט; ביחס לרמות ההכנסה לנפש בארץ מחיר הדלק בארץ סביר.

4. הארנונה עלתה באופן לא שווה ברשויות המקומיות; עיריית ראשל"צ לדוגמא, הוזילה את הארנונה ב 2%.

5. ישראל לא חיה לבד בעולם והיתייקרות חומרי הגלם השפיעה על מחירי המוצרים.

6. העלו את המס על הטלפון הנייד ? בא לי לבכות, באמת.

7. טעות בידך - חשבון החשמל דווקא ירד בשנה האחרונה.

מי שקובע את מחירי החשמל היא רשות משק החשמל ולא חברת חשמל.

מההקלות במס הכנסה נהנית דווקא שכבת הביניים שמשלמות הרבה פחות מס הכנסה, ואני אישית דוגמא טובה לכך.

ואולי תסביר לי מי קנה מספר שיא של מכוניות חדשות השנה ? עשירים מופלגים ?

השנה היתה שנת שיא בצריכה הפרטית, והאמן לי שהרוכשים לא היו בני המאיון העליון.

מה שכן, בלבכות ולקטר אנחנו אלופים, ללא ספק.

1- תוכניות להתפלת מים קיימות כבר משנות ה 60. בגלל התעלמות רבת שנים של כל ממשלות ישראל, ובגלל השנים השחונות, הוחלט להפיל על הציבור את הבזיון המתמשך הזה. בהתחלה בתור מס בצורת, אח"כ בהעלת מחירים ובהפרטת המנגון עד כדי יצירת מנגנון תאגידי מנופח הכולל עשרות תאגידי מים במקום כמה בודדים.

2- כשהמדינה אינה מעודדת בניית דירות קטנות בנות השגה, נוצר בהן מחסור מן הסתם, דבר היוצר עליית מחירים.

3- הדלק עלה בעיקר בגלל מיסים ולא בגלל עליות במחיר חבית הנפט. אם בסוף שנת 2008 מחיר חבית נפט עמד על 147$ ונאלצנו לשלם 7 שקלים לליטר, היום מחיר חבית בסביבות ה 90$ ואנו משלמים מחיר זהה. הבלו בתוספת המע"מ עלו פעמיים עד להעלאה האחרונה, מה שמביא את המס להיות כמעט 60% ממחירו של ליטר בנזין.

הקביעה שלך שהמחיר הנוכחי סביר לגמרי ביחס להכנסה לנפש, היא קביעה סובייקטיבית לחלוטין ואין לה שום אחיזה במציאות. תחזור עמוד אחורה ותקרא את הכתבה שצירפתי.

4- אז רשל"צ הורידה ארנונה. ובאותו זמן עשרות רשויות אחרות העלו את הארנונה.

5 - גם אם יש עליית מחירים כתוצאה מעליית מחירי הגלם, הרי שעליית מחירי הדלק בארץ תביא לעליית מחירים לכל המוצרים.

6- מזלנו שיש שר אחד כחלון שמו, שממש נלחם עבור האזרח נגד המונופולים של חברות התקשורת המתאמות בינהם מחירים כל אימת שחשקה נפשם.

7- לחברת החשמל עודף גבייה של 2 מילארד שקלים שעליה להחזיר לציבור. לא מדובר בטובה גדולה שהם עושים לנו. בנוסף לכך, ההוזלה אינה בשיעור שהיה אמור להיות ולמה? ניחשת נכון. תוספת מס הבלו על הפחם.

8 - זה שאתה מסתכל דרך החור של הגרוש ולך טוב, לא אומר שכל השאר באותו מצב.

פורסם

kobic9,

סולר + פחם לא יורדים, לכן מחיר החשמל צפוי לעלות.

כל הסיבות שפירטו פה הם בדיוק למה כדי וצריך להגיע להפגנה ביום שלישי, אם מישהו פה חושב שהוא לא נפגע\יפגע מעליית המס בצורה כזו או אחרת הוא פשוט טועה.

דני.

פורסם
1

8 - זה שאתה מסתכל דרך החור של הגרוש ולך טוב, לא אומר שכל השאר באותו מצב.

העיניין שלא רק לי טוב.

השנה החולפת היתה שנת שיא בצריכה הפרטית, ובנוסף, גם רשתות השיווק דווחו על עליה במכירותיהן.

אז מה, רק עשירים קונים ?

אני לא בא להצדיק את הוספת הבלו על הדלק, אבל המצב בארץ רחוק מלהיות גרוע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, נכון שאנחנו לא מצריים ולא ישנים בבתי קברות, האם זה אומר שניתן לאוצר לשלוח יד לכיסנו שוב ושוב?

זה לא שקיבלנו כסף במתנה. אנחנו עובדים קשה עבורו, ועם זאת כח הקניה שלנו הולך וקטן.

אגב, ממליץ לך לקרוא את הטור של סבר פלוצקר מהיום על ההוזלות לכאורה. לא רק שהן לכאורה, אלא שהאוצר

כבר התחיל בדמגוגיה הרגילה שלו, כאילו זה יבוא על חשבון דברים אחרים כמו מיטות בתי חולים, בעוד שהמספרים

מראים שניתן ללא קושי לטפל בכל אלה ע"י העודף התקציבי שגבו מהציבור. ( 12.3 מילארד שקל לשנת 2010 ועוד 4.3 מינואר 2011 בלבד)

את הנתונים האלה שהצריכה הפרטית עלתה, אפשר לסובב כמה שרוצים ותלוי את מי שואלים.

הרי אם תשאל את האוצר, הוא יגיד לך שמעולם לא היה פה טוב יותר. זה אותו משרד אוצר שתירץ את

עלית מחירי הדלק כמס ירוק ואח"כ התברר ששקר הדבר ומדובר במס לכיסוי גירעון עתידי.

אם בשנת 2008-9 היינו שרויים בתוך המשבר העולמי, הרי שביציאה ממנו חלה מן הסתם עלייה

בצריכה הפרטית. אין פה הוקוס פוקוס.

עוד נתון שאנו מרבים לשמוע זה שיא במכירת רכבים פרטיים. מישהו חשב אולי שזה בגלל רצון הממשלה

שלא לעודד רכב דו גלגלי באמצעות ביטוח מטורף ושזה דוחף אנשים בלית ברירה לקנות רכבים פרטיים? או אולי בגלל העלאת שווי שימוש ברכב שגרם לרכבי הליסינג להפוך ללא משתלמים ? וכן, יש גם את אלה שלא רע להם בכלל, ועדיין...

תשמע, גם החגיגה הזו תגמר לבסוף. מי שחושב שהבוס שלו ימשיך לשלם על צריכת הדלק שלו לעד בלי לעשות חשבון, טועה.

רק היום התפרסם שעוד שבועיים מחיר הדלק יעלה שוב כתוצאה מעליית הדולר.

אני שואל את עצמי, מתי אנשים יגידו סטופ, עצור, עד כאן ! כשמחיר הדלק יהיה 10 שקלים, 12 שקלים?

המחירים האלה אינם חלום בלהות. זו מציאות שהולכת להתגשם.

פורסם
העיניין שלא רק לי טוב.

השנה החולפת היתה שנת שיא בצריכה הפרטית, ובנוסף, גם רשתות השיווק דווחו על עליה במכירותיהן.

אז מה, רק עשירים קונים ?

אני לא בא להצדיק את הוספת הבלו על הדלק, אבל המצב בארץ רחוק מלהיות גרוע.

שרתה אומר רשתות שיווק אתה מתכוון לסופרים? כי אומנם הם הראו גידול בהכנסות,אבל זה לא נבע מגידול בקניות. הם פשוט צימצמו עלויות שיווק.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

חן, אולי פשוט תיתן את כל המשכורת שלך למדינה, אם כל כך טוב לך?

כי יש אנשים, והרבה, שהמדינה לוקחת להם פשוט את כל הכסף. או יוצרת מצב שטוב לה (שוק הדיור) ורע לאזרחים.

אם אני אקנה עכשיו דירה, אז אולי ישאר לי קצת כסף ללחם ומים (ואני לא קרוב לשכר מינימום), לכן אני לא עושה את כי בא לי גם להנות מהחיים, ולא להיות משועבד לבנק כל החיים.

לדעתי, אפילו מיסוי גבוה על דירה שנייה ומעלה מיותר, פשוט להחזיר את רמת הריבית לרמה שלפני ההורדה לריבית האפסית ולאסור על תושבי חוץ לרכוש כאן דירות. כל כך קשה?

גם מחירי הדלק בשמים, ובגלל מחירי הדלק הרבה מוצרים אחרים גם מתייקרים.

פורסם

כמה דברים שליקטתי מכלכליסט הבוקר:

מכירת אופנועים והשינוי שחל בעקבות ייקור הביטוח

2008 - 19213

2009 - 17738

2010 - 14958

(מקור איגוד יבואני הרכב הדו גלגלי.)

הגימיקים של משרד האוצר:

1 - דלק - כבר דיברנו על זה

2 - ישראל היא המדינה היחידה במערב שהעלתה את הכשר במגזר הציבורי -

"הטיעון הזה בעיקר מעליב את האינטליגנציה, ולא רק של עובדי המגזר הציבורי. זה

נכון, האוצר חתם על הסכם שכר חדש (לאחר איום השבתה של ההסתדרות) , אבל כעת כדאי להזכר בעובדות.

ראשית, תוספות השכר נכונות רק לעובדי המגזר הציבורי הנמצאים בחוזים קיבוציים ולא לכלל המשק.

התוספת 6.25% לא ניתנת בבת אחת, אלא במדורג. בתחילת 2011 קיבלו העובדים תוספת של 2.25% בלבד.

כעת צריך לבדוק מה קרה לשכר הממוצע במשק בשנים האחרונות. אז נכון, בשנת 2010 השכר הריאלי אומנם עלה

בשיעור קל של 1.2% אבל - וזה אבל חשוב - ב 2009 נשחק השכר הריאלי ב 2.8% וב 2008 ב 0.7% נוספים.

תוספות השכר לעובדי המגזר הציבורי ממש לא מפצות על שחיקת שכר זו. במילים אחרות, גם אחרי ששר האוצר פתח את

הארנק, מצבם של העובדים לא השתפר, כך שאין לו לשטייניץ על מה להתגאות. "

3 - מס ההכנסה הופחת למעמד הביניים - קודש הקודשים של נתניהו הטוען שהפחתת המס תניע את צמיחת המשק...

כבר ב 2011 בחשאיות כדי לא להביך את נתניהו, מס ההכנסה לא הופחת כפי שהתחייב נתניהו עם כניסתו לתפקיד.

מההבטחה המקורית נותר צל חיוור : ריווח מדרגות המס.

המשמעות, בעלי משכורת של 15000 ברוטו יקבלו תוספת של 80 שקל. מי שמשתכר 10000 ברוטו יסתפק ב 27 שקל.

שטייניץ אינו מוציא מכיסו את כל אותם סכומים המצטברים ששוחקים את מעמד הביניים.

שכרו החודשי קפץ בתחילת השנה ב 2.2% בהתאם לעליית המדד, ועוד תוספת של 5% על החזרת הקיצוץ הזמני של 2009.

סללורי לא מעניין אותו, גם לא דלק ולא עוד רשימה ארוכה של דברים שהוא נהנה מהם ואנחנו משלמים עבורם.

פורסם

כפי שכבר אמרתי, בפועל מי שנהנה מריווח מדרגות המס הם אנשים שתלוש המשכורת שלהם הוא הרבה הרבה הרבה מעל השכר הממוצע במשק, שלא יספרו לנו סיפורים.

חן,

שיא במסירת רכבים חדשים ? שמת לב כמה חברות מימון לרכב קמו בשנה האחרונה ? כמה פירסומים יש על זה בכל מקום ? כמה הבנקים מנסים לדחוף הלוואה לרכב חדש בכל חור אפשרי ? אחלה כסף, אחרי הכל מי לא רוצה אוטו חדש ? חצי מדינה פה באוברדרפט אבל נוהגת באוטו חדש, אנשים לוקחים 70% מימון על רכב חדש מחברת שקרכלשהו ובסוף מוכרים אותו ב-yad2, הנתון הזה לא מראה על כלום.

דני.

• תוכן חדש...