Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

אני מקווה שזה במקום הנכון ולא יסגרו את השרשור

אני צריך קצת יעוץ ועזרה בנוגע להחלפת+הגדלת מידה בג'אנטים במאזדה 2,

כרגע על האוטו יש ג'אנטים עם טסות כמו שבא מהחברה 14 אינצ'

הלכתי לברר בקומפיוטסט לאיזה מידה אני יכול להגדיל כי אני יודע שבדגם "המפואר" יותר יש ג'אנט 15 עם צמיג רחב טיפה יותר רחב

הוא הוציא לי חוברת של כל האישורים שנתנו היצרנים והראה לי שאני יכול לשים שתי מידות שונות..

1) 185/55R15

2) 195/45R16

עכשיו ראיתי באינטרנט גם תמונות של מאזדה 2 עם ג'אנט 16

השאלה כל דבר קטן ירגישו בכביש כמו שאומרים, ואם כן איך אפשר לסדר את זה שהבולמים יעשו תעבודה כמו שצריך עם ג'אנט גדול יותר בשתי מידות...

תודה לעוזרים וסליחה על החפירה הארוכה!

ניר

פורסם

שאלת קיטבג: אם נרשום לך שהחלפה של בולמי זעזועים ב-3000 ש"ח תפתור את הבעיה, אתה תוציא את הסכום הזה?

ולמה שאלת קיטבג? כי לי די ברור שהתשובה לשאלה הזאת שלילית.

אז גם אם אפשר "לסדר את הבולמים שיעשו את העבודה", סביר להניח שלא תרצה להוציא את הסכום הדרוש כדי "לסדר אותם".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא עזר לי כ"כ התשובה גבר

יפריע ממש בנוחות בנסיעה או לא יפריע?

כי אני רואה דגמים של מאזדה 2 שיוצאים עם ג'אנט 16 מהחברה

אז למה שמישהו יקנה אוטו שכל דבר קטן בכביש ירעיד את כל האוטו?

פורסם

כנס לפרופורציה ידידי.

מידות הג'נט+צמיג שיש לך על הרכב הותאמו בקפידה ע"י מהנדסים אחרי שיקלול של משקל הרכב, משקל כולל, עוצמת מנוע, מהירויות אשר אליהם הרכב מסוגל להגיע, חוזק שאר המכלולים ברכב כדוגמת הגיר, מערכת ההינע, ציריות, מערכת היגוי, קפיצים-בולמים, מערכת בלימה וכו'..

לבוא בלי שום ידע קודם ובלי סיבה אמיתית (ולא, שיפור קוסמטי זאת לא סיבה אמיתית:evil:) ולהגדיל את מידת הג'נט-צמיג בלפחות 30%, זה חוסר אחריות.

אופצייה ראויה וכזו שבאמת תניב שיפור גם במראה וגם בהתנהגות הרכב, תיהיה החלפה לסט ג'נטים איכותיים, המקבילים במידתם למידה המקורים שמותקנת אצלך ברכב היום, מחברה מוכרת וידוע, כאלה בעלי משקל עצמי נמוך.

שינויי כזה יכול לתרום לקירור טוב יותר של הבלמים, להורדה משמעותית במשקל המוקפץ וכמובן, לשיפור החשוב ביותר (:twisted:) למראה של הרכב.

השיפור הנוסף והמבורך באמת, יהיה החלפת צמיגים לכאלה ספורטיבים, אוחזים ומה לעשות.. יקרים.

כך את הדברים ברצינות יתרה, על אף הציניות המתבקשת.

בהצלחה, אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

אני יודע שזה נשמע מוגזם להגדיל בשתי מידות..

אבל אתה ראיתה מה כתבתי שיש מאזדות 2 שיוצאות עם מידה כזאת מהחברה

וזה גם מידה שהיצרן אישר ולא סתם בלי שינוי ברישיון אני ילך וישים..

זה מה שמתסכל אולי

אם חוץ מזה שכל דבר בכביש ירגישו(ואם זה יהיה משמעותי) לא יזיק במשהו אחר..

פורסם

הרצאת הדברים שנשא כאן קודמך, אינה שייכת לכאן. אם היצרן אישר שתי "מידות" למעלה, הוא גם תכנן את האוטו כך שמידה כזו לא תפגע בפרמטרים הקשורים לבטיחות ונסיעה. לא כך באשר לנוחות הנסיעה, זו ודאי תרד.

פורסם

אין שום בעיה להגדיל ל- 185/55/15 זו המידה הסטנדרטית ברמת גימור dynamic.

לא צריך לגעת בבולמי הזעזועים או בבלמים.

אני לא מאמין שתחוש בירידה משמעותית בנוחיות.

בכל מקרה נראה לי שהסיבה שלך להגדלה היא "יופי" בלבד.

אנשים מוכנים לוותר קצת (ולעיתים הרבה) על שימושיות ונוחיות בשביל יופי.

אני מציע שתיקח נסיעת מבחן על רכב עם גלגל 16 ותוכל להתרשם במו ישבנך.

פורסם

הגדלת הג'אנט ל-16 (כמובן שאתה צריך לשקלל פה החלפת צמיגים מין הסתם :-) ) תביא לעליה מועטה בצריכת דלק, לאחיזה טובה יותר (כמובן תלוי גם בצמיגים), ואם אני לא טועה, הגדלת ג'אנט גורמת לזוית גלגול קטנה יותר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...