Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מקפיד על מקוריות??? לא זוכר שראיתי

אריה

בטח שלא ראית..אתה כלל לא מכיר את הגיפים שלי. העיקר אתה "קופץ בראש".

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תגובות 2.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בטח שלא ראית..אתה כלל לא מכיר את הגיפים שלי. העיקר אתה "קופץ בראש".

אגו ובעיקר למי יש יותר גדול, היה משחק ידוע מאז תולדות הג'יפ... :?

ירון, מאחר ואתה יודע הכל על הג'יפ, ארשה לעצמי להשלים מעט ידע למען שאר קוראי הפורום.

וויליס אוברלנד, זכה במכרז הגדול לייצור המוני של הג'יפ, בגלל המחיר ובעיקר בגלל המנוע החזק יותר משל המתחרים, אך לא בדיוק לבדו... :roll:

חלקים מהדגם של פורד ובנטהם הוטמעו לתוך השרטוטים שלהם על ידי הצבא וכך נוצר הג'יפ ה"סטנדרטי".

דוגמה בולטת ביותר, הוא הגריל המפורסם של הג'יפ, פרי תכנון של פורד... 8)

את השלדות עבור וויליס, ייצרה בכלל חברה בשם Midland Steel Corp.

מאחר והמלחמה באירופה, אפריקה ואסיה היתה כבר בעיצומה, עוד לפני הצטרפות ארצות הברית, נדרשו כמויות הולכות וגדלות ומידיות של ג'יפים.

וויליס לא היתה מסוגלת לייצר כמויות גדולות במהירות, מה גם שהיה חשש להישען על מפעל אחד, במיקום אחד מחשש לתקלה/חבלה כלשהי ולכן ניתנה, על ידי הצבא, הזמנה גם לפורד שהיתה גדולה יותר ומפעליה היו מפוזרים ברחבי המדינה.

תוך כדי התארגנות לייצור כל עצמי, רכש פורד שלדות מאותו המקור שוויליס רוכשת, וכן את המנוע מוויליס עצמה. כך ייוצרו 77 ג'יפים.

די מהר עבר פורד לספק אחר של שלדות Murray Corp . את המנוע ייצר פורד ברשיון מוויליס.

מאחר ובאגו עיסקנן, סימן פורד כל מה שיכל באות f. על חלקים, ברגים, שינה חלקים מינוריים וכן הטמיע בקיר האחורי את המילה פורד וכך עשה גם וויליס. היו דיונים למכביר בנושא בין וויליס, פורד והצבא, שדרש סטנדרטיזציה כזו שכל חלק של כל ייצרן יוכל לשמש על כל ג'יפ וכן דרש להוריד את הכיתוב המוטמע בקיר האחורי. כ 25000 ג'יפים, ב1941 ותחילת 1942 ייוצרו עם שם היצרנים על הקיר האחורי.

בהמשך (1944), הוציאו וויליס ופורד יחד את ייצור הבודי לחברה חיצונית American Central Body of Connersville, IN.

מקורי, או לא, זו השאלה... מעטים הג'יפים שנשארו בעולם מקוריים, כפי שיצאו מהמפעל. הם אמורים להיות עם אותו מספר לשלדה, לבודי ולמנוע Matching numbers. אני משוכנע שאין בארץ אקסמפלר שכזה....

אבא שלי נפצע במלחמת השחרור כשהג'יפ "שלו" עלה על מוקש וחלקו האחורי נהרס. הדבר לא מנע מהסדנא המקומית לקחת חלקים מבודי/שלדה אחרת ולהשלים. הדבר היה מקובל מאד, בעיקר בזמן מלחמה.

לא נשכח לרגע שמדובר ברכב מלחמתי שכשירותו לפעולה היה הדבר החשוב ביותר.

ולענין שלשמו התכנסנו כאן... אני רואה כבוד גדול להנציח ולו חלק קטן מבודי רקוב לגמרי, שאינו ניתן לתיקון, על ידי טלאי בבודי "חדש" יותר של אותו ייצרן. אני משוכנע שאין כאן נסיון להסתיר, לרמות או לקמבן... אחרת לא היתה מתפרסמת התמונה על ידי החברים של חמישי חופשי...

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

מה לעשות ירון ידידי, זאת העובדה. לא היתה לי הזכות לראות . ואני אשמח מאד לראות.

ואז...אני מבטיח שאם אראה משהוא לא מקורי אני אסכור את פי.

שנה טובה ,אריה

פורסם

דורון אין ספק שאכן מעורבים כאן מספר אנשים נפוחי אגו!! כל הכבוד לך שהצלחת להגיב תוך התאפקות לא לסטות לכיוון הגיפים שלי!

ולענייננו, כל שציינת ידוע.

במקרה דנן ייבאו את הבודי בשלמות (והחליפו מרכב של CJ-3A שהיה מורכב על השילדה המקורית), אבל ייבאו בודי SCRIPT (ממש לא תיקנו בודי ישן מקורי ורקוב), ציינתי כי בודי/מרכב זה אינו מקורי עפ"י מס' השילדה, ולמצער שלא עושים מאמץ (במיוחד אם כבר מייבאים בודי שלם!!!) להביא בודי דומה/זהה למקור - וכן בעולם יודעים עפ"י מס' השילדה איזה בודי, איזה מנוע ואיזה זיווד מגיע על כל גיפ.

חבל שבארץ ישראל הנאורה, חלק מאלו שאוספים גיפים ממציאים את הגלגל מחדש ולא לומדים את הנושא לעומק טרם השיפוץ.

באתרים בחול אני נהנה לקרוא דיונים על זיוודים מקוריים, על פירטי פרטים החשובים לשיפוץ הגיפ', שכאן בפורום המכובד מייד נקטלים כלאחר יד . במקום לפתח תרבות של ירידה לפרטים ולדיוק בשיפוץ ובהיסטוריה של הכלים נכנסים לוויכוחים עקרים ולמלחמות אגו.

פורסם
מה לעשות ירון ידידי, זאת העובדה. לא היתה לי הזכות לראות . ואני אשמח מאד לראות.

ואז...אני מבטיח שאם אראה משהוא לא מקורי אני אסכור את פי.

שנה טובה ,אריה

אריה אתה מוזמן להגיע ולראות (אני מאמין שתראה דברים נדירים), אבל, נהפוך הוא - אם תראה משהו לא מקורי אשמח אם תעלה זאת ונשוחח על כך. אני אספן וההיסטוריה חשובה לי לא פחות משיפוץ הרכב וזיוודו.

אנו כאן בדיוק בכדי להדיין על שיפוצים, על מקוריות ועל היסטוריה - חבל שכמעט בלתי ניתן לעשות זאת בפורום עקב "רגישות יתר" של חלק מהמעורבים.

פורסם
בצידי הדרך נתקלנו בשברולט סברבן, האמת היא שכבר נתקלנו בו בעבר במקום אחר עם פרסומת אחרת.

ולמטה GMC

ה GMC הלבנה ננטשה למרבה הצער ואיש אינו יודע למי שייכת. שאלתי אף במגרש רכבים מעוקלים שנמצא בסמוך ולטענת עובדי המקום גם הם היו שמחים לדעת מי נטש אותה שם. חבל מאד.

היא הולכת ומתפוררת.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

לפי מספר הרכב ניתן יהייה לזהות את בעליו ואולי ע"י כך להציל את הרכב מפירוקו,

אוסף ביתי :-)קפריס הרטופ1966,מנוע V8 8)טנדר GMC אפא'צ 1964 מנוע V8 :-P רכבים בבניה ואיבזור לאחרים.

פורסם
אחרי כל הוויכוחים על מקוריות,

בדבר אחד אין עוררין : מתחילה שנה חדשה !

שנה טובה לכולם.

וצביקה בנושא המקוריות היה דיון.

על ההרשאה לדון על המקוריות היה וויכוח :lol:

פורסם

שנה טובה לכולם,שנה של חברות תרתיי משמע לכל חברי המועדון,ואלו שלא,שנה של הדדיות יותר טובה מהשנה שחלפה,ושבאמת יהיה משמעות למילה חברות הן במועדון והן מחוצה לו,וכמובן בפורום :)שחמישי חופשי יהפך למסורת ושתגליות אף יותר מעניינות מאלו שנתגלו לנו ייחשפו כאן,לכולם שנה טובה.

עופר בן צבי

פורסם

בעניין הדיון על מקוריות ג'יפים וכו', תרשו לי להעיר כמה דברים מכיוון שיש לי טיפה קשר לג'יפים וגם לג'יפ המדובר. עניין המקוריות עולה כל פעם מחדש כדיון שמייד מתלהט לויכוח תרבותי יותר או פחות. נוכחתי בהרבה רגעי דיון והתלהטות יצרים כאלו ולעניות דעתי, הכל מתחיל כאן:

ישנה אסכולה של אספנים, אנשי דייקנות והתעמקות בפרטים הקטנים. האתגר מבחינתם, להביא את הג'יפ הישן והחלוד למצב בו הוא עזב את פס הייצור לפני 60 או 70 שנה. לרוב, הג'יפים שהם יבנו/ישפצו/יקנו יהיו ברמת מקוריות גבוהה ביותר וישארו במרתפים/מוזיאונים. הם יהיו דוגמא ומודל לחיקוי ולמידה. בלעדיהם, לא תהיה לנו נקודת התייחסות בשיפוצים עתידיים (מלמד תמונות וספרים ישנים).

ישנה אסכולה של "בוא נעשה הכי קרוב למקורי", תוך התחשבות בזמינות חלקים/עלויות/שימוש עתידי. לרוב, נראה את הג'יפים האלו נוסעים ומקרטעים בשבילים להם נועדו. ההיבטים כאן הם בעיקר מעשיים, או במילים אחרות, להצליח להשתמש בג'יפ למטרה לה הוא נועד בכלים ובחלקים הקיימים והזמינים.

ישנה אסכולה אחרת שמאמינה בשינויים/שדרוגים, היא לא מעניינית אותנו כרגע.

קטונתי בידע ובגיל מרוב אלו שהתבטאו כאן לאחרונה בעניין הטעון כל כך של מקוריות. יש כאן אנשים בעלי ידע אנציקלופדי בנוגע לתולדות הג'יפ, דבר ראוי להערכה כשלעצמו. תענוג לקרוא ובעיקר לשמוע את הידע הזה נפרש עלייך ועוד בעברית.

אני מציע שכל אחד יתן לחברו מרווח נשימה והנאה מהידע או מהיצירה שלו. אני נמנע מלהשתמש במילה פרגון, כי היא כבר מובילה למקום אחר.

הדיונים על מקוריות כזו או אחרת, תמיד יגלשו למקומות רגשיים וחסרי-הגיון, מכיוון שאנחנו אוהבים ג'יפים ישנים - ומי שאוהב ג'יפים ישנים אי-אפשר להגיד עליו שההגיון והשכל הישר הם בראש סולם העדיפויות שלו.

אפשר לראות איך אנשים מבוגרים הופכים בשניות לילדים קטנים שמתווכחים על סוגיות גורליות כמו מקוריות הבורג או גודל צמיג. למסתכל מהצד זה יכול להראות אפילו משעשע. צריך לשמור על פרופורציות ולכבד את האסכולה שכל אחד בחר לעצמו ואפילו מותר להחליף אסכולה בין ג'יפ לג'יפ :wink:

שתהיה לכולנו שנה טובה

למי שאוהב לראות את הג'יפ המקורי שלו חונה במרתף - לבריאות

למי שאוהב לראות את הג'יפ שלו סתם נוסע ומטפטף שמן על מדרכות או סלעים - גם כן לבריאות

שנשאר חברים ונצליח לשמור על הג'יפאות האמיתית בארץ

זיו

(אני יודע שכל זה מהווה סטייה מנושא השרשור שאני כל כך נהנה לקרוא. והעורכים מוזמנים להעביר למקום אחר).

פורסם
בעניין הדיון על מקוריות ג'יפים וכו', תרשו לי להעיר כמה דברים מכיוון שיש לי טיפה קשר לג'יפים וגם לג'יפ המדובר. עניין המקוריות עולה כל פעם מחדש כדיון שמייד מתלהט לויכוח תרבותי יותר או פחות. נוכחתי בהרבה רגעי דיון והתלהטות יצרים כאלו ולעניות דעתי, הכל מתחיל כאן:

ישנה אסכולה של אספנים, אנשי דייקנות והתעמקות בפרטים הקטנים. האתגר מבחינתם, להביא את הג'יפ הישן והחלוד למצב בו הוא עזב את פס הייצור לפני 60 או 70 שנה. לרוב, הג'יפים שהם יבנו/ישפצו/יקנו יהיו ברמת מקוריות גבוהה ביותר וישארו במרתפים/מוזיאונים. הם יהיו דוגמא ומודל לחיקוי ולמידה. בלעדיהם, לא תהיה לנו נקודת התייחסות בשיפוצים עתידיים (מלמד תמונות וספרים ישנים).

ישנה אסכולה של "בוא נעשה הכי קרוב למקורי", תוך התחשבות בזמינות חלקים/עלויות/שימוש עתידי. לרוב, נראה את הג'יפים האלו נוסעים ומקרטעים בשבילים להם נועדו. ההיבטים כאן הם בעיקר מעשיים, או במילים אחרות, להצליח להשתמש בג'יפ למטרה לה הוא נועד בכלים ובחלקים הקיימים והזמינים.

קטונתי בידע ובגיל מרוב אלו שהתבטאו כאן לאחרונה בעניין הטעון כל כך של מקוריות. יש כאן אנשים בעלי ידע אנציקלופדי בנוגע לתולדות הג'יפ, דבר ראוי להערכה כשלעצמו. תענוג לקרוא ובעיקר לשמוע את הידע הזה נפרש עלייך ועוד בעברית.

אני מציע שכל אחד יתן לחברו מרווח נשימה והנאה מהידע או מהיצירה שלו. אני נמנע מלהשתמש במילה פרגון, כי היא כבר מובילה למקום אחר.

הדיונים על מקוריות כזו או אחרת, תמיד יגלשו למקומות רגשיים וחסרי-הגיון, מכיוון שאנחנו אוהבים ג'יפים ישנים - ומי שאוהב ג'יפים ישנים אי-אפשר להגיד עליו שההגיון והשכל הישר הם בראש סולם העדיפויות שלו.

אפשר לראות איך אנשים מבוגרים הופכים בשניות לילדים קטנים שמתווכחים על סוגיות גורליות כמו מקוריות הבורג או גודל צמיג. למסתכל מהצד זה יכול להראות אפילו משעשע. צריך לשמור על פרופורציות ולכבד את האסכולה שכל אחד בחר לעצמו ואפילו מותר להחליף אסכולה בין ג'יפ לג'יפ :wink:

שתהיה לכולנו שנה טובה

למי שאוהב לראות את הג'יפ שלו סתם נוסע ומטפטף שמן על מדרכות או סלעים - גם כן לבריאות

זיו

(אני יודע שכל זה מהווה סטייה מנושא השרשור שאני כל כך נהנה לקרוא. והעורכים מוזמנים להעביר למקום אחר).

:mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

יוני מ"יוני אופנועים" בירושלים 0505244105

פורסם

שתהיה לכולנו שנה טובה

זיו

כל מילה בסלע...:mm_smile:

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

הי לכל המשוגעים

בזמנו בשנות החמישים א ותחילת השישים

אני זוכר שאבי היה קונה גיפים מפורקים

בטירת הכרמל מביא בערמות בונה

מכל הבא ליד לפי דרישת הלקוח

בעזרתו הנעמנה של אברהם תאומים

אביו של אריק

זוכר כי אבי אהב למקם את ידית מעצור היד

בין שתי הכסאות הקדמיים לא הקפידו אז על

המקוריות לכן נעים בכבישנו הרבה גיפים

שבוצעו בהם הרבה שינויים

חג שמח והרבה גיפים

פורסם
ואנחנו ממשיכים לאספן אופנועים[/Q

האפריליה המוטו 6.5 היה בעבר שלי , מכרתי אותו בעצב רב.

שמח לשמוע ולראות שהוא במצב מעולה .

• תוכן חדש...