Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה כללית, אשמח לתשובה ממישהו שמבין.

כידוע על רוב המכשירים למיניהם שמתחברים למצת ברכב רשום שהם צורכים זרם של 12V. עד כמה שידוע לי, כשהרכב מונע המתח מגיע ל-14V ואף יותר. השאלה היא.. האם במצת עצמו או בחיבורים למצת יש איזה רכיב אלקטרוני שדואג שהזרם שיגיע למכשיר יהיה תמיד 12V או שפשוט רוב המכשירים יודעים להתמודד גם עם 14V?

ועוד שאלה קטנה.. האם יש דרך כלשהי (בעזרת נגד... או כל רכיב אלקטרוני אחר) לדאוג לכך שמתח שמגיע ממערכת החשמל ברכב למכשיר מסויים לא יעבור את ה-12V?

תודה.

פורסם

כל המכשירים שמיועדים להתחבר לשקע המצת , מתוכננים לטווח הפעולה של מתח הרכב , שזה נע בין 12 וולט ל 14.4 וולט

כשהאוטו לא מונע , וכשהוא מונע.

פורסם

קודם כל לשם הדיוק V (וולט) הוא יחידה של מתח ולא של זרם. אתה מדבר על מתח.

כפי שענו לך מכשור ייעודי לשקע המצת מתוכנן להתמודד עם אי היציבות של המתח ברכב. אין בשקע המצית שום דבר שדואג למתח מיוצב.

אם ברצונך לקבל 12V באופן יציב עליך להשתמש ברכיב אקטיבי שנקרא מייצב מתח (Voltage Regulator).

פורסם

אני אספר לכם למה אני שואל..

יש לי ברכב בקונסולה המרכזית כמו מדף קטן כזה, בדיוק במרכז. והוא ממש לא נראה לי בעין. אז חיפשתי קצת באיי ביי ומצאתי שעון עם מד-טמפרטורה, מד לחות וכל הדברים האלה (תכלס לא משהו שאני כל כך צריך כי יש לי את מרבית הדברים מובנים ברכב כבר) אבל מה שאהבתי זה שהשעון הזה נכנס בדיוק לתוך הרווח שיש לי בקונסולה.

השעון עצמו עובד על 2 סוללות, וברגע שאני מחבר אותו למצת של הרכב נדלקת תאורת רקע בצבע כחול או אדום (נתון לבחירה).

הכל טוב ויפה עד לפה. דיברתי עם חשמלאי באזור המגורים שלי והוא המליץ לי במקום לתפוס את השקע של המצת לחבר אותו ישירות לחשמל ברכב, חיברנו, יומיים הכל עבד נהדר ולאחר מכן השעון התחיל להוציא ריח של שרוף והתאורה הפיקה לעבוד לחלוטין.

אז הייתי בטוח שאולי במצת עצמו קיים איזה מגביל מתח או משהו בסגנון ובגלל שחיברתי את השעון ללא החיבור של המצת, הוא פשוט נשרף לי... יכול להיות שהבעייה בשעון עצמו? (תוצרת סין אחרי הכל)

פורסם

2 סוללות זה 3 וולט ובטח כמה מילי אמפר...

בגלל שהתאורה של השעות היא לד, אז הוא מסוגל לספוג את המתח 12 וולט למשך זמן מסוים, אחר כך אכן הוא נשרף.

תסתכל בדף של השעון על איזה מתח הוא עובד (בטוח שלא 12).

יש מתאמים לפלאפונים שמיועדים לרכב שבתוך התקע מצב יושב מייצב זרם וכמה נגדים אשר מורידים את המתח לצרכן.

ממליץ לך לבנות או לקנות מעגל מתח שמותאם לעבודה מול מתח של הרכב וגם לחבר דרך פיוז.

פורסם

כמו שכתב לך ידידי המלומד אביב, המתח במצית וב"חשמל של הרכב" הוא אותו המתח בדיוק.

יכול להיות שהחשמלאי שהתקין לך את השעון ביצע את ההתקנה בצורה לא טובה, ומה שנשרף זה בעצם לא השעון עצמו אלא החיווט שמוביל אליו. יכול גם להיות שמדור בעייפות החומר. עד שלא נפרק את הדש-בורד שלך לא נדע.

בכל מקרה, רכיבי תאורה (לדים או נורות להט) לא רגישים במיוחד לשינויי מתח כמו אלו שיש ברכב. נראה לי מיותר להרכיב מייצב מתח בשביל כמה נורות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

2 הסוללות (מדובר ב-2 סוללות קטנות כמו בשעון יד) מפעילות רק את השעון עצמו. התאורה שלו אמורה להיות מופעלת ע"י המצת ברכב. ורשום שהוא עובד על 12V.

מה שנשרף זה השעון עצמו. לאחר שזה קרה ניתקתי אותו ופתחתי בבית. חיברתי לחשמל בעזרת מתאם ל-12V וראיתי שיוצא עשן מהחיבורים של הלד שאמור להאיר אותו.

• תוכן חדש...