Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסמך שאסף צירף, קרא את סעיף 7.1.

שם יש הפניה לתקנים הרלוונטיים.

שים לב להבדלים בין הסעיפים.

הייתי חופר בזה כי זה מעניין אותי ומישהי שאני מכיר רכשה את הרכב, אבל אין לי זמן כרגע.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי הזמנה ל C1 שטרם קיבלתי (לפני פרסום הבעיה), התקשרו אלי מהחברה והודיעו שהם צריכים לעדכן אותי בקשר לבעיה הבטיחותית. הם הוסיפו ואמרו שבתחילת מרץ תתבצע בדיקה שמטרתה לאשר את הרכב ליבוא. האם מישהו יכול לאשר זאת?, האם כדאי לחכות עד לאחר הבדיקה?, באם לא, מה ירידת הערך הצפויה על הרכב והאם כדאי לי לבטל ההזמנה.

פורסם
למי ששאל מה התקנה, כאן:

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/VehiclesCategoryM1_2010.doc

ושאלה למומחים - כדאי עכשיו לקנות C1? הערך שלה יישמר יותר טוב בגלל שיהיו מעטות על הכביש?

אסף.

השאלה היא עד כמה החלקים שלה זהים ל 107 ועד כמה היא אמינה.

ככל שמכונית יותר נמכרת יותר מוסכים יודעים להתמודד איתה, יותר יבואנים מביאים חלפים, יותר חלפים יש מפירוק ואז יש לה שם בציבור של מכונית זולה לתחזוקה.

שילוב של עד כמה מכונית זולה לתחזוקה+אמינות קובעים את הביקוש ואת המחיר הבסיסי בשוק המשומשות.

כעת, בהנחה שהיא זהה לחלוטין ל 107 למעט שינויים קוסמטיים קלים הרי שגורלה בשוק המשומשות יהיה כגורל ה 107.

אם יש בה שינויים רבים אז הנדירות שלה תגרום לתחזוקה יקרה יותר ומחירה בשוק המשומשות ירד.

בקיצור, כדי להתחיל לענות על השאלה הזו בדוק כמה היא שונה מה 107.

פורסם
השאלה היא עד כמה החלקים שלה זהים ל 107 ועד כמה היא אמינה.

ככל שמכונית יותר נמכרת יותר מוסכים יודעים להתמודד איתה, יותר יבואנים מביאים חלפים, יותר חלפים יש מפירוק ואז יש לה שם בציבור של מכונית זולה לתחזוקה.

שילוב של עד כמה מכונית זולה לתחזוקה+אמינות קובעים את הביקוש ואת המחיר הבסיסי בשוק המשומשות.

כעת, בהנחה שהיא זהה לחלוטין ל 107 למעט שינויים קוסמטיים קלים הרי שגורלה בשוק המשומשות יהיה כגורל ה 107.

אם יש בה שינויים רבים אז הנדירות שלה תגרום לתחזוקה יקרה יותר ומחירה בשוק המשומשות ירד.

בקיצור, כדי להתחיל לענות על השאלה הזו בדוק כמה היא שונה מה 107.

אתה טועה ODEDNOVO, מהסיבה הפשוטה שאוטו שלא נמכר בכמויות (ואינו רכב יוקרה או ספורט) דינו נחרץ.

אנשים לא מכירים אותו.

הדוגמא הטובה ביותר היא הפיאט סקודו, שזהה לסיטרואן ג'אמפי בכל החלפים למעט הסמלים מקדימה, אחורה ועל ההגה.

סקודו עולה כמעט 20 אלף ש"ח פחות מג'אמפי. תבדוק ותראה.

נכון שאין הרבה לאן לרדת מבחינת מחירון, במכוניות כמו C1 או 107, אבל ברגע ש-107 בת 3 עולה 35 אלף ש"ח וסיטרואן C1 עולה 28 אלף, ועוד אף אחד לא מתקשר...זה לא דבר נעים.

אני הייתי מבטל את ההזמנה ומבקש להמיר אותה להזמנה של 107 ללא תוספת כסף - על מנת שלא יעבור הכסף לסוכנות של סוזוקי...

פורסם
במסמך שאסף צירף, קרא את סעיף 7.1.

שם יש הפניה לתקנים הרלוונטיים.

שים לב להבדלים בין הסעיפים.

הייתי חופר בזה כי זה מעניין אותי ומישהי שאני מכיר רכשה את הרכב, אבל אין לי זמן כרגע.

קראתי, והוא שאמרתי: זו הפניה להפניה. כמו שכתבת, זה מצריך לחפור (ואבצע זאת אולי בשמחה מאוחר יותר, אם כי אין כל דרך לדעת במה מכל התקן המפורסם הרכב לא עומד...).

כרגע, מצחיק אותי שאף אתר רכב בישראל - ואף אחד בשרשור הארוך הזה - לא יודע בכלל מה ב- C1 לא עומדת בתקנים...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לאחר חפירה קצרה נדמה לי שכאן ניתן למצוא את המידע המבוקש (ואם יש כאן מישהו ממשרד התחבורה שאמור להבין מה הוא עושה ואולי לא כל כך בטוח - כדאי שגם יקרא את זה):

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32009R0078:en:NOT

מעניין לציין משפט מפתח אחד בקישור הזה:

(11) In order to ensure a smooth transition from the provisions of Directives 2003/102/EC and 2005/66/EC to this Regulation, the application of this Regulation should be deferred by a certain period after its entry into force.

נראה שמשרד התחבורה בישראל בחר להתעלם מההנחיה הזאת...

ויש גם פירוט בהמשך המסמך בדיוק מה נכנס לתוקף ומתי.

בכל המקרים, ההגבלה היא רק לגבי מכוניות חדשות שעוברות תקינה ולא למכוניות קיימות. את החלק הזה הרשויות הישראליות המציאו לבד.

לדעתי יש פה קייס טוב ליבואני טויוטה וסיטרואן להפוך את ההחלטה (אם כי יצטרכו איזה עו"ד שמתמחה בחקיקה אירופאית...)

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
בהנחה שהיא זהה לחלוטין ל 107 למעט שינויים קוסמטיים קלים הרי שגורלה בשוק המשומשות יהיה כגורל ה 107.

השוני היחיד ברכבים הוא הפנסים, הריפוד והפרונט מבחינה עיצובית,

כל השאר זהה.

פורסם
קראתי, והוא שאמרתי: זו הפניה להפניה. כמו שכתבת, זה מצריך לחפור (ואבצע זאת אולי בשמחה מאוחר יותר, אם כי אין כל דרך לדעת במה מכל התקן המפורסם הרכב לא עומד...).

כרגע, מצחיק אותי שאף אתר רכב בישראל - ואף אחד בשרשור הארוך הזה - לא יודע בכלל מה ב- C1 לא עומדת בתקנים...

אני יכול לומר לך, באופן כללי, מה שקראת בתקשורת - שמדובר באי עמידה בדירקטיבה מחייבת של פגיעה במשתמשים פגיעים בדרך (הולכי רגל), לפי תקן ניסוי כזה וכזה שמוגדר באופן משעמם להחריד בתוך אותה תקנה והוא שינוי בכלום ורבע מהדירקטיבה הישנה. אני יכול לומר לך גם באופן מאוד ספציפי מה התקנה, אבל מה זה משנה? אתה צריך את המספר של הדירקטיבה? בשביל מה? זה משעמם תחת ולא יוסיף לך שום דבר לידע, תאמין לי. אם מכסה המנוע במרחק 7.95 ס"מ או 8.1 ס"מ מחלקו הקשיח הבולט ביותר של המנוע זה משנה לך משהו (העניין של ה 8 ס"מ הוא דוגמה לתקן להגנה על הולכי רגל) ?

אסף.

פורסם
אני יכול לומר לך גם באופן מאוד ספציפי מה התקנה, אבל מה זה משנה?

אסף.

אתה כותב כאילו לא צירפתי את הלינק לתקנה הרלוונטית שתי הודעות למעלה.

מעניין אותי - עם כל השאלות והתהיות על העניין הזה, מישהו כאן בכלל טרח לפתוח את הקישור שהבאתי ולקרוא מה העניין?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

לכל בעלי הC1 שקיבלו את רכביהם:

מישהו קיבל פתרונות מהיבואן לכל הבעיות שהועלו בשרשור הזה?

אני העלתי בפני מנהל המכירות את בעיית המחירון העתידי של הרכב וקיבלתי התחייבות כתובה ל-BUY BACK בתום 30 חודש עד 48 לפי מחירון לוי יצחק (שלא לפי סעיף טרייד-אין)

האם מישהו קיבל משהו דומה \ שונה ?

C1 רובוטית. כי Perfection has it's price

פורסם

מי שמתקשר אל הלקוחות זה היבואן עצמו ולא הסוכנויות,

אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי, וגם עוד אנשים שרכשו את הרכב מוזמנים לפנות.

so far so good so what

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...