Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף GTI או שירוקו 160 כ"ס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה לאחר המון התלבטויות(אני כבר מתלבט שנה וחצי בערך ורשמתי כבר כמה פעמים לגבי רכישת רכב) אני חושב על לרכוש רכב,השאלה אם חדש.

עד לאחרונה הייתי בטוח שאני אקנה ג'יפ אבל לאור מחירי הדלק שעולים נראה לי שאני ארד מהעניין.

דבר ראשון אני מחפש מהרכב שיהיה נוח,כיפי,נהיגה ספורטיבית(לא חייב להיות קיצוני)בקיצור שאני אקום כל בוקר ארד לחניה ויעלה לי חיוך קטן כשאני אכנס לרכב(לפחות בהתחלה):wink:

אז ככה הבנתי מהרבה מקומות שגולף ידנית 3 דלתות מגיעה בגרסה הרגילה,לא הבנתי בדיוק מהי הגרסה הרגילה אבל הבנתי שיש משהו פרימיום וכו', אשמח לקבל על זה הסברים,ההתלבטות שלי בעיקרון אם לקנות אחת חדשה או אחת יד שניה דגם08-10.

מה ההבדלים בין הגולף מהודר הקודם לדור החדש,חוץ ממראה כמובן.

התקציב שלי הוא בעיקרון 180 אלף ש"ח אולי אני אקח הלוואה קטנה של כ8-10K אם זה יהיה רכב חדש ואם נצטרך בכלל.

עכשיו נעבור לשירוקו,הבנתי שיש גרסא של 160 כ"ס ואחת של 200 כ"ס,מה ההבדל בין המראה שלהם?

פנימי,חיצוני, ומה ההבדל במחיר.

האם הדגם של ה160 כ"ס משתווה ל200 כ"ס,אני מדבר על הדגם כמובן של 1.4 TSI לגבי ה2.0,ברור לי שיהיה הבדל בין המנועים השאלה כמה הוא משמעותי?

עד היום נהגתי ברכב עם התנהגות ספורטיבית,ידני,מאוד נהניתי ממנו.

מצד שני יש את העניין של הפקקים שדי יכול להימאס לפעמים אז יש את השיקול של הDSG.

בעיקרון פזלתי גם קצת לכיוון הלאון קופרה אבל לאור המצלמות החדשות שהולכים להתקין בקרוב בכבישים(או שכבר התקינו) אני לא רואה טעם להחזיק רכב עם מעל ל200 כ"ס,לא יהיה איפה לנצל את זה.

אני יודע שאני עושה פה קצת סלט אבל מה שאני בעיקרון רוצה לדעת זה את ההבדל בין הGTI לבין השירוקו 2.0 וה1.4 TSI 160 כ"ס.

אם זה ברמת גימור ועוד חמוצים קטנים.

עכשיו עוד שאלה לגבי רכישת רכב חדש מהחברה, מה ניתן להוציא מהם כשקונים רכב כזה?

אם אני מעוניין למשל לוותר על המע' שמע שהם מציעים לי זה אפשרי?(רוצה להרכיב אותה עם דברים שאני אזמין).

בכל מקרה אשמח לתגובות

פורסם

גולף GTI ידנית במרכב שלוש דלתות תעלה 195 אלף ושירוקו 1.4DSG תעלה 185.

מבחינת מראה חיצוני השירוקו יותר "קרבית", אני אישית כבר חצי שנה עם הרכב ועדיין כל בוקר שאני יורד לחניה יש לי חיוך דבילי על הפנים.

שני הרכבים חולקים את אותה השלדה אולם לGTI יש את הXDS מה שמקנה לה התנהגות יותר טובה מאשר לשירוקו(שלא תבין לא נכון, השירוקו נחשב לרכב עם התנהגות טובה).

אם דיברת על דלק, הGTI תאכל יותר דלק מאשר השירוקו (אתמול נסעתי נהריה-ת"א-נהריה והיתה לי צריכת דלק של 1:15 בממוצע, וזה לא שנסעתי כל הדרך על 90, יש הרבה תנועה ורמזורים עד חיפה וכנ"ל בתוך תל אביב).

בGTI גם את תתאמץ לא ללחוץ על הדוושה לא תגיע לצריכה כזאת אז קח את זה בחשבון אם הדלק מעניין אותך.

ישנה השאלה, כמה אתה נוסע בשנה? אני אישית נוסע סביב ה30K בשנה ככה שביחס כולל זה יוצא לי הרבה כסף ההבדל בצריכת הדלק. אולם אם אתה נוסע 5000 ק"מ בשנה זה לא מה שיעשה את ההבדל.

זה החלטה בעייתית, האמת? אם אותי לא היה מעניין הדלק והביטוח היתי לוקח GTI בלי למצמץ.

Got To love It

פורסם

GTI בלי לחשוב פעמיים, רק לא בלבן :wink:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

להשוות GTI עם שירוקו 1.4 זה קצת מעליב לגולף..

הGTI היא אחת המכוניות המושלמות אם לא המושלמת למי שמחפש ALL AROUND.

הרכב נעים,נוח,מהיר,בטיחותי,מאובזר ונראה טוב ולא מוחצן מידיי .

210 כ"ס 6היל' ומערכת XDS שעובדת לא רע בכלל.

השירוקו 2.0T מונעת ע"י אותו מנוע רק עם תיבת DSG (בישראל) ועם פוזה כמעט זהה לשירוקו 122 כ"ס - במילים אחרות קצת מאבד מהקסם וקצת נהיה הרבה שואו אוף של ילדודס ששידרגו איביזה..

מבחינת התנהגות , הם כמעט זהות אך אני אישית יותר התחברתי לGTI מאשר לשירוקו 2.0T . משהו שם קסם לי והרגיש לי שלם יותר. קשה להסביר במדויק.

בקיצור אם זאת ההתלבטות, אני אישית הייתי מעדיף את הGTI הרבה יותר.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

אני ארחיב יותר,

כיום אני מחזיק רכב שאוכל באיזור ה1:8 לליטר.

נוסע בשנה בערך 20 אלף ק"מ אבל יש לי עוד רכב שאני נוסע עליו ככה שזה די מתחלק ,ככה שאפשר לומר בנוגע לרכב שאני אקנה שהוא יעבור בשנה בסביבות ה10-12

נהג צעיר בן 22

בעיקרון אם השירוקו 1.4 עם ה160 כ"ס נוסעת הרבה פחות טוב מהגולף אז אני לא אתפשר, השאלה היא מה הוא ההבדל וכמה הוא רציני.

דבר שני מה ההבדל בין השירוקו עם המנוע 2.0 ליטר לבין הגולף GTI?

יש לחבר שלי את הדור הקודם של הGTI שנתון 08 ואני די מרוצה מהאבזור שיש בה,אני לא ראיתי את האבזור בGTI החדשה,האם שם יש הבדלים גדולים בין הGTI הקודמת והשירוקו?

והכי חשוב ההתנהגות,יש פה מישהו שהתנסה ב2 הרכבים בשביל לומר לי חד וחלק אם באמת יש הבדל כזה משמעותי?

בנוגע למראה של השירוקו,כן היא נראית קרבית אבל גם לי עולה בראש שזה די מאכזב שהשירוקו 2.0 דומה לשירוקו הכי פשוטה,באמת מאבד את הקסם.

עוד משהו קטן,עם איזה תוספות אפשר לקבל את הרכבים האלה?

הם למשל באים עם קסנון ונגיד חלונות מושחרים או שזאת אופציה,אם זאת אופציה,אילו עוד אופציות יש כשאתה מוציא כיום רכב כזה מהחברה?

פורסם

הבנתי.

חבילת פרימיום אפשר לרכוש על כל GTI?

מה העלות שלה?

למרות שאני לא רואה שם משהו שכל כך משך לי את העין,לפי דעתי הריפודים הרגילים נראים יותר טוב.

בכל אופן אני אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות בנוגע לשירוקן והגולף,לגבי ההשוואות.

פורסם

לפי המראה אני הייתי ממליץ שירוקו. ולגבי גרסת ה2.0,

היא מגיעה עם גג פנורמי, שאין בשאר הדגמים .כך שתיקח לבנה

הגג שחור אוטו הכי יפה שקיים.

הגולף GTI זה גם רכב יפה מאוד אבל לא יודע עליו יותר מדי.

מה שכן אני יכול להבטיח לך שבשירוקו 2.0 אין מצב שתיתאכזב.

נסעתי על כזאתי השבוע של חבר,אוטו פשוט משוגע כוח שלא נגמר ופוזה מטורפת.

אז אם אתה משקיע כבר רק שירוקו 2.0.

וב180 תוכל לקנות אחת 2009 תחפש עם ק"מ נמוך.

מקווה שעזרתיי:lol:

פורסם

אין בכלל מה להשוות בין ה2.0T לבין ה1.4T עם כל הכבוד.

ההבדל בין המנועים הרבה יותר מהותי מאשר הבדל ההתנהגות, שום צ'יפ ב1.4 לא יכפר עם ההבדל במנועים (אני מקדים תרופה להמלצות שאתה הולך לקבל כאן)

אגב השירוקו 1.4 מגיעה באיבזור יותר פשוט בבסיסה מאשר ה GTI.

אני הבנתי שGTI חדשה ידנית 3 דלתות נמכרת ב188K לכן לדעתי שווה לעשות עוד קווץ' ולקנות חדשה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כל התשובות לשאלות שלך (היו כבר כמה וכמה דיונים בנושא, ויש שם בעלים של שני הרכבים) נמצאות במרחק הקלקה אחת:

http://www.scirocco.co.il

בהצלחה בכל רכב שתבחר בו, אי אפשר "לטעות" באף החלטה !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אוקיי אז ככה, בהמשך לשרשור.

יצא לי לדבר אתמול עם כמה חבר'ה וכולם אומרים לי בפה אחד שגולףGTI זה רכב יותר למבוגרים לעומת זאת השירוקו תתאים לי הרבה יותר בגלל שזה רכב יותר צעיר(אני בן 22).

אני לא הכי הסכמתי איתם אבל יש בזה משהו בסופו של עניין.

בואו נצמצם את האפשרויות למשהו כזה ואני סגור על זה.

אמרתי לעצמי ככה:

או שאני קונה שירוקו 2.0 או גולף GTI.

כנראה שאם זאת תהיה השירוקו אני אתפשר על אחת בת שנה שנתיים ואקנה ביד 2 אם תהיה הזדמנות כזאת.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת,מבחינת ביצועים השירוקו 2.0T פחות טובה מהGTI?

ברמת האבזור שלהם גם אותה השאלה בנוגע ל2 הדגמים האלה, מה שונה?

פורסם

לפי מגזין "אוטו", השירוקו 2 ליטר הייתה מהירה על המסלול ב-2-2.5 שניות מהגולף GTI הקודמת (ה-200 כ"ס בלי XDS). גם בקו ישר היא הייתה מעט מהירה יותר, ככה שאני לא מאמין שיהיו הבדלים כלכך מהותיים בין השירוקו 2 ליטר לגולף GTI המחודשת.

אישית, הייתי הולך על השירוקו כי היא פשוט מ-ד-ה-י-מ-ה חיצונית, ולפי המבחנים השונים לא נופלת בהרבה מה-GTI החדשה (התנהגות כוח וכו'). לך תבצע נסיעות מבחן על שתיהן, ותחזור עם תשובות :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...