Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

שמי איליה וכבר תקופה ארוכה(בסביבות ארבעה חודשים) אני מחפש רכב ועוקב אחר הפורום ב-7 עיניים:shock: .

לאחר שסקרתי את שוק המכוניות המשומשות(ללא מגרשים וליסינגים למיניהם) התייעצתי ושמעתי דעה מכל מי שרצה להביע אותה, הגעתי למסקנה - להתייעץ עם חברי הפורום שלהם קצת יותר נסיון בעניין הזה מרוב האנשים שאיתם התייעצתי ולהם יש נקודת מבט שונה שאותה אשמח לשמוע.

התקציב שלי כמו שרשמתי בכותרת נא בין 60K ל-45K והתקציב הזה אמור לכלול רכב, ביטוחים וטיפולים לתקופה הקרובה לכל מקרה - בגלל זה חשבתי לקנות רכב ב45K ולשמור בצד עוד 15K לכל שאר ההוצאות.

המטרות שהצבתי לעצמי בקניית הרכב הן:

1. הרכב צריך לשמש 2 אנשים בימות השבוע (אותי ואת אמי לכן הוא חייב להיות אוטומאטי) בנסיעות בתוך חיפה - מההר אל תחנת הרכבת וחזרה + - (בחישוב גס זה באיזור ה-30 קילומטרים ביום) וסופי שבוע נסיעות עם החברה באיזור חיפה.

2. הרכב צריך להיות כמה שיותר אמין, מה זאת אומרת בגלל הבנתי המאוד לקויה במכוניות (מעריץ ספורט מוטורי ומכוניות אבל לצערי ברגע שפותחים את מכסה המנוע אני פוער עיניים ובקושי יכול למצוא איפה מדיד השמן) אני הייתי רוצה להגיע למוסכים כמה שפחות - אני מודע לזה שאין מה לעשות רכבים לא יכולים לא להתקלקל, יש בלאי במיוחד במכוניות שכבר מספר שנים על הכביש במיוחד בחיפה, אבל בכל זאת אני רוצה להמעיט את ביכורי במוסך למרות שאני בטוח שמוסכניכים הם אנשים מאוד נחמדים אבל הייתי שמח להיפגש איתם לדוגמא בפאב ולא במוסך.

3. אני מתאר לעצמי שבעתיד לצורך העניין עוד שנה שנתיים ארצה למכור את האוטו, ולמרות שאי אפשר לחזות את העתיד הייתי רוצה שערך של האוטו לא יירד באופן דרסטי (מצב שבו אני קונה אוטו ב40 אלף ומוכר ב10)

4. צריכת דלק במידת האפשר - נושא שעלייו אני מוכן להתפשר בשביל לשמור על 2 הנושאים העליונים.

המכוניות שבהן התעניינתי עד עכשיו הן(בעדיפות זו):

1. טויוטה יאריס - מנוע קטן וחסכוני, רכב שנחשב אמין מאוד ושומר על ערך, אך המחירים לא שפויים

2. דהייטסו סיריון - מבוססת על היאריס(כמו שאני זוכר המנוע,השלדה והגיר של טויוטה),זולה יחסית ליאריס, אך קשה למצוא מכוניות לא מליסינג\השכרה

3. פיאט פנדה

4. סוזוקי סוויפט

5. לקנות סוזוקי אלטו חדשה - חשש קל מירידת ערך - בכל זאת אוטו חדש, מהמנוע הקטן בחיפה - ישחק בחיפה לאחר כמה שנים, וחריגה גדולה מהמחיר - הדגם האוטומאטי של האלטו עולה 68K, אך בתחורה יהיה שקט נפשי ממוסכים וטיפולים.

מה שבעצם הייתי רוצה לדעת:

האם חלוקת התקציב שלי היא נכונה - האם היא נוטה יותר מדיי לכיוון החסכון בצד או אולי להפך אני לא שומר מספיק בצד?

האם הרכבים שפירטתי מתאימים לצרכיי - או שאולי כדי לי לשקול לקנות רכב ראשון ב15K להשקיע בו כמה שצריך ולקוות לטוב ולאחר כמה שנים להסיע אותה למגרש גרוטאות ולקבל עליו 3K או לחילופין לנסות למכור אותה?

האם באמת כדאי לי לשקול קנייה ממגרש\חברת ליסינג למרות הבנתי הלקויה במכוניות?

האם יש רכבים נוספים שפספסתי - לדוגמא הציעו לי לפזול קצת לכיוון מנועי ה1.6(אימפרזה,לאנטיס וכו'...) שהם פחות עייפים וסחוטים מהמנועים הקטנים באיזור חיפה - אמנם צריכת הדלק תגדל בערך ב-10% אבל חייו של המנוע יאריכו - וכך גם השקט הנפשי שלי והיכולת שלי למכור את הרכב בעוד מספר שנים גם כן?

איפה באיזור חיפה יש מקומות שהם עומדות מכוניות שמוכרים אותן אנשים פרטיים(למי שמכיר את חיפה - ברחוב אבא חושי לפני צומת דניה 2 צידי הכביש תמיד מלאים במכוניות שעומדות למכירה) וגם באיזור תל אביב - מי שמכיר?

האם אני פוסל את הצרפתיות לחינם, או שזה דווקא יתרון לקנות רכב נהדר במחיר נמוך ממחיר השוק?אך שוב גם כאן אני קצת חושש מבעיות ידועות של הצרפתיות - לדוגמא במערכות חשמל, ומירידת הערך כאשר אנסה למכור את הרכב.

אשמח לשמוע על עצה ודעה,

ואני ממש מעריך את העזרה!

תודה על הרצון לתרום מהידע שלכם לכולם, אתם נהדרים =)

פורסם

הכנת שיעורי בית באופן יסודי - למדת היטב מה שנכתב כאן.

הגישה שלך נכונה, אבל כמה הערות\הארות:

1. מחיר הביטוח תלוי בנתנים שלך (אם אתה נהג חדש\צעיר הביטוח יתייקר במיד משמעותית).

2. רכב כמו האלטו או הסיטרואן C1 (שבאופן בסיסי הוא טויוטה, עם מנוע הליטר של הסיריון) לא מתאים לך אם אתה זקוק לרכב אוטומטי, הן בשל המחיר והן כיון שההילוכים האוטומטיים גורמים אבדן כוח משמעותי.

3. בימים האחרונים דרך אבא חושי מלאה במכוניות למכירה, כולל התמשכות עד צומת שבדיה. בסופ"ש בד"כ המבחר גדל.

4. הפץ את השמועה שאתה מחפש רכב במשפחה, בין חברים, במקום העבודה\לימודים וכו', ואם אתה לומד\עובד במקום גדול - עקוב אחר לוחות המודעות במקום.

5. לדעתי עדיף להמנע מרכישת גרוטאה, כיון שהיא עלולה לבלות הרבה במוסכים. עדיף להשקיע ברכב יותר חדש ששוויו במכירה יהיה יותר גבוה. הכסף שישאר במוסכים לעולם לא יחזור במכירה.

6. הזכרת את המשפחתיות 1600 - חלקן חלשות (בנויות למנועים יותר גדולים ונמכרו בארץ עם מנועים חלשים יחסית). חלקן סוחבות מצויין. העניין הוא שהחזקה יותר קרה והתנועה ברחובות הצפופים של העיר פחות נוחה, לצרכים שאתה מתאר הייתי מעדיף רכב יותר קטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עוד כמה נקודות:

סופי שבוע - הכוונה לנסיעות עם ה-חבר'ה, כלומר אוטו מלא.

עוד נקודה שלא ציינתי לזכות המכוניות בעלות של באיזור ה-15K, אין צורך לדאוג מכל מכה קטנה,שריטה, עלייה על מדרכה - שלא כמו ברכב חדש או רכב שאני ארצה לשמור כמה שיותר על המחיר שלי..

ועוד כמה שאלות לדרך:

מה ההבדל בין מוסך מורשה לבין כל מוסך אחר, הבנתי שההבדל הוא השימוש בחלפים מקוריים,תיעוד ועלויות גבוהות יותר בדרך כלל, מה שעוזר לשמירה על מחיר הרכב, אז רציתי לדעת עד כמה העניין נכון?

מה זאת אומרת התחייבות בבדיקה? - כאשר אני שואל אדם המעוניין למכור את רכבו, האם אתה מתחייב בבדיקה, הוא בעצם מתחייב שהשלדה המנוע והגיר לא הוחלפו ומצבם תקין או שיש משהו מעבר שאני לא מודע אליו?

אם כבר הגענו למעמד של קניית רכב, כיצד נהוג לשלם? בצ'ק בתשלום אחד? ב2 צ'קים - אחד להיום ונניח אחד לעוד חודש? המחאה בנקאית, מזומן?

ושוב תודה רבה!

עריכה לצורך תגובה ל-sperial ,

קודם כל תודה,

הבנת נכון מאוד, אני נהג צעיר אבל לא חדש - עדיין לא ידועים לי מחירי הביטוח.

פסלתי את הרכבים הקטנים, והגרוטאות - כי הצדק איתך - זמן וכסף שהלך במוסך כנראה לא יחזור..

אני מנסה להפיץ את השמועה, עד עכשיו לא הלך כל כך טוב.. אני מסתמך בעיקר על יד 2 ועל מכוניות עם שלטי למכירה.

משפחתיות, בגדול אתה אומר שעדיף ללכת לכיוון הרכב הקטן, למרות העובדה שכנראה שהמנוע הקטן יישחק יותר?

בנוסף כמובן שכחתי להוסיף את הפונטו לרשימה, למרות שכמו שהבנתי הגרסא האוטומאטית שלה היא כמו של קטנוע - עם הילוך אחד, וזה קצת משפיע על הכח שלה, שהיא גם ככה באה עם קצת כוחות סוס(יחסית ליאריס ולסיריון)

והיאריס - זה מקרה מעניין ביותר, נסיון לדרוש 10K מעל המחירון ביד 2, מכוניות בנות 7 שנים על הכביש רוצים עליהן 60K, זה הזוי מבחינתי, באותו מחיר ראיתי שברולט אופטרה (5 דלתות) שנת 2007 35K קילומטר.

פורסם

גם מכונית של 45K תהיה משומשת ואם לא עברה שיפוץ לאחרונה גם בה עניין השריטות יהיה לא משמעותי.

מוסך מורשה הוא מוסך אשר קיבל את רשיון משרד התחבורה, בניגוד למוסכים ללא רשיון שהם עסקים שלא קיבלו את רשיון משרד התחבורה לתקן כלי רכב. אני מניח שב"מוסך מורשה" אתה מתכוון למוסך הקשור לרשת היבואן - למוסך כזה יש יתרון בכך שאנשיו עוברים השתלמויות רשמיות ומצויידים בכלי העבודה המקוריים המתאימים לאותו יצרן, בעוד שבמוסכים שאינם שייכים לרשת היבואן לא תמיד מצוי ציוד ייחודי לכל סוגי הרכב. בד"כ מוסכים מורשי יבואן נחשבים יקרים - במהלך השנים נתקלתי במוסכים כאלה שהתחושה שלי לגביהם היתה, איך לומר בעדינות, לא נוחה, אבל בהחלט זכיתי לטפל בכמה מכוניות במוסכים מורשי יבואן שעשו עבודה טובה והתנהגו ביושר רב.

לגבי תשלום תמורת רכב - הוא נעשה באמצעים "בטוחים", כלומר או במזומן, או בצ'ק בנקאי או בהעברה בנקאית. צ'ק אישי תוכל לתת אם תקנה את הרכב מאדם שמכיר אותך ויש ביניכם יחסי אמון, אבל לגבי מוכר שאינו מכיר אותך צ'ק אישי יוכל לשמש אולי כמקדמה, אך לא לעיקר התשלום. תשלום דחוי כלל אינו מקובל (שוב, אולי אם תקנה רכב מהדוד שלך תוכל להסתדר אתו, אבל לא עם זר). מקובל למסור את המזומן או הצ'ק הבנקאי בסניף הדואר בו מבוצעת העברת הבעלות, אפשר גם לבצע העברה בנקאית בסניף בנק הסמוך לסניף\סוכנות הדואר ממש לפני העברת הבעלות. בקיצור - יהיה עליך או להסתדר עם המוכר להגיע לבנק או להכין את המזומן או ההמחאה הבנקאית לפני העברת הבעלות.

דבר נוסף - כדאי מאוד שתיצור קשר עם סוכן הביטוח שלך ותבדוק את הליך רכישת הביטוח כדי שתוכל לבצעו במקביל לרכישת הרכב. יש חברות ביטוח שאפשרות הנפקת תעודת ביטוח החובה בסניף הדואר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפונטו ספייס אכן יש גיר אוטומטי רציף ("הילוך אחד") אבל הוא דווקא משפיע על הכוח שלה לטובה. אבל בתקציב שלך נכנס הדור השלישי של הפונטו, הגרנדה-פונטו, שלו גיר אוטומטי-רובוטי. זאת עדיין אופציה לא רעה בכלל, אם אתה מסתדר עם הגיר הרובוטי.

מחיר המחירון של היאריס אכן גבוה מאוד בהשוואה לרכבים אחרים ובכל זאת היא נהנת מסחירות מעולה בשוק המשומשות. חבל שכחדשה היא לא זכתה להצלחה שכזאת. אבל עשה לכולנו טובה, אל תשווה אותה לזבל עופות כמו האופטרה, זה ממש עלבון :lol:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה תודה רבה לך על התגובה,

גרנדה פונטו נשמעת כמו מכונית מעולה - לי לא כל כך משנה איזה גיר העיקר שלא ישבר ואני אצטרך להגיע איתו למוסך מבחינת כ"ס יש שיפור מהפונטו הקודמת - 77, השאלה אם אני יכול למצוא אחת במחיר המתאים(עד 45K), אני אבדוק את העניין.

היאריס אתה צודק בהחלט, סחירות נהדרת, אבל רכב בן שבע שנים גם אם הוא עשה 80K קילומטר שעולה כמו רכב חדש(אלטו ידנית) רכבים אחרים משנתונים 06,07,08, זה משהו שהוא מאוד יוצא דופן.

אם מישהו יוכל להוסיף מידע על התחייבויות לבדיקה אודה לו מאוד!

בנוסף היום נתקלתי בפולקסווגן פולו 1600, שנת 99 עם 38K קילומטרים,יד ראשונה אבל הבעלים רוצה עליו 23K, האם שווה בדיקה(לי זה נראה דיי חשוד,11 שנים קילומטרז' אפסי,מי יודע מה יתחיל להתקלקל ברכב בגיל כזה)?

עוד נקודה נוספת היא מה דעתכם על מכות של מכוניות, לדוגמא המוכר מספר שהייתה מכה בדלת וזה תוקן והוחלפה גם כנף אחורית שליד הדלת, השמאי העריך את המכה כירידה של 3%, האם כדאי לשקול מכוניות כאלו או לברוח מהן?

תודה!

פורסם

אין הגדרה רישמית לנושא ה"מתחייב בבדיקה", איש הישר בעיניו יעשה. בדרך כלל הכוונה היא שהמוכר מתחייב בפני הקונה שהשלדה והמנוע יצאו תקינים בבדיקה של המכון. בפועל, המצב קצת יותר מסובך מזה כיוון שתמיד, אבל תמיד, יצאו הערות כלשהם על תפקודו של המנוע ולפעמים גם עולה השאלה "מה היא פגיעה בשלדה".

חוץ מזה, גם אם נניח המוכר התחייב בפניך על הבדיקה, מה מונע ממנו לתת גז ולברוח ברגע שתגלה שהרכב מולחם משני רכבים? מה תעשה לו בעצם? תתבע אותו למשפט על 400 ש"ח?

הפולו הזאת יכולה להיות שווה בדיקה, אם המוכר יכול לספק הוכחות לאמיתות הקילומטראז'.

אני לא הייתי מתעסק עם רכב שעבר החלפת כנף אחורית. החלפת דלת זה כבר משהו הרבה פחות חמור ומשמעותי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

1. כנראה שרכב "הצבאק" יספיק לך, כוונתי היא לרכב בעל 3/5 דלתות.

2. אמינות תבוא לך בתלות ישירה לאיך הבעלים הקודמים התנהגו לרכב, אם הרכב טופל בזמן והוחלף כל חלק שדרש החלפה האמינות תישמר לעומת רכב שהוזנח שהופך מהר מאוד לבור ללא תחתית.

3. שוק המשומשות בתור שאחד שעוקב כבר חצי שנה ומחכה להזדמנות הכלכלית שלי לרכוש שוב רכב אתאר את זה כך, זה או שאתה קונה יפנית/גרמניה בהרבה כסף עם שנתון נמוך וירידת ערך אפסית או שבאותו הסכום אתה קונה אירופאית (לרוב מדובר כאן על איטלקיה או צרפתיה - פיאט/רנו/פז'ו/סיטרואן) במחיר סביר אבל אוכל ירידת ערך , ובעת המכירה קשה יחסית למכור במחיר שמתקרב למחירון, לצערי שוק הרכב בנוי על סטיגמות ומצחיק אותי לראות פיאט שנת 2007 עולה כמו גולף שנת 2001 הדוגמא הכי מובהקת לסטיגמה זה לדוגמא אקח את עצמי, בתור בעלים לשעבר של קליאו בי 2001 ידנית היא נסחרת באיזור ה12 אלף, גולף נמכרת כמעט בפי 4 מאותו השנתון, והיאריס ? חח נושקת ל40 אלף מהשנתון הזה.

4. אם נושא הצריכה כאן חשוב לך, חפש רכב ידני אבל אם אתה מקובע על אוטומט מראש הייתי מציע להתרחק מכל הפחנועים בעלי ה1.6 ליטר אוטומט, אלה בזבזני הדלק הגדולים ביותר.

אם הסחירות העתידית חשובה לך יותר חפש לך אחת גרמניה, שבספק אם תמצא אחת במצב טוב עם התקציב שלך עקב מחירון אסטרונומי לטעמי יחסית לשנתון ב50K תוכל למצוא לך גולף שנת 2004-3, או פאיט גרנדה פונטו שנת 2007 +/- .

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

אולי כדאי להשקיע קצת זמן ולבקר מבגרשי הליסינג - לאור מחירי המשפחתומטיות יתכן שתוכל למצוא סופרמיני די מעודכנת מדגמי 2008 בתקציבך. אני לא בטוח, אבל בהחלט שוה ביקור. אל תשכח שמכוניות כאלה מגיעות לאחר טיפול ועם אחריות מסויימת של חברת הליסינג, כך שיתכן שתוכל למצוא רכב בן 3 שיענה על צרכיך ויעמוד בתקציבך, כאשר נושא יישור הקו יעבור לטובת רכישת רכב יותר צעיר.

לגבי נושא הביטוח - לפני כ-3-4 חודשים קיבלתי שתי הצעות מחיר לביטוח רכב שרכשתי, כאשר יש לי בן אחד שהוא נהג צעיר ואחיו הצעיר גם חדש. בבהצעה אחת ההפרש בין נהג צעיר לחדש היה 800 ש"ח, בהצעה שניה לא היה כל הפרש (הביטח כיסה "כל נהג"), כך שנושא הנהג החדש לא צריך להטרידך. מכל מקום, אני מניח שתרצה ביטוח מקיף כך שהתקציב לצורך זהצריך לעמוד על 5000-8000 ש"ח.

לגבי רכבי ה-1.6 - חלקם בהחלט בנויים למנוע בגודל זה, חלקם מתוכננים למנועי 1.8-2 ליטר ויותר ומגיעים ארצה בגרסת 1.6 ליטר משיקולים מסחריים ושיקולי מיסוי (דומני ששיקולי המיסוי חלפו בינתיים). בהתאם לכך חלקם יסע יפה (לי, למשל, היתה קורולה 1998 שלא התקשתה כלל בעליות של חיפה למרות מנוע 1.6 ליטר ותיבה אוטומטית) וחלקם לא יעמדו בעומס. עם זאת, צריכת הדלק שלהם תהיה גבוהה באופן משמעותי מזו של הקטנות יותר (8 ק"מ לליטר יהיה אומדן גס אך סביר).

לגבי נסיעה עם החבר'ה - בכל מקרה יהיה עליך לנהוג בסבלנות כאשר יש לך 400-500 ק"ג של מטען אנושי ברכב, במיוחד בעליות ובירידות של חיפה.

פורסם

תודה רבה על התגובות יוני ו-sperial,

אבקר במגרשי הליסינג ואבדוק את המחירים, יש דברים מסויימים שכדאי לי לתת עלייהם דגש כאלה אני מדבר עם סוחר רכב(מחברת ליסינג בעלת שם\מגרש קטן\סוכנות טריידאין)?

האם אוכל לומר בגדול(הכללה רחבה מאוד) כי עדיף לנטות לכיוון שנתון גבוהה יותר על מנת לקבל אמינות(כמובן תלוי בנהג כפי שיוני ציין) ובכדי לשמור על המחיר(לדוגמא,יאריס שנת 2001 לא תעלה עוד 3 שנים 30K - כנראה)?

בקרוב אתחיל לבדוק ביטוחי רכב ועלויות ביטוח, כפי שאני מבין חובה, זה חובה, צד ג' מכסה את הנזק שלי כאשר פגעו בי ומקיף מכסה גם את מה שנגרם לי כאשר (חס וחלילה) גרמתי נזק למכונית\עמוד אחר, האם אינני טועה?

ואם אני מביא את הדוגמא של הפולו מהתגובה הקודמת, דיברתי עם הבעלים (או הנכד של הבעלים או שקר אחר), הרכב טופל במוסך מורשה יבואן עד 2005, מאז טופל ב....אין מושג, וכפי שידוע לנכד - צריך להחליף את הכנף הקדמית מצד ימין (תוצאה של מישהו שנכנס בסבא\סבא נכנס במישהו),נשמע לי מפוקפק קצת,אבל הרכב עבר טסט לפני 3 שבועות, ככה שבטוח המצב לא נורא מדיי נכון?

שוב ממש ממש תודה על התגובות והעזרה, אני מאוד מעריך את זה!

פורסם

לגבי הביטוח - התבלבלת:

ביטוח חובה מבטח אותך ואת הנוסעים אתך בפני פגיעות גוף במקרה תאונה.

ביטוח צד ג' מבטח אותך בפני נזקי רכוש שגרמת לאדם או גופ אחר (שהם "צד ג'"). ביטוח כזה אינו מבטח אותך בפני נזקים לרכבך.

ביטוח מקיף נמכסה נזקי צד ג' וגם נזקים שיגרמו לרכבך.

לגבי אותה פולו - אני לא מכיר רכבים אלה, אבל תביא בחשבון שבטסט נבדקים רק מספר רכיבים בטיחותיים, ורכב יכול לעבור טסט גם אם הוא חלוד לגמרי וזקוק לטיפול פחחות בעלות הרבה אלפי שקלים, או שיש בו שורה ארוכה של תקלות מיכאניות שאינן נוגעות לרכיבים הנבדקים בטסט.

פורסם

תודה רבה על הבהרות הביטוח, והטסט,

נמשיך לבדוק!

עוד הצעות עוד דעות על כל המידע שסיפרתי - כל מילה תתקבל בברכה =),

מה הדיבורים על סוזוקי סוויפט?

• תוכן חדש...